U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen BCHarderwijk 5

Week 3.

Zondagmiddag 14.00, de eerste thuiswedstrijd in de Sypel. We spelen vandaag tegen Druten BC 1. Joshua had zijn warming-up ’s ochtends al gehad met zijn inval wedstrijden in team 4. De tegenstanders kwamen in twee delen opdagen, eerst de mannen, later de vrouwen, die zullen wel langer bezig zijn geweest met hun haar ofzo :)

Voor vandaag waren er twee banen voor team 5, wij dus, gereserveerd, baan 7 en 8. Dankzij Mark en Thijmen (en natuurlijk mogen we Rick ook niet vergeten voordat ik een opmerking krijg) hebben we de dubbels en de mixen tegelijk kunnen spelen, met op beide banen een teller!

We gingen zoals gewoonlijk van start met de dubbels. Joshua en Martijn tegen Stefan en Ruben. Helaas kan ik voor deze partij geen sappige details vertellen, want stond ik zelf op dat moment ook te spelen. Wel kan ik vertellen dat de stukjes die ik tussendoor heb gezien, er mooie rally’s werden gespeeld. De eerste bleven de heren van Harderwijk goed druk zetten en bleven ze in de buurt van de tegenstanders. Helaas werd de set verloren met 17 - 21. Op naar de tweede set. Helaas wisten de tegenstanders in de tweede set veel meer druk te zetten en werd deze verloren met 6 - 21.

0 - 1 voor Druten

Ondertussen waren natuurlijk ook de dames bezig. Chantal en Myrthe tegen Kim en Patteela. Van tevoren was er al ingeschat dat dit een zware dubbel zou worden met veel tegenstand. De eerste set gingen de dames van Harderwijk goed van start en ze wisten deze dan ook binnen te slepen met 21 - 16. In de tweede set wisten de tegenstanders ook hier goed druk te zetten en dus verloor Harderwijk deze set met 12 - 21. Gelukkig waren Chantal en Myrthe goed bekend met de driesetter en stonden ze in de derde set nog steeds te vechten. Helaas werd ook deze set verloren met 12 - 21.

0 - 2 voor Druten

Tijd voor de eerste twee singels. Joshua tegen Ruben en Chantal tegen Patteela.

Joshua dook zoals gewoonlijk weer rond over het veld en speelde een mooie partij. Hij stond sterk te spelen, maar ook zijn tegenstander was niet slecht. De eerste set wist Joshua binnen te slepen met 21 - 16. Ook de tweede set stonden beide mannen weer sterk te spelen en bleven ze qua punten bij elkaar in de buurt. Na een spannende set met mooie rally’s werd ook deze set door Joshua gewonnen, deze keer met 21 - 18.

Chantal had voor de wedstrijd een doel met zichzelf afgesproken. Ze wilde beide sets tegen Patteela minimaal 1 punt halen. Prima doel! In de eerste set stond Chantal erg sterk te spelen en bij de 11 had ze dan ook al 7x zoveel punten als haar doel, topper! :) Met een paar bemoedigende woorden van Myrthe stond ze ook het tweede gedeelte weer sterk te spelen. Helaas vielen de punten net de verkeerde kant op en verloor ze de eerste set met 10 - 21. De tweede set ging ze toch weer met volle moed in en ook hier ging ze weer haar doel achterna. Ook in de tweede set wist ze dit te behalen. Zelfs 9x zoveel. De set verloor ze helaas met 9 - 21, maar over de hele wedstrijd gezien heeft ze toch maar mooi 9,5x zoveel punten behaald als dat ze als doel had vastgesteld!

1 - 3 voor Druten

Dan is het alweer de beurt voor de laatste twee singels. Rick tegen Stefan en Myrthe tegen Kim.

Ook deze herensingel was erg sterk. Beide heren wisten goed met elkaar mee te komen en stonden mooie rally’s te spelen.  De eerste set werd verloor Rick helaas met 18 - 21. Ook in de tweede set stonden beide heren weer sterk te spelen en ook hier wisten ze qua punten goed bij elkaar te blijven. Helaas verloor Rick ook de tweede set, met dit x een puntje meer dan de eerste, 19 - 21. Jammer dat het punt net niet de goede kant op viel, maar toch weer een mooie pot gehad!

Op de andere baan stond Myrthe tegen Kim te singelen. Ook hier werden mooie en sterke punten gespeeld. De eerste verloor Myrthe helaas met 14 - 21. In de tweede set wist Myrthe goed bij te blijven en maakte ze het haar tegenstander lastig. Ook in deze set werden er mooie rally’s gespeeld en was het weer close. Jammer genoeg viel ook hier de set de verkeerde kant, verloren met 18 - 21.

1 - 5 voor Druten

En dan nu… DE MIXEENNNN :)

Op de een baan stonden Rick en Chantal tegen Stefan en Patteela. Zij wisten het (alweer) erg spannend te maken. De eerste set stonden ze heel sterk te spelen en deze pakten ze dan ook met 21 - 13. In de tweede set wisten de tegenstanders ook weer goed druk te zetten en helaas verloor Harderwijk deze met 18-21. Voor Chantal alweer een derde set. Hoeveel zou ze er dit seizoen gaan spelen? Ook in de derde set stonden beide kanten heel sterk te spelen, helaas voor Harderwijk waren de tegenstanders toch te sterk en verloor Harderwijk ook deze, 14 - 21.

Tegelijkertijd stonden Martijn en Myrthe op de baan tegen Ruben en Kim. Zij hebben ervoor gekozen om geen driesetter te spelen en speelden gewoon in de twee sets de wedstrijd. Hierdoor konden ze wel nog mooi de derde set van de andere mix zien :). M & M gingen sterk van start, maar helaas niet sterk genoeg. De tegenstanders wisten daar gebruik van te maken en Harderwijk verloor deze set met 8 - 21. In de tweede set wisten M & M toch nog meer punten te pakken dan in de eerste, maar helaas niet genoeg. Deze set verloren ze 13 - 21.

Met een eindstand van 1-7 verlies (oftewel winst voor Druten) ging iedereen moe, maar voldaan de kleedkamer in om een lekker warme douche te nemen. Daarna zaten de teams nog even gezellig wat te drinken en werd er alweer over de volgende wedstrijd gepraat. Het was weer een gezellige middag met mooie partijen!

Volgend weekend (zondag 13.30) tegen de Lobbers. We gaan weer knallen!

Week 2.

Vandaag mochten we onze tweede wedstrijd van het seizoen spelen in Wijchen. En of je dat plaatsje nou schrijft met een ‘Y’ of een ‘IJ’ dat moet je aan Chantal vragen want die komt er zo goed uit. Maar goed van Harderwijk naar Wijchen zou je in iets meer dan een uurtje moeten redden, zo hebben we de marge ook ingebouwd, toch wisten ,we door omleidingen en files, 20 minuten te laat te komen. Bij de sporthal aangekomen waren andere teams al bezig met de wedstrijden en zaten onze tegenstanders met volle heug op ons te wachten (om het imago van ons ‘nieuwe’ teamlid Joshua niet te verknallen. Hij was gewoon netjes op tijd). Nou kon de wedstrijd eindelijk beginnen met de herendubbel ondanks dat deze mannen goed gestreden hebben zijn ze de eerste set met 15-21 de baan afgegaan. In de tweede set hebben ze 2 punten meer, dus ze zijn met 17-21 van de baan gegaan. Dan de vrouwendubbel die dramatisch van start ging. De eerste set hat namelijk als uitslag 7-21. Gelukkig zagen de twee zusjes ook in dat ding niet kan natuurlijk, dus hebben ze hun beste kant laten zien in de tweede set en zo hebben ze 21-17 gewonnen en mochten een derde set beginnen. Helaas liep alles niet meer en vlogen de smashes om de oren uiteindelijk was de stand van de derde set 13-21. Toen kregen we de eerste herensingel deze werd gespeeld door Joshua en hij zei van te voren al: “vandaag ga ik alles eruit gooien om te winnen.” Nou en of dat heeft hij gedaan. Vooral in de eerste set heeft hij het nog heel spannend gemaakt met een 25-23, maar in de tweede set heeft Joshua aardig dik gewonnen met 21-14. Nu we onze eerste punt binnen hebben gaat Chantal er meteen voor en stapt de baan op voor de eerste vrouwensingel. Na zweten en sprinten en hoge bloedrukken, is ze helaas met 10-21 en 13-21 van de baan gekomen, maar gelukkig kijken wij in verbeteringen en 3 punten verschil met de vorige set is toch progressie. Het staat onderhand nu 1-4. Dat veranderde al snel in een 2-4. Rick speelde namelijk de tweede herensingel en was al vrij snel klaar. Dat is ook wat de standen laten zien 2-21 en 21-12. Nu was Myrthe aan de beurt met haar singel het was een zware singel de stand liep vaak gelijk op dus dan krijg je lange wedstrijden. Toch bleef Myrthe strijden en dat resulteerde in een prima stand namelijk 16-21 en 14-21. Nu mochten we aan de mixen beginnen. De zaal was onderhand leeg en we konden onze mixen tegelijk spelen. Erik coachte team Martijn en Myrthe. En Joshua coachte team Chantal en Rick. Chantal en Rick moesten de eerste set nog een beetje inkomen en verloren daardoor 15-21 met nieuwe moed in de tweede set hebben ze 21-12 gewonnen en uiteindelijk hebben ze ook de derde set met 21-18 gewonnen. Martijn en Myrthe hadden het moeilijk in de eerste set en hebben met 13-21 verloren, maar in de tweede set hebben ze een betere pot neergezet en hebben toen wel verloren met 18-21 maar het was wel een verbetering. Nu alle wedstrijden gespeeld waren is de uiteindelijke uitslag 3-5 verlies.

 

 

Week 1.

Dit weekend speelden wij de eerste wedstrijd van het seizoen. Samen met de J2 en de M2 mochten we naar Ede (netwerk). We wisten dat het lastig zou worden. We spelen immers allemaal een of zelf twee niveaus hoger dan vorig jaar.

We hadden 2 banen dus konden de dubbels tegelijk spelen. Vol goede moed gingen we van start. De nieuwe heren Martijn en Joshua mochten beginnen in de herendubbel. Het waren sterke heren. Dat wisten we van te voren. Joshua en Martijn wisten goed tegenstand te bieden. Helaas waren de tegen standers met 21-12 en 21-7 te sterk. Op de baan ernaast stonden de dames te spelen. De dames konden aardig bij blijven en stonden 11-10 achter op de helft van de eerste set. Helaas verliep het tweede deel iets minder soepel. Wat resulteerde in 21-17 verlies. Ook de tweede set stonden ze 11-10 achter op de helft. Helaas verloren ze deze met 21-12.

 Tussenstand 0-2

Chantal mocht na even op adem te zijn gekomen van de dubbel aan de slag in de singel. Het doel was 2x 21-0 verlies. En alle punten die ze meer pakte zijn mooi meegenomen. De eerste set werd verloren met 21-10 maar ondanks de 10 punten was Chantal nog niet tevreden. De tweede werd uiteindelijk verloren met 21-19. Moe maar voldaan kwam ze toen van de baan.

 Tussenstand 0-3

Tegelijkertijd mocht Rick beginnen aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Eindelijk was hij aan de beurt om een wedstrijd te mogen spelen ;). Tegenstander had vorig jaar 4e divisie gespeeld en Rick 6e. Dus een goede uitdaging. De heer van Netwerk speelde erg sterk en had zijn lengte mee, waardoor hij vaak makkelijk de shuttles wegpakte. Maar Rick was hard aan het strijden. Rick rende de hele baan over en speelde scherpe dropjes, helaas had de tegenstander veel terug en vielen de rally’s vaak (voor Rick) juist de verkeerde kant op. De eerste set verloor hij met 7-21. Nieuwe set, nieuwe kansen. Rick stond ook in de tweede set sterk te spelen met goeie en scherpe ballen (shuttles :)). Jammer genoeg pakte ook deze set niet goed uit en met 2 punten meer dan de eerste set verloor hij de singel (9-21).

 Tussenstand 0-4.

Na de 1e singels was het de beurt aan Myrthe en Joshua. Joshua ging goed van start en had al gauw een voorsprong te pakken. De tegenstander kreeg een paar goeie tips bij de elf denk ik want uiteindelijk verloor Joshua 21-19. Ook de tweede set begon Joshua vol goede moed. Helaas was de tegenstander te sterk. En werd er verloren met 21-15. Een nette score maar helaas net niet genoeg.

 Tussenstand 0-5

Op de baan naast Joshua wist Myrthe echter de eerste set van het seizoen en de wedstrijd te winnen. Met 21-13 was zij haar tegenstander te slim af. Over de tweede set praten we niet meer. Die werd verloren met 21-17. Gelukkig wist Myrthe zich te herpakken en won ze de 3e set met 21-12. Het eerste punt is binnen. Goed gedaan Myrthe

 Tussenstand 1-5

Op naar de mixen. Voor ons waren het 2 nieuwe combinaties. De GD1 werd gespeeld door Rick en Chantal en de GD2 werd gespeeld door Martijn en Myrthe.

Vol goeie moed gingen Rick en Chantal van start. Ze wisten dat het moeilijk zou worden. Toch wisten ze in de eerste set nog 9 punten te pakken. Helaas hadden de tegenstanders er 21. De tweede set verliep een stuk beter. Bij de elf stonden ze zelf 11-8 voor. Jammer voor ons was alleen dat de tegenstanders zich goed herpakte. Uiteindelijk verloren ze met 21-13.

 Tussenstand 1-6

Tegelijktijdig stonden op de baan ernaast Martijn en Myrthe te spelen. Myrthe en haar tegenstander waren nog warm van de singel :). Van tevoren was er al gezegd dat de heer (singel tegenstander van Rick) van de tegenstanders erg sterk zou zijn en de dame zo veel mogelijk onder druk gezet moest worden. En zoals het gezegde luidt: ‘makkelijker gezegd dan gedaan.’ De dame stond goed aan het net. In de eerste set werd er goed aangevallen en stonden Martijn en Myrthe goed aan te vallen. Helaas ook deze wedstrijd vielen de punten net elke keer de verkeerde kan top. De eerste set verloren ze dan ook met 7-21. De tweede set van de mix vond de heer van de tegenstander vast de leukste, hij kreeg lekker veel hoog aangegeven ;). Natuurlijk stonden Myrthe en Martijn nog steeds goed te vechten voor de punten en wisten ze er toch nog 8 binnen te slepen. De tweede set verloren ze dus met 8-21.

 Eindstand 1-7

Natuurlijk hebben we met zijn allen hard staan te knokken in de wedstrijden en zaten er zeker mooie partijen tussen. En voor ons jonkiesteam in de 5e divisie hebben we zeker niet slecht staan te spelen. Wij kijken terug naar een leuke en leerzame wedstrijd. Wij willen de supporters bedanken voor de aanmoedigingen en Erik en Edwin voor de coaching. Wij kijken uit naar de rest van het seizoen.