U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen BCHarderwijk 6

 

Week 1      

Hierbij het verslag van team 6, uitkomend in de 6e divisie.  Ja, maar wie is dan team 6? Joël, Joran, Marieke, Zoë en Erik. U leest het goed nieuwe namen, dus eerst maar even voorstellen. Joël, 16 jaar en afkomstig uit de jeugd van Swift. Joran, 14 jaar en afkomstig uit de eigen jeugd van BCH. Zoë 15 jaar en eveneens afkomstig uit de jeugd van BCH. Marieke 27 jaar en afkomstig bij Dronten en tot slot Erik 51 jaar en al heel lang bij BCH. Kortom een mooi team van jeugdige snelheid en wat langzamere ervaring. Aankomende weken zullen we de teamleden wat verder aan u voorstellen.

Zaterdag 14 september was onze eerste wedstrijd, uit in Lelystad. Spannend zo’n eerste wedstrijd. Wat kunnen we verwachten hoe zijn de tegenstanders en hebben we al genoeg getraind. Op twee banen gingen we gelijk van start. Beide teams wisten hun eerste set te winnen. De heren namen wat gas terug in de tweede set, maar gelukkig wisten Joël en Erik de draad weer op te pakken en werd de derde set in winst omgezet, de kop was eraf en de nul van het bord. Bij de dames werd de tweede set verloren en gingen ze fanatiek weer van start in de derde. Bij vlagen goed spel, maar helaas de derde set werd net verloren. Stand 1-1.

Joël mocht gelijk door met zijn singel. De eerste set was een snelle en makkelijk prooi voor Joël. Op naar de 2-1 dachten wij. Joël liet het tempo wat zakken en zijn tegenstander kwam beter in zijn spel, waardoor een derde set nodig was. Helaas kon Joël niet meer terug naar het tempo van de eerste set, het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk won de ervaring. Jammer Joël, de volgende keer pak je hem. Marieke was gestart met haar minst favoriet onderdeel de singel. Stijf van zenuwen verloor ze de eerste set. De tweede ging ze ontspannen van start. Met de VAR erbij was er een derde set geweest, nu verloor ze net met 22-20, maar ze kwam met een goed gevoel de baan af. Toen mochten de twee jonkies de baan op, Joran en Zoë. Te zien was dat ze 3-4 x per week trainen. Zeker, snel en goed spelend wonnen ze allebei in 2 sets. Stand 3-3. Op naar de mixen waar alles nog mogelijk was.

Erik en Marieke starten in de 1e mix. Wat onwennig, de eerste keer samen, wonnen ze toch de eerste set. Ondertussen was er op de baan er naast een zeer spannende set bezig in de mix van Joran en Zoë, helaas net verlies van 26-24. De tweede set bij Joran en Zoé kwamen ze niet meer lekker in hun spel en die werd verloren, 4-3 achter. Op de baan ernaast waren Erik en Marieke in de 2e set bezig. Na een halve set (11-3) achter wisten ze weer hoe te mixen en kwamen nog redelijk terug, maar een derde set was nodig. Deze set was een halve set te lang of te snel. Wat foutjes, wat onwennig te snel achter, die achterstand was niet meer in te halen dus verlies in 3 sets. Eindstand 5-3 verlies.

Met gemengde gevoelens dronken we nog een drankje aan de bar met de tegenstanders. De eerste punten zijn binnen, maar er had meer ingezeten. Uiteindelijk overheerste het goede gevoel, want met ons team, De Jonkies, zijn we goed uit de startblokken gegaan en we gaan zeker nog meer punten scoren dit seizoen.

 

Week 2

 Vandaag moesten we afreizen naar Amersfoort, de stad waar ik ooit mijn badminton carrière ben gestart, ruim 40 jaar geleden. Mooi moment om het eerste teamlid voor te stellen, laat ik aftrappen met mijzelf. Ik ben gaan badmintonnen omdat ik het tweede seizoen niet meer ben opgeroepen voor voetbal, iets met niet goed genoeg denk ik. Ik ben nu 52 jaar en vindt het nog steeds een leuk spelletje.(soms 10 minuten wat minder na een verloren partij). Naast badminton werk ik nog in mijn eigen administratiekantoor.

Onze tegenstanders in Amersfoort was een team van uiterste. De jongste speler was 11 en de oudste speler was 73. We starten op 2 banen met de HD en DD. In de HD waren beide heren aan de overkant ouder dan Joel en ik samen. (71 en 73). Maar van die leeftijd was weinig te merken. De heren starten wat stroef en met een ODT pakte we de eerste set. De tweede moesten we laten gaan, maar op tijd hertelde we en we wonnen de derde. Voor de damesdubbel was Esmee Piet ingevlogen, want Marieke was geveld door een griepje. Onze dames speelde lekker, maar het lukte net niet, helaas verlies en een stand van 1-1. Daarna mochten Joel en Esmee de baan op. Esmee tegen de Nicole van 11 jaar. Degelijke n rustig met goede aanwijzingen van coach Joran wist Esmee de partij naar zich toe te trekken, stand 2-1. Op de baan ernaast was Joel gestart. Hij moest tegen alweer een ervaren heer. Het ging erg gelijk op. In de singel was duidelijk verbetering merkbaar bij Joel ten opzichte van de week ervoor. Bij vlagen goed spel, afgewisseld met iets teveel meespelen met zijn tegenstander, moest hij de partij net laten gaan, met 21-19 en 25-23. Jammer Joel volgende week beter, 2-2. We konden lekker door op 2 banen, dus Zoë en Joran gingen van start. Voor Zoë was de opdracht lekker spelen en kijken wat er van komt. Dat deed ze, de eerste set close met 21-19 de tweede een net geen ODT, maar een mooie winst, goed gespeeld. 3-2 voor. Joran mocht op de baan ernaast aantreden voor zijn singel. Als opdracht kreeg Joran mee lekker rondspelen, jij bent snel en hebt een goede conditie. Nou petje af voor zijn tegenstander, want met 71 jaar had die ook een berenconditie. Na een lange strijd wist Joran uiteindelijk met 21-18 in de derde te winnen. Goed gedaan Joran, je liet je niet gek maken, 4-2, nu beide mixen.

Erik speelde vandaag met Esmee. Vooraf was dit duidelijk dat het een lastige en zware pot zou worden. Dat klopte. Na een lange partij moesten we de winst helaas laten gaan aan de tegenstander, 4-3. Dan moesten de jonkies de winst maar binnen halen. Ook dat was een zware partij, maar ze flikten het weer. In drie sets was daar de winst eindstand 5-3, met als gevolg een stijging naar de derde plek op de ranglijst. Op naar volgende week waar de nummer 2 bij ons op bezoek komt voor onze eerste thuiswedstrijd.


Week 3

Vandaag mochten we aantreden voor onze eerste thuiswedstrijd tegen nummer 2 BC Inside. Maar eerst onze jongste heer in het team Joran. Met zijn 14 jaar is hij de benjamin. Hij speelt nu 6 jaar en zit in Havo3. Hij traint 4x per week en badmintont omdat hij het leuk vindt. Marieke werd vandaag vervangen door Jolanda, want na haar griepje moest ze even bijtanken met een minivakantie(al gepland). Gelukkig hebben we vandaag 2 banen ter beschikking zodat we weer gelijk starten. Zoë en de altijd zenuwachtige Jolanda starten in de DD, zoekend, werken en goed spel lukt het de dames om de eerste set te winnen in 22-20. De tweede en derde set waren spannend, maar helaas net verlies. De HD was minder spannend. Soms goed spel, maar te weinig initiatief en teveel persoonlijke foutjes van beide spelers. Verlies in 2 sets en een achterstand van 2-0. Dan de singels de baan op van Jolanda en Joël. De eerste set wist Jolanda goed partij te geven en dat was een close verlies. De tweede was het een beetje op, maar erg goed gespeeld Jolanda. Joël had zich goed herpakt na de herendubbel. Hij was vandaag in staat snel te blijven spelen en zijn trukendoos was hij vergeten. Dat maakte dat hij een mooie overwinning pakte in twee sets. Ga zo door Joël.

Daarna  was het de beurt aan de jonkies Zoë en Joran, die afgelopen weken hadden laten zien dat ze in staat waren lekker mee te spelen. Ze gingen goed van start maar moeste beide de eerste set net aan hun tegenstander laten. Maar knokkend en rustig wisten ze ook allebei de tweede set naar hun toe te trekken. Weer 2 driesetters op de baan. Joran ging in het begin van de derde goed mee, maar was het even kwijt in het restant. Jammer Joran, volgende week weer een kans. Ook Zoë ging lang mee, maar moest de winst uiteindelijk net aan de tegenstander laten, stand inmiddels 5-1. Maar onze mixen kwamen nog. Jolanda en ik gingen wat onwennig van start in de mix, derde wedstrijd derde dame voor mij. Als ik dit de competitie door doe, kunnen we nog wel wat dame gebruiken bij BC Harderwijk. De eerste set trokken we verrassend naar ons toe tegen het sterke koppel. Daarna hadden ze ons spelletje beter door, gecombineerd met wat foutjes van onze kant moesten we de 2e en 3e set aan de tegenstander laten, maar een lekkere partij gespeeld, bedankt Jolanda!

De andere mix van Zoë en Joran wisten ook de eerste set te winnen, maar de tweede en de derde moesten ze ook close laten gaan. Eindstand 7-1 verlies. Het lijkt dik verlies, maar met 5 driesetters had een andere uitslag ook zo op de borden kunnen staan. Pluspunt de goede singel van Joël, gecombineerd met het blijven vechten voor elk punt van de andere spelers. Onze punten gaan nog wel komen. Wellicht aankomende week als we naar Wezep gaan. Het team waarmee we gedeeld op de zesde plaats staan. Tot volgende week.

 

 Week 4

Vandaag mochten we dan naar Wezep, de club waarmee we samen de zesde plaats delen. Marieke was er weer bij fit en uitgerust. Marieke is 27 lentes jong en speelt al badminton vanaf groep 7. Naast haar badminton is ze actief als docent geschiedenis, waarbij ze veel werkt met kinderen met autisme. Daarnaast geeft ze bijles en huiswerkbegeleiding. Ze is gaan badmintonnen vanwege de combi team en individueel en de lekker combinatie van fysiek en mentaal. Twee combi’s waar we vandaag wel mee te maken kregen.

Ook vandaag weer 2 banen tot onze beschikking dus de DD en HD weer gelijk van start. Dachten we vorige week dat de HD niet slechter kon, helaas het was mogelijk.  Verlies, Joël en ik gaan hard trainen en de stop gaan we weer dubbels winnen! Door onze snelle verlies had ik deze keer wel tijd om wat van de DD te zien. De eerste set was weer een prooi voor onze dames. Ze liepen lekker, namen initiatief en speelde lekker aanvallend. De tweede set ging even iets minder bij onze dames, maar de derde ging lang, lang gelijk op. Helaas moesten ze aan het eind net hun meerdere erkennen in de tegenstander, nipt verlies in drie sets. 2-0 achter. Daarna moesten Joël en Marieke de baan op voor hun singel. Kon Joël weer zo’n mooie singel spelen als afgelopen week? De eerste set was spannend en slopend, een cruciaal punt op 21-20 achter maakte de 21-21 en daarna pakte Joël de winst. De tegenstander deed er een schepje bovenop en Joël nam iets gas terug, helaas iets teveel en verlies in de tweede set. De derde ging weer lang gelijk op, maar Joël kon net zijn snelheid niet voldoende benutten en verloor in drie sets, 3-0. Op de andere baan was Marieke gestart, weet u nog fysiek en het hoofd. Bij de elf was het ik moet zoveel lopen. Klopt, maar als je iets anders speelt gaat het beter. Die opdracht wist ze te volbrengen, ze heeft nog veel meer gelopen dan de eerste 11 punten en kwam moe en voldaan de baan af. Net niet gewonnen, maar de verbetering was zicht baar, goed gespeeld Marieke. Maar helaas wel 4-0 achter. Dan mogen Zoë en Joran de baan op. Zoë gaat steeds vaster spelen, rustig en steady. Kan ook niet anders met mental coach Jerry ernaast. Een mooie 2 sets overwinning brengt onze eerste punt op het bord. Op de andere baan heeft Joran het lastiger. De eerste set net verlies, hij wil iets te snel en te graag scoren. De tweed set keek hij lang tegen een achterstand aan maar uiteindelijk wist Joran het “gaatje”( kom een kijken op de donderdag training) te vinden, met 22-20 wist hij een derde set af te dwingen. Die derde set speelde hij rustig en goed uit, ons tweede punt was binnen.

Op naar de mixen, een gelijkspel was nog mogelijk. Vandaag mocht ik weer met Marieke spelen. De eerste set was het bij ons nog even zoeken en kwamen te laat op stoom. Marieke krijgt het lopen onder de knie, maar we kwamen net te laat op gang, verlies in de eerste set. Met de goed punten, wat meer initiatief en aanvallend spel bleken de tweede en derde set voor ons een stukje makkelijker en brachten we het derde punt op het bord. Zoals Marieke zelf aangaf haar eerste punt voor Harderwijk. Goed gespeeld Marieke, deze lijn doorzetten.

De tweede mix had het moeilijker. Na goed singelpartijen van Zoë en Joran kwamen ze net niet helemaal lekker in hun spel, helaas net verloren en een eindstand van 5-3. Kortom een betere uitslag dan vorige week en weer goede punten gezien, groei gezien en punten waar we aan kunnen werken. Nu 3 weken om te trainen voor de volgende wedstrijd. Onze punten gaan we nog wel pakken!