U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen BCHarderwijk M3

 

Week 3: BCH M3 - Appollo IJ BC M1

Zondag 29 september. De herfst is begonnen. Striemend sloeg de regen op het dak van de lokale sporthal…

Tot zo ver de schrijversaspiraties en andere onzin en dan nu het verslag van de wedstrijd.

Inmiddels onze 3e wedstrijd en als je dan het verslag moet schrijven moet je goed opletten of een dikke duim hebben. Gelukkig is één van beide gelukt. 

Het mocht ook een vlog zijn begreep ik, maar voor je het weet wordt je dan massaal gevolgd, dus daar hebben we maar vanaf gezien.

Deze keer tegen Apollo IJ. Apollo wie? IJ. Bij navraag blijkt dat IJsselstein te zijn. Goed om te weten voor als we uit moeten. Bij Hoevelaken: rechtdoor!

Blijkbaar was Harderwijk iets moeilijker te vinden, want onze tegenstander verscheen een pietsje laat op de baan. Maar geen nood: aangezien we meestal van die snelle rally’s van 3 tot 4 slagen hebben, moest dat lukken.

Allard en Henk mochten het spits afbijten. Tegenstanders Gert en Hans bleken net te sterk. Na hard gevochten te hebben in de eerste set (18-21) moesten ze ook de tweede set met 16-21 afstaan. Ook Fabian en Edward konden hun dubbel niet in winst omzetten. Met twee maal 15-21 ging ook deze partij naar Apollo.

Daarna de singles. In een moeizame partij tegen een sterke Hans wist Allard niet te winnen. Met een 15-21 en 12-21 stand moest hij de wedstrijd afstaan. 

Tegelijkertijd wist Wout de eerste partij te winnen. Eerste set 21-17 winst. Gevolgd door een dipje van 15-21 wist hij weer op te krabbelen naar een mooie 21-18. Het eerste punt is binnen.

Edward en Fabian speelde ook simultaan. Terwijl de razende reporter van de week Edward na een mooie eerste set van 21-16 zag wegzakken naar een moeizame 15-21 en 11-21, zag hij vanuit zijn ooghoeken onze jonge aanwinst Fabian over het veld vliegen. Tegen een sterke tegenstander die veel shuttles wist terug te brengen bleek Fabian in zijn tweede set bezig te zijn het verlies van de eerste (13-21) ruimschoots goed te maken met 21-16. En ook de derde set zag er spectaculair uit. En weer pakte Fabian de partij, dit keer met 21-15.

Tot slot de laatste dubbels. Allard en Fabian hadden duidelijk moeite tegen tegenstanders Gert en Han. Ze moesten de partij uit handen geven met 13-21 en 14-21. Tegelijkertijd wist kanon Wout de tegenstanders flink onder druk te zetten. Eerste set 21-17. Helaas ging de tweede set wat lastiger. De tegenstanders hadden het zwakke punt, alias Henk, gevonden en wonnen deze met 11-21. Na wat coaching en bemoedigende woorden van Wout wist ook Henk zich zo op te stellen dat Wout weer de punten kon maken. Derde set winst met 21-17. En klaar om 16:55. Precies op tijd.

Na wat opfrissing en gezellig pre-diner met drank in het sportcafé zijn we weer uit elkaar gegaan. Helaas deze keer met 3-5 verloren, maar met goede hoop voor de return. 

Op naar volgende week. 

 

Week 2.

Vandaag was het onze beurt om te spelen tegen Hercules en zoals ook wij dachten, denkt u nu waarschijnlijk ook: sodeju! dat wordt een verre reis helemaal naar Griekenland op de berg Olympus. Dat viel gelukkig reuze mee, want binnen een half uur op de A28 waren we er al.

In de veronderstelling dat we 12 uur zouden beginnen aan de wedstrijd, waren we al lekker op tijd aangekomen om te zien dat de sporthal pas om 12 uur open ging. Gelukkig konden we nog wel op het terras topsport bekijken. want die Hercules kan naast badminton ook nog eens tennissen en voetballen.

De tijd was aangebroken, de eerste dubbels konden dan eindelijk beginnen en het was Wout en Allard als eerste dubbel en Fabian en Edward als tweede. first things first. Wout en Allard; om al het negatieve weg te laten over deze wedstrijd... ja.. we hebben hem weten te winnen met 21-17, 17-21 en 21-19. Fabian en Edward ging het nog lastiger af en zo was Hercules voor hen te sterk met 12-21 en 16-21. 1-1

Toen was het de eerste single die van start mocht gaan. De man van glas tegen Hercules. De eerste set was hard tegen  hard maar trok Allard net aan het langste eind met 22-20, maar toen kwam de tweede set. Allard was na een paar punten al (licht) geblesseerd, gelukkig voor hem was zijn tegenstander dat ook. Na allebei heel matig en met veel pijn gespeeld te hebben kwam de tweede set weer tot 20-20 en wederom trok Allard hier weer aan het langste eind.

Edward speelde in de tussentijd ook al zijn wedstrijd en kwam na een hele goede comeback te kort tegen de 4e heer. 2-2

Toen gingen Wout en Fabian aan hun Singles beginnen en net zoals Edward viel de shuttle bij Wout ook de verkeerde kant op, helaas 2-3.

Fabian daarentegen begon ijzersterk aan zijn single met een 21-18 om vervolgens even op adem te komen bij de tweede set 3-21 om daarna weer keihard de knockoutpunch te geven aan Hercules met een 22-20 (maarhé Fabian, even tussen ons hè.. het hoeft niet altijd keihard, af en toe eens een kort kan ook handig zijn) 3-3

Op verzoek van De man van glas en Fabian speelden we de laatste dubbels na elkaar met Wout en Edward eerst aan slag. Na hard gewerkt te hebben was de zoon van Zeus (Hercules) te sterk en zo was ook bij Allard en Fabian de zoon van Hera (Hercules) te sterk, en zo eindigt dan niet elk Disneyverhaal met een happy ending. 5-3 verloren in dat verre Griekenland. Laten we nu maar uitkijken naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de astronauten van Apollo, die op een gedeelde tweede plek met ons staan.

 

- de man van glas

 

Week 1.

Afgelopen zondag (15 september) hebben we in Huizen onze eerst competitiewedstrijd gespeeld. Dat is beste wel vroeg in het seizoen. Eigenlijk hebben we alleen de donderdag ervoor voor het eerst een paar dubbels kunnen oefenen. Gelukkig hadden onze tegenstanders hetzelfde probleem. Het is een heel jong team en voor 1 was het, net als voor Fabian, de eerste wedstrijd bij de senioren. Twee van onze tegenstanders hadden twee jaar geleden al eens bij de senioren gespeeld, maar speelden vorig jaar onder 19.

Om 11:00 begonnen we met de dubbel van Allard en Henk. De eerste set ging redelijk makkelijk. Op setpoint kwamen de tegenstanders nog even dichterbij, maar met 21-16 ging de eerste set naar Harderwijk. In de tweede set namen Allard en Henk snel een 15-6 voorsprong. Daarna kwamen de tegenstanders weer terug, maar de voorsprong was te groot: 16-21 en het eerste punt voor Harderwijk!

De tweede dubbel werd gespeeld door Edward en Fabian. In de eerste set ging het tot 10-10 gelijk op, maar daarna namen Edward en Fabian afstand: 21-16. In de tweede set stoomden ze gelijk door naar 19-9. Toen werden ze wat slordig, maar met 21-14 werd ook het tweede punt veilig gesteld. Allard was door de andere teamleden aangewezen als eerste heer, (Het bezwaar dat hij daar tegen inbracht was niet noemenswaardig). In de eerste set had Allard het behoorlijk lastig. Desondanks wist hij de set toch met 21-18 binnen te halen. Daarna ging Allard beter en zijn tegenstander juist minder spelen. De tweede set was dan ook snel binnen: 21-6.

De eerste set van Wout kenmerkte zich door veel fouten. Gelukkig was de tweede set van beide kanten een stuk beter. Voor de uitslag maakte het geen verschil: 2 keer 21-14 voor Wout.

Fabian begon zeer voortvarend aan zijn single. In no-time stond hij 11-1 voor. In het tweede deel van de set maakte zijn tegenstander meer punten, maar niet genoeg; 21-13 voor Fabian. De tweede set ging gelijk op maar was Huizen net iets beter: 19-21. In de derde set ging het ook gelijk op maar was het Fabian die bij 20-19 op matchpoint kwam. In de daarop volgende rally kreeg Fabian een hoge bal maar mislukte zijn smash. Hij raakte de shuttle met de rand van zijn racket waardoor de shuttle niet hard, maar met een lullig boogje over het net ging: 21-19 voor Fabian.

Over de laatste single kunnen we kort zijn. Edward speelde goed, zijn tegenstander maakte veel fouten en wist zijn spel niet aan te passen: twee keer 21-8.

De laatste twee dubbels kenmerkten zich door de nodig fouten. Wout en Henk begonnen goed en namen in de eerst set een 11-3 voorsprong, lieten de tegenstanders terug komen tot 13-11 en wonnen uiteindelijk met 21-14. In de tweede set maakten ze het nog een beetje spannend, maar wonnen ze met 21-18. Allard en Fabian wonnen de eerste set op een vergelijkbare manier en met dezelfde cijfer: 21-18. In de tweede set ging vooral Fabian wat beter spelen en wat de tegenstand gebroken: 21-12.

Om 14:30 waren we klaar en konden we met een mooie 8-0 winst, maar ook met de wetenschap dat het beter had gekund en bij andere tegenstanders beter zal moeten, naar huis.