U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Competitieverslagen van het vierde seniorenteam

Week 5 4-11-2018 BCH 4 - Hercules USV 1

Na een lange pauze van 4 weken gaat team 4 weer de strijd aan tegen Hercules USV 1. Zij zijn de koploper, wij wouden een goede wedstrijd neerzetten en gingen er eigenlijk niet vanuit dat we zouden winnen. We begonnen met het maken van een nieuwe teamfoto, op de vorige hadden we niet onze clubshirts aan dus vandaar. Met positieve energie begonnen we op 2 banen met de dubbels. 

De herendubbel liep niet helemaal op rolletjes. Er werden veel foutjes gemaakt die door de sterke tegenstander gelijk de kop werden ingedrukt. Ingmar en Nick probeerden van alles maar jammer genoeg lukte het niet. In de eerste set stonden ze 11-3 achter, deze set verloren de mannen met 8-21. Ze gingen met de instelling van de baan af om sowieso meer punten te halen dan de eerste set. Dit was een succes, maar jammer genoeg niet om een set te winnen. Ook deze verloren ze maar nu met 14-21. Erg jammer mannen, de volgende keer zijn ze van jullie. Stand 0-1.

Op hetzelfde moment waren de dames aan het dubbelen op het centercourt. Na een erg goede en sterke start waren de dames verbaast over de voorsprong. Die was namelijk 11-5! Met goede moed gingen Lisa en Murron verder. Maar op de 1 of andere manier kwamen er foutjes om de hoek kijken wat best wel frustrerend is. De eerste set werd verloren met 18-21. De dames waren erg trots op zichzelf en gingen met opgeheven hoofd de baan af. Ze waren dichtbij. De tweede set werd vooral erg veel kort gespeeld door de tegenstander. Dit was een erg slimme tactiek maar de dames lieten het hier niet bij. Ze deden erg hun best maar verloren de tweede set met 14-21. De slotzin was : “De volgende keer zijn ze van ons.” Stand 0-2.

En nu was onze held aan de beurt..... EMIEL! De doelstelling van Emiel leeft nog voort en hij wou dat heeeeul graag zo houden. Ook wist hij dat hij wel aan de bak moest maaar zoals iedereen weet is hij een Diesel en als die eenmaal op gang is, is hij niet meer te stoppen. Maar ja eenmaal begonnen ging het toch wel iets minder goed als gepland, met een achterstand van 4-11 ging Emiel de pauze in. Met een goede peptalk en wat tips hier en daar begon de wedstrijd weer. Ooit al willen weten hoe het is om te spelen met koude fouten? Vraag Emiel en zijn antwoord zal zijn dat je je net een olifant voelt haha. Toch liep en sloeg Emiel niet helemaal naar behoren, hij verloor de eerste set met 10-21. Na een snelle shirt wissel ging Emiel de tweede set in. Dit was hem niet gediend en er moest snel verandering komen. Hij was sterk vanaf heg begin tot eind, alles liep zoals hij het wou. De tweede set won hij met 21-13. De doelstelling was nog steeds levende! Na een zware derde set was Emiel toch te goed voor de tegenstander. De tegenstander probeerde alles wat hij in huis had maar niks was meer genoeg op het op te nemen tegen Super Emiel! Emiel won met 21-15. Het eerste punt is binnen! Ook staat zijn singel nog steeds op 100% wat ontzettend knap is. Stand 1-2.

Ondertussen was Lisa begonnen aan haar partij. Zelf zegt ze dat niet lekker heeft gespeeld in de eerste set. “Een clear was of half of 10 meter uit.” De eerste set verloor ze met 8-21. Maar haar goal was voor de tweede set om 21 punten te pakken. Nu liep het meeste wel volgens plan en beide dames weten nu alle hoeken van de baan te vertellen. De tegenstander was een sterke dame (in een hemdje, was mij extreem koud leek) maar Lisa is een supervrouw! Ze gaat door. Jammer genoeg was het voor deze keer niet genoeg en verloor ze de tweede set met 14-21. Later vertelde ze dat de wist dat ze beter kon en het de volgende keer de tegenstander flink wat moeilijker ging maken. Stand 1-3.

Nick begon aan zijn singel. Ik hoorde dat hij de laatste tijd niet lekker speelt. Na lekker te hebben warmgelopen met muziek begon hij warm te slaan. Ze leken aardig aan elkaar gewaagd. Maar eenmaal toen de wedstrijd begon bleek dit toch wel iets anders te zijn. De tegenstander was krachtig en snel in zijn spel. Nick wist in de eerste set niet verder te komen dan 14-21. Na wat vermoeidheid en frustratie werd de tweede set ook niet veel beter. De tegenstander had Nick goed onderdruk en jammer genoeg kon hij er niet onder vandaan. De tweede set verloor hij met 10-21. Toen nam hij wat rust met muziek en later was de lol er alweer tijdens het drinken met het team. Stand 1-4. 

Ondertussen begon Murron aan haar singel, de tegenstander zag er goed uit. Maar dat zegt natuurlijk niks. Na lekker te hebben staan warm slaan kon de partij beginnen. Na een wat moeizame start waar alles nog op gang moest komen stond ze 10-6 achter maar wist zichzelf weer terug te vechten tot 11-10. Na een kleine pauze en tips van supercoach Rinske ging ze weer aan de bak. Blijkbaar was de comeback van  Murron iets te veel voor de tegenstander, de eerste set won ze met 21-13. Met een super blij gezicht vertrok ze van de baan, nu de tweede set nog. Wat erg opvallend was is dat Murron ontzettend veel raakte met het randje van haar racket vandaag wat natuurlijk wel lichtelijk frustrerend is. Maar dit verpeste de boel niet, ook in de tweede set wist ze ondanks de geraakte randjes de tegenstander erg goed onder druk te houden. Deze won ze dan ook met 21-15. Deze wedstrijd werd afgesloten met een goede “HEY” van Murron. Stand 2-4.

Nu konden de mixen beginnen, na een korte pauze van Murron kon de wedstrijd beginnen. Met een goede boks van Emiel en Murron gingen ze van start. Al snel merkten ze dat de heer duidelijk de sterkste was, ontzettend lang en ook nog eens snel was. Maar toch was zijn backhand zijn zwakke punt. Emiel en Murron probeerden hier samen de druk op te leggen. Jammer genoeg kwamen er veel foutjes en uitslagen bij kijken en werd de eerste set verloren met 13-21. Hier waren ze natuurlijk niet zo blij mee, nu gingen ze proberen om de druk op de dame te leggen. Wat in het begin vrij goed uitpakte maar uiteindelijk toch wat minder uitpakte. Deze set werd jammer genoeg verloren met 10-21. Volgende keer beter. Stand 2-5.

Ondertussen waren Ingmar en Lisa ook hun mix aan het spelen. Wat hun zelf volgens mij best wel verbaasden was dat de mix de laatste paar wedstrijden best wel lekker liep. Er werden shuttles kapot geslagen, via het netbandje gespeeld en er werd aanvallend gespeeld. Wat vooral erg frustrerend was, was dat de dame van de tegenstander letterlijk alles had, letterlijk! Speelde je een super scherpe drop via de netband? Geen probleem ze legde hem even aanvallend weg zoals die gekomen was. Dit was natuurlijk enorm irritant! De eerste set werd verloren met 10-21. Met wat frustratie en niet weten wat te doen was de tweede set ook geen succes. Deze met jammer genoeg verloren met 5-21. Stand 2-6.

Een eindstand van 2-6 is natuurlijk niet geweldig. Maar zelf vinden we dat we het aardig goed hebben gedaan tegen de koploper. Voor de volgende keer gaan we voor nog meer punten. Maar eerst focussen op de wedstrijd van aankomende zondag tegen Lelystad. Eindstand 2-6.

 

Week 4 5-10-2018  HELIOS SB 3 – BCHARDERWIJK 4

Vrijdag avond om 20:00 stond Utrecht op de planning. We speelden tegen de studentenclub Helios. Over deze badmintonclub gingen veel geruchten rondt. Echter gingen deze geruchten zelden over het spel van Helios. Het zijn eigenlijk altijd wilde verhalen over de gezellige derde helft en liters bier die geschonken worden. Met ongeveer 50% frisse moed en 50% vermoeidheid van de werkdag stond team 4 stipt ruim voor tijd voor de deur van de zaal. Op tijd is minimaal 5 minuten voor tijd toch? Nou heel niet, de handbalmeneertjes gingen gewoon door tot stipt acht uur hoor. Voor ons dus nog even een mooi moment om de after dinner dip eruit te mediteren.  

Bij de herendubbel lukte dit de eerste set aardig. Met goed ontspannen spel sleepten de mannen de eerste set binnen met een 19-21 score. Dat beloofde wat. Helaas zwakte de focus de tweede en derde set af en slopen veel schoonheidsfoutjes in het spel. Hier verloren de heren veel punten mee. De tweede en derde set werden verloren met 21-11 en 21-14. 1-0. 

Tegelijkertijd is ook de vrouwendubbel gespeeld. Deze partij was zo snel voorbij dat de auteur van dit fantastische verhaal helaas weinig mee kreeg van de partij. Murron vertelde wel dat ze niet heel tevreden was met de partij. Hoewel de dames de eerste set verloren met slechts 21-18 uitte de ontevredenheid over de partij zich in de stand van 21-12 de tweede set. 2-0 achterstand dus tot nu toe. #vervelend 

Toen was het tijd voor de Chuck Norris van ons team, Emiel. Wist je dat:

  • ·         Emiel altijd de eerste helft van 21 punten weggeeft omdat stichting depressie Nederland geen capaciteit had voor wekelijkse nazorg van zijn enkeltegenstanders.
  • ·         Elke start van een enkelpartij tegen Emiel begint de tegenstander met een nekhernia. Niemand kan het laten zo erg tegen de partij op te zien….
  • ·         Het BCH wedstrijd T-shirt van Emiel vanwege onervarenheid in het vak na een paar punten al gewisseld moet worden… Hij kan de wrijving niet aan.
  • ·         Hij 14-21 en 12-21 gewonnen heeft.
  • ·         2-1.
Vervolgens speelde Emiel zijn lieftallige nog net niet echtgenote. Mevrouw Stroosma. Heldhaftig stond zij op de baan terwijl ze eigenlijk een beetje ziekjes aan het worden was. Dit was terug te zien in de stand van de eerste set. 21-11. Na wat mentalcoaching en een stukje mindfullness kon Lisa er echter de tweede set weer helemaal tegen aan. Ze speelde dapper en krachtig. Dwong de tegenstander continue met een krachtige clear in het achterveld aan de backhand zijde. Bloedstollend spannend was de tweede set met een uiteindelijke score van 21-18 (verlies). Een score om trots en positief over te zijn! Voor 3 seconden in ieder geval. Ik citeer: “Is maar goed ook dat ik verloren heb, de derde was toch niet goed gekomen”. Aldus Lisa. 

Ps: NIETES

Ps ps: 3-1.  

ME 2 next! Nick begon op tijd aan zijn uitgebreide warming up. Heel verstandig. Fysiek was hij er helemaal klaar voor. Ook mentaal was Nick erg gefocust. Dit was goed te merken tijdens zijn spel. Hij bleef goed rustig, berekend en vertrouwde op zijn kunnen. De spannende eerste set won Nick dan ook met 19-21. Ook bleef de spanning de tweede set niet uit. 21-19 verlies. DERDE SET. 21-18 verlies. K********************T!!!!!! Jammer Nick! Toch even in totaal 119 punten gespeeld in totaal. 

“Maakt niet uit. Ik heb eindelijk eens lekker gespeeld”. Aldus Nick. 

4-1.

Tegelijkertijd begon Murron met haar wedstrijd. Een lastige partij wel. De dame speelde erg goed. Probeer dan nog maar eens comfortabel te spelen. Met 21-16 en 21-11 helaas verloren. Gelukkig verdween de lach van Murron niet van haar gezicht. 

5-1. 

Toen twee gemengd dubbels. Tegelijk! Vervelend want dat betekent dat ik weer niet heb kunnen zien hoe GD 1 speelde. Toch wel even gewonnen met een driesetter! 12-21 winst, 21-14 verlies, 16-21 winst! GD 1 was ook eerder klaar dan GD2.

5-2! 

Dit was wel prettig. Het schijnt dat de partij van Lisa en Ingmar namelijk leuk was om te kijken. Ook zij speelden een driesetter. Een bloedstollend, zeer mentaal spelletje. Met een zeer concreet strijdplan. De dame onder druk zetten en het netspel aangaan tot er gelift werd. En dan. BAM! Alle smashes op de vrouw. Komende week zal arme Suzanne als dalmatiër door het leven moeten omdat ze erg veel op haar lichaam geraakt werd. Dat resulteerde in het feit dat ze erg van slag was. Aangeslagen liep ze van het veld nadat de derde set beslist werd met 19-21 winst. 

En ohja… in een rally overspeeld worden, de shuttle scherp onderhands terugslaan terwijl je met je rug naar het net staat zodat hij gelift wordt en je hem met een soort slow motion jump smash in de grond kan boren was ook erg prettig. Je had erbij moeten zijn.

5-3!

Eindscore, 5-3 verlies maar met een opgeheven hoofd. 

 

Groetjessss!!!!

 

 

Week 3     30-9-2018    BC Iduna 5 -  BCHARDERWIJK 4

Deze week een vlog 

Vlog BCH4 week 3Vlog BCH4 week 3

 

Week 2   23-09-2018   BCHARDERWIJK 4 - BV Almere  12

Met een heel tevreden gevoel kijken wij als team terug op de wedstrijd van vorige week. Jammer genoeg wel verloren maar we hadden een goede eerste wedstrijd gespeeld. Vandaag waren we er klaar voor, we gaan voor die overwinning! Om 10.00 konden we beginnen aan de wedstrijd. Emiel en Ingmar beten spits af en begonnen aan hun dubbel. Nick moesten we deze wedstrijd helaas missen, hij ging gezellig naar Denemarken! De dubbel begon een beetje onwennig, de mannen hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Na een erg spannend einde en 80 zweethanden verder werd de eerste set gewonnen met 23-21. Eenmaal afgesproken dat het niet nog zo’n spannende set zou worden, wonnen de mannen de tweede set met 21-15. Dat scheelde het publiek heeeeeel wat stress. Stand : 1-0. 

Nu konden Lisa en Murron gaan dubbelen. De dubbel liep de vorige keer al erg goed, maar vandaag liep die zelfs nog beter. De dames zette de tegenstander erg onder druk en de eerste set werd met een overtuigende 21-13 veroverd. De tweede set werden er een paar onnodige foutjes gemaakt maar de dames konden zich nog goed herpakken tot een 16-21. Lisa rende als een speer door het achterveld heen legde alles goed weg zodat Murron het punt kon pakken. Na een echt wel extreem spannende derde set waar gedoken, gevlogen, geschreeuwd, gejuicht en getrild werd ging de winst jammer genoeg naar de tegenstander met 21-23. Maaaaaar, de dames gingen met een goed gevoel de baan af want de dubbel liep echt ontzettend lekker. Stand 1-1. 

Ondertussen begon Emiel aan zijn singel op de wisselbaan. Deze mannen waren elkaar al een keer eerder tegengekomen en volgens mij kwamen er wel een paar zenuwen bij Emiel om de hoek kijken :) . Emiel is net een diesel, hij moet altijd eventjes op gang komen. Na een best wel spannende eerste set pakte Emiel toch de eerste set met 21-17. Want ja, als je je singel op 100% wilt houden voor de competitie moet je er echt wel wat voor doen! De tweede set kwam Emiel er goed in en wist de tegenstander onder zijn duim te houden. Met overtuiging ging ook de tweede set naar onze topspeler met 21-10. Stand 2-1.

Nadat de damesdubbel klaar was kon Lisa eigenlijk al gelijk beginnen aan haar singel. Maar ze nam even pauze na een echt wel zware dubbel zodat ze er in de singel weer vol tegenaan kon. Na een tijdje rust ging ze de baan op. Ze had een sterke singelaar als tegenstander. De eerste set verloor ze met 12-21. Hier ging Lisa natuurlijk niet mee akkoord, in de tweede set ging ze er voor. Ze legde goed druk op de tegenstander en de foutjes stroomden binnen. Lisa speelde erg sterk en was echt wel goed bezig! Maar jammer genoeg was dit allemaal niet genoeg, deze set verloor ze met 17-21. Stand 2-2.

Nu was Ingmar aan de beurt, hij speelde sinds lange tijd weer een singel want hij moest invallen voor de afwezige Nick. Zelf zegt hij elke keer weer dat hij niet goed is in een singel. Hij had een sterke tegenstander maar er zaten ontzettend goede rallies tussen, Ingmar mag echt wel tevreden zijn over zijn singel! De eerste set was nog eventjes wennen, nu moet je het hele veld in je eentje bedekken. Maar na een goede eerste set verloor Ingmar met 16-21. In de tweede set kwamen foutjes en misschien wel een beetje frustratie op bezoek. Deze set verloor Ingmar ook, met 13-21. Stand 2-3.

Terwijl Ingmar zijn singel speelde, begon Murron aan haar singel. Vorige week won ze haar singel bijna, en deze keer wou ze haar singel winnen. De eerste set ging vrij makkelijk, ze wist haar tegenstander goed onder druk te houden en het tempo lag hoog. Deze won ze met 21-12. De tweede set ging iets minder, er werden veel foutjes gemaakt en hier maakte de tegenstander gebruik van. De tweede set verloor ze met 12-21. Na een goede coaching van Rinske, ging ze weer aan de bak. De derde set was erg spannend, het ging erg gelijk op maar toen ging de tegenstander eroverheen. Met een best wel grote achterstand zakte Murron de moed niet in de schoenen, na een goede comeback pakte Murron deze set met 21-18. Met een “YES” als afsluiter liep ze met blij gezicht het veld af. Stand 3-3.

Nu waren de mixen aan de beurt. Emiel en Murron spelen samen de eerste mix, Ingmar en Lisa de tweede. De mixen konden tegelijkertijd gespeeld worden, dit scheelde weer wat tijd. Eerst over de eerste mix, die van Emiel en Murron. De eerste set liep nog niet heel super, er werden onnodige fouten gemaakt en we moesten echt wel hard werken voor onze punten. Ze stonden aardig achter maar wisten zich weer goed terug te vechten, de eerste set werd gewonnen met 21-18. Maar wat er de volgende set gebeurde weet niemand, om te beginnen pakte Murron al 8 punten met haar service. Vervolgens word de shuttle gelift en hey! Daar staat Emiel met zijn krachtige smash, wat als gevolg een punt werd. Dit was echt een set waar ze super goed stonden te spelen, zo goed dat ze met 21-8 wonnen. Stand 4-3.

De laatste wedstrijd van vandaag! Voor ons zelf was het al een hele overwinning! Het werd 5-3 winnen, of 4-4 gelijk spelen. Lisa en Ingmar’s mix liep vorige week beter dan verwacht. Vandaag gingen ze ook weer knallen. Ze moesten tegen een sterke mix maar Ingmar en Lisa zijn ook goed! Na een paar gemene services van Ingmar en echt goed netspel van Lisa verloren ze de eerste set met 19-21. Maar ze waren zo dichtbij! De tweede set ging de beuk erin, Lisa aan het net ging zo van BAM BAM BAM. Ze speelden vol overtuiging en waren echt goed bezig! De punten vlogen om ieders oren, maar wat een mooie, spannende en zenuwslopende rallies! Maar jammer genoeg ging ook deze set met 19-21 naar de tegenstander. De volgende keer zijnde voor jullie! Stand 4-4.

Als team zijn we erg tevreden over de wedstrijd die we vandaag hebben gespeeld. De 4-4 als eindstand voelt als een overwinning. We zitten in een achtbaan die alleen nog maar omhoog gaat! De dubbels lopen iedere week weer beter, dit geldt ook voor de singels en de mixen. We hebben een erg leuk team en het is hartstikke gezellig!

 

Week 1  16-09-2018   BADSO 1 – BCHARDERWIJK 4    SOESTERBERG

De allereerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 was een uitwedstrijd. Om 13.00u speelde wij in Soesterberg. Ik kan denk ik wel kan zeggen dat iedereen gezonde spanningen had voor deze eerste wedstrijd. Behalve Emiel natuurlijk 

Sinds dit seizoen is er in de competitie de 5e divisie’, dat betekend dat we spelers uit de hoofdklasse maar ook uit de 1e klasse tegen kunnen komen. Vooral voor onze “jonkies” uit het team is dit een grote stap. Murron en Nick speelde vorig jaar nog bij de jeugd en dit jaar spelen ze bij ons. Wat een ontzettend knappe prestatie hebben zij vandaag neergezet! Ook Ingmar die dit jaar voor het eerst bij BCH competitie speelt heeft het onwijs goed bijgehouden. Vooral na zijn blessure die hij in de zomervakantie opliep, knap hersteld!

Rond 12:30u waren we in de zaal in Soesterberg. We konden op 1 baan beginnen. Nick en Ingmar waren aan de beurt. In het begin was het nog zoeken maar met vlagen ging het beter. Één ding wisten we zeker; dit wordt een pittige wedstrijd. Standen: 14-21 en 9-21

Vervolgens de dames. Murron en Lisa hebben bij het warming up toernooi in Houten al wat potjes samen geoefend. De 1e set was ook voor ons wat zoeken maar er zaten zeker mooie punten bij. De 2e set ging beter en we kwamen steeds dichterbij. Standen: 13-21 en 15-21

Daarna Emiel. Emiel had er wel vertrouwen in en hij heeft een doel voor deze competitie; 100% winnen in de singel. Tot nu toe gaat dat goed. Deze singel ging het goed af. Standen 22-20 en 21-14!! Hoera, het 1e punt is binnen.

Na Emiel moest ik aan de bak.. Rinske had mij al nog wat meer zenuwachtiger gemaakt want ze kende de dame en zij had een paar jaar geleden nog 3e divisie gespeeld. Mijn doel; zoveel mogelijk punten pakken. Standen: 9-21 en 10-21

Nick en Murron konden tegelijk beginnen met de singel. Wauw! Wat speelde ze goed. Nick nam knap de leiding maar kon het net niet doorzetten. In de 2e set ging het al helemaal niet zo goed meer. Misschien toch iets teveel spanningen. Maar voor de 1e echte wedstrijd in de senioren competitie mag je echt trots zijn Nick!!

Murron stond ook te shinen op het veld. Alles viel voor haar de goede kant op. 1e set winst! Murron kon haar lach niet meer van haar gezicht krijgen. De 2e set was heel spannend. De tegenstander wist elke keer net een paar punten voor te liggen maar Murron wist zich er knap doorheen te vechten. Helaas met een stand van 20-22 wist ze net niet de 2e set ook te pakken. Door naar de 3e set. Beide dames begonnen vermoeid te raken maar ze bleven vechten. Helaas viel voor Murron het punt net de verkeerde kant op. Standen: 21-14, 20-22 en 18-21

Als laatste de twee mixen. We konden tegelijk spelen dus ik heb niets gezien van de mix van Emiel en Murron maar wat ik hoorde was dat ze tevreden waren. De tegenstanders waren gewoon echt heel goed. Standen: 8-21 en 12-21

Ingmar en ik mochten samen mixen. In de training hadden we er nog een beetje een hard hoofd in maar over deze mix mogen wij dik tevreden zijn. Het begin was even aftasten maar we werden zeker niet van de baan geslagen. De 2e set bleef spannend. Veel rally’s en hele korte netballen, het was hard werken maar het ging goed. Ingmar heeft zelfs na zijn rugblessure weer gedoken voor de shuttle!! Standen: 14-21 en 18-21

Helaas konden we in deze eerste wedstrijd niet veel punten mee naar huis nemen maar we zijn er helemaal klaar voor en hebben nu al zin in de komende wedstrijden! De spirit zit er in elk geval goed in. Een zeer gedreven team die niet zomaar opgeeft. Ik ben heel erg benieuwd hoe ons team zich gaat ontwikkelen in deze competitie. Na het zien van deze wedstrijden heb ik er alle vertrouwen in dat ons team veel gaat groeien in het spel. Volgende week staat een thuiswedstrijd op de planning. Helaas moeten we Nick missen deze wedstrijd maar met z’n 4e gaan we er helemaal voor.