U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Competitieverslagen van het tweede jeugdteam

 

Week 10 Verslag J2 – OSM 16 dec

Vandaag tegen OSM, de nummer 1 in deze competitie. We wisten nog van de vorige week hoe pittig de partijen waren (1-7 verloren). Maar ach, niks te verliezen, dus kom maar op!

Bij gebrek aan het overzicht van de standen schrijf ik vandaag alleen op wat we gewonnen/verloren hebben. Mocht u nu ernstig nieuwsgierig zijn naar de uitslagen, kunt u die altijd nog elders opzoeken.

De dubbels werden weer tegelijk gespeeld. De dames dubbel had een spannende 1e set, maar helaas was de 2e set zo voorbij. De heren dubbel liep niet zo heel lekker vandaag. Luc en Timo waren nog een beetje aan het slapen en stonden niet goed in positie. Werk aan de winkel tijdens de training volgende keer mannen .

Luc mocht weer zijn single spelen tegen Jayden, net als vorige keer. Hij heeft echt zijn uiterste best gedaan, qua doorzettingsvermogen niks op aan te merken! Maar de tegenstander was gewoon sterker en dan kun je met een geheven hoofd de baan weer aflopen hoor.

Isa speelde vandaag 1e single tegen Mahi. Stond zo ingevuld in het schema en we hebben het maar een keer zo gelaten. En tjonge, wat een leuk potje werd dat! Isa heeft voor elke shuttle gelopen en echt goed gespeeld! Dus ook Isa: goed gedaan!!

Timo speelde zijn single tegen Timon, qua namen al een leuke partij! Vorige keer had hij in 2 sets verloren, dus hij zag het somber in vooraf. En dat was te merken in het spel in het begin. Timo had de bibbers….. met een achterstand van 4-11 zei trainer Erik “jongen, ONTSPAN en ga gewoon lekker spelen”. En hop, daar ging de knop om en Timo ging punten maken, wat resulteerde in 17-21 (ja sorry, van mn eigen kind wel de stand onthouden….). En deze flow kon hij doorzetten, waardoor het een driesetter werd. SUPER spannend, onze harten gingen tekeer aan de zijkant en Timo won zijn single op het nippertje!

Daarna mocht Danique singelen tegen Yorinde, een geduchte tegenstander met goede techniek. De 1e set ging snel voorbij. Maar daar was Erik weer. Hij gaf een paar aanwijzingen en ineens ging ook bij Danique het licht branden. Het werd een spannende 2e set, die gelijk op ging. Helaas schoot op het laatst de tegenstander door en werd het 18-21. Maar, echt knap gedaan Danique, goed teruggekomen hoor!

Met pas 1 puntje op de teller was de hoop nog gericht op de mixen, die tegelijk gespeeld werden. De flow van de singles zagen we niet helemaal terug in de mixen. De mix van Danique en Timo was wat slordig en alles lukte nét niet. Dus OSM pakte hier terecht het punt. De mix van Isa en Luc was spannender. We zagen daar mooie rally’s! Helaas was het niet genoeg om te winnen, maar wel een mooi potje om te zien.

 

Dus wederom 1-7 dit keer.

 

Fijne feestdagen gewenst en tot in het nieuwe jaar!

 

 

 

Week 8 BCH J2-Huizen, zondag 2 dec

Vandaag mochten we weer tegen Huizen. Vorige keer was dat een spannende wedstrijd, met 5-3 gewonnen, maar had maar zo ook anders kunnen vallen. Dus vol verwachting gingen we de partijtjes in: in ieder geval leuk gelijk op hoopten we.

We begonnen weer met 2 banen:

DD tegen Suzanne en Evana: Danique en Isa gingen de 1e set mooi gelijk op met de tegenstanders, totdat zij op het eind nét iets meer de punten wisten te pakken. 15-21. De 2e set was sneller gedaan: 5-21.

Ondertussen was ook de HD in volle gang: Luc en Timo tegen David en Sean. Ze hadden al een tactiek bedacht die de vorige keer ook goed werkte: alles op de backhand. Maar ja, dat moet maar net lukken dan ook. De 1e set was reuze spannend en viel net onze kant op met 21-19. Vol vertrouwen gingen ze verder in de 2e set en die wisten ze te winnen met 21-10.

Door met de singles: Danique tegen Evana en Luc tegen Jesse. Beide potjes waren leuk om te zien. De single van Danique eindigde in 10-21 en 11-21. De single van Luc wist hij te winnen met 21-15 en 21-11. Dat maakte de tussenstand weer tot gelijkspel met 2-2.

In de single van Timo zaten mooie rally’s. Het lukte hem de winst te pakken met 21-9, 21-9. De single van Isa was echt een prachtig potje om te zien: tegen Suzanne wist ze toch echt bijna de 1e set binnen te slepen! Met 20-22 echt nét niet. De 2e set was lastiger en werd 8-21.

Toen hoefden alleen de mixen nog gespeeld te worden en die waren ook echt mega spannend. Isa en Luc tegen Evana en Jesse. Hele mooie 1e set waarin alles de goede kant op viel en eindigde in een 21-13 voor ons. Wauw! De 2e set kwam Huizen ineens sterk terug en werd het 15-21. Dit werd de 1e 3 setter van vandaag. Helaas was de flow weg bij ons en was deze laatste set zo verloren met 7-21.

Toen restte Danique en Timo niks anders dan het gelijkmakende punt binnen te gaan halen. En dat hebben ze gedaan. Met 21-14 en 21-19 wisten ze gelukkig in 2 sets te winnen!

Dus eindstand 4-4.

Nu kunnen we met een gerust hart Sinterklaas gaan vieren deze week. Veel plezier allemaal!

 

 

Week 7  zaterdag 17-11-2018 BAN J9 - BCH J2

  

“Patrick, wil jij deze keer het verslag schrijven van de wedstrijd?”

Wauw, als hij z’n cappuccino nog niet op had, had hij zich beslist ter plekke verslikt. Wat een blik, priceless (zoals hij het zelf al zei…).

Oké, dat vat ik op als een “nee”. “Zal ik dan maar weer……”

Goed, bij deze dan:

 

Dit is de einduitslag van vandaag! Tjonge, dat is een keer een fijne stand om mee naar huis te gaan.

Het begon al lekker: de dames dubbel ging van start (aangezien hun heer ietsje later kwam) en zag er al gelijk goed uit. Danique en Isa speelden netjes en pakten de 1e set met 21-14. Dat was veelbelovend, dus de 2e set gingen ze vol vertrouwen in. En jawel, ook deze werd gewonnen met 21-13. Dat betekende een primeur: de 1e dames dubbel dit seizoen gewonnen. Hoera! Dat geeft de burger moed!

Ondertussen was de heren dubbel ook al aan de gang en deze ging heel rap: met 21-2 en 21-5 wonnen Luc en Timo dit potje.

Door met de singles. We hadden gelijk dat we de wisselbaan konden houden, dus dat speelde lekker door. Luc mocht tegen Menno en stond eventjes achter. Toch iets onderschat, zei hij zelf al. Maar gelukkig zag hij in dat hij ook in dit potje gewoon moest gaan rennen en pakte hij de 1e set met 21-12. De 2e set begon hij gelijk stevig en werd 21-6.

Danique was ook goed bezig tegen Mirthe: met een snelle 21-9 en 21-4 (!) pakte ze haar 2e single dit seizoen. Wederom een YES gevoel!!

Toen waren de 2e singles aan de beurt: Timo tegen Elias was een makkelijke partij voor hem. Met 21-1 en 21-7 was dit punt snel binnen.

Isa singelde tegen Jolijn. En dit ging ook hartstikke goed: met 21-11 en 21-17 haalde ze gewoon in 2 sets haar 1e single punt binnen. Blij blij blij!! 

Met een fijne 6-0 voorsprong gingen ze redelijk relaxed de mixen in. Danique en Timo hielden goed de vaart erin, wat je terug zag in de stand van 21-3 en 21-7.

Isa en Luc stonden ook lekker te spelen, wat resulteerde in 21-12 en 21-8. Wat een standen zeg, niet te geloven.

En dat maakte dat ze met een heel voldaan gevoel nog lekker wat konden drinken met elkaar! 

 

  

Week 6 zondag 11-11 BCHarderwijk J2 - Dronten J1

Vandaag speelden we tegen Dronten. Weer allemaal jongens en meiden van 13/14 jaar. Het is onze spelers gelukt om weer flink tegenstand te geven. De uitslag van 1-7 geeft echt een vertekend beeld van de leuke partijen die er gespeeld zijn.

Vandaag een interview met sterspelers Danique en Isa:

Hoe hebben jullie gespeeld vandaag?”

“We vonden het goed gaan. Er zaten spannende potjes tussen, het stond veel gelijk.” Danique is erg blij dat ze haar single heeft gewonnen! En Isa vond vooral de lange potjes leuk, waaronder de dames dubbel. Hier hebben ze zowaar de 1e set gewonnen!

Welk onderdeel vinden jullie het leukst om te spelen?

“Ik vind de mix het leukst”, zegt Danique. “En ik de dames dubbel”, geeft Isa aan.

“Welke slag kunnen jullie het beste?”

“De smash”, zeggen beide meiden in koor!

En welke slag vinden jullie het lastigst?

Nou, die vraag blijkt al even lastig te zijn. Na even nadenken zegt Danique: “de korte opslag”. “Ja, ik ook”, beaamt Isa.

Waar hebben jullie vandaag punten mee gemaakt?

“Met het afmaken/smashen”, zegt Isa gelijk. “Precies”, zegt Danique, “geldt ook voor mij. En daarnaast het laten lopen van de tegenstander.”

Wat willen jullie nog leren met badminton?

Een snel antwoord van Danique: “de cross drop!” En Isa zegt: “het kort slaan over het net.”

Oké, laatste vraag voor vandaag: wat is je grootste wens voor badminton?

“Dat we maar hééééél goed mogen worden!!!!”

 

Week 5   zondag 4 nov BCHarderwijk J2 - Nijkerk J3

Na een lange pauze van 4 weken, mocht J2 weer aan de slag zondag. En dit keer weer tegen een pittige tegenstander: Nijkerk J3.

Zodra de tegenstanders binnen kwamen was al gelijk duidelijk dat ze een stukje ouder waren dan onze kinderen. Een lange jongen van 14 tegenover de 11 jarige spelers van ons zag er toch wel wat gek uit. Ze waren ter plekke al een beetje geïntimideerd.

Gelukkig waren de spelers uit Nijkerk heel sympathiek en werden er leuke potjes gespeeld.

De heren dubbel was gelijk een spannende partij: in 3 sets uiteindelijk helaas nét verloren. Wat goed tegenstand geboden jongens!

De dames dubbel was tegelijkertijd aan de gang. Tegen de jarenlange ervaring en technieken van de meiden uit Nijkerk konden we niet op. In een 2 setter was deze pot snel gespeeld. Geeft niks, volgende partij beter!

We hadden geluk, want de wisselbaan die we eigenlijk moesten delen, konden we steeds blijven gebruiken. Dus de ene partij na de andere kon de baan op.

De singles gingen best goed: in het begin ging het gelijk op of stonden we zelfs even voor. Zowel Danique als Isa speelden slim en wisselden goed af met lang/kort. Luc mocht tegen de oudere jongen singelen en ook dat ging hem in het begin goed af. Maar daarna zag je weer de ervaring van het andere team de overhand nemen. Is ook wel logisch, ze spelen al 4 jaar met elkaar competitie. Zie daar als relatief nieuwkomers maar eens tegenop te kunnen! Timo had geluk als 2e heer: hij heeft het 1e punt kunnen pakken van vandaag.

Tot slot dan nog de mixen: die waren toch een partij spannend!!!! Zowel de mix van Danique en Timo als de mix van Isa en Luc. Dat was ook goed te zien aan de stand: 1e set verloren ze beiden met respectievelijk 21-18 en 21-19. Wauw, wat een prestatie! Gaf gelijk hoop voor de 2e set bij beiden. Ook hier weer flink gestreden, maar het mocht niet baten: in 2 sets toch verslagen.

Dus de eindstand werd 1-7. Het is zo jammer dat je aan deze stand niet af kunt zien dat sommige partijen zó spannend waren en bijna andersom waren gevallen. Onze spelers hebben echt goed gespeeld, slim gespeeld, koppie erbij gehouden. We zijn hartstikke trots op jullie! En ondanks het verlies zien we jullie gewoon groeien in deze competitie iedere keer! Dus hou vol jongens J

 

 

Week 3 Zondag 30 september J2 OSM Maarssen

Zondagmorgen werd er om 09.00 uur verzameld bij de Sypel om van daaruit te vertrekken richting Maarssenbroek.

Isa en Danique mochten het spits afbijten in een dubbel tegen Yorinde en Mahi; de tegenstander sloeg met kracht en veel voorin, maar onze dames pakten mooi de zijkanten van het veld. Helaas werd er verloren in 21-13 en 21-18.

Op de wisselbaan speelden Timo en Luc ondertussen de eerste 3-setter van vandaag tegen Jaden en Sverre in 20-22, 21-12 en 21-8. Hard slaan en mooie rally’s; wat was het spannend!

Danique mocht vervolgens haar single spelen tegen Mahi, maar Mahi was erg sterk en Danique verloor helaas met 21-4 en 21-5. Goed je best gedaan Danique!

Luc speelde tegelijkertijd zijn single tegen Sverre maar helaas werd het 21-7 en 21-7. Maar Luc heeft goed volgehouden en geknokt voor de punten!

Timo mocht tegen Timon in een potje met veel mooie rally’s, waarin veel werd gelopen. Timon was linkshandig, dus het was even wennen. Timon won met 21-18 en 21-8. Mooi gespeeld Timo!

Isa mocht haar single spelen tegen de ervaren Yorinde. Het was even zoeken in het begin, maar uiteindelijk werd het 21-10 en 21-4 voor OSM. Goed volgehouden Isa!

Timo en Danique hebben het punt van vandaag binnen gesleept. Timo rende veel en Danique maakte het af aan het net. Wat een duo!

Als laatste mochten Luc en Isa het opnemen tegen Yorinde en Timon; ze hebben hun best gedaan, maar OSM was te sterk in 21-10 en 21-11.

Er werd verloren met 7-1. Na de wedstrijd hebben we nog nagepraat onder het genot van een kopje koffie en drinken voor de kids.

Nu even een korte stop en zondag 4 november weer aan de bak!

Goed gedaan dames en heren!

 

 

week 1         16-9-2018            HUIZEN'69 J3 - BCHARDERWIJKJ2

Vandaag was het zover: het nieuwe J2 team ging van start. Timo, Luc, Danique en Isa hebben met 5-3 gewonnen!!!

Timo en Luc mochten beginnen. Als twee tijgers stonden ze op de baan. Ze vulden elkaar aan en hadden (bijna) alles J. Het was in 15 min al gebeurd: 21-6 en 21-10.

Daarna mochten de meiden. Zij moesten er hard voor knokken. Maar helaas niet gewonnen: met 15-21 en 7-21 kwamen ze wat teleurgesteld de baan af.

Toen mocht Luc zijn single gaan spelen. De tegenstander was vastbesloten deze te winnen, maar dankzij Luc’s goede spel won hij in 2 sets met 21-15 en 21-18. Zijn smashes waren goed gemikt. Knap hoor jongen!

Danique mocht daarna haar single gaan spelen. Ze probeerde haar tegenstanderster goed uit te spelen door te variëren met kort-lang, maar jammer genoeg was deze nét iets sterker. Ondanks dat ze sommige punten goed af kon maken, pakte ze de winst net niet met 11-21 en 18-21.

Timo mocht de 2e single spelen. Deze heeft hij met 21-10 en 21-7 snel gewonnen. Vooral het plaatsen lukte goed vandaag!

Isa hield van een constante score: ze heeft haar single dapper gespeeld en helaas met 14-21 en 14-21 verloren. Maar goed gedaan Isa, zo de 1e keer in dit team!! Vooral je service was sterk vandaag!

Daarna waren de mixen aan de beurt: beiden gewonnen! Dus totaalscore van 5-3 voor ons sterke J2 team, HOERA!

Goede start jongens en meiden!!!

Met een voldaan gevoel naar huis J