U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van het eerste Mannenteam

Kampioen Mannen Hoofdklasse Afdeling 2 Centrum

Regiokampioenschappen

Het is zaterdag 30 maart en we melden ons in Amersfoort voor de regiokampioenschappen. Met een winst hier worden we regiokampioen en mogen we naar de landelijke kampioenschappen. We gaan ervoor!
We spelen twee volledige wedstrijden. De eerste wedstrijd is tegen ‘De IJsel’, die in de mannen eerste klassen kampioen zijn geworden. Bij afmelding van de kampioen van de andere poule is besloten de eerste klasse samen te voegen bij de hoofdklasse. We besluiten om onze standaard opstelling in te zetten en beginnen met de eerste twee dubbels. 
Onze helden Arjan en Ben spelen de eerste dubbel. In een wat krappe hal bekommeren A & B ( Arjan & Ben) in de eerste set zich, tussen de punten door, om wat jeugdspelers, die zo af en toe op een merkwaardige wijze ‘letterlijk’ de kortste weg vinden naar de kleedkamers.  Ondanks dit vrijwilligerswerk fietsen onze helden de eerste set binnen in 21-17. Dan de tweede set, operatie shuttle happen is begonnen. We merken op dat er veiligheidsbrillen worden uitgereikt, wat enigszins bescherming geeft tegen de vonkenregen die ontstaat wanneer Arjan of Ben de shuttle met een dusdanige snelheid het net over scheppen, dat deze spontaan vlam lijken te vatten.
U bent opgelucht dat u hittebestendige handschoenen draagt, wanneer u met het oprapen van de shuttle de hitte in uw gezicht voelt. Met een racket waarvan de snaren half weg zijn geschoeid, noteren we een uitstand van 21-6. 
Max en ik spelen ondertussen de tweede dubbel. Het is onze eerste partij en het loopt nog niet heel erg lekker. Toch weten we de eerste set te winnen in 21-17. Maar dan, de tweede set. We spelen wat uit en in het net waardoor de tegenstanders wat voor komen. Telkens lopen we een paar punten achter en lukt het niet om gelijk te maken. We verliezen de set in 16-21. Op naar de derde set. Ook hier is ons spel nog niet echt top te noemen. We zitten er niet lekker in en verliezen de set in 14-21. 
We zijn toe aan de enkel partijen. De eerste enkel speel ik. Met de dubbelpartij van zojuist in het achterhoofd, waarin ik geen goed spel liet zien, wist ik dat het beter moest. In de eerste set is de start goed, en kom ik wat punten voor. De voorsprong geef ik niet uit handen en win de eerste set redelijk gemakkelijk in 21-11. In de tweede set ondervind ik geen problemen. Ik gun mijzelf de ruimte om wat dingetjes uit te proberen, die dan natuurlijk mislukken, waardoor ik deze set uiteindelijk win in 21-16. 
We stampen de enkelpartij van Arjan binnen. Arjan, meester in vermommingen, is gehuld in een nieuw shirt dat hij sneller weet te verwisselen dan u adem kan halen. Onze vliegende fakir Arjan heeft het in de eerste set moeilijk. De rally’s zijn lang en de slagen van de tegenstander zijn goed. Daar waar de tegenstander mooi netspel laat zien, dwarrelen de shuttles van Arjan te vaak het net in. De eerste set wordt verloren in 16-21. Ook in de tweede set zijn de rally’s lang. Arjan, flexibel als Barbapapa, heeft een paar mooie reddingen. Toch vallen de punten aan de overkant en gaat de set in 14-21 verloren.  
Dan is het de beurt aan afdeling logistiek, Ben, die uit een zo op het eerste moment ‘normaal’ ogende badmintontas ditmaal een kussen weet te toveren. Geen dubbele bodem, spiegels, verborgen ruimtes. Pure magie. Daar waar wij, amateurs, een lijdensweg hebben ondergaan door tijden lang op die houten bankjes te zitten, komt Ben vanuit zijn comfortabele zetel overeind en begint aan zijn enkelpartij. In de eerste set komt Ben op een mooie voorsprong. Er worden wat foutjes gemaakt en de tegenstander komt terug tot 13-13. Ben herstelt knap en pakt de set in 21-15.
Dan de tweede set. We zien dat deze set lang gelijk op gaat. Aan het eind van de tweede set is het ons goocheltalent Ben die de laatste paar puntjes uit zijn mouw tovert en noteren we een winst van 21-16. Goed gegoocheld Ben! (Ehmm, goed gespeeld bedoel ik.) 
Ondertussen is onze filosoof Alex klaar voor zijn enkel partij, die zich even los moest rukken uit het vraagstuk of een ongefrituurde kipnugget ook lekker zou smaken. Wat een overgang, maar Alex kan dingen! In de eerste set is het spannend en gaat het gelijk op. De tegenstand is goed en Alex wordt uitgedaagd om zijn goede spel te laten zien. Dat lukt ook. We zien weer het strijden voor elk punt bij Alex, mooi om te zien. Alex wint de eerste set knap in 21-18. Op naar de tweede set. Ook hier gaat het gelijk op. De ademhaling gaat omhoog, het gezicht wordt wat roder, het is zwaar. Maar Alex blijft in zijn concentratie en gaat voor elk punt. Halverwege de set loopt Alex wat uit en weet de set naar zich toe te trekken in 21-14. Goed bezig Alex! 
We staan op een voorsprong van 4-2 als we de laatste twee dubbels in stampen. Arjan en ik spelen de derde dubbel. In de eerste set ondervinden we geen problemen en klappen de set binnen in 21-14. De tweede set doet u meer denken aan de Pasen, waarin het veld van de tegenstander het zoekgebied lijkt van in dit geval shuttles die gezocht moeten worden. Bij elke shuttle die u vindt heeft u weer het punt verloren. Bij het ontbreken van het mandje gebruikt u het racketblad om de shuttles hierop te leggen. Nu snapt u ineens ook waarom ze u vroegen om een racket mee te nemen. Niet om te badmintonnen, nee voor het shuttle zoeken natuurlijk! Het zit erop, u heeft alle shuttles gevonden en verliest in 21-8.
De laatste dubbel vindt plaats binnen het multidisciplinaire gebied dat Max en Alex heet. The brothers komen in de eerste set onder druk te staan. De slagen komen niet goed door en er ontstaan wat foutjes. De eerste set komen de broertjes tot de 7 punten. Dan de tweede set, het niveau gaat omhoog. Helaas komen de broertjes niet uit de ‘RGP modus’ (raakt geen pepernoot modus). De tweede set gaat verloren in 14-21.  
Onze eerste partij zit erop. Er is ruimte voor verbetering, maar mogen gelijktijdig niet ontevreden zijn met de 5-3 overwinning. We zijn klaar voor OSM, die in hun poule in de hoofdklasse kampioen zijn geworden. We weten dat het een zware partij gaat worden, met een goede invaller die wordt meegenomen en een sterke tweede heer. Maar dan, uit onze ooghoeken zien we Arjan wat in zijn baard plukken. U weet al wat dat betekent Juist, een fantastisch idee van Arjan, die direct actie onderneemt. De uitslag van de eerste partij van OSM staat al online. Als we uit gaan van de opstelling waarmee OSM toen heeft gespeeld, zullen we dan de enkel en dubbel partijen omdraaien zodat we meer kans maken? We besluiten dit te doen en vullen het wedstrijdformulier in. 


Max en ik Spelen nu dus de eerste dubbel en treffen twee lastige tegenstanders. We gaan er vol voor, maar houden wel rekening met een verlies. In de eerste gaat het verassend goed. We zijn scherp en de verdediging is goed. Oké, we verliezen de set wel in 16-21, maar zijn niet geheel ontevreden over ons optreden. Het niveau in de tweede set gaat omhoog, en we dwingen de foutjes af bij de tegenstanders. De smash wordt goed geretourneerd wat uiteindelijk zorgt voor een verassende winst in de tweede set in 21-17. We geloven erin, en stampen de derde set binnen. Helaas gaat het in de derde set niet lekker en spelen we te veel uit. We komen meer onder druk en vinden geen aansluiting in deze set. We zijn trots op ons goede spel in de eerste en sowieso de tweede set, maar konden niet voorkomen dat de derde set verloren ging in 7-21.   
De druk ligt nu bij Arjan en Ben, die het eerste puntje moeten binnen tikken. Hebben we een teller? Oh, gelukkig broertje Max werp zich op om te tellen. Wat Max toen nog niet kon weten is dat tussen de tegenstanders een ‘ Dora veteraan’ bevond. Enkele zinnen, uitdrukkingen of zelfs korte woorden kunnen deze veteraan terugbrengen naar de avonturen van Dora en wat ze allemaal IN haar rugtas heeft. En dan, een punt, de shuttle is IN. Bij het uitspreken van dit woord realiseren we ons te laat dat onze Dora veteraan actief wordt en zowat spontaan begint te zingen wat Dora allemaal IN haar tas heeft. Stoer als u bent bedenkt u meteen een goede smoes over een reglement dat je niets mag zeggen of zo. Pfff, gelukkig het heeft gewerkt, ze trappen er in. De teller gaat zitten en we krijgen een andere teller. Onze strijders Arjan en Ben zijn door deze bombastische houding niet van gedachten veranderd en besluiten de eerste set een mooi pak rammel uit te delen in 21-10. Dan de tweede set, de tas van Dora is even uit het hoofd, waardoor de tegenstander een beetje bij kunnen blijven. Aan het eind van de tweede set maken Arjan en Ben het verschil en pakken de set 21-15. 
De eerste twee dubbels zijn gespeeld en we staan op een 1-1 als we aan de enkel partijen beginnen. We hebben de derde en vierde enkel omgedraaid, waardoor Ben de twijfelachtige eer heeft om voor eerste heer te spelen. Voor uw beeldvorming, de tegenstander, invaller, heeft Lin Dan nog net niet leren badmintonnen. Dit ‘weggeef punt’ is al weg voordat het gegeven is. Ook Arjan, die toen al voor ongeveer €60,-  aan marsjes had uitgegeven, is niet verbaast dat de eerste set in 8-21 verloren gaat. Terwijl Arjan nog snel even een marsje naar binnen prakt, zien we dat ook de tweede set naar de tegenstander gaat in 11-21. Helaas, maar ingecalculeerd. 
De tweede enkel speelt Alex nu, die ook een sterke heer treft. Hoewel we rekening houden met verliespartij, gaat Alex er wel voor. In de eerste set komt de clear niet goed achterin het veld, waardoor de tegenstander zijn wapen in kan zetten, de smash. De tegenstander wint de set in 10-21 en we maken ons op voor de tweede set. De backhand wordt meer opgezocht, maar blijkt onvoldoende resultaat op te leveren. De tweede set gaat naar de tegenstander in 7-21. 
Dan is het de beurt aan onze nationale volksheld Arjan, die op het punt staat een ongekend pak slaag uit te delen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Welnu, hieronder de beschrijving. Zorg ervoor dat u elke stap doorloopt en u bent succesverzekerd!

Recept voor het succesvol uitdelen van een pak slaag
Benodigdheden:
1 rambaas
1 baard (bij ontbreken eventueel te vervangen door een plakbaard)
1 racket wat nog lichter is dan een half A4’tje
1 paar schoenen (roze mag tegenwoordig ook)
Een shirt wat je minimaal 20x wisselt per set (mag ook steeds hetzelfde shirt zijn. De tegenstander merkt dat toch niet op.) 

Bereidingstijd:
Twee sets

Bereidingswijze:
Wel de baard 5 minuten in lauw water. Zet ondertussen de schoenen op en kook deze gaar. Voeg het shirt en het racket toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Bind het geheel af met de rambaas en uw pak slaag is klaar. Ik zeg, uitdelen maar!

Gefeliciteerd, het lijkt erop dat u alle stappen heeft doorlopen. Resultaat? Een verbluffend pak slaag met de winst in 21-11 en 21-8. 
Ik speel de vierde enkel en tref een gelijkwaardige tegenstander. De benen zijn wat vermoeid van de eerdere gespeelde partijen. De eerste set gaat lang gelijk op. Geen van ons beide weet de service lang vast te houden en we komen tot een gelijkstand van 19-19. Helaas maak ik dan twee foutjes, waardoor de set naar de tegenstander gaat in 19-21. We rollen de tweede set in, de vermoeidheid neemt toe. Onze adviesgever Ben geeft wat tips, maar zoals gewoonlijk lul ik daar natuurlijk doorheen. ‘Op luisteren staan, wat is dat Ben?’ Hoe dan ook, ik pak deze tweede set in 21-18. Het wordt spannend. Het is zwaar, maar ik geef niet op en ga voor de winst in de derde set. Goed nieuws, ik weet de derde set nipt te winnen in 21-19. We staan hiermee op een 3-3, en kunnen volgens Arjan met een 5-3 winst nog steeds regiokampioen worden.   

We zijn toe aan de laatste twee dubbels. Arjan en ik spelen de derde dubbel en zijn in de eerste set goed op weg met de net geteste shuttle. Of toch wat snel? Arjan, beschaafd als hij is, test even tussendoor. Laten we zeggen dat, indien de shuttle bij het testen drie banen verderop beland, de voorzichtige conclusie getrokken kan worden dat de shuttle wat snel is. “Nee, je doet het er maar mee.”  waren de woorden van onze tegenstander. Gelukkig had Arjan de cursus ‘op je handen zitten’ vorige week net afgerond waardoor er een macro economische samenwerking ontstond. Met deze ‘(space)shuttle Apollo 11’ komen we niet verder dan een 6-21 en 13-21. 
Malex, (samenvoeging van Max en Alex), zijn ondertussen bezig met hun laatste partij, een spektakel. Mooie rally’s, waarin het geluidsniveau nogal eens op loopt tot aan die 85 db. Er wordt wat gedoken, maar het lukt de broertjes niet om de laatste puntjes te pakken. De twee sets gaan naar de tegenstanders in 17-21 en 18-21. Het zit erop, we verliezen met 3-5. We balen, maar kunnen aan de andere kant trots zijn op de behaalde stand tegen een team dat met zo’n opstelling kwam. 

 

Week 14 Inside '82 M1 BC Harderwijk M1

Het is vrijdagavond en we maken ons op voor de laatste partij van het seizoen. We spelen uit in Baarn, in een sporthal zo koud, dat het water uit je bidon bevriest nog voordat het überhaupt in je bidon zit. Handschoenen, sjaal, winterjas, straalkachel met vijftien meter aan snoer. Met deze gedachten betraden we de zaal en troffen een ondergrond die enigszins vergelijkbaar is met de vloerbedekking in uw woonkamer.  Een duik in deze zaal doet denken aan de kaasschaafmethode, waarbij het vanuit marketing –technisch oogpunt raadzaam is om een verkooppunt voor pincetten te openen om naderhand de stukken vloerbedekking van de benen te kunnen verwijderen.  

We hebben ons huiswerk gedaan en weten dat we met een 2-6 winst kampioen worden, iets waar we hard voor hebben gewerkt en nu zo dichtbij zijn. We gaan er vol voor en beginnen met de eerste twee dubbels. Arjan en Ben spelen de eerste dubbel en gebruiken daarvoor iets wat qua uiterlijk toch wel iets weg heeft van een shuttle. Merk? Iets met 2.0, maar kan ook prima door voor een 0,5, u zult geen verschil merken. De veren van deze shuttle leken meer door de plaatselijke knutselclub op de kurk geplakt te zijn met printstift. Bij gebrek aan veer treft u zo af en toe een stuk karton aan, het geheel aan elkaar gebonden met een elastiekje, € 16,50 per koker, u wilt deze shuttle toch ook? In de eerste set zien we een gelijkstand van 10-10, waarbij er meer shuttles zijn gebruikt dan punten op het scorebord. Aan het eind van de set wordt het verschil gemaakt en noteren we de winst in 19-21. We stampen de tweede set binnen en weer gaat het gelijk op. Maar dan bij een voorsprong van 12-13, service, slag, uit, 12-14. Of in? Wat is het nu? Met de casuele rol van de scheidsrechter begeven we ons ineens in de theatrale opvoering van ‘Ik heb hier geen zin in, en ik heb trouwens ook al niet zo’n stoere baard als Arjan.’ De paaseitjes komen uit de tas. U begrijpt dat het toeschouwend publiek zich kostelijk vermaakt wanneer door deze merkwaardige actie, waarbij de tegenstander de baan verliet, dit gratis punt aan komt vliegen.        
  
Max en ik spelen de tweede dubbel. Het begin van de eerste set verloopt wat rommelig. Dit lijkt meer te komen door wat nervositeit, dan door een gebrek aan talent. Ik de tweede helft van de set valt de spanning wat weg, waardoor we de shuttle binnen de lijnen weten te houden. Dit zorgt ervoor dat we wat uitlopen en de set winnen in 10-21. Met wat tips van coach Erik in het achterhoofd rollen we de tweede set in. In deze set worden wij maximaal op de proef gesteld, door met 11-0 voor te komen en gelijktijdig een vijf sterren sudoku puzzel op te lossen. Maar het lukt ons! Het wordt ouderwetse ‘afdroogpartij’, waarin bij ons alles lukt. In net geen ODV (onder de vijf) pakken we de tweede set in 5-21.

We zijn toe aan de enkel partijen. Ik speel de eerste enkel en kan in de eerste set de punten redelijk makkelijk maken. Het lukt me op een mooie voorsprong te komen van rond de 11-5 / 11-6. Er worden wel rally’s gespeeld en ik moet me telkens goed bedenken dat ik hier niet kan duiken, maar ook in de rest van de set maak ik de punten. Ik win de set in 13-21. Het lijkt erop dat de tegenstander in de tweede set zijn spel wat heeft aangepast, waardoor het wat moeilijker wordt om de punten te maken. Het wordt een zware tweede set dat lang gelijk op gaat. Ik probeer de concentratie vast te houden en kom op een 19-19. Dan maak ik gelukkig de laatste twee punten en pak de set in 19-21. 

We stappen de betoverende wereld van Arjan binnen, waar de shuttles met een noodgang om uw oren vliegen. Slechts gewapend met een racket en een gezonde dosis lef staat u twee rondes, of sets zoals ze het dan noemen, doodsangsten uit wanneer u druk bezig bent om de smash van Arjan te ontwijken. In de eerste set heeft u veel te danken aan de barmhartigheid van Arjan, die u tot 10 punten laat komen. In de tweede set kunt u na verloop van tijd de lijnen aan uw kant nauwelijks meer herkennen, wanneer de shuttles van Arjan met een dusdanige snelheid de lijnen raken dat door stijging van temperatuur deze weg lijken te smelten. Het zit erop, u verliest de tweede set met 6-21 en hoopt dat het onopgemerkt is gebleven dat u stiekem in uw broek heeft geplast.

We klapperen de enkelpartij van Ben binnen. De handschoenen, jas en sjaal gaan uit. De broek blijft aan. In de eerste set zwabberen de shuttles wat heen en weer, net als de stand. Hat is lastig om een voorsprong op te bouwen, maar Ben bijt zich vast in deze partij. Deze technocratische manier van handelen heeft de winst in de eerste set tot gevolg in 20-22. De tweede set lijkt een herhaling van de eerste set, waarin geen van beiden veel voorkomen. Het is een spannende partij waarbij het aantal gegeten paaseieren per minuut stijgt. Complimenten aan Ben die het hoofd niet buigt en de tweede set nipt wint in 19-21.

Onze pencelen mogen weer terug in de kast, wanneer grootmeester Alex in zijn enkelpartij ons laat doen vermoeden waar het geometrisch kubisme zijn oorsprong heeft gevonden. Het veld vormt het schilderachtig decor voor een legendarische partij. Met de winst in deze partij hebben we de zes punten binnen wat ons kampioen maakt! Alex voelt de druk, maar begint de eerste set goed. De tegenstander maakt wat mooie punten door de shuttle op het laatste moment te slaan. Alex blijft kalm en goed spelen, wat hem naar de winst brengt in de eerste set in 12-21. We zijn nog 1 set verwijderd van het kampioenschap. We pakken er een bankje bij en spelen ‘voorbeeldig’ publiek. Helaas lukt het aan het eind van de tweede set niet om de aansluiting te houden. De set gaat verloren in 21-17. Set drie. Alex gaat er vol voor. De spanning neemt toe als de rollen zijn omgedraaid in het tweede deel van deze set. Door goed spel, blijven vechten, heeft Alex het nu in eigen had als hij op een 16-20 voorsprong komt. En dan, filmploeg ‘Erik & co’ staat klaar en legt het laatste punt vast. De shuttle valt uit, we zijn kampioen!! Blij en trots als we zijn springen we op en vieren op een  ‘ingetogen wijze’ het behalen van deze fantastische prestatie! 

Oké, we zijn al kampioen, maar we willen graag die laatste twee dubbels ook winnen en het seizoen in stijl afsluiten met een 0-8 winst. Arjan en ik spelen de derde dubbel. Door het wisselvallige spel van mij, lukt het ons niet om in de eerste set wat voor te komen. Bovendien loopt mijn service, of iets wat erop lijkt, niet. Het gaat allemaal te hoog of in het net. Met deze amateuristische stijl van serveren lukt het ons toch om de eerste set binnen te tikken in 18-21. De tweede set gaat ook niet echt super. We verliezen in 21-17 en gaan de derde set in. Het hoeft niet mooi, niet subliem, als we maar winnen. Bij vlagen maken we mooie punten, waardoor we net de derde set kunnen winnen in 19-21. Het staat 0-7 wanneer we worden getrakteerd op een nieuw verhaal uit de ‘sprookjes van Eikelenboom.’    

“Er waren eens twee broertjes die klaar waren om hun laatste partij te spelen.
In de eerste set maken de broertjes punt na punt. Ja, het waren er velen.
De tegenstanders komen er niet aan te pas en verliezen.
We danken coach Erik voor zijn rol en al zijn adviezen.
Dan de tweede set, ook hier weten de broertjes de focus te behouden.
We noteren een winst van 13-21 waarmee we ons aan de doelstelling hebben gehouden.
Een mooie eindstand van 0-8, we zijn dik tevreden.
We kunnen genieten van de heerlijke douche en gaan omkleden.”


Het is gelukt, we zijn kampioen! Het is aan Arjan, die qua uiterlijk zo door kan voor ‘King Arthur’, om onze R.I.O. (Rambazen in opleiding) de erkenning te geven die ze verdienen. Door hard te werken, trainen en progressie te boeken ontvangen Max & Alex elke hun eigen Rambazen shirt en treden officieel toe als erkend rambaas. Met elk hun eigen onderscheiding, het velbegeerde Rambazen shirt, op zak verlaten de broertjes het drie sterren restaurant McDonald’s.

De laatste wedstrijd van het seizoen betekend ook het laatste verlag voor nu. Vanaf deze positie wil ik Arjan, Ben, Max en Alex bedanken voor hun inzet. We hebben een mooi seizoen gehad met een super resultaat! Voor wat betreft het schrijven van de stukjes bedank ik mijn teamleden die hun bijdrage leverden door her en der wat taalfoutjes eruit te vissen. Vanuit mijzelf kan ik alleen maar zeggen dat ik erg veel lol heb gehad in het schrijven van deze stukjes. Bedankt en tot volgend seizoen!       

 

Week 13  BCH M1- BAN M1

Het is zondag en zijn aanbeland aan onze voorlaatste wedstrijd van het seizoen. We spelen thuis tegen Ban, die met twee invallers uit de vijfde divisie aan komen wandelen. Deze invallers lijken er toch wat fitter uit te zien dan de andere, laten we zeggen ‘Ik ontbijt met patat en frikadellen’ spelers. Ons staan pittige wedstrijden te wachten.
We hebben banen genoeg tot onze beschikking en spelen daarom de eerste twee dubbels op hetzelfde moment. Arjan en Ben spelen de eerste dubbel en treffen shuttles die bij het testen een dusdanige hoeveelheid kinetische energie bevatten, dat de zwaartekracht nauwelijks vat kan krijgen op de shuttle. De oplossing wordt gevonden in het ‘volledig binnenste buiten keren’ van de shuttle, wat de snelheid van de shuttle perfect maakt. A&B (Arjan & Ben), nemen de zwaarste dubbel voor hun rekening, die de eerste set binnen ‘spijkeren’ in 21-19. In de tweede set gaat het tempo omhoog en worden er wat foutjes gemaakt. De set gaat verloren in 16-21. We gaan de derde set in. De danspasjes worden moeilijker, zij- achter – sluit. De dansvloer wordt niet volledig benut, en de set gaat helaas verloren in 16-21.
Max en ik spelen de tweede dubbel. We zitten gelijk lekker in de set en komen vroeg op een mooie voorsprong van rond de 11-7. In deel twee gaan er wat meer shuttles omhoog, waardoor we merken dat mannen de smash wel kunnen draaien. De tegenstanders komen wat terug, maar Max en ik zijn geen moment in gevaar en pakken de set in 21-15. De tweede set lijkt een herhaling van de eerste set. Ook hier komen we op een comfortabele voorsprong, en is deel twee wat minder goed. We maken wat foutjes, herstellen goed en slepen de set in een 21-14 binnen.
We hobbelen richting de enkel partij van Arjan. Onze nationale held heeft het in de eerste set zwaar en kijkt bij rust tegen een achterstand aan van rond de 11-6. Ondanks verwoede pogingen lukt het niet om de aansluiting te vinden, wat een verlies van 13-21 oplevert. We duiken de tweede set in. De rally’s zijn lang, maar het resultaat blijft uit. Het zit er niet in vandaag, we besluiten de set in een 16-21. We balen en zijn in staat om ons shirt uit te doen en wat tegen een muur aan te hangen.
Ik speel de tweede enkel tegen de andere invaller. Het is zwaar. De tegenstander loopt zo makkelijk en speelt zo scherp. In de eerste set zorgt dit meteen voor een achterstand van 11-6. De rest van de set lijk ik geen rol te hebben, terwijl ik toch zeker weet dat ik ook op het veld stond. Het wordt 13-21. Dan de tweede set. Gelukkig, ik mag weer mee doen. En hoe? Het gaat gelijk op, 10-10. Ik geloof er weer in. 11-10, tijd voor wat tips van coach Erik. Deze tips helpen me, en ik ga de strijd aan. Ik ga voor elk punt, duik wat heen en weer, en pak de set in 21-15. Dan de derde set, ik moet diep gaan. Ik kom wat voor en probeer de concentratie vast te houden. Dan het laatste punt, UIT! Ik ben blij met de winst in 21-11.  
We maken ons op voor de enkel partij van Ben, die in de eerste set lijkt te kiezen voor het ‘twee optie systeem’. Voor de niet kenners onder ons, optie 1: Service, smash, shuttle is in, u ontvangt het punt. Optie 2: Service, smash, shuttle is uit, u ontvangt geen punt. Het brengt ons naar een winst in de eerste set van 21-18. We krijgen wat tips links en rechts die we in het begin van de tweede set uit proberen te voeren. Dan gaan we deel twee in van de set, waar rackets en shuttles een bijrol lijken te hebben. Acteertalent Ben huppelt liefelijk wat over het veld, wat u meer doet denken uit een scene van ‘The Sound of Music’, om vervolgens als ‘Al Pacino’ uit ‘Scarface’ de shuttle over het net heen te rammen. Het psychologisch spel is begonnen. Blikken worden uitgewisseld, gebaren worden gemaakt. Dan valt het doek voor de tegenstander, wat een winst voor Ben oplevert in de tweede set in 21-17. Onze internationale Hollywoodster Ben, die voor deze uitvoering een ‘Colden Globe’ ontving, brengt de stand op een 3-2 voorsprong. 
Alex speelt de vierde enkel tegen Frank van der Loo, een oude bekende. In de eerste set voeren de flagrante missers de boventoon. We komen die set tot 10 punten. We krijgen wat tips die leiden tot een pragmatische oplossing. Helaas lukt het niet deze te implementeren. Alex blijft vechten voor elk punt en komt wel behoorlijk terug tot 18-20. Toch gaat helaas de set verloren in 18-21. Jammer Alex, de tweede set speelde je wel beter!   
We stappen de laatste twee dubbels binnen. Arjan en ik spelen de derde dubbel waarbij het ons al snel duidelijk wordt dat de tegenstanders niet helemaal beschikken over hetzelfde talent. We besluiten de druk op te voeren, wat het spel van de tegenstanders ontregeld. We pakken de eerste set in 21-16. Toegegeven, we hebben wel eens wat beter gespeeld, maar ook in de tweede set weten we goed af te wisselen. We zijn voor nu tevreden met het resultaat in een winst in de tweede set van 21-18. 
Ondertussen zijn Max en Alex begonnen aan hun laatste partij. Als yin en yang bewegen zij in ‘kimono- achtige’ kledij over de baan. In het begin gaat het gelijk op, 5-5, 6-6. Maar dan bent u net te lang bezig om uzelf af te vragen wie nu Max is en wie Alex, waardoor u ineens 15-10 achter komt. The Twins drukken de set door in een winst van 21-16. In de tweede set blijven Max en Alex goed spelen. Ook hier wordt in deel twee van de set het verschil gemaakt, waardoor de broertjes knap winnen in 21-16. Het zit er weer op, tijd voor de elitaire fijnproevers om de smaakpapillen te activeren en een zelfgemaakte appeltaart naar binnen te werken. Even vergeet u dat u zojuist 3 kwartier bezig bent geweest om 80 standen in te voeren. 

 

Week 12 Beca 2000 M1 - BCH M1

Het is letterlijk zondag ochtend wanneer we om 0.55 uur een bericht ontvangen van reisleider Arjan om net wat eerder ten tonele te verschrijnen. Op het programma staat een uit wedstrijd tegen Beca. Onderweg zien we tal van bezienswaardigheden, waarbij we door reisleider Arjan worden getrakteerd op wat anekdotes. We zijn volmaakt gelukkig.

We weten dat we vandaag, met een goede prestatie, steviger in het zadel komen om kampioen te worden, dus we gaan voor de 0-8! Bij binnenkomst wordt duidelijk dat we voor de wedstrijden in eerste instantie 1 baan hebben, en Max en ik mogen het spits afbijten. Ondanks het vroege tijdstip van dat moment, zo rond 09.30 uur, loopt de eerste set redelijk. Oké, toegegeven, ik speel nog niet echt lekker, maar Max weet goed te compenseren. We pakken de eerste set in 18-21. In de tweede set verliezen we al snel de aansluiting, en zien de set verloren gaan in 21-12. We gaan voor de winst in de derde set, waar we de wat zwakkere tegenstander meer onder druk proberen te zetten. Het lukt ons uiteindelijk de partij in de verlening binnen te hengelen in 23-25.

Arjan en Ben spelen de tweede dubbel, en komen vroeg in de eerste set op een comfortabele voorsprong. In deel twee van de set komen de tegenstanders wat terug, waardoor het toch wat spannend wordt. Onze helden houden het hoofd koel en winnen de set knap in 20-22. Kent u hem al? ‘De leer van Arjan en Ben’. Dat is zoiets als ‘de tweede set in gaan en denken dat je kansen hebt tegen Arjan en Ben, om vervolgens geconfronteerd te worden met een achterstand van 4-19.’ U snakt na afloop als tegenstander naar een bekertje warme melk en een nieuw avontuur van Jip en Janneke. Eindstand? Een winst in de tweede set van 6-21

We nemen u mee in de enkel partij van Arjan, die bij het ontbreken van de privé kleedkamer genoodzaakt is in een eenvoudig uitziende berging van shirt te wisselen. Arjan treft een tegenstander die vlot en gemakkelijk speelt. Toch weet Arjan in de eerste set de druk op te voeren, waardoor de foutjes bij de tegenstander afgedwongen worden. De set gaat in 15-21 naar Arjan. We kletteren de tweede set in. De smash verdediging van Arjan is trouwens erg goed, die met ‘Matrix-achtige’ bewegingen de shuttle telkens over het net prakt. Het is spannend, en zien een achterstand van 18-20 staan. Arjan komt terug tot een 20-20, en pakt een voorsprong van 21-22. Het wordt weer gelijkstand, 22-22. De volgende twee punten worden verloren, en we gaan met een 24-22 naar de derde set. Het is een mooie wedstrijd om te zien, waarin Arjan, ondanks de vermoeidheid, goed en geconcentreerd blijft spelen. De tegenstander komt meer en meer onder druk en ziet dat de set naar Arjan gaat in 13-21Alex speelt de tweede enkel. In de eerste set is het wel goed opletten geblazen, maar Alex staat wel steeds wat voor. Alex takelt de set binnen in een mooie 17-21. In de tweede set blijft Alex goed spelen, en is dominant in de rally. Hierdoor maakt Alex de punten. Onder het genot van een bak koffie zien we Alex de tweede set binnen lepelen in 14-21. Goed gespeeld Alex!

Voor de volgende partij klimmen we aan boord bij het international ruimtestation Ben, waar u uitleg krijgt over de intergalactische ruimte, die te vinden is op de baan aan de kant van de tegenstander. U begeeft zich in de vierde dementie, waar de shuttles al snel aan uw kant op de grond vallen en u punt na punt verliest. De eerste set ziet u dan ook naar uw bevelvoerder Ben gaan in 13-21. U probeert wat trucjes, en komt ver. Het elektromagnetische veld wordt te sterk en u verdwijnt in het zwarte gat in de tweede set, wat een winst voor Ben betekend in 17-21

Dan het volgende. Mijn enkel partij. De tegenstander is sterk en het beloofd een mooie pot te worden. In de eerste set heb ik het zwaar. Hijgend en puffend bereik in het eindspel, en kan de set nipt naar me toe trekken in 19-21. Dan de tweede set. In deze set worden heel wat stuivertjes gewisseld. Ik kom eerst 11-6 voor, om vervolgens tegen een gelijk stand aan te kijken van 13-13. Ik kom dan 15-13 achter, maar weet deze achterstand om te buigen in een voorsprong van 17-15. Dan is het gedaan. De tegenstander maakt wat fouten, ik profiteer en schrijf een winst van 17-21 bij.

We zijn toe aan de laatste twee dubbels, waarbij Arjan en ik de derde dubbel voor onze rekening nemen. Er worden in de eerste set nog wat foutjes gemaakt, waardoor onze behaalde voorsprong niet echt groot wordt. We noteren een winst van 13-21. In de tweede set lijken de tegenstanders ook te beseffen dat de eerste set door ons meer werd gebruikt om even warm te draaien. Het spreekwoord luid niet voor niets: ‘Al bent u nog zo snel, een pak slaag ontvangt u wel.’ Met 8-21 worden onze tegenstanders naar huis gespeeld (wat best knap is, voor een ploeg die als thuis speelt.)

Ondertussen zijn onze broertjes, wereldberoemd in Harderwijk en omstreken, begonnen aan hun dubbelpartij. In de eerste set gaat het gelijk op, maar onze gelijk uitziende strijders weten het verschil op het eind te maken en pakken de set in 19-21. De focus blijft, ook in de tweede set, die de mannen knap winnen in 15-21. Met het winnen van deze laatste partij brengen de broertjes de eindstand op een 0-8. In een licht euforische stemming betraden we de kleedkamer, alwaar we voornemens waren onaangename lichaamsgeuren door middel van een welverdiende warme douche te verwijderen. We ontdekte dat ‘het warm’ in Arnhem een subjectief begrip bleek te zijn. De substantie, waarvan we wel kunnen zeggen dat het de structuur van H2O had, bleek van een dusdanige temperatuur dat het leek te bevriezen nog voordat het in contact kwam met je lichaam. Ook Alex ondervond dit, toen hij na een paar minuten terug kwam als een net getapte McFlurry. We hebben de baard van Arjan moeten plakken, die na bevriezing in stukken op de grond uiteen viel. Na het bezoek aan dit middeleeuws martelwerktuig weten we het zeker. Het is tijd voor een douche in die auto van Arjan!

 

Week 11 Harderwijk, 13 januari 2019

Het is zondagmiddag en we zijn allemaal alert op de wedstrijden die komen gaan. Het is de eerste wedstrijd van 2019! We willen een goede start maken in het nieuwe jaar en vandaag is de dag dat we het verschil kunnen maken voor een eventueel kampioenschap. 

We mogen de mannen van Deto uit Nijmegen eens stevig aan de tand voelen. Ben & Arjan staan al in de startblokken om te beginnen aan de eerste dubbel. Zodra de tos is geweest en bij wijze van spreken het startschot is af geschoten voor de eerste set gaan de strijders er tegenaan. Het is een zware eerste set waarbij er grof geschut komt kijken. Veel power in de smash en smash verdediging. Met hangen en wurgen komen Arjan en Ben wat meer in de wedstrijd en gaan ook slimmer spelen. Ze zoeken meer het korte spel op en weten uiteindelijk de eerste set met 21-17 te winnen. Dan even de olie verversen en gas geven voor de 2e set. Dit gaat onze mannen een stuk gemakkelijker af en de motoren zijn dan ook warm. Ze behalen de finisch met een ODT 21-8. Job welldone!

Dan doorschakelen naar de 2e herendubbel van mij en Erik. In de trainingspartijen van die week liep het niet zo soepeltjes, dus er was werk aan de winkel. Helaas mocht het niet baten, we kwamen niet lekker in de wedstrijd. We sloegen veel uit of in het net of onzuiver.. waardoor de Nijmeegse boys ons gewoon de baas waren. Met 2x verlies van 21-16 was ook deze dubbel voorbij. Wel mag ik niet onvermeld laten dat het samenspel wel goed ging. Ik kon Erik immers van mijlen ver horen met zijn; laten we zeggen zeehonden blaf. 

We rijden door naar de singles met een 1-1 gelijk spel. Arjan die gaat er klaar voor staan. Nu moet het gebeuren. We weten uit de uitwedstrijd dat er nu zware potten aan gaan komen. We hebben de singles gedraaid uit tactisch oogpunt met de hoop dat onze Arjan Spijkerboer zijn tegenstander Joran wel in elkaar kan timmeren. Op zich lijkt het in de eerste set appeltje- eitje. Joran slaan letterlijk en figuurlijk veel uit of in het net, relatief makkelijk wint Arjan met 21-9. JAHOOR de 2e ODT staat genoteerd. Dan de 2e set; Joran gaat over op allerlei variatie in drops over het net waarbij hij veel punten pakt. Ook het aanvallende spel van Joran is beter; de smashes zijn hard en ook plaatst hij nu beter. Onze Arjan raakt vermoeid en maakt teveel foutjes. Hij verliest de 2e set met 21-15. Dan even rust en de accu bijladen en Arjan maakt zich klaar voor de beslissende 3e set. Arjan dwingt de fouten af bij de tegenstander en maakt lange rally’s. Onze Arjan wint uiteindelijk knap met 21-15. 

Erik de blaffer is nu aan de beurt met single 2, de eerste set gaat niet van harte.. regelmatig komt er van het veld een keiharde “KOM OP!!!”. Nee Erik komt duidelijk lucht te kort in de eerste set en slaat z’n shuttles ook niet lekker, maar ja wat wil je tegen Joey van Deto. Deze reus in hoogte maar ook zijn uitschuif armen daar kom je niet makkelijk omheen. Erik verliest met 21-15. Dan coaching langs de lijn van Erik S, onze Erik moet rust in het spel houden en beter spreiden. Dit lijken de sleutelwoorden te zijn voor onze Erik van hij wint de 2e set gemakkelijk met 21-10. Dan de beslissende 3e set; dit is een zware strijd van onze Erik maar door slim en rustig spel gaat Joey de meeste foutjes maken en wint Erik met 21-17.

We schakelen over naar Ben die is intussen bezig met de 3e single op de wisselbaan. Onze Ben is uiteindelijk niet helemaal fit naar het Harderwijkse circuit de Sypel gekomen. Wat Ben ook probeert tegen zijn tegenstander Rob, Ben komt niet in de wedstrijd en loopt vanaf de start achter de feiten aan. Uiteindelijk verliest Ben met 18-21 en 15-21. Jammer Ben, volgende wedstrijd weer een versnelling hoger. 

Dan staat broer Alex aan de start voor de 4e singel. Het staat inmiddels 3-2 voor M1. Met nog 3 wedstrijden te gaan is er enige spanning voelbaar bij de strijders van M1. We willen zoveel mogelijk punten nog binnen halen. Helaas begint broer Alex enigszins verkouden aan de wedstrijd. Ojee, zou dat beter gaan dan Ben?? “Ja, dat is em” hoor je vaak langs de lijn.. Alex zit er lekker in. Hij moet wel flink aan de bak en staat in het begin redelijk achter. Aan het einde van de eerste set herpakt Alex zich om zo de eerste set met 21-16 te winnen. Broer, volgende keer bij de 11 rust houden, voor tips, niet vergeten! Dan de 2e set; Roy is nu de bovenliggende partij, hij gaat meer aanvallend en rondspelen en Alex trekt simpelweg aan het kortste eind en verliest met 21-17. Dan de beslissende 3e set; we nemen daarvoor even pauze voor coach Erik S. Langs de lijn kijken we allemaal mee naar de 3e set, het gaat gelijk op; bij de wissel van de 3e helft trekt Alex op en neemt voorsprong en uiteindelijk trekt hij de partij knap naar zich toe en wint met 21-17. 

We sluiten af met de laatste 2 dubbels tegelijkertijd. Arjan en Erik mogen tegen de betere Joran en Joey. De lange en de kleine uit Nijmegen, maar tevens ook snelle spelers. Coach Erik S is inmiddels weg en we moeten ons zelf coachen door de wedstrijden heen. Na deze laatste 2 bubbels bereiken we de finish en moeten we voor onderhoud de garage in. De laatste dubbels zijn zwaar maar lopen goed. Door goede communicatie en samenspel winnen ze. Erik en Arjan pakken ze in 3 sets en winnen uiteindelijk met 21-18, 18-21 en 21-11. Ondertussen sluiten de broers af met de laatste dubbel. Ook deze slepen ze binnen met veel duikpogingen om de shuttle te halen; voor alle inspanning belonen ze hun zelf door te winnen met 14-21, 21-17 en 21-13. Het resulteert in een 6-2 overwinning!!

 

 

Week 8  zondag 2-12-2018 BCH M1- Thiela M1

Het is zondag, we laten onze Super Nintendo uit de jaren 90 even voor wat het is, en betreden het Colosseum van Harderwijk, Sypel 1. We spelen tegen Thiela, het team dat met een puntje boven ons op de tweede plek staat. We beseffen ons dat als we vandaag een goede overwinning boeken, we zullen stijgen in het klassement.

We beginnen met de twee dubbels, die we gelijktijdig kunnen spelen. Na een wedstrijdje afwezig geweest te zijn, is Max weer van de partij en staat klaar voor de eerste dubbel met mij. We maken een flitsende start en komen vroeg in de eerste set op een comfortabele voorsprong. De voorsprong wordt verder uitgebouwd, waardoor de eerste ODT van de dag een feit is (21-8). Dan de tweede set, laten we zeggen dat het ‘best aardige spel’ van de tegenstanders niet het gewenste resultaat heeft gehad. Max en ik winnen deze set redelijk eenvoudig in 21-13. 

Ben er Arjan zijn ondertussen bezig met hun eerste dubbel. In de eerste set kijken we heel even tegen een achterstand aan. Maar dan lijkt het flesje 40-10 olie gevonden te zijn, wat de Ben en Arjan motor toch wat spoeler laat draaien. Met een toerental van nog geen 2000 noteren we een winst van 21-16. We rijden de tweede set in. Het lukt Ben en Arjan om aan het eind van deze set het verschil te maken, waardoor de set wordt gewonnen in 21-15. 

We hebben de twee dubbels gewonnen en staan 2-0 voor wanneer ik begin met de eerste enkel. 

De eerste set kunnen we omschrijven als een hoop heen en weer lopen van de tegenstander, die daarbij wel ‘vergeet’ de shuttle over het net te scheppen. Al snel zien we een winst van 21-5 verschijnen. Het is goed mogelijk dat de billetjes van de tegenstander nog branden wanneer we de tweede set in gaan. Maar bedenk goed: “Hoogmoed komt voor den val”. De tegenstander krijgt wat tips mee en er gaan meer diepe slagen op mijn backhand. Ik ben telkens te laat en krijg de shuttle niet goed weg. Het wordt een spannende tweede set die ik uiteindelijk wel win in 21-18. 

Het is ons nog niet gelukt om de nieuwe zender de lucht in te krijgen, ‘omroep Arjan’, maar kunnen in de zaal gelukkig wel inschakelen voor aflevering acht, ‘Arjan en het geheim van de shuttle.’

 Onze held wordt al vroeg in de eerste set geteisterd door iets wat lijkt op een te kort aan O2. 

Ondanks de voorsprong die al was behaald, weet de tegenstander gevaarlijk dicht in de buurt te komen, maar ziet uiteindelijk de set toch aan zijn neus voorbij gaan in 21-18. We kruipen de tweede set in, en kruipen wordt het! De rally is lang en de tegenstander taai. Met een verlies in de tweede set van 15-21 rollen we door de derde set in. Op miraculeuze wijze weet Arjan in de derde set zijn niveau weer terug te krijgen, is weer enigszins op adem, wat een mooie eerste helft van de derde set op levert. Dan wordt aan het eind van de derde set de vechtlust beloond en wint Arjan in 21-14. Het was weer een spannende aflevering, waarbij we de inmiddels steeds groeiende ‘Arjan fanclub’ kunnen toezeggen dat we werken aan een heuse verfilming.

Dan is het de beurt aan Ben. Tja, wat moet je daarvan zeggen? Sommige mensen zetten jokers of hulplijnen in, hebben zesde zintuigen, praten met bomen, wij hebben BEN. Het behoeft verder geen uitleg. De eerste set doet wat een Ben doet, winnen in 21-14. Oké, het is wel opletten geblazen, maar ook de tweede set wordt binnen gehengeld in 21-16. We kunnen aan de appelsap!

Alex speelt de vierde enkel en treft een lastige tegenstander. In de eerste set ontstaat er een kleine voorsprong, waarbij het helaas niet lukt deze verder uit te bouwen. We zien mooi spel van Alex, die de shuttle goed alle hoeken in drukt. Het lukt Alex niet om de behaalde voorsprong te behouden, en we zien de set verloren gaan in 17-21. In het begin van de tweede set gaat het nog gelijk op, maar halverwege ontstaan er wat foutjes. De tegenstander profiteert en loopt wat uit. Ondanks dat Alex blijft gaan voor elk punt kan de achterstand niet meer worden ingehaald en zien we de set voorbij gaan in 15-21. Mooi gestreden Alex, volgende week gaan we er weer voor!  

We zijn aanbeland bij de laatste twee dubbels. Arjan en ik spelen de derde dubbel. Ik het begin van de eerste set horen we Arjan zeggen: “een moeizaam begin” (voor het verlag). Het verslag lijkt hiermee al af te zijn nog voordat we de partij hebben gespeeld. Moeizaam was het inderdaad wanneer we bij rust achterstaan. We krijgen tips van Ben, die een nieuw begrip introduceert ‘Campington’, wat ongenuanceerd zoiets betekend als: “Jullie spelen bagger”! Met onze Intertoys rackets komen we de eerste set inderdaad niet ver, we verliezen in 20-22. We gaan de tweede set in waarin de tips van Ben lijken te werken. We moeten van ze af spelen, afwisseling. Oké, het ziet er allemaal niet even mooi uit, maar het blijkt effectief te zijn. We winnen de set in 21-14. We knallen de derde set in. Deze set loopt weer lekker. Arjan klapt de shuttles weer met een dusdanige snelheid naar beneden dat deze met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn, ik verpruts her en der een bal, die Arjan dan weer op een magistrale wijze hersteld. U ziet, de taken zijn goed verdeeld. We zijn blij met onze overwinning in de derde set in 21-8. 

De vierde dubbel wordt gespeeld door de broertjes. Pappa heeft gesolliciteerd voor een rol als teller en heeft deze gekregen. Wat volgt is een, laten we zeggen, constructief productieve samenwerking die met namen aan het eind van de partij ruimte krijgt om goed tot uiting te komen. De tegenstanders stellen zich voor als een ongelikte beer. Pappa, als beschermer van de samenleving, reageert op een passende wijze. De partij die gespeeld wordt is erg spannend en gaat gelijk op. Ook aan het eind van de set zien we een gelijkstand van 15-15 op het bord staan. Helaas wordt de eerste set nipt verloren in 19-21. Dan set twee, die valt gelukkig de goede kant op, 21-19. We gaan de derde set in. Het wordt een prestatie op zich, drie sets spelen die allen in 21-19 gaan. Maar helaas, de laatste set wordt verloren in 19-21. We verliezen deze laatste dubbel, maar zijn blij met onze overwinning van vandaag in 6-2!.

 

Week 7 BAN M1 - BCHarderwijk M1

Het is zondagochtend, we hebben onze OV- chipkaart in de hand en kunnen inchecken bij ‘streekvervoer Arjan op maat’, die ons op uiterst comfortabele wijze weet over te brengen naar BAN Amersfoort. Toen we vernamen dat Max vandaag  afwezig zal zijn, was het aanlokkelijk om in de foetushouding op de bank te gaan liggen met in de ene hand een glaasje roosvicee en in de andere hand de Bobo. Ons incasseringsvermogen werd flink op de proef gesteld, maar bleven uiteindelijk gemotiveerd.

Ook deze week speelden Arjan en Ben de eerste dubbel. Ondanks het wat vroege tijdstip van dat moment, rond 10.15 uur, weten Arjan en Ben de eerste set te winnen in 16-21. Ook in het begin van de tweede set gaat het iets wat moeizaam, maar Arjan en Ben weten bij de rust een mooie voorsprong te behalen van rond de 11-7. In de tweede helft van deze set zien we het niveauverschil, waarbij Arjan en Ben de tegenstanders nog twee punten gunnen, met een winst van 9-21 tot gevolg. 

Geen Max in de zaal. Je mist toch wat! Het is als een cheeseburger zonder kaas, een bitterbal zonder ragoût, of boter zonder ham (voor de snelle denkers). Toch maak ik mij geen zorgen, Alex is in the house, de man die langer op de baan staat dan uren die hij slaapt. We spelen de tweede dubbel en zijn gebrand op de winst. In de eerste set hebben we gelijk de focus en het ritme gevonden, waardoor we een winst kunnen noteren van 10-21. Dan de tweede set. We staan te veel in de verdediging, er gaat veel omhoog waardoor ‘het smashkanon’ wordt geactiveerd. Ondanks dat we aan het eind van de set voorkomen met 20-18, gaan we bij 20-20 de verlening in. We zijn opgelucht wanneer we de overwinning kunnen bijschrijven in 20-22. 

We staan 2-0 voor en zijn klaar voor de enkels. Ik speel de eerste enkel. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden gesteld dat met de enkelpartijen de tegenstanders wat hebben geschoven in de volgorde. Tegen hun eerste heer win ik de vrij eenvoudig in twee sets met 11-21 en 8-21. We danken de tegenstander voor zijn bijdrage, op een baan zo glad waardoor je af en toe denkt dat je in ‘ter land ter zee en in de lucht’ onderdeel ‘blij dat ik glij’ zit.  

Arjan speelt de tweede enkel en treft een tegenstander die het hem lastig maakt. In de eerste set zien we wisselend een achterstand gevolgd door een voorsprong. Spannend tot het eind, zien we uiteindelijk een winst van 18-21 verschijnen. Dan de tweede set, die is ook al zo spannend. Bij de rust blijkt dat ook Arjan moe kan worden, maar zien wel een kleine voorsprong. Wat volgt in de tweede helft van de tweede set is een heroverwinning van de heldenstatus van Arjan waar wij stervelingen alleen maar van kunnen dromen. De overwinning in 13-21 is er één die we aan het rijtje van overwinningen kunnen toevoegen. Goed gespeeld Arjan! 

Arjan is op tijd klaar met zijn partij om deel te kunnen nemen aan de workshop gegeven door Ben ‘Analyseren, interpreteren, neutraliseren en implementeren.’ Ondanks verwoede pogingen van de tegenstander is het Ben die in zijn enkelpartij ziet hoe hij het ‘smashkanon’ kan neutraliseren, waardoor Ben de eerste set overtuigend weet te winnen in 12-21. Ook in de tweede set speelt Ben goed, een winst van 11-21 is het resultaat. Oké, net geen ODT, maar beter één shuttle in de hand dan tien in de lucht.  

De vierde enkel speelt Alex die in de eerste set goed van start gaat. De tegenstander kan het tempo van Alex niet volgen, wat al snel zorgt voor een winst van 9-21. In de tweede set lijkt de tegenstander in de ‘van der Sar’ modus te zitten, met soms twee duiken per rally. Helaas gaat de set verloren in 21-15. We gaan de derde set in en het beloofd een titanenstrijd te worden. Het gaat gelijk op, en zien bij de rust coach Erik weer verschijnen. Coach Erik, een man waarvan het alleen maar gissen naar hoe vaak hij gevraagd is de internationale top te coachen, maar aan het eind rolletjes tape accepteerde om wat lijntjes te plakken. ‘Hij is zo gewoon gebleven’. Met de tips op zak en een ongekende vechtlust wint Alex de derde set in 19-21. Grote klasse Alex! Een kort applaus is op zijn plaats, toch Gwen? 

We staan 6-0 voor en knallen de laatste twee dubbels in. Arjan en ik spelen de derde dubbel. We merken dat de tegenstanders te kort komen in de rally, waardoor wij de punten maken. Dan een duik van mij, een actie van volmaakte Intuïtie. De tegenstanders diende slechts als decor. We winnen de eerste set in 13-21. Het is te merken dat in de tweede set de energie van de tegenstanders hoofdzakelijk gaat zitten in het rapen van de shuttle, wanneer een voorsprong van 11-1 ontstaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we de tegenstanders bijna kunnen horen denken: ‘Oké, we hebben wel verloren in 7-21, maar vanavond mogen we wel onze schoen zetten.’

Ben en Alex spelen de vierde dubbel. De eerste set wordt relatief eenvoudig gewonnen in 12-21. Een beetje proberen in de tweede set zorgt ervoor dat de tegenstanders wat dichterbij kunnen komen. Toch weten Ben en Alex de set netjes te winnen in 18-21, wat de eindstand op een overwinning voor ons van 8-0 brengt.  We zijn halverwege de competitie en mogen trots zijn op ons resultaat! We staan derde, op twee punten achterstand op de nummer 1 en één punt achterstand op de nummer 2.

 

Week 6 BCHarderwijk M1 - Beca 2000 M1

Het is de elfde van de elfde. Omdat we een thuiswedstrijd op het programma hebben staan, kunnen we niet met lampionnen al zingend de deuren af te gaan. We spelen tegen Beca en gaan voor de overwinning!

Arjan en Ben bijten het spits af. De eerste set kent een moeizaam begin. Er worden wat foutjes hier en daar gemaakt, waardoor de tegenstanders in staat zijn goed bij te blijven. Het is een spannende eerste set die knap wordt gewonnen in 21-19. We gaan de tweede set in, die alleen in het prille begin een kleine achterstand kent. Deze achterstand wordt al snel omgebogen naar een voorsprong, waarbij Arjan en Ben in deze set verder geen problemen ondervinden. We noteren de winst in 21-14.  

Dan is het de beurt aan Max en ik. Wij spelen de tweede dubbel en hebben in de eerste set gelijk de focus. Hierdoor lijkt ook onze tegenstanders in te zien dat door ons aan ‘participeren’ een nieuwe betekenis gegeven wordt, we winnen de set met 21-8! In de tweede set gaat het meer gelijk op. Toch weten wij aan het eind van de tweede set het verschil te maken en zien we het scorebord eindigen op een stand van 21-16.

Het is weer tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel en vind een koker shuttles waarbij aan het prepareren verder geen rechten kunnen worden ontleend. Laten we zeggen dat na grondige analyse niet te zeggen is of nu de koker is geprepareerd of de shuttles. De opdracht is mij duidelijk, in slaan. Dat lukt mij goed en ik win de eerste set relatief eenvoudig in 21-11. Ook in de tweede set ondervind ik geen problemen en win ik in 21-10. Hoe de tegenstander tegen deze partij aan zal kijken weten we niet. 
Wel kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat coach Erik gezien kan worden als ‘trendsetter’, wanneer we zien dat tijdens mijn partij de broertjes op de bank zitten met een kop koffie. 

Dan de enkel van Arjan, onze Ronaldo van de lage landen, met een racket zo licht dat je niet eens voelt dat je een racket vast hebt. In de eerste set hoeft de trukendoos nog niet echt open. Ook een hoog geplaatste speler, die zeker in de top 5000 staat, kan door een actie waarbij hij zowat over de gehele lengte door het veld liep, Arjan er niet van weerhouden de set bij te schrijven in 21-11. In de tweede set wordt het weer een echte partij. Arjan komt achter, maar blijft om elk punt spelen. We horen de kreten en zien de vechtlust. Het eind van de partij kent een spannende ontknoping waarin Arjan wederom terugkomt van een achterstand, 16-18, maar uiteindelijk wint met 21-18. Grote klasse! Arjan, wat heb je weer goed gespeeld! Eigenlijk komt een partij tegen Arjan kortweg op het volgende neer: ‘Als je denkt dat je van Arjan kan winnen, denk dan nog eens goed na en besef dat je gewoon gaat verliezen.’    

Ben speelt de derde enkel en blijkt vermoedelijk dezelfde koker shuttles gevonden te hebben als ik eerder had. De eerste set gaat gelijk op. Oké, er wordt wel wat uitgeslagen, dat wel. Ben lijkt zijn spel wat aan te passen en weet de set nipt te winnen in 21-19. Voordat we de tweede set in gaan is het tijd voor een nieuwe shuttle. Testen? Was al getest? Buigen? Hoeveel? We weten allemaal ook niet meer en beginnen maar. Het is te merken dat de tegenstander de tweede set laat lopen, 21-6 is het gevolg. En de shuttle? Gelieft? Tja, door velen niet en niet weinige wel. (voor de hoogopgeleide). 

We schakelen over naar de enkelpartij van Alex die na de winst van vorige week het goede spel gevonden lijkt te hebben. Weer zien we prachtig spel van Alex, die voor elk punt gaat. Na een rally die zo uit een finale partij zou kunnen komen, zien we Alex dit punt winnen, wat de een voorsprong van 11-2 oplevert (om maar even aan te geven wat de mindset van Alex op dat moment is.) Alex, wat speel je weer goed! I ‘m loving it!. De eerste set wint Alex met 21-6. Ook de tweede set verslapt Alex niet. Al snel kunnen we de set toeschrijven aan Alex in 21-11. 
We staan 6-0 voor en kunnen beginnen aan de laatste twee dubbels. Arjan en ik hebben de twijfelachtige eer om een dubbel te spelen tegen de tegenstander die Ben eerder trof in zijn enkel partij. De toon wordt gezet. In de eerste set staan we compact en geven we druk van voren. Toch? Hoe dan ook, het werkt wel en we winnen de set in 21-17. In de tweede set kunnen de tegenstanders niet aanhaken en zien met lede ogen aan dat wij de set winnen in 21-9. Déjà vu. We staan net als vorige week 7-0 voor.

Het is aan onze brothers om het laatste puntje binnen te tikken. Het wordt een spannende partij, waarin we soms wat kreten horen die ons terug lijken te brengen naar wat scenes uit ‘Star Wars’, waarin lichtzwaarden vervangen kunnen worden door rackets. “May the force be with you” zou ik haast zeggen.  
De eerste set weten de broertjes knap te winnen in 21-15. De tweede set is minstens zo spannend als de eerste set. Ook onze invalide lijnrechter kan de spanning nauwelijks meer aan. Het gaat erg gelijk op, maar onze helden kunnen aan het eind van de tweede set het hoofd koel houden en winnen in 21-18. We pakken een winst van 8-0! Het is inmiddels ruim na 11:11 uur, op 11-11, dus de aftrap van carnaval is een feit. Ik weet 1 ding zeker. Ik ga dit jaar verkleed als Max en Alex, onze helden!

Week 5 zondag 4-11-2018 BCHarderwijk M1- Inside M1

Vandaag staat de eerste wedstrijd die we thuis in de Sypel spelen op het programma. Eerder hebben we een wedstrijd gespeeld in Stadsweide, maar de Sypel voelt toch meer als ‘thuis’.

Na een analyse van de gespeelde wedstrijden tot dan toen hebben we besloten om twee dubbels om te draaien, wat zou moeten resulteren in het behalen van meer punten. Ben en Arjan zullen de eerste dubbel spelen, Max en ik spelen de tweede dubbel. Daarnaast hebben we de derde en vierde dubbel ook omgedraaid. Arjan en ik zullen de derde dubbel spelen, de broertjes spelen dan de vierde dubbel.

We hebben twee banen en spelen daarom twee dubbels gelijktijdig. Max en ik spelen een goede eerste set. We hebben de focus, spelen aanvallend en laten de tegenstanders de fouten maken. De eerste set winnen we met 21-12. Datgene wat in de eerste set goed ging, lukt in de tweede set niet echt. Er gaat veel omhoog, geen aanvallend spel en te veel fouten aan onze kant, 14-21 is het gevolg. We gaan de derde set in. We weten wat er ander moet en kunnen ons spel aan te passen. We zijn blij met onze winst in de derde set in 21-17.

Arjan en Ben spelen een goede dubbel samen waarin de tegenstander niet echt in de buurt kan komen. De eerste set wordt gewonnen in 21-12. Ook de tweede set gaat relatief eenvoudig. We hoeven het punt, dat we op voorhand al hadden ingevuld, niet uit te gummen en kunnen de set afschrijven op 21-10.

Dan is het tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel en kom vroeg in de eerste set op een achterstand van rond de 5-11 of 6-11. Tijdens de korte break krijg ik wat aanwijzingen van coach Erik. Door deze aanwijzingen lukte het om in te zien wat er mis ging en hoe het beter moest. De volgende momenten leken op zijn minst raakvlakken te hebben, dan wel rechtstreeks gelinkt te kunnen worden aan ‘Mickeys Magic Show’, waarin ik de opgelopen achterstand op magische wijze kon ombuigen in een voorsprong. Ik won de set uiteindelijk in 21-16. Kort in de tweede set kwam ik door slordig spel weer een paar punten achter, 1-5. Ook deze achterstand wist ik weg te poetsen. Na een laatste rally, waarbij ik de shuttle op een ‘Houdini-achtige wijze’ over het net weet te scheppen, won ik de tweede set in een 21-9.

Arjan begint aan de tweede enkel. Tja, hoe moeten we deze partij omschrijven? Laten we zeggen dat het goed mogelijk is dat in de verte, als het goed stil is, het kan zijn dat je nog ergens wat hoort kraken (de tegenstander). We danken Arjan voor de korte demonstratie “Wat gebeurt er eigenlijk als je Arjan treft als tegenstander in de mannenhoofdklasse?” Antwoord? 21-9 en 21-6.

Ben speelt de derde enkel. De tegenstander kan de eerste set niet mee in het spel van Ben, die mooi badminton laat zien. De eerste set wint Ben dan ook in 21-10. “Ik kan geen eens in de buurt komen van die vent”, horen we de tegenstander zeggen voor het ingaan van de tweede set. En dat klopt! Zoals een echt Volkswagenrijder betaamt, schakelen we in de tweede set naar de vijfde versnelling, maar zien we dat zelfs Ben compassie in zijn vocabulaire opgenomen blijkt te hebben, waardoor de tegenstander de 13 puntjes aan kan tikken. De partij is binnen in 21-13. Lekker gespeeld Ben!   

Ondertussen loopt Alex zich in de gang wat warm. De eerste set gaat behoorlijk gelijk op. Alex speelt goed en heeft de bekende focus weer te pakken. Oké, strak op de forehand werkt niet goed bij deze tegenstander, maar gelukkig is pappa op de bank aangeschoven die ‘ons broertje’ van advies voorziet. Het is hard werken, maar Alex weet heel knap de eerste set binnen te lepelen. De tweede set, ook al zo spannend. Het komt op de laatste paar punten aan. Strijder Alex gaat het gevecht aan en weet ook deze set te winnen in 21-17. Ga zo door Alex, je doorzettingsvermogen en vechtlust wordt beloond.  

Flexibiel als we zijn schakelen we zonder enkele moeite over op de laatste twee dubbels. We staan op dat moment op een lekkere voorsprong van 6-0 en zijn voornemens ook de laatste twee punten binnen te tikken. Arjan en ik spelen de derde dubbel en staan bij de rust in de eerste set op een riante voorsprong. Arjan, doe jij namens ons even de verontschuldigingen richting teller Ben waarom we niet met 11-0 voor staan? Oké, de foutjes in de tweede helft van de set mogen de pret niet drukken. We noteren een winst van 21-15. In de tweede set verwachten we geen problemen en schrijven we een winst op van 21-12.    

The brothers zijn ondertussen begonnen met hun dubbel. De eerste set wordt close verloren in 19-21. Dan de tweede set. The brothers komen behoorlijk achter, maar in de rust komt coach Erik de baan op lopen (ditmaal zonder koffie in zijn handen). Na wat aanwijzingen komen de broertjes behoorlijk terug. Helaas komt de eindsprint net te laat. De set wordt verloren in 16-21. Ondanks dat deze laatste partij werd verloren kunnen we een glansrijke overwinning van 7-1 bijschrijven!  

Week 4 zondag 7-10-2018 Deto M1- BCHarderwijk M1 

In de eerste zonnestralen van de zondagochtend vertrekken we naar Nijmegen voor onze vierde wedstrijd. Door de ruimte in de auto is het geen enkel probleem om het hele team, inclusief onze trouwste toeschouwster, met wat tussenstops over te brengen naar de sporthal. Er is zelfs nog wat plek over voor een thermoskan koffie. Na het succes van vorige week belooft het een mooie wedstrijd te worden. Het is wel wat vroeg, maar wij hebben ‘the brothers’, dus we maken ons geen zorgen. 
Max en ik beginnen goed in de eerste set van de dubbel. Bij de 11 staan we wat voor, maar daarna worden we wat slordig. Toch weten we de set te winnen in 19-21. De tweede set, laten we die snel vergeten (21-9). Dan de derde set. De scherpte ontbreekt wat. We staan telkens een aantal punten achter, maar komen aan het eind van de set toch wat terug. De tegenstander weet meer druk te zetten, wij staan vaker in de verdediging en kunnen de aanval niet overnemen, waardoor wij de derde set verliezen in 21-17.   
Arjan en Ben zijn op hetzelfde moment bezig met hun eerste dubbel. Arjan en Ben, de stabiele factor binnen het team. De eerste set wordt gewonnen in 15-21. In de tweede set weten de tegenstanders niet verder te komen dan 13 punten. Met een 100 % score, vier uit vier, kan met recht worden gezegd dat deze dubbel sterk is. 
We gaan over naar de enkels. Ik speel de eerste enkel en kan vroeg in het begin van de set goed bijblijven. 5-5, daar gaat het wat mis. Een smash langs de lijn of geplaatst vroeg in de rally heeft door de goede verdediging geen positief effect. De rally’s worden langer waarin de tegenstander de lijnen beter weet te vinden. Ik verlies de eerste set met 21-13. Ondanks dat ik in de tweede set weer achter kom, gaat het wel beter. Door de langere rally’s voel in de vermoeidheid, maar zie dat ook mijn tegenstander het moeilijk krijgt. Helaas komt de eindsprint te laat, waardoor de winst toegeschreven wordt aan de tegenstander in 21-17. 
Arjan is ondertussen bezig aan zijn enkelpartij en vindt een lastige tegenstander. Een tegenstander die blijft lopen en de lijnen goed weet te vinden. Het antwoordt van Arjan? Beter spelen en meer punten maken dan de tegenstander, soms kan het zo eenvoudig zijn. Arjan weet de eerste set te winnen in 16-21. Dan de tweede set. Arjan komt wat achter te staan, het scenario van achter de feiten aanlopen dreigt te ontstaan. Het wordt een mooie partij waarin Arjan probeert dat scenario te voorkomen. Onvoorstelbaar, vanuit een ongekende doorzettingsvermogen weet Arjan de set te kantelen in zijn voordeel,  capituleert de tegenstander, met een winst van 18-21 tot gevolg. Complimenten Arjan! 
De derde enkel wordt gespeeld door Ben. De eerste set kunnen we omschrijven als een aaneenschakeling van mooie slagen uitgevoerd door Ben. We kunnen uitgevoerd eventueel vervangen door opgevoerd. Ben, wat speel je goed! Het loopt allemaal. Smash langs de lijn gevolgd door een cross, een net drop. Ben dwingt de fouten af bij de tegenstander en ziet als snel de set in 12-21 naar hem toe gaan. Ook in de tweede set verslapt Ben niet. Oké, de tegenstander maakt halverwege wat punten, maar kan alleen maar toekijken hoe Ben de set wint met 10-21. We bedanken Ben voor deze verkorte cursus ‘hoe badminton je nu eigenlijk?’  
We kunnen gaan zitten en kijken naar de enkelpartij van Alex die meteen bij de start van de partij de focus heeft. Door deze focus en het goede spel van Alex komt er een voorsprong van 7-0. Bij de rust staat het 11-2 en geeft broertje twee wat aanwijzingen. Als publiek kunnen we getuige zijn van een fantastische eerste set waarin Alex weinig fouten maakt en de tegenstander goed onder druk weet te zetten. We noteren een winst van 10-21. Dan de tweede set. De focus blijft. We zien Alex zijn beste wedstijd tot dat toe spelen, wat zich vertaald in een winst van 14-21. Goed gespeeld Alex!          
We gaan met een tussenstand van 2-4 de laatste twee dubbels in. Oké, ik speel niet op mijn best vandaag, maar ik weet dat ik kan vertrouwen op Arjan. Tot de 11 gaat het wat gelijk op, maar dan nemen we meer afstand. We winnen de eerste set met 16-21. In de tweede set is het verschil wat groter. We komen beter in de partij, Arjan staat op standje turbo, waardoor de tegenstander de smash niet meer lijkt te kunnen waarnemen. De winst in 13-21 is een feit. 
De gebroeders Eikelenboom spelen op datzelfde moment hun dubbel. Na de eerste set kijk ik naar links, maar de duim gaat als die van Maximus naar beneden. De eerste set wordt helaas verloren in 21-17. De tweede set wordt close verloren in 21-19. Na deze ‘battle van Nijmegen’ keren we tevreden huiswaarts met een overwinning van 3-5 op zak!

Week 3 vrijdag 29 september 2018 Hellas M1 - BCHarderwijk M1

Het is vrijdagavond, tijd voor onze derde wedstrijd. We spelen uit in Nunspeet en gaan voor onze eerste overwinning. 
De eerste twee dubbels spelen we gelijktijdig. Max en ik beginnen goed en pakken bij de 11 een mooie voorsprong. We weten goed druk te zetten en dwingen de fouten af bij de tegenstander. De eerste set winnen we in 8-21. Max, laten we dit moment beschrijven als ‘het kennismaken met het slaan van een* ODT.’ (* ODT: onder de tien). In de tweede set blijven we goed spelen en zijn geconcentreerd. Ook deze set gaat de boeken in als een ODT in 9-21.

Arjan en Ben zijn ondertussen bezig aan een goede dubbel waarin een comfortabele voorsprong in de eerste set snel volgt. Deze set wordt dan ook gewonnen met 13-21. In de tweede set weet de tegenstander meer aan te haken waardoor het verschil wat minder groot is en er een winst volgt van 17-21. 
Dan beginnen we aan de enkels. Ik speel de eerste enkel en kom door wat foutjes van de tegenstander op een redelijke voorsprong van zo’n 11-5 of 11-6. Na de rust probeer ik de draad weer op te pakken, maar ineens ben juist ik het die de foutjes maak. In het net, uit, pfff. De tegenstander komt wat terug, 11-9, maar ik weet mij te herpakken en win de eerste set in 12-21. De tweede set win ik relatief eenvoudig in 11-21.

Arjan heeft het wat zwaarder. Zijn tegenstander speelt vanuit de forehand een scherpe drop, geplaatst en goed gecamoufleerd. Ondanks dat Arjan telkens de rally aan blijft gaan wint de tegenstander in de eerste set met 21-14. Dan de tweede set. Arjan begint beter te spelen. Hij krijgt wat tips van Ben, de backhand wordt meer opgezocht. Arjan staat telkens toch wel een aantal punten voor en behoudt knap de focus. Het goede spel van Arjan wordt dan aan het einde van de set beloond die gewonnen wordt in 13-21. De derde set in. Het wordt nu echt spannend. De vermoeidheid lijkt nu dan ook te komen bij de tegenstander die vanuit de forehand toch wat foutjes maakt. Arjan blijft goed spelen en heeft vaker een antwoord op die scherpe drops, wat hem in de rally houdt. Arjan weet de derde set te winnen in 13-21. Mooie wedstrijd en goed gespeeld Arjan!

Op het moment dat we de laatste twee enkels in gaan staan we 0-4 voor. Het gaat de goede kan op, maar we zijn er nog niet. Ben speelt de derde enkel. In de eerste set wordt een kleine voorsprong telkens gelijk gebracht waardoor het gelijk op gaat. De beslissing valt dan uiteindelijk in de verlening, 23-25, de eerste set is binnen! De tweede set gaat naar de tegenstander in 21-15. Dan de derde set, kom op Ben! Er worden mooie punten gemaakt. Het verschil wordt gemaakt het eind van de derde set, waarin Ben net wat vaker uit en in het net slaat. Laten we zeggen dat Ben zijn onvrede jegens onder andere de shuttle op een niet mis te verstane wijze heeft kunnen uiten. 
Alex speelde de vierde enkel en begon net als vorige week wat moeizaam. De eerste set weet Alex helaas niet te winnen, 21-10. Alex komt in de tweede set wat meer op temperatuur en begint beter te spelen. Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, verlies van de tweede set in 21-14, wordt het in de tweede set een mooie partij. Wat zou het mooi zijn als Alex eerder op bedrijfstemperatuur is.

Het is tijd voor de laatste twee dubbels. Arjan en ik spelen in de eerste set lekker. We zitten meteen goed in de wedstrijd en winnen de set in 11-21. De tweede set lijkt te bestaan uit shuttles die door de tegenstander via het net worden gespeeld, duiken dus. En ja Arjan, “staan, staan.” We pakken de set in 17-21 en brengen de stand op 2-5.

De boertjes beginnen, met wat foutjes links en rechts, goed in de eerste set maar weten deze helaas niet te winnen. Dan de tweede set, die wordt gewonnen in 9-21. De broertjes zijn terug in de wedstrijd! De derde set, spannend…. Het gaat behoorlijk gelijk op en blijft tot het laatst spannend.  Maximus, voor vrienden en bekende Max, hoor je zo af en toe bij het maken van een punt een uiting geven van blijdschap. Dan valt uiteindelijk de beslissing, 18-21, de winst!! Door deze heroïsche actie brengen de broertjes de stand tot een 2-6 winst.      

Week 2  vrijdag 21 september 2018  BCHarderwijk M1 - Amptmeijer Badminton 80 M1

De tweede wedstrijd spelen we thuis in Stadsweide tegen het team wat uit Wezep komt. We weten dat het een lastige tegenstander zal gaan worden. Maar we hebben er zin en zijn gebrand de overwinning. Het mixteam vijfde divisie speelt ook, dus we hebben een wisselbaan. 

We beginnen met twee dubbels in de combinatie Max & Erik, Arjan & Ben. Max en ik spelen een lekkere dubbel, maar net zoals bij de eerste competitiewedstrijd weten wij aan het eind net niet het verschil te maken. We verliezen de eerste set met 19-21. Ook de tweede set pakken we niet, 17-21.  

Dan Arjan en Ben. Die maken er een spannende pot van. Het gaat wat heen en weer, mooi spel, met uiteindelijk de winst in de derde set. Goed gespeeld mannen! 

Tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel. Ondanks dat ik goed speel, goed loop, merk ik dat de tegenstander telkens net een paar punten voor loopt. Fouten worden afgestraft en punten zijn moeilijk te maken. Dapper gestreden, maar het verlies van 15-21 en 17-21 voelde zuur. 

Dan Arjan. De eerste set ging relatief eenvoudig in 21-14. Arjan speelde goed, de tegenstander maakte wat foutjes waardoor de frustratie soms wat op liep.  Dan de tweede set. De foutjes gingen er wat uit en het werd een mooie pot. Arjan bleef ervoor gaan en zag uiteindelijk in een spannende verlening, met wat kreten her en der, de set en dus partij zijn kant op gaan in 23-21.

Op hetzelfde moment was Ben begonnen aan zijn enkelpartij. Ben ging goed van start, speelde mooi spel en wist de eerste set te pakken met 21-16. Vervolgens de tweede set in. Er ontstonden wat foutjes, slagen uit, 16-21. De derde set dan in. Ben gooide wat variatie in de service, de smash verdediging  liep lekker. Goed herstel, en de partij in de derde set mooi gewonnen in 21-13. 

Alex begon zijn enkel wat moeizaam en verloor de eerste set in 9-21. Maar toen. Toen begon Alex te badmintonnen. Alex maakte punt naar punt, vocht zich terug van een achterstand en bleef vechten. 20-20, de verlening in. Alex bleef voor elk punt gaan, wat was het spannend. Dan toch de winst voor de tegenstander, 23-25, maar Alex, wat heb je goed gespeeld die set! Complimenten. 

Op dat moment staat het 3-3 en we gaan de laatste twee dubbels in. De broertjes beginnen. De eerste punten even inkomen. Dan bij de 11 een voorsprong. De tegenstander komt wat terug en we gaan de verlening weer in. Dan net geen winst, 22-24. Dan de tweede set. Dat wordt een iets groter verschil van 14-21. Jammer broertjes, maar wel goed gespeeld. 

Als laatst de dubbel met Arjan. In het begin ging het gelijk op, maar aan het eind van de set weten wij het verschil te maken, 21-17. Dan de tweede set in. De tegenstanders blijven van die scherpen slagen slaan, ik duik van links naar rechts, en Arjan? Arjan maakt het punt van wedstrijd. Na een rally met wat slagen van half links scherp cross over het net. “Ja hoor, dat is hem.” We pakken de set met 21-15. 

Dat brengt de stand op een 4-4. Er liggen nog wat kansen en er is ruimte voor verbetering, maar voor nu zijn we met de 4-4 tegen deze tegenstander tevreden. We kijken uit naar de volgende wedstrijd.