U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van het vijfde seniorenteam

 

Week 8 ZONDAG 2 december 2018: BC Harderwijk 5 – Zeewally 2

Zondagmorgen vroeg. Pff is eigenlijk nog heel vroeg, lastig wakker worden. Waar de meiden in huize stokkentre al volop in de weer zijn en ook volop aan de klets, had ikzelf toch even iets meer tijd nodig om op te starten. Vandaag was er de eerste returnwedstrijd. Veel druk, we wilden immers de nul van niet verloren handhaven. Daarnaast komt elke tegenstander binnen, van oh lekker spelen en punten proberen mee te nemen tegen de nummer 2. Het is echter bijna sinterklaas dus wie weet hadden ze een mooi kadootje voor ons.

We mochten starten op twee banen dames en herendubbel tegelijk. Ik had vandaag een ijzersterke Donny naast me in de dubbel staan. Heel fijn Donny. Lopen, aanvallen, bewegen, super. Na een wat stroeve start liepen we soepeltjes door en met 21-15 21-17 was daar de 1-0 op het bord. De dames starten ook traag. Wat moesten we ook alweer doen, oh ja, aanvalleeeeeen!! Kwamen knap terug in de eerste set maar het te laat, verlies 25-23. Gelukkig hadden ze in de tweede en derde set goed door wat er fout ging en met 21-113-21014 was daar de winst en 2-0.

Op naar de singels. Rick voelde zich sterk en wilde revanche. De vorige keer had hij dik in twee sets verloren. Nu ging het lang, heel lang gelijk op. Goed om te zien dat Rick zijn rust bewaarde en lekker doorspeelde, met uiteindelijk winst in de eerste set 27-25. De tweede set ging lang gelijk op, tot 13-13, toen was de shuttle kapot en kwam er een verse kip. Dat was voor Rick geen succes, helaas verlies. De derde veranderde zijn tegenstander van tactiek en Rick verloor net in drie sets. Maar goed gespeeld Rick. Daarna mocht onze zenuwpees de baan op voor haar singel. De eerste set won ze redelijk eenvoudig 21-12. De tweede set ging haar zeer ervaren tegenstander veranderen van tactiek. Dat werkte want Chantal raakte de draad van het spel kwijt en verloor met 14-21. De derde startte ze slecht. Teveel aan het nadenken. 11-3 achter. De tip stop met nadenken was de juiste. Langzaam kwam ze dichterbij en naderde tot op 17-19. Toen twee net verkeerde keuzes en helaas verlies met 21-18. Maar goed herpakt en blijf die ontspanning dus vasthouden. Stand inmiddels 2-2. Oeps zou mijn voorgevoel uitkomen.

Tijdens de singel van Chantal was Donny ook gestart. Helaas kon hij zijn goede spel van de dubbel niet voort zetten. Dapper gestreden maat verlies in twee sets. 2-3 achter. Door naar de singel van Myrthe. Druk op school en nog niet geheel fit. Maar vechten tot het eind en een achterstand bij 11 werd omgebogen in een mooie winst 23-21 in de eerste set. De tweede set leek dus een makkelijke prooi. Helaas Myrthe probeerde wat dropjes, zonder succes, bleef wel lopen maar verloor met 17-21. Ook nu dus weer een derde set. Na wat tips van haar team en coach Rick achter de baan, pakte ze al snel de voorsprong. Die gaf ze niet meer weg en haalde de winst binnen met 21-14. Stand 3-3.

Gelijk, verlies, winst, alles was nog mogelijk. Omdat iedereen al aan de bar zat konden we de mixen tegelijk spelen. Beide mixen gingen wat traag van start. Erik en Chantal wisten het tijdig te keren en wonnen de eerste set. Rick en Myrthe net te laat gestart en nipt verlies in de set. Op naar de tweede set. Rick en Myrthe speelde goed, dankzij de tips van Dagon kwamen ze mooi terug, maar helaas net niet genoeg. Verlies in twee sets en een stand van 3-4 achter. Wel weer een lekkere mix Rick en Myrthe! Dus aan Erik en Chantal de taak de 0 op het scorebord te houden en de 4-4- binnen te slaan. Dat leek goed te lukken, totdat Erik wat services en twee netballen miste. Wellicht eens op trainen Erik? Gevolg nipt verlies met 21-19 op naar weer een derde set, de vijfde van vandaag. Inmiddels was het weer aardig druk in de zaal want de middagteams waren ook gearriveerd. Spannend dus. We gingen goed van start. Waar Chantal in de singel het soms niet meer wist zat ze er nu veel en vaak goed tussen, 11-7 bij de rust. Doorpakken dus, geen hoge services meer en rustig afmaken bij het net. We konden nog iets verder uitlopen en daarmee de partij rustig uitspelen en daar was de wist met 21-14. Eindstand 4-4. Yesss we houden de nul, van geen verloren partijen nog een week op het bord. Door de ruime winst van Nijkerk staan we nu weer derde. Aankomende zondag mogen we naar de koploper Almere. We gaan proberen zoveel mogelijk punten mee te nemen, minimaal vier, maar dat gaat een hele zware klus worden. Maar na 8 weken doen we het goed, TOP TEAM!

 

Week 7 Zondag 18 november 2018: Ban 4 tegen BC Harderwijk 5

Vandaag mochten we op bezoek in Amersfoort bij BAN hoogland, alhoewel op bezoek. Het leek er even op dat het bestuur van de BCH een nieuwe thuishal had gevonden. Net na half 10 liepen er in de zaal al bijna 20 spelers rond van de BC Harderwijk. Verdwaald daar tussen wat BAN spelers die de netten vast hadden neergezet. Nee het was echt een uitwedstrijd. Maar in de ochtend waren vijf teams van BAN actief tegen 5 teams van BC Harderwijk. Einduitslag 23-17 in het voor deel van Harderwijk.

Zoals vorige week beschreven hadden we nog de nul voor verloren partijen. Zo halverwege de competitie wilde we dat graag zou houden, dus ondergetekende startte met een uitgebreide voorbereiding. Zaterdag eerst kijken hoe je echt goed kan spelen, een mooie 5-3 winst voor team 1 van de BCH ( zie natuurlijk de mooie vlog(s)). Daarna door naar BAN, waar zaterdagmiddag twee jeugdteams aan de slag moesten. De zaal vast inspecteren en starten met de “psychologische” start van de wedstrijd en de tegenstander imponeren. Ze gingen voor 3 punten zei captain Chris. Leek mij een mooie uitslag 3-5 winnen. Hij wilde er vandaag nog wel voor strijden.

Zaterdag was nog besloten om bij BAN het aanstormende talent Martijn te laten meespelen. We konden dus aan de bak. Donny was goed hersteld van zijn knieklachten en het leek of daarmee ook alle onrust was verdwenen. Snel was de eerste set een prooi voor ons. Daarna en wat stroeve start, schuld van mij omdat ik ook de dames in de gaten hield en ze tussendoor nog even wilde coachen. De dames wonnen wel de eerste set met 21-19. Na dit moment de focus weer op de HD en snel kwamen we bij, liepen we uit en gaven dit niet meer weg. Een mooie winst in twee sets. De dames hadden het lastig (met zichzelf) en stonden bij de rust op 11-10. Ik was net klaar dus wat peptalk en de vonken vlogen er weer af. Ook de dames pakte een mooie winst in twee sets.

Op naar de herensingel. Donny was zo lekker bezig dat hij als eerste heer mocht aantreden. Ook omdat Rick op de ander baan graag tegen Martijn wilde spelen. Ja afwijkende volgorde, maar de dames van BAN wilde even goed uitrusten voordat ze aan de bak mochten tegen onze jonkies. Donny startte sterk met een hele goede eerste set. De tweede was lastiger en leverde verlies op. Niet vreemd voor onze specialist van de driesetters. De derde set was het op bij Donny, helaas verlies. Donny goed bezig, nu vasthouden en vertrouwen op jezelf. Stand 2-1. Op de andere baan was Rick bezig tegen Martijn. Hij startte wat zenuwachtig en liep telkens net iets achter. Tot 13015, toen ging de knop om en pakte hij soepel de winst in de eerste set. In de tweede set is de overwinning niet in gevaar geweest en was daar de winst. Super gespeeld Rick, rustig, beheerste en vol zelfvertrouwen. Stand 3-1. Nog 1 punt nodig om de nul( van geen verliespartijen) te handhaven.

De dames van BAN begonnen goed uitgerust. Maar onze meiden maakte ze snel weer moe. Goed en gevarieerd spel zorgde winst in de eerste set voor Chantal en Myrthe. Chantal bleef, zoals ze zelf zei, eindelijk eens rustig in de tweede set. Op het eind nog even te moeilijk, maar een mooie winst in twee sets. Stand 4-1. Myrthe had het wat lastiger, na een gelijk opgaande strijd liep de tegenstander weg en kwam op 15-11 voorsprong. Voor Myrthe het sein om de gashandel open te trekken en te gaan. Myrthe haalde in, kwam bij en nam de voorsprong, 20-18. Toen besloot Myrthe haar mentale veerkracht te testen. Vorige week verloor ze toen alsnog. Nu soeverein naar 20-20, overnemen met 21-20 en het afmaken met een mooie snelle drop, winst met 22-20. De winst was binnen. 5-1. Op aar de mixen waar ook kansen lagen. Wij mochten tegen Chris die er voor wilde strijden. Mooi dus een tempo hoger. In twee makkelijke sets legden we onze wil op aan de tegenstander. Winst en een stand van 6-1. Dan de laatste mix van Myrthe en Rick. De laatste weken liep deze wat stroef. Set 1 was weer als vanouds. Detail er werd net verloren met 21-19. De tweede set houden we kort. Verlies, standen zie internet. Eindstand 6-2 winst. Weer een mooie overwinning. Halverwege de competitie staan we op een mooie tweede plaats. Chantal aan kop in de speler statistiek. Geen wedstrijden verloren. Kortom dat belooft een mooie tweede seizoenshelft, maar volgende week eerst de RSK in Amersfoort. Toppers mijn team!!

 

Week 6 Zondag 11 november 2018 : BC Harderwijk 5 – Dronten 1

Vandaag zondag de elfde van de elfde. De veelbesproken dag, Sint Maarten. Zaterdag, zondag of zelfs op maandag, lopen en zingen. Gelukkig zijn mijn mede spelers oud genoeg en was er op 11 november voor ons maar een agenda punt, de lastige wedstrijd tegen Dronten.

In de wetenschap dat Nijkerk punten had laten liggen bij NOP en Almere alle punten had opgehaald tegen Zeewally konden we een slag doen naar de tweede plaats in de poule. Dit maakte de heren in het team toch wat zenuwachtig voor de start. Na een flitsende 7-1 voorsprong gaven we het weg en verloren we de eerste set met 21-16. De tweede moest echt anders we moesten meer bewegen en minder weggeven. Aan de bak dus. Dat ging redelijk goed. Op een stand van 18-17 voor heb ik de akoestiek van de hal even getest. Die was best goed. Gelukkig hoorde Donny mijn subtiele schreeuw van uit en pakten we het punt voor 19-17. Jammer dan dat ik daarna de simpele bal in het net sla. Maar de tweede set werd gepakt en wederom een derde set. Nu spelen Donny en ik altijd de dubbel in drie sets dus daar houden we dan maar aan vast. Inmiddels waren de dames al klaar met hun partij en hadden de 1-0 op het bord gezet, met netjes twee keer 21-17. Hoewel ik uit betrouwbare bron begreep dat een van de dames met de overwinning in zicht toch wat zenuwachtig werd en weer wat onnodige puntjes weggaf. Maar verder met de herendubbel, goeie fasen afgewisseld met slechte fasen en dus gelijk op, tot bij de 15, een paar foutjes en 18-15 achter. Dan het roer om, mijn korte service liep niet, ondanks de training op donderdag. Dan maar strakke hoge services. Dat bleek ene goed verrassende move. Met wat hulp van de tegenstander, vier van de zes shuttles uit en twee goede smashes van os, was daar toch nog de winst in drie sets. Stand 2-0

Op naar de singels. Rick en Chantal gingen gelijk van start. Myrthe had Chantal subtiel verteld: Oh van haar verloor ik net in drie sets, dus dan moet jij wel winnen. De druk lekker opgevoerd Myrthe. Maar Chantal ging er vandaag goed mee om. In de eerste set wat zoekende, maar winst met 21-18. Ook Rick startte de eerste set lekker en won die met 21-16. Op naar de tweede sets. Met wat tips in de rust van Jeffrey de teller bouwde ze haar partij lekker op en winst in de tweede set met 21-13, 3-0 op de borden. Snel door naar Rick. Daar ging het op en af. Hij wilde zijn trouwe supporter, ver weg op de tribune, wel goed laten genieten, dus Rick maakte het niet gelijk uit. Even was er de gedachte van winst, maar een shuttle op de lijn bracht 20-20 op het bord. Twee mooie punten van Rick en daar was toch de winst binnen. De Stand van 4-0 stond op de borden, een mooie start dus. Vorige week hadden we dat ook maar toen sloegen de zenuwen toe, hopelijk hebben we ze nu beter onder controle, opdat we Nijkerk kunnen bijhalen.

Donny en Myrthe de baan op voor hun singel. Beide waren ze aan elkaar gewaagd en beide maakte er een slopende wedstrijd van. Voor sommige zelfs letterlijk slopend. Donny verloor de eerste set met 21-14. Nu is dat geen verrassing want in de singel is Donny ook een slow-starter en heeft hij nog nooit de eerste wet gewonnen. Na de eerste set dus wat peptalk en hij gaat verder. Lastig deze keer de tweede, maar wel winst met 21-19. Goede bezig en warm nu door in de derde. Helaas was de tegenstander wat beter en verlies voor Donny met 21-15. Vervelender was dat Donny zijn knie verdraaide en die zag gelijk flink blauw. Hopelijk valt het mee, maar voorlopig even verplichtte rust. Stand 4-1, het zal toch niet. Myrthe was ook gestart. Ze had een hele week vrijaf genomen en lekker gerust, toch Myrthe? (Helaas ze had een weekje ziekte achter de rug, maar was er weer) De eerste set wist ze knap om te buigen naar een winst van 22-20. Help dacht ze dan moet ik nu nog een set. De tweede set ging weer gelijk op, met een 20-18 voorsprong voor Myrthe, helaas toen was de pijp echt leeg en Myrthe verloor net met 22-24. Ohh schrok Myrthe dan moet ik ook een derde. De pijp leek echt leeg, al snel stond ze 1-7 achter. Die extra rust deed haar goed, toen begon ze te knokken, terug naar 11-9 achter en door. Coaching, wat drinken, wat rust en door, Langzaam haakte ze aan, kwam voor en weer achter en weer gelijk en weer voor. Weer 20-18 voor. De tegenstander kreeg toen net een fase dat alles goed ging en Myrthe niet meer wist hoe te lopen, net niet, net niet, verlies 22-20. Maar Myrthe ( ik weet ik ben bevooroordeeld) je bent een bikkel. Gevochten en strijdend ten onder, goed gedaan! Maar de stand was 4-2. Met twee mixen te gaan moesten we echt een puntje of liefst twee erbij halen. Chantal en ik begonnen goed en snel stonden we ruim voor. Dan toch weer verprutsen, 11-10 en verder gelijk op. Tegen het einde vonden we een goede tactiek en met een nipte 23-21 winst in set 1. De tweede set konden we dit doorzetten en een kleine voorsprong gaf ons de rust die we nodig hadden. Winst in set twee met 21-15. Yess de winst was binnen 5-2, nu op naar meer.

Rick en Myrthe begonnen ook wat stroef. Verlies met 21-14 in set 1. Maar de tweede ging weer in de vechtmodus. Winst zei het zeer nipt met 21-19. De derde begon gelijk op, tegen het einde wist Dronten een paar punten te scoren 18-15 achter. Dat kwamen wij helaas niet te boven en verlies 21-18 in de derde set. Jammer maar toch weer een mooie overwinning. Een punt ingelopen op Nijkerk, staan we nog steeds derde. 1 punt achter de nummer 2 en 7 achter de nummer 1. Zij spelen volgende week tegen elkaar. Wij zelf uit naar BAN, die de laatste week ook aardig punten pakken. Wordt vast weer een mooie pot. Wel nog even vermelden dat wij na zes weken als enige team nog steeds ongeslagen zijn, hopelijk houden we dat nog lang vol. Tot volgende week.

Week 5  4 november 2018 BC Harderwijk 5 versus BC Nijkerk 1

Na een aantal weken van (relatieve) rust, mochten we vandaag weer aan de bak. Vandaag kregen we de nummer 1 op bezoek BC Nijkerk. Zelf stonden we 2 punten achter op deze nummer 1 op de derde plaats.

Nijkerk is een geduchte tegenstander en toch een van de kandidaten voor het kampioenschap. Een team met veel ervaring. We zijn dus de dag gestart met tactisch beraad om te kijken of we wat punten konden pakken. We gingen uit van 8-0 verlies en elk punt was meegenomen. Vooraf hadden we dus getekend voor een mooie uitslag.

We hadden vandaag lekker de ruimte en konden de gehele wedstrijd gebruik maken van twee banen. Omdat onze trouwe supporters er ook weer waren en die wel even wilde tellen konden we ook gelijk starten met twee dubbels. De dames moesten de eerste set nog even wennen, maar de tweede set waren ze warm en met een mooie 21-18 en 21-12 was daar het eerste punt. Een mooie start dus. De herendubbel begon wat zenuwachtig, maar als snel liet Donny zijn zenuwen varen en speelde hij een hele goede eerste set. Na wat gelijk opgaande standen konden we uitlopen en wonnen we de eerste set met 21-16. De tweede set begonnen we stroef en vervielen we on ons oude spelletje, dat heet aangeven. We keken als snel tegen een achterstand aan. Terugkomend tot 11-8 werd het verloop nog spannend, maar door een domme servicefout van ondergetekende verloren we de tweede set toch met 21-19. Dus niet voor de eerste keer dit seizoen mochten we weer een derde set spelen. In deze set pakten we ons beter spel uit de eerste set op. Nijkerk deed er echter ook een schepje bovenop. Na een lange spannende derde set trokken we aan het langste eind en met 21-19 brachten we de 2-0 op het scorebord. Een mooie start dus.

Dan de singel. Donny heeft zich opgeofferd voor onze tactische move. Hij mocht tegen John een oudgediende uit de hogere regionen van de divisie. Met bij vlagen goede rally’s heeft hij het John soms lastig gemaakt. Helaas wel verlies met 21-10 en 21-8. Blijft geloven in jezelf Donny en lekker ontspannen spelen, dat gaat je veel beter af.

Op de baan erachter was Chantal ook gestart met haar singel. De eerste set geen enkel probleem 21-9. De tweede set was lastiger. Chantal gaat dan nadenken oh, wat als ik win, en hoe ga ik winnen met een dropje of toch met een smash. Gevolg te veel nadenken, wat extra foutjes en een spannende pot. Op tijd was ze weer bij de les en won ze de tweede set met 21-17. Stand 3-1. 

Met deze voorsprong mochten de jonkies van het team de baan op om te kijken of ze de winst al binnen konden slaan. Standen waar we vooraf zeker niet aan gedacht hebben. Myrthe begon sterk, zakte wat in, maar wist vanaf de 11 om te schakelen en met lang en kort de set naar zich toe te trekken, zij het nipt met 21-19. Wat oppeppende woorden van de “strenge” coach en wat tips maakte dat ze het zichzelf de tweede set minder lastig maakte en won die met 21-13. Stand 4-1, we gaan goed.

Rick was ondertussen begonnen aan zijn gevecht met de tegenstander (en zichzelf). Zeker geen makkelijke wedstrijd. Na wisselend spel kwam Rick sterk terug en won de eerste set met 23-21, zou er een verrassing in de maak zijn? De tweede set waren de heren weer zeer aan elkaar gewaagd. Helaas had Rick net een paar foutjes te veel, hij had kansen op matchpoint, maar moest de set toch net laten aan de tegenstander met 22-20. Weer een derde set dus. Ook voor Rick niet vreemd. Ook in deze derde set ging het in het begin gelijk op, bij 11-10 achter was daar de wissel. Wat tips en daar ging Rick, langzaam pakte en een voorsprong en we begonnen te hopen. 17-14 voor werd toch 18-18, kortom het was weer spannend. Daarna net twee puntjes die niet lukte bij Rick en super gingen bij zijn tegenspeler. Helaas net verlies met 21-19. De stand was 4-2. Het vreugdedansje van de tegenstander maakte dat Rick het hem echt heel lastig heeft gemaakt. Rick was BOOS

Rick niet alles wat ik soms voordoe moet je overnemen.

Stand dus 4-2 met twee mixen te gaan. Mixen waar er kansen lagen om alsnog de winst binnen te slepen en gelijk te komen met Nijkerk in de stand. Erik en Chantal begonnen met een goede strategie, niets op de heer. Verrassend was dat het werkte, John veel foutjes maakte en de eerste set werd gepakt met 21-14. Op de andere baan waren de jonkies aan het werken en die sleepte er in een spannende set ook de winst uit, met 22-20. Nog twee sets nodig voor een daverende verassing. De tweede set kan kort. Hoewel nog geen sinterklaas in beide sets veel kadootjes van Harderwijk voor Nijkerk. Dus ook hier moest in beide mixen de derde set uitkomst bieden.

Chantal en Erik gingen weer goed van start. 11-9 achter bij de wissel was te overbruggen. Daarna was het leeg, snel liep Nijkerk uit en een verlies van 21-11 was het gevolg. 4-3 de stand.

Op naar de baan ernaast. Daar was het weer erg spannend. De partij ging gelijk op. 18-18, 19-18 voor 19-19, klein foutje van Harderwijk, 20-19 achter. De jonkies doen dit wel vaker en komen dan verrassend terug. En nu…………helaas, de laatste drop was net te kort, verlies 21-19.

Einduitslag 4-4.

Een einduitslag waar we vooraf gelijk voor hadden getekend. Nu duurde het even voordat we dit hadden verwerkt. Gesterkt door de woorden van de ervaren tegenstander als, jullie waren goed. Zo’n sterke tegenstander hebben we nog niet gehad. (Noot: ze moeten nog naar Almere dat nu bovenaan staat), zijn we toch heel blij met het resultaat.

Vandaag hier en daar wat spierpijn, terugkijkend op gisteren. Het was een mooi pot. De jonkies doen het goed, was weer een mooie mentale les en elke week leren ze bij. Ze groeien in ene spel. Kortom ik ben een blije teamgenoot. Mooi team en we staan op een nette derde plek, nog steeds twee punten achter op Nijkerk, maar nu vier punten achter op de nummer 1. Volgende week wacht Dronten. Daar gaan we op nieuw op jacht naar de punten, de Sypel 10:00 zondag 11-11-2018.

 

Week 4 Maandag 8 oktober 2018 wedstrijd 4 Harderwijk tegen NOP

8 oktober, maandagavond om maar starten met de woorden van een beroemde Harderwijks schrijver:

Kwart over zeven op maandagavond

Staan we ver weg in een lege hal

Komt de tegenstander nog wel?

Ja het team van de jonkies mocht op maandagavond in het verre Emmeloord hun aantrede doen. Maandagavond is het best even schakelen, zeker voor de oude man van het team die ook prompt zijn portemonnaie vergeet. Snel gebeld met het thuisfront en midden op het industrieterrein vond er een overdracht plaats en konden we snel op pad. Donny was met de twee trouwe supporters al als verkenner vooruitgestuurd. Daar aangekomen waren we best op tijd, in een lege hal, met de bemoedigende woorden van de beheerder, ze komen meestal pas om acht uur.

Gelukkig waren ze er iets eerdere voordeel we hadden hier wel twee banen. Dus gestart met de dubbels. De dames hadden het snel voor elkaar en te twee keer 21-9 was daar de winst en de 1-0 op het bord. Donny had het verslag van vorige week goed gelezen en dacht, van een achterstand terugkomen, maar dat kan en wil ik ook. De eerste set gaven we dus de tegenstander een riante voorsprong, om het toch af te maken met 21-19. Dat doen we nog een keer, helaas tweede set verlies met dezelfde cijfers. Op naar de derde, de tegenstander keek al wat angstig, want we waren al vijf shuttles verder en ze hadden er maar 18. We hebben netjes en zacht de shuttle geraakt en trokken de overwinning binnen met 21-15.

Op naar de herensingel van Rick. Rick had vandaag in zijn singel twee tegenstanders, hij was dan ook niet echt happy. De maandag deed er ook al geen goed aan en de tijd ook niet. Hij had wel de tijd op zijn telefoon naar de ochtend verzet om zich te programmeren alsof het ochtend was. Helaas dit werkte niet. Kortom een goede poging, maar helaas in drie sets verlies. Denk maar zo Rick de volgende keer is weer in de ochtend.

De damessingel was ook begonnen. Vooraf was al wel bekend dat Chantal zou gaan winnen. Was alleen even de vraag welke Chantal. Met die superfijne en trage shuttle had Chantal wat moeite. Inmiddels was ruim de helft van de shuttles kapot. Chantal wilde er dus ook niet te hard tegen aan slaan. Gelukkig deden ze dat beide, opdat Chantal in een degelijke tweesetter de winst naar zich toetrok. Onze Chantal dus de stand was 3-1.

Donny mocht nu aan de bak. Donny is al wat ouder en meer gewend aan laat naar bed gaan. Hij startte, zoals inmiddels gewoon, weer iets te rustig. Bij het coach moment na set 1 was het dan ook even zoeken wat te doen. Erik help, ik weet het niet meer was de kreet van Donny, die man is wel 3 meter 20 en slaat alles terug. Ja Donny zeker als jij ze in zijn racket speelt. Toen maar een mooie vergelijking erin gegooid, iets met een bang konijntje en koplampen. Deze houden we erin want Donny veranderde al snel in een angstaanjagend roofdier. Met tweed goede sets haalde hij de winst binnen, zijn eerste winst in zijn singel. Goed gespeeld Donny!

Stand 4-1. Myrthe was ondertussen ook gestart. Go pap, mijn benen werken avonds niet zo goed als overdag. Dat herken ik Myrthe maar probeer het toch maar. De eerste wist ze uiteindelijk knap te winnen met 22-20. De tweede gong wat rommeligere en verloor ze. De derde was te laat, snel stond ze 11-3 achter. Kwam nog netjes terug tot 13-13, maar toen was de pijp echt leeg. Stand 4-2.

Ach de mixen kwamen er nog aan. Dat was toch onze specialiteit, in ieder geval zolang het nog geen zes uur is geweest. Voor Myrthe en Rick viel al snel het doek. De eerste set was nog een moedige poging maar de tweede was minder goed. Kortom voor deze jonkies was het te laat, ze haalde niet hun niveau. Stand 4-3. Ondertussen zijn ook Erik en Chantal gestart met de laatste twee originele shuttles. De eerste set hadden we alles onder controle en was de winst snel bereikt 21-10. De tweede maakten we wat te veel foutjes, foutjes die de tegenstander nu niet meer maakte, verlies 21-19. Op naar weer een derde set. Nu is drie sets voor Erik niet vreemd, gezien zijn vele driesetters dit seizoen. De derde ging redelijk gelijk op, bij 11 nam de tegenstander even een voorschot naar 15-9, we kwamen terug tot 15-17, toen de perfecte tactische zet. Die had zelfs ik nog nooit gezien. De shuttles waren op. Gelukkig was er nog een koker ongeprepareerde Victor. Testen veel te snel, na drie slagen echter te traag. Kortom Chantal en Erik waren te snel voor deze langzame shuttle en konden het niet naar hun handzetten, verlies 21-18. Eindstand 4-4. Mooi want we zijn nog ongeslagen, we zakken wel naar plaats drie in de poule twee punten achter de nummer 1. Het had meer ingezeten, maar toch weer een mooie uitslag van ons team. Een snelle douch, snel een drankje en naar huis. 12 uur liggen de jonkies in bed, veel succes morgen op school. Gelukkig hebben ze drie weken om bij te tanken voor de volgende wedstrijd, thuis op 4 november ochtends om 10:00, dan zijn we vast weer bij de tijd.

 

Week 3  30 september week 3 ABC14 4 tegen BC Harderwijk 5

Week 3 is aangebroken. De razende reporter van mannen twee legt de lat hoog voor de andere schrijvers, dus hier weer een poging van team 5.

Zondag middag mochten we aantreden in Almere, dit keer bij ABC 14. Deze week moesten we Donny missen, hij was vandaag meer nodig bij het Kruidvat waar hij niet gemist kon worden. Helaas wij moesten hem dus wel missen en natuurlijk de twee daarbij behorende supporters. Gelukkig speelde we gelijk met team 3 en daar was stersupporter en BCH jeugdlid Gemma om ons aan te moedigen.

 Almere had een mooie ruime hal, een kopietje van de hal in Lelystad, 9 velden, 4 teams dus mooi op tijd naar huis. Jammer was dan ook dat even voor twee de middenberm dichtging en er 4 velden overbleven voor 4 teams een lange middag dus voor de boeg.

Snel starten met de herendubbel met het nieuwe koppel Rick en Erik. We gingen wat slordig van start maar hadden snel de smaak te pakken, winst in de eerste set met 21-11. Snel overleg met Rick over aanpak tweede set, al zei hij we houden ze onder de 10. Generatiekloof of foutje, maar binnen 5 minuten stonden we 11-3 achter. Tijd voor overleg, laten we weer gaan badmintonnen, we wisten de spanning terug te brengen tot 19-19, toen lange rally, Smash van Rick, hard, zuiver pats op de netband, even twijfel en ja hij viel aan de goede kant, daarmee had Rick de tegenstand gebroken en was er winst met 21-19. Tijd voor de dames. Vol vertrouwen, waar elke training niet echt lukt winnen ze de wedstrijden wel. Was het de tijd, waren ze moe of dachten de dat het een training was, het kwam er in de dubbel vandaag niet uit. Verlies in twee sets met 21-19 en 21-13.

Op naar de singels, want we liepen wel echter op de andere teams op de banen. De toss had uitgewezen dat Rick als eerste heer weer aan de bak mocht. Na zij opwarmrondje op zaterdag bij de mannen twee was hij vol vertrouwen. Dat bleek ook uit zijn partij met een rustige en goede eerste set, winst 21-16. De tweede wilde Rick het spelletje van de dubbel herhalen, flinke voorsprong en dan terugvechten, helaas het eerste lukte, het tweede niet. De derde set moest de beslissing brengen. Daar dacht Rick gelijk vol gas, en dat werkte beter, met een snelle solide 21-12 winst in de derde set. Hij gaf aan ook energie bewaard te hebben voor zijn mix, maar daarover later meer 2-1. De beurt aan Chantal. Die had inmiddels van Dagon gehoord dat als je als eerste singelt het minder erg is als je verliest want de rest kan het nog goed maken. Dit paste ze iets te goed toe, na een voorsprong van 16-11 gaf ze de set uit handen met 21-17. Oeps dat was niet de bedoeling volgens de coaches. Maar de tegenstander was wel moe. Chantal was vast van plan haar tegenstander nog meer te laten lopen. Na een dikke knuffel van Gemma, moest ze nu wel winnen. Met lange rally’s, veel wisselingen wist ze de tweede set binnen te slepen met 21-18. Beide dames waren wel gesloopt. De tegenstander kreeg een aanval van hyperventilatie maar was na een minuut of 10 in staat tot de derde set. Chantal was inmiddels ook uitgerust, dus daar gingen ze weer. Lange rally’s, veel wisselingen, beide gesloopt, wissel bij 11-8. Kom op Chantal je speelt super, lekker spelen dus. Oh ja dacht ze ik speel best goed, pakte de service terug en liep door naar 14-12, toen was haar tegenstander op, opgaaf en winst in 21-12. Mooi een 3-1 voorsprong en we nemen weer punten mee. Ja daar was het dan tijd voor de singel van de ouwe rot. Donderdag nog gedold met de trainster, Rinske, waarom mijn tegenstanders toch vaak naar mij toe spelen in de singel. Lekker dubbel gespeeld dus in navolging van team 6 mocht ook deze vijftiger aan de slag. Wat zenuwachtige start, ja die heb ik nog steeds, en snel 6-0 achter. Rustiger geworden lekker rondspelen en ik kon mijn tegenstander laten lopen, bij 11 de tip van Rick : je kan hem makkelijk hebben dus gewoon winnen ( de rest weet je zelf wel). Geluisterd naar Rick en de eerste set gewonnen. De tweede set slaan we over, was niet goed, ook bij mij werkte de tactiek niet een flinke voorsprong geven en dan terugkomen. Intussen was Myrthe op een vrije baan begonnen aan haar singel. Ik ook verder met set drie, weer zelf het spel bepalen en mooie winst in de derde set met 21-11. Mooi 4-1 en de winst binnen bereik. Inmiddels ook bijna half zes en kreeg ik te horen of ik gelijk kom mixen want de zaal ging om zes uur dicht. Oeps sorry ff iets eten en dan kan ik verder. Even terug naar Mythe, laten we kort zijn over set 1 verlies 21-11. In set twee ook snel 5-1 achter, toen gebeurde er iets. Wat ze dacht weet ik niet ( mijn pa is morgen jarig dus geef hem een mooi kadootje), maar het beest in Myrthe kwam los. Terug knokken erop en erover winst in set twee 13-21. Wat tips nog mee en door naar set 3, inmiddels dringt de tijd en Chantal en ik startte snel met onze mix. Liep lekker snel en goed, winst 21-8 in 8 minuten, ja wij werken mee het de tijdsdruk. Myrthe draaide in die tijd ook in de derde set met 11-7 voor. Wij klaar voor de derde set, helaas onze tegenstander heer ook een aanval van hyperventilatie, een heftige aanval, dwong hem tot opgeven. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem. Tussenstand 5-1. Myrthe ging solide door en wat een beest was daar losgekomen. Vechten lopen alles was er…….en beloond met een mooie overwinning 21-16, daar was de 6-1 ( mooi kadootje Myrthe). Inmiddels was het bijna zes uur en kon de laatste mix niet gespeeld. De mix waarvoor Rick zijn energie had bewaard. Al met al een aparte middag, met 7-1 winst. Omdat concurrent Nijkerk verloor staan we bovenaan, mooie prestatie tot nu toe en trots op de vier jonkies van mij team.

Week 2  23-9-2018  BCH 5 - Almere 18

Vandaag zondag 23 september, tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Iedereen had er zijn in want om half tien stonden we rijden dik voor de deur van de sporthal te wachten om naar binnen te mogen. Vandaag was onze tegenstander Almere 18. Bij het voorstellen dacht ik nog even aan een jeugdwedstrijd, met de gemiddelde leeftijd van de tegenstander van rond de 16 jaar. Nu zit ons team daar maar een paar jaar boven 

Afgelopen donderdag waren daar ook onze nieuwe shirts, dus de teamfoto kon worden gemaakt. Klaar om van start te gaan. Deze week geen reden om de opstelling te wijzigen. Gestart met de herendubbel van Donny en Erik. Deze week gingen we beter van start, winst in de eerste set, met 23-21. De tweede toch weer wat te makkelijk gestart en verlies, dus de derde set moest uitsluitsel brengen. Tot 14-14 gingen we gelijk op, na een dikke voorsprong. Net op tijd weer de draad opgepakt en doorgestoomd naar de winst met 21-14. De dames Myrthe en Chantal gingen flitsend van start en wonnen de eerste set. In de tweede was Myrthe de grip op de lijnen even kwijt en verlies, ook hoer dus een beslissende derde set. Na wat peptalk wist Myrthe de lijnen weer te vinden. Samen werd ook de derde set in winst omgezet, 2-0 voor.

 

Voor de derde partij kon verse kracht Rick aan de bak. Hij mocht tegen Joost, die vol zit met schijnslagen. Rick speels een zeer lekkere en knappe partij, helaas had Joost een paar mooie slagen teveel. Met 18 en 19 nipt verlies voor Rick. Wel een sterke verbetering ten opzichte van de vorige week, dus zal niet lang duren voor Rick zijn singels gaat winnen. 2-1. Toen Chantal aan de slag, met een makkelijke eerste set en een wat lastigere tweede set een mooie winst. 3-1 voor. Aan Donny de taak om het gelijkspel vast veilig te stellen. Donny starte weer iets te voorzichtig. De figuurlijke trap onder zijn kont schudde hem wakker. Helaas kwam ook Donny net iets te kort en verloor zijn partij 3-2. Myrthe stond daarna voor een zeer lastige taak. Zij mocht tegen een 15 jarig talent. Met 6 en 8 was het een lastige pot, waarbij ze vast en zeker revanche wil nemen in de mix. Stand 3-3 net als vorige week, de mixen moesten dus weer uitsluitsel bieden.

Als eerste Chantal en Erik de baan op. Routine gecombineerd met jeugdig enthousiasme. Ondanks de routine toch zenuwachtig van start en 11-7 achter. Even wat peptalk en er tegenaan. Iets gesleuteld aan het concept maakte dat we dichterbij kwamen en nipt de eerste set wonnen 21-19. De tweede set bleven we tegen een kleine achterstand aankijken. Tegen het einde was er de voorsprong die we weer weggaven en 20-19 achter. Met geduldig spel en twee mooie reddingen van Chantal werd toch ook deze set gewonnen met 22-20. Stand 4-3 voor, de winst zat er nog in. Mooie taak voor Rick en Myrthe de twee die vorig jaar nog bij de jeugd actief waren. Een opdracht lekker vrij en aanvallen spelen, gevolg winst in de eerste set met 21-14. De tweede set begonnen ze wat gemakkelijk en dus 11-6 achter. Ook hier weer de peptalk, ze moesten weer lekker aanvallen. Daar gingen de jonkies, snel, flitsend en goed. Langzaam kwamen ze dichterbij, 16-16, dan erop en erover. Winst met 21-17. Daar was de overwinning binnen, weer 5-3. Voorlopig op de tweede plaats maar er komen nog wat lastige tegenstanders aan. Volgende week mogen we naar Almere naar ABC. Helaas zonder Donny wat die moet werken.

 

Week 1  Wedstrijdverslag 16-09-2018 Zeewally 2 - BCH 5

Vandaag startte het nieuwe competitie seizoen. Voor 3 van onze leden zou het een spannende dag worden want dit was voor hen de eerste senioren competitie zijn. We moesten om 10.00 uur in Zeewolde zijn.

In Zeewolde was het drukke boel. We hadden 1 baan en daarnaast 1 wisselbaar voor 3 teams. Ons team mocht beginnen op de wisselbaan dus begonnen we met 2 dubbels

Erik en Donny hadden al eens samen geoefend met de dubbel, ze waren dus al een beetje op elkaar in gespeeld. Ze begonnen goed, maar verloren de eerste set uiteindelijk 15-21. De tweede set was zwaar en zeker niet makkelijk, maar toch sloegen ze zich erdoorheen en wonnen ze 22-20. De derde set begonnen ze met ene grote achterstand. Uiteindelijk zijn ze nog goed teruggekomen, maar helaas niet goed genoeg, deze verloren ze ook 15-21.

Ondertussen waren Chantal en Myrthe ook bezig met de dubbel. De eerste set begonnen ze niet heel lekker en starten met een achterstand van 3-11. Uiteindelijk kwamen ze goed terug en verloren ze 18-21. De tweede set maakten ze meteen een goede start en door te blijven knokken wonnen ze 21-18. In de derde set gingen Chantal en Myrthe meteen goed van start en ze wonnen deze set dan ook met 21-11. 

De tussenstand was 1-1

Toen was het de beurt aan Rick om te gaan singelen. Hij had zeker geen makkelijke tegenstander en heeft erg zijn best gedaan. De eerste set kon hij het nog wel bijbenen, maar hij verloor uiteindelijk 15-21. De tweede set ging helaas minder goed. De tegenstander was helaas te sterk voor Rick en hij verloor de tweede set 8-21.

Na Rick was Chantal aan de beurt. Ze begon super goed. Ze liet haar tegenstandster goed lopen en de eerste set won ze dan ook best gemakkelijk, 21-9. De tweede set had ze iets meer moeite doordat ze haar tegenstandster weer iets te veel in het spel betrok. Uiteindelijk wist ze het tweede gedeelte van de tweede set zich toch nog erboven uit te slepen en deze won ze 21-16.

De tussenstand was 2-2

Donny en Myrthe konden tegelijk gaan singelen. Ook Donny had een erg goede tegenstander en het was dan ook zeker geen makkelijke wedstrijd. Toch wist Donny het spelletje goed te spelen. Helaas verloor hij de eerste set met 11-21. De tweede set ging al een stuk beter. Hij liet zijn tegenstander meer lopen en kwam goed terug. Helaas verloor hij de tweede set met 15-21.

Ondertussen was Myrthe ook aan het singelen. Ze is nooit echt een singelaar geweest, maar ze maakte een goede start. Ze liet haar tegenstander goed lopen en uiteindelijk won ze de eerste set met 21-13. De tweede set was iets moeilijker. Ze begon te makkelijk te spelen en natuurlijk was dat een groot voordeel voor haar tegenstandster. Na een spannende en gelijk oplopende wedstrijd won Myrthe de tweede set uiteindelijk 23-21.

De tussenstand was nu 3-3, spannend.

Als laatst waren er natuurlijk nog 2 mixen. Chantal en Erik begonnen. Ze hadden vorig seizoen ook al veel met elkaar gemixt dus ze waren al op elkaar ingespeeld. De eerste set hadden ze het niet makkelijk en ondanks dat ze het spel goed konden volgen verloren ze 18-21. De tweede set waren ze veel meer aan het aanvallen en deze set was dan ook snel gewonnen. Ze wonnen met 21-5. De derde set kwamen hun tegenstanders weer goed terug maar niet goed genoeg, Erik en Chantal wonnen 21-13.

Rick en Myrthe hadden ook al vaker samen gemixt. Ze begonnen met een goede start en zetten goed druk op de tegenstanders. De eerste set begon goed met een winst van 21-13. De tweede set ging niet zo lekker. Ze stonden alles aan te geven op de heer die hier geen problemen mee had. Ze verloren deze set 9-21. De derde set gingen ze weer hard aan de bak en uiteindelijk is het ze gelukt om de derde set te winnen met 21-17.

Het was een goede eerste wedstrijd met een winst van 5-3. Op naar de volgende wedstrijden!