U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van het vijfde seniorenteam

Week 4 Maandag 8 oktober 2018 wedstrijd 4 Harderwijk tegen NOP

 

8 oktober, maandagavond om maar starten met de woorden van een beroemde Harderwijks schrijver:

Kwart over zeven op maandagavond

Staan we ver weg in een lege hal

Komt de tegenstander nog wel? 

Ja het team van de jonkies mocht op maandagavond in het verre Emmeloord hun aantrede doen. Maandagavond is het best even schakelen, zeker voor de oude man van het team die ook prompt zijn portemonnaie vergeet. Snel gebeld met het thuisfront en midden op het industrieterrein vond er een overdracht plaats en konden we snel op pad. Donny was met de twee trouwe supporters al als verkenner vooruitgestuurd. Daar aangekomen waren we best op tijd, in een lege hal, met de bemoedigende woorden van de beheerder, ze komen meestal pas om acht uur.

Gelukkig waren ze er iets eerdere voordeel we hadden hier wel twee banen. Dus gestart met de dubbels. De dames hadden het snel voor elkaar en te twee keer 21-9 was daar de winst en de 1-0 op het bord. Donny had het verslag van vorige week goed gelezen en dacht, van een achterstand terugkomen, maar dat kan en wil ik ook. De eerste set gaven we dus de tegenstander een riante voorsprong, om het toch af te maken met 21-19. Dat doen we nog een keer, helaas tweede set verlies met dezelfde cijfers. Op naar de derde, de tegenstander keek al wat angstig, want we waren al vijf shuttles verder en ze hadden er maar 18. We hebben netjes en zacht de shuttle geraakt en trokken de overwinning binnen met 21-15.

Op naar de herensingel van Rick. Rick had vandaag in zijn singel twee tegenstanders, hij was dan ook niet echt happy. De maandag deed er ook al geen goed aan en de tijd ook niet. Hij had wel de tijd op zijn telefoon naar de ochtend verzet om zich te programmeren alsof het ochtend was. Helaas dit werkte niet. Kortom een goede poging, maar helaas in drie sets verlies. Denk maar zo Rick de volgende keer is weer in de ochtend.

De damessingel was ook begonnen. Vooraf was al wel bekend dat Chantal zou gaan winnen. Was alleen even de vraag welke Chantal. Met die superfijne en trage shuttle had Chantal wat moeite. Inmiddels was ruim de helft van de shuttles kapot. Chantal wilde er dus ook niet te hard tegen aan slaan. Gelukkig deden ze dat beide, opdat Chantal in een degelijke tweesetter de winst naar zich toetrok. Onze Chantal dus de stand was 3-1.

Donny mocht nu aan de bak. Donny is al wat ouder en meer gewend aan laat naar bed gaan. Hij startte, zoals inmiddels gewoon, weer iets te rustig. Bij het coach moment na set 1 was het dan ook even zoeken wat te doen. Erik help, ik weet het niet meer was de kreet van Donny, die man is wel 3 meter 20 en slaat alles terug. Ja Donny zeker als jij ze in zijn racket speelt. Toen maar een mooie vergelijking erin gegooid, iets met een bang konijntje en koplampen. Deze houden we erin want Donny veranderde al snel in een angstaanjagend roofdier. Met tweed goede sets haalde hij de winst binnen, zijn eerste winst in zijn singel. Goed gespeeld Donny!

Stand 4-1. Myrthe was ondertussen ook gestart. Go pap, mijn benen werken avonds niet zo goed als overdag. Dat herken ik Myrthe maar probeer het toch maar. De eerste wist ze uiteindelijk knap te winnen met 22-20. De tweede gong wat rommeligere en verloor ze. De derde was te laat, snel stond ze 11-3 achter. Kwam nog netjes terug tot 13-13, maar toen was de pijp echt leeg. Stand 4-2.

Ach de mixen kwamen er nog aan. Dat was toch onze specialiteit, in ieder geval zolang het nog geen zes uur is geweest. Voor Myrthe en Rick viel al snel het doek. De eerste set was nog een moedige poging maar de tweede was minder goed. Kortom voor deze jonkies was het te laat, ze haalde niet hun niveau. Stand 4-3. Ondertussen zijn ook Erik en Chantal gestart met de laatste twee originele shuttles. De eerste set hadden we alles onder controle en was de winst snel bereikt 21-10. De tweede maakten we wat te veel foutjes, foutjes die de tegenstander nu niet meer maakte, verlies 21-19. Op naar weer een derde set. Nu is drie sets voor Erik niet vreemd, gezien zijn vele driesetters dit seizoen. De derde ging redelijk gelijk op, bij 11 nam de tegenstander even een voorschot naar 15-9, we kwamen terug tot 15-17, toen de perfecte tactische zet. Die had zelfs ik nog nooit gezien. De shuttles waren op. Gelukkig was er nog een koker ongeprepareerde Victor. Testen veel te snel, na drie slagen echter te traag. Kortom Chantal en Erik waren te snel voor deze langzame shuttle en konden het niet naar hun handzetten, verlies 21-18. Eindstand 4-4. Mooi want we zijn nog ongeslagen, we zakken wel naar plaats drie in de poule twee punten achter de nummer 1. Het had meer ingezeten, maar toch weer een mooie uitslag van ons team. Een snelle douch, snel een drankje en naar huis. 12 uur liggen de jonkies in bed, veel succes morgen op school. Gelukkig hebben ze drie weken om bij te tanken voor de volgende wedstrijd, thuis op 4 november ochtends om 10:00, dan zijn we vast weer bij de tijd.

 

Week 3 30 september  ABC14 4 tegen BC Harderwijk 5

Week 3 is aangebroken. De razende reporter van mannen twee legt de lat hoog voor de andere schrijvers, dus hier weer een poging van team 5.

Zondagmiddag mochten we aantreden in Almere, dit keer bij ABC 14. Deze week moesten we Donny missen, hij was vandaag meer nodig bij het Kruidvat waar hij niet gemist kon worden. Helaas wij moesten hem dus wel missen en natuurlijk de twee daarbij behorende supporters. Gelukkig speelden we gelijk met team 3 en daar was stersupporter en BCH jeugdlid Gemma om ons aan te moedigen.

 Almere had een mooie ruime hal, een kopietje van de hal in Lelystad, 9 velden, 4 teams dus mooi op tijd naar huis. Jammer was dan ook dat even voor twee de middenberm dichtging en er 4 velden overbleven voor 4 teams een lange middag dus voor de boeg. 

Snel starten met de herendubbel met het nieuwe koppel Rick en Erik. We gingen wat slordig van start maar hadden snel de smaak te pakken, winst in de eerste set met 21-11. Snel overleg met Rick over aanpak tweede set, al zei hij we houden ze onder de 10. Generatiekloof of foutje, maar binnen 5 minuten stonden we 11-3 achter. Tijd voor overleg, laten we weer gaan badmintonnen, we wisten de spanning terug te brengen tot 19-19, toen lange rally, Smash van Rick, hard, zuiver pats op de netband, even twijfel en ja hij viel aan de goede kant, daarmee had Rick de tegenstand gebroken en was er winst met 21-19. Tijd voor de dames. Vol vertrouwen, waar elke training niet echt lukt winnen ze de wedstrijden wel. Was het de tijd, waren ze moe of dachten de dat het een training was, het kwam er in de dubbel vandaag niet uit. Verlies in twee sets met 21-19 en 21-13. 

Op naar de singels, want we liepen wel echter op de andere teams op de banen. De toss had uitgewezen dat Rick als eerste heer weer aan de bak mocht. Na zijn opwarmrondje op zaterdag bij de mannen twee was hij vol vertrouwen. Dat bleek ook uit zijn partij met een rustige en goede eerste set, winst 21-16. De tweede wilde Rick het spelletje van de dubbel herhalen, flinke voorsprong en dan terugvechten, helaas het eerste lukte, het tweede niet. De derde set moest de beslissing brengen. Daar dacht Rick gelijk vol gas, en dat werkte beter, met een snelle solide 21-12 winst in de derde set. Hij gaf aan ook energie bewaard te hebben voor zijn mix, maar daarover later meer 2-1.

De beurt aan Chantal. Die had inmiddels van Dagon gehoord dat als je als eerste singelt het minder erg is als je verliest want de rest kan het nog goed maken. Dit paste ze iets te goed toe, na een voorsprong van 16-11 gaf ze de set uit handen met 21-17. Oeps dat was niet de bedoeling volgens de coaches. Maar de tegenstander was wel moe. Chantal was vast van plan haar tegenstander nog meer te laten lopen. Na een dikke knuffel van Gemma, moest ze nu wel winnen. Met lange rally’s, veel wisselingen wist ze de tweede set binnen te slepen met 21-18. Beide dames waren wel gesloopt. De tegenstander kreeg een aanval van hyperventilatie maar was na een minuut of 10 in staat tot de derde set. Chantal was inmiddels ook uitgerust, dus daar gingen ze weer. Lange rally’s, veel wisselingen, beide gesloopt, wissel bij 11-8. Kom op Chantal je speelt super, lekker spelen dus. Oh ja dacht ze ik speel best goed, pakte de service terug en liep door naar 14-12, toen was haar tegenstander op, opgaaf en winst in 21-12. Mooi een 3-1 voorsprong en we nemen weer punten mee.

Ja daar was het dan tijd voor de singel van de ouwe rot. Donderdag nog gedold met de trainster, Rinske, waarom mijn tegenstanders toch vaak naar mij toe spelen in de singel. Lekker dubbel gespeeld dus in navolging van team 6 mocht ook deze vijftiger aan de slag. Wat zenuwachtige start, ja die heb ik nog steeds, en snel 6-0 achter. Rustiger geworden lekker rondspelen en ik kon mijn tegenstander laten lopen, bij 11 de tip van Rick : je kan hem makkelijk hebben dus gewoon winnen ( de rest weet je zelf wel). Geluisterd naar Rick en de eerste set gewonnen. De tweede set slaan we over, was niet goed, ook bij mij werkte de tactiek niet een flinke voorsprong geven en dan terugkomen.

Intussen was Myrthe op een vrije baan begonnen aan haar singel. Ik ook verder met set drie, weer zelf het spel bepalen en mooie winst in de derde set met 21-11. Mooi 4-1 en de winst binnen bereik. Inmiddels ook bijna half zes en kreeg ik te horen of ik gelijk kom mixen want de zaal ging om zes uur dicht. Oeps sorry ff iets eten en dan kan ik verder. Even terug naar Mythe, laten we kort zijn over set 1 verlies 21-11. In set twee ook snel 5-1 achter, toen gebeurde er iets. Wat ze dacht weet ik niet ( mijn pa is morgen jarig dus geef hem een mooi kadootje, maar het beest in Myrthe kwam los. Terug knokken erop en erover winst in set twee 13-21. Wat tips nog mee en door naar set 3, inmiddels dringt de tijd en Chantal en ik startte snel met onze mix. Liep lekker snel en goed, winst 21-8 in 8 minuten, ja wij werken mee het de tijdsdruk. Myrthe draaide in die tijd ook in de derde set met 11-7 voor. Wij klaar voor de derde set, helaas onze tegenstander heer ook een aanval van hyperventilatie, een heftige aanval, dwong hem tot opgeven. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem. Tussenstand 5-1. Myrthe ging solide door en wat een beest was daar losgekomen. Vechten lopen alles was er…….en beloond met een mooie overwinning 21-16, daar was de 6-1 ( mooi kadootje Myrthe). Inmiddels was het bijna zes uur en kon de laatste mix niet gespeeld. De mix waarvoor Rick zijn energie had bewaard. Al met al een aparte middag, met 7-1 winst. Omdat concurrent Nijkerk verloor staan we bovenaan, mooie prestatie tot nu toe en trots op de vier jonkies van mij team

 

Week 2  23-9-2018  BCH 5 - Almere 18

Vandaag zondag 23 september, tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Iedereen had er zijn in want om half tien stonden we rijden dik voor de deur van de sporthal te wachten om naar binnen te mogen. Vandaag was onze tegenstander Almere 18. Bij het voorstellen dacht ik nog even aan een jeugdwedstrijd, met de gemiddelde leeftijd van de tegenstander van rond de 16 jaar. Nu zit ons team daar maar een paar jaar boven 

Afgelopen donderdag waren daar ook onze nieuwe shirts, dus de teamfoto kon worden gemaakt. Klaar om van start te gaan. Deze week geen reden om de opstelling te wijzigen. Gestart met de herendubbel van Donny en Erik. Deze week gingen we beter van start, winst in de eerste set, met 23-21. De tweede toch weer wat te makkelijk gestart en verlies, dus de derde set moest uitsluitsel brengen. Tot 14-14 gingen we gelijk op, na een dikke voorsprong. Net op tijd weer de draad opgepakt en doorgestoomd naar de winst met 21-14. De dames Myrthe en Chantal gingen flitsend van start en wonnen de eerste set. In de tweede was Myrthe de grip op de lijnen even kwijt en verlies, ook hoer dus een beslissende derde set. Na wat peptalk wist Myrthe de lijnen weer te vinden. Samen werd ook de derde set in winst omgezet, 2-0 voor.

 

Voor de derde partij kon verse kracht Rick aan de bak. Hij mocht tegen Joost, die vol zit met schijnslagen. Rick speels een zeer lekkere en knappe partij, helaas had Joost een paar mooie slagen teveel. Met 18 en 19 nipt verlies voor Rick. Wel een sterke verbetering ten opzichte van de vorige week, dus zal niet lang duren voor Rick zijn singels gaat winnen. 2-1. Toen Chantal aan de slag, met een makkelijke eerste set en een wat lastigere tweede set een mooie winst. 3-1 voor. Aan Donny de taak om het gelijkspel vast veilig te stellen. Donny starte weer iets te voorzichtig. De figuurlijke trap onder zijn kont schudde hem wakker. Helaas kwam ook Donny net iets te kort en verloor zijn partij 3-2. Myrthe stond daarna voor een zeer lastige taak. Zij mocht tegen een 15 jarig talent. Met 6 en 8 was het een lastige pot, waarbij ze vast en zeker revanche wil nemen in de mix. Stand 3-3 net als vorige week, de mixen moesten dus weer uitsluitsel bieden.

Als eerste Chantal en Erik de baan op. Routine gecombineerd met jeugdig enthousiasme. Ondanks de routine toch zenuwachtig van start en 11-7 achter. Even wat peptalk en er tegenaan. Iets gesleuteld aan het concept maakte dat we dichterbij kwamen en nipt de eerste set wonnen 21-19. De tweede set bleven we tegen een kleine achterstand aankijken. Tegen het einde was er de voorsprong die we weer weggaven en 20-19 achter. Met geduldig spel en twee mooie reddingen van Chantal werd toch ook deze set gewonnen met 22-20. Stand 4-3 voor, de winst zat er nog in. Mooie taak voor Rick en Myrthe de twee die vorig jaar nog bij de jeugd actief waren. Een opdracht lekker vrij en aanvallen spelen, gevolg winst in de eerste set met 21-14. De tweede set begonnen ze wat gemakkelijk en dus 11-6 achter. Ook hier weer de peptalk, ze moesten weer lekker aanvallen. Daar gingen de jonkies, snel, flitsend en goed. Langzaam kwamen ze dichterbij, 16-16, dan erop en erover. Winst met 21-17. Daar was de overwinning binnen, weer 5-3. Voorlopig op de tweede plaats maar er komen nog wat lastige tegenstanders aan. Volgende week mogen we naar Almere naar ABC. Helaas zonder Donny wat die moet werken.

 

Week 1  Wedstrijdverslag 16-09-2018 Zeewally 2 - BCH 5

Vandaag startte het nieuwe competitie seizoen. Voor 3 van onze leden zou het een spannende dag worden want dit was voor hen de eerste senioren competitie zijn. We moesten om 10.00 uur in Zeewolde zijn.

In Zeewolde was het drukke boel. We hadden 1 baan en daarnaast 1 wisselbaar voor 3 teams. Ons team mocht beginnen op de wisselbaan dus begonnen we met 2 dubbels

Erik en Donny hadden al eens samen geoefend met de dubbel, ze waren dus al een beetje op elkaar in gespeeld. Ze begonnen goed, maar verloren de eerste set uiteindelijk 15-21. De tweede set was zwaar en zeker niet makkelijk, maar toch sloegen ze zich erdoorheen en wonnen ze 22-20. De derde set begonnen ze met ene grote achterstand. Uiteindelijk zijn ze nog goed teruggekomen, maar helaas niet goed genoeg, deze verloren ze ook 15-21.

Ondertussen waren Chantal en Myrthe ook bezig met de dubbel. De eerste set begonnen ze niet heel lekker en starten met een achterstand van 3-11. Uiteindelijk kwamen ze goed terug en verloren ze 18-21. De tweede set maakten ze meteen een goede start en door te blijven knokken wonnen ze 21-18. In de derde set gingen Chantal en Myrthe meteen goed van start en ze wonnen deze set dan ook met 21-11. 

De tussenstand was 1-1

Toen was het de beurt aan Rick om te gaan singelen. Hij had zeker geen makkelijke tegenstander en heeft erg zijn best gedaan. De eerste set kon hij het nog wel bijbenen, maar hij verloor uiteindelijk 15-21. De tweede set ging helaas minder goed. De tegenstander was helaas te sterk voor Rick en hij verloor de tweede set 8-21.

Na Rick was Chantal aan de beurt. Ze begon super goed. Ze liet haar tegenstandster goed lopen en de eerste set won ze dan ook best gemakkelijk, 21-9. De tweede set had ze iets meer moeite doordat ze haar tegenstandster weer iets te veel in het spel betrok. Uiteindelijk wist ze het tweede gedeelte van de tweede set zich toch nog erboven uit te slepen en deze won ze 21-16.

De tussenstand was 2-2

Donny en Myrthe konden tegelijk gaan singelen. Ook Donny had een erg goede tegenstander en het was dan ook zeker geen makkelijke wedstrijd. Toch wist Donny het spelletje goed te spelen. Helaas verloor hij de eerste set met 11-21. De tweede set ging al een stuk beter. Hij liet zijn tegenstander meer lopen en kwam goed terug. Helaas verloor hij de tweede set met 15-21.

Ondertussen was Myrthe ook aan het singelen. Ze is nooit echt een singelaar geweest, maar ze maakte een goede start. Ze liet haar tegenstander goed lopen en uiteindelijk won ze de eerste set met 21-13. De tweede set was iets moeilijker. Ze begon te makkelijk te spelen en natuurlijk was dat een groot voordeel voor haar tegenstandster. Na een spannende en gelijk oplopende wedstrijd won Myrthe de tweede set uiteindelijk 23-21.

De tussenstand was nu 3-3, spannend.

Als laatst waren er natuurlijk nog 2 mixen. Chantal en Erik begonnen. Ze hadden vorig seizoen ook al veel met elkaar gemixt dus ze waren al op elkaar ingespeeld. De eerste set hadden ze het niet makkelijk en ondanks dat ze het spel goed konden volgen verloren ze 18-21. De tweede set waren ze veel meer aan het aanvallen en deze set was dan ook snel gewonnen. Ze wonnen met 21-5. De derde set kwamen hun tegenstanders weer goed terug maar niet goed genoeg, Erik en Chantal wonnen 21-13.

Rick en Myrthe hadden ook al vaker samen gemixt. Ze begonnen met een goede start en zetten goed druk op de tegenstanders. De eerste set begon goed met een winst van 21-13. De tweede set ging niet zo lekker. Ze stonden alles aan te geven op de heer die hier geen problemen mee had. Ze verloren deze set 9-21. De derde set gingen ze weer hard aan de bak en uiteindelijk is het ze gelukt om de derde set te winnen met 21-17.

Het was een goede eerste wedstrijd met een winst van 5-3. Op naar de volgende wedstrijden!