U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Competitieverslagen van het zesde seniorenteam

 

Week 4 donderdag 4-10

Henk, Edward, Jolanda, en Laura reden donderdag avond met goede moet naar het plaatsje Doorn. Om vervolgens om 19.30 uur een wedstrijd te spelen. We kwamen aan in de sporthal een kwartier voor tijd, we konden het gebouw wel in, omdat er mensen judo aan het doen waren, maar de zaal waar wij speelden was donker en leeg. Dan komen de vragen zitten we wel in de goede sporthal? Dus toen we dat toch even voor de zekerheid bekeken hadden, bleken we wel goed te zitten en gingen wij ons omkleden. Toen we de kleedkamer uitkwamen was er ligt, werden er netten opgezet en waren onze tegenstanders er. We liepen warm en de eerste wedstijden konden beginnen.

We begonnen met 2 bubbels te gelijker tijd
de heren dubbel was heel sterk, ze wisten de tegenstanders goed onder druk te zetten, dat maakte dat ze 2x wonnen met 21-11! 1-0

De dames hadden nog niet samen gedubbeld wat het wel moeilijk maakte. Ondanks dat werd de eerste set wel spannend, maar helaas wel verloren met 21-19 de set wist de tegen stander de dames iets beter onder druk te zetten waardoor ze met 21-12 wonnen. 1-1

Daarna 2 singels te gelijker tijd
De eerste heer Edward

Op het eerste gezicht zag het er niet al te best uit. Hij stond met 3-11 achter, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want hij won de eerste set nog met 19-21! Maar helaas wist de tegenstander Edward goed onder druk te zetten, en won hij de 2de en 3de set met 21-14 helaas, dit maakt de stand 1-2

De eerste dame Laura

Voor Laura was het de eerste set ontzettend zoeken, alles ging omhoog, half en naar het midden. Waardoor alles meteen weer terug kwam met een smash. Daardoor is de eerste set met 21-7 verloren. In de 2de set wist Laura de tegenstander beter onder druk te zetten, helaas niet goed genoeg maar de stand werd wel verbeterd met een verlies met 21-17. De stand 1-3

Toen was het tijd voor de andere 2 singels
De tweede heer Henk

Zijn singel ging super goed alleen had Henk last van super koude handen, wat wel leidde onder zijn spel. de 2 heren waren wel gelijk aan elkaar de eerste set verloor Henk met  21-16 en de 2de met 21-12. Echt super jammer maar wel leuke en mooie potjes gezien. De stand hierdoor 1-4

En de laatste singel
de tweede dame Jolanda

In de eerste set heeft Jolanda de tegenstander mooi onder druk gezet, dat leidde tot een mooie winst van de eerste set met 21-14! Maar helaas had de tegen stander het spel van Jolanda door en kon daar mooi op in spelen. Waardoor de tegen stander won met 21-13 en 21-12 super jammer! Stand: 1-5

Dan als laatst de 2 mixen

De mix van Edward en Laura liep niet al te best, veel mooie potjes die net allemaal de verkeerde kant op vielen. Met de stand 21-9 en 21-13 verlies. Stand 1-6

De laatste mis was Henk en Jolanda

Henk had nog steeds last van mijn koude handen die hij had in de singel. Maar ondanks dat toch mooi terug gepakt. Ze wonnen de eerste set met 14-21 en de 2de set met 21-18. Wat de stand op een mooie 2-6 bracht.

Na de wedstijd nog lekker na geborreld en een lekker bittergarnituur werd het weer tijd om naar huis te gaan!

Week 3 Vrijdag 28 september   BC Hoevelaken 1 - BC Harderwijk 6        

Het was pikdonker. Pikkedonker was het in sporthal De Slag in Hoevelaken. Ik suggereerde dat Henk en Edward nu meer kans hadden op de winst in de herendubbel dan mét licht. Na even nadenken knikten ze. We kwamen ook tot de ontdekking dat we gelukkigerwijs uit de herenkleedkamer wandelden. In tegenstelling tot de ingang van de kleedkamer stond bij de uitgang wel voor welke sekse de desbetreffende omkleedruimte was bedoeld. Het was dat er na verloop van tijd 6 heren in zaten; dan lopen de dames vanzelf wel verder. De dames van Harderwijk waren ook in een andere samenstelling dan in de wedstrijden hier voor: deze keer waren Manon en Til beschikbaar. Redelijk tactisch, want dan weet de tegenstander ook niet waar ze überhaupt aan toe is. Henk wist dat voor de wedstrijd ook niet, want "opeens" zat de razende reporter op de achterbank van de Megane.

Laten we dan maar beginnen met die wedstrijd waar iedereen tegenop ziet: de herendubbel van de vijftigers. Vorig jaar al een bron aan wisselend succes en tevens een bron voor smakelijke wedstrijdverslagen. Dit keer had het ook weer veel weg van het 'ouwelullenbadminton' zoals Henk de wedstrijd omschreef na afloop. Dat gold overigens niet voor de tegenpartij want die waren wat jonger en maakten veel minder fouten dan de Harderwijkers. Het bekende spel van Henk en Edward leidde tot 17 punten in de eerste set. Niet onaardig, maar dat kan echt nog wel beter na wat push-ups op de komende trainingen. De tweede set liepen ze meer achter de feiten aan en was het pleit beslecht met 15-21. Ik zeg het maar: we (toenmalig Harderwijk M2) hebben ze niet voor niets uit elkaar gehaald.

Ondertussen waren Manon en Til aan het einde van hun tweede set. De eerste schreven ze met 21-14 op hun naam. Helaas kwam de ervaring van de oudere dames om de hoek kijken en werd het opeens heel spannend: 19-21 verlies in de tweede set. Ga je als redacteur mee, kun je gelijk drie sets tellen in twee dubbels.. Manon en Til boden in de derde set nog wel wat weerstand maar het was niet voldoende voor een wedstrijdpunt. 16-21 werd de beslissende eindstand. Voor hun eerste dubbel samen best redelijk dus.

Edward is dit jaar eerste heer en mocht het spits afbijten. Sommige aanvoerders krijgen het voor elkaar dan juist de "laagste" single te spelen. Blijkbaar is dat niet iedereen gegeven. Het bleek echter geen verkeerde keuze van het zesde team: 21-14 voor Edward in de eerste. Tijdens de wedstrijd kwam ook mevr. Rozendal binnenzetten en onder haar toeziend oog kwam de klad er in bij Edward. 11-21 verlies en de derde was maar ietsje beter met 14-21. Eens gaat het weer lukken Ed. Manon probeerde tegelijkertijd 20 meter verderop dan maar het eerste punt binnen te slepen. De eerste set verliep niet echt naar wens en werd verloren met 12-21. Gelukkig was de tweede spannender, maar zonder gewild resultaat: na wat haasje-overs werd het 21-23 voor Hoevelaken.

Tsja, dan leg je alle druk wel weer op Henk. Dat kan hij op zich wel hebben, maar hij had geen mazzel in de eerste set. Het laatste punt ging via het net en was met 21-18 voor Hoevelaken. Waar de belasting nooit gehalveerd wordt, halveerde Henk zijn punten bijna: 21-10 in de tweede. Hij vond het zelf kwalitatief uitermate teleurstellend. Of ik volgende week donderdagavond vrij had, ja dahaaag. Til begon haar warming-up met een training: hoog achterin serveren. Singelen doet ze namelijk nooit maar nu moest het eigenlijk wel. In het begin ging het behoorlijk gelijk op maar aan het einde stokte het een beetje. Verlies met 15-21. Koppie weer omhoog in het vervolg en spelen maar. Het leek op deze instelling en dat hielp haar tot 19 punten in de tweede set. Net geen derde set eruit gehaald maar wel goed gespeeld!

6-0 achter, maar nog alle kans op minimaal één punt na de mixen. Met die instelling werd er gevochten door de koppels. De instelling kwam ook tot uiting want zowel Henk en Til als Edward en Manon kwamen na twee sets op 1-1 in games. Driesetters kennen ze gelukkig al dus dat moest geen probleem zijn. De scherpte was er wel wat van af maar bij de Hoevelakeners ook. Bijna tegelijk kwamen ze de baan af zonder setwinst: 8-0 verlies. In de auto werd de vorige wedstrijd al misschien wel als een 'lokaal maximum' gezien met de twee wedstrijdpunten. Uw redacteur ter plaatse snapt dat soort wiskunde-stof dus met vragen daarover kan u bij mij terecht. Het is overigens niet zo dat wanneer u de razende reporter in het verslag blijft noemen, hij ook bij elke wedstrijd aanwezig gaat zijn. Dat wordt een beetje te gek, zeker met volle weekenden en een voltijd studie. Je hebt eigenlijk al genoeg aan je eigen team.

U las ook al eerder dat de volgende wedstrijd volgende week donderdag is. Die dag ken ik beter als Dierendag dus ik mag aannemen dat ze de volgende wedstrijd als gretige leeuwen op zoek gaan naar wat punten in Doorn. Ze nodigen u zeker uit tot het toeschouwen van deze wedstrijd maar het is logischer wanneer u Doorn als een doorn in het oog ziet. Dat brengt mij weer bij Koos Alberts met "Zijn het je ogen". Helaas is deze zanger, die al langere tijd in Harderwijk woonde, heengegaan naar de eeuwige jachtvelden (om in termen van Dierendag te blijven). Rust zacht Koos, en voor team 6: rust goed uit voor de volgende wedstrijd. Jullie missen in ieder geval de donderdagtraining.

Week 2    23-9-2018     BC Harderwijk 6 - De Lobbers

De tweede week en de tweede wedstrijd voor ons kersverse team. Dit keer met Jolanda, Gwen, Laura, Edward en Henk. 

Deze week aan mij de eer om het verslag de schrijven. De hoop daarvan af te zijn in een gemengd team met het argument dat dames altijd wel wat nuttigs te melden hebben en mannen maar wat aanzwetsen, werd vriendelijk doch resoluut de grond in geboord. 

Dus omdat we bericht hebben gekregen van juf RInske dat we moeten rouleren en omdat Marc (uit herenteam M2) eerder al (heel onsportief) had laten weten dat hij niet de verslagen van andere teams ging schrijven (en hij was zo lekker op dreef), ben ik deze week jullie razende reporter uit team 6. Overigens is het altijd slim om degene die het minst heeft opgelet het verslag te laten schrijven. Dan blijft het lekker kort. 

Na eerst uitvoerig het verslag van Jolanda bestudeerd te hebben, is hier dan het relaas van onze 2e wedstrijd. Dit keer tegen De Lobbers uit Wageningen en zonder foto’s. 

Edward en Henk moesten er nog meer inkomen dan vorige week. Net toen het begon te lopen was het alweer voorbij. Met een beschamende 4-21, 9-21 hebben wij onze welgemeende excuses voor het gebrek aan tegenstand bij de tegenpartij aangeboden. Die vonden dat echter geen enkel probleem. Moet wel gezegd: de heren waren lekker scherp en zaten er snel bij. Dan helpt het niet als je met zijn tweeën van Harderwijk verwoede pogingen doet de shuttle naar de andere kant van het net te knutselen. 

De dames deden het een stuk beter. Met een daverende 21-14, 21-16 werden de dames uit Wageningen verslagen. Mooi samenspel, geweldige tactiek en veel fantasie van deze reporter en alles viel op zijn plaats. 

Daarna de beurt aan de singelaars. Edward was na de dubbel eindelijk op dreef en het spel ging erg gelijk op. Helaas moest hij toch de winst aan tegenstander Sjors afstaan met 17-21, 16-21. Laura speelde een prima 1e dame in de singel. De punten gingen gelijk op, dan stond Laura voor, dan weer tegenspeelster Lisan. Uiteindelijk ging de winst toch naar Lisan met 18-21, 14-21. 

Vervolgens Henk. Die wist nog aardig tegenstand te bieden na de dubbelmalaise. Tegenspeler Vincent was echter erg snel en wist veel shuttles terug te brengen, wat hem de winst met 19-21, 17-21 opleverde. Dat moet volgende keer beter kunnen. Voor Henk dan, niet voor Vincent :-P

Als laatste single: Jolanda. Die wist in de eerste set toch 16 punten te verzamelen. En dat voor de tweede keer single ooit in een competitie! Tweede set ging wat moeizamer. Tegenspeelster Yasmin wist haar achterin te houden, waardoor het een moeizame 10-21 opleverde. Zoals Jolanda het zelf zegt: er is nog alle ruimte voor groei.

Tot slot de gemengd dubbels. Team Rozendal (Laura en Edward) mocht de eerste mix spelen. Een mooie partij, vooral in de eerste set. Er werd goed geknokt voor de punten. Helaas ook hier verlies met 17-21, 11-21. Als laatste Gwen en Henk. Deze gemengd dubbel liep lekker en ze konden dan ook een punt bijschrijven na een overwinning met 21-14, 21-12. 

Uiteindelijk dus 2-6 met winst voor de Lobbers. Een verdubbeling van het aantal punten t.o.v. wedstrijd 1. Als we zo doorgaan winnen we over 2 weken met 8-0… Hoop doet leven, zullen we maar zeggen. 

Daarna lol en lekkers aan de stamtafel. Maar niet voordat de dames van de Lobbers een fotoshoot van onze eigen mascotte (die dolfijn, je weet wel) met die van hen hadden gehouden (een kreeft… lobster dus… hoe komen ze erop).

 

Eind van deze week naar Hoevelaken. Daarvoor eerst nog maar even wat bijtrainen. Kunnen we denk ik wel gebruiken…

 

Groet, Henk.

week 1   16-9-2018   BADSO 3 - BCHARDERWIJK 6

Vandaag was het dan eindelijk zover: wij mochten starten met onze 1e competitie wedstrijd met ons nieuwe team. Edward, Henk, invaller Sandra en Jolanda gingen naar Soesterberg.

Mooie sporthal en hé, wat gezellig, nog een ander team uit Harderwijk moest ook spelen! Na de kennismaking met onze gezellige tegenstander mochten we met beide dubbels tegelijk beginnen.

Edward en Henk moesten er nog even inkomen, want met 6-21 was de 1e set zo klaar. Dat konden ze natuurlijk niet op zich laten zitten, dus de 2e set werd er serieus tegenstand geboden. Helaas was het net niet genoeg, dus met 17-21 kwamen ze weer de baan af. Hmm, hier had meer in gezeten zeiden de mannen zelf.

Ondertussen hopend natuurlijk dat de dames dan het 1e punt gingen pakken. Maar dat was ijdele hoop… Jolanda en Sandra gingen strijdend ten onder met een schamele 11-21 en 9-21. Eén keer knipperen met je ogen en de partij was weer voorbij.

Nou, geeft niks, dan de pijlen maar richten op de singles. Edward mocht de 1e single spelen tegen Dennis, een sterke tegenstander die vorig jaar nog 1e klasse speelde. Mooi potje om te zien en Edward ging er volledig voor, maar het mocht niet baten: met 11-21 en 14-21 viel toch het punt naar de tegenpartij.

Sandra had een beetje pech: zonder single ervaring mocht zij de 1e single spelen. Noem het maar een opofferingspartij…. Ze had zichzelf als doel gesteld om in ieder geval 5 punten te halen tegen de sterke Tessa en jawel, dat lukte: ze had er zelfs 8. De 2e set ging iets sneller, die eindigde met 4-21.

En toen kwam Henk: wat een potje! Zijn tegenstander had werkelijk élke bal terug, om gek van te worden, maar Henk bleef koelbloedig en pakte dan eindelijk ons 1e punt in 3 sets: 25-23, 19-21, 21-13

Jolanda was er helemaal klaar voor: zij mocht haar 1e single spelen tijdens een competitie. Ze was vastbesloten om flink tegenstand te geven (en ja, eigenlijk ook een punt te pakken….). Supporter en tijdelijk coach Jennifer zat bij haar op de bank goede tips te geven. Helaas net niet gelukt: met 17-21 en 24-26 (!) kreeg ze het nét niet voor elkaar.

Toen nog 2 mixen te gaan natuurlijk. Helaas wonnen we deze ook niet, ondanks de kans die Henk en Jolanda stiekem toch wel hadden…..

Dat betekende dus een stand van 1-7 voor ons team. Weer een ervaring rijker zijn we toen maar de kantine ingedoken en hebben we er nog een gezellige 3e helft van gemaakt.

Groet Jolanda