U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van het eerste Mannenteam

Week 4 zondag 7-10-2018 Deto M1- BCHarderwijk M1 

In de eerste zonnestralen van de zondagochtend vertrekken we naar Nijmegen voor onze vierde wedstrijd. Door de ruimte in de auto is het geen enkel probleem om het hele team, inclusief onze trouwste toeschouwster, met wat tussenstops over te brengen naar de sporthal. Er is zelfs nog wat plek over voor een thermoskan koffie. Na het succes van vorige week belooft het een mooie wedstrijd te worden. Het is wel wat vroeg, maar wij hebben ‘the brothers’, dus we maken ons geen zorgen. 
Max en ik beginnen goed in de eerste set van de dubbel. Bij de 11 staan we wat voor, maar daarna worden we wat slordig. Toch weten we de set te winnen in 19-21. De tweede set, laten we die snel vergeten (21-9). Dan de derde set. De scherpte ontbreekt wat. We staan telkens een aantal punten achter, maar komen aan het eind van de set toch wat terug. De tegenstander weet meer druk te zetten, wij staan vaker in de verdediging en kunnen de aanval niet overnemen, waardoor wij de derde set verliezen in 21-17.   
Arjan en Ben zijn op hetzelfde moment bezig met hun eerste dubbel. Arjan en Ben, de stabiele factor binnen het team. De eerste set wordt gewonnen in 15-21. In de tweede set weten de tegenstanders niet verder te komen dan 13 punten. Met een 100 % score, vier uit vier, kan met recht worden gezegd dat deze dubbel sterk is. 
We gaan over naar de enkels. Ik speel de eerste enkel en kan vroeg in het begin van de set goed bijblijven. 5-5, daar gaat het wat mis. Een smash langs de lijn of geplaatst vroeg in de rally heeft door de goede verdediging geen positief effect. De rally’s worden langer waarin de tegenstander de lijnen beter weet te vinden. Ik verlies de eerste set met 21-13. Ondanks dat ik in de tweede set weer achter kom, gaat het wel beter. Door de langere rally’s voel in de vermoeidheid, maar zie dat ook mijn tegenstander het moeilijk krijgt. Helaas komt de eindsprint te laat, waardoor de winst toegeschreven wordt aan de tegenstander in 21-17. 
Arjan is ondertussen bezig aan zijn enkelpartij en vindt een lastige tegenstander. Een tegenstander die blijft lopen en de lijnen goed weet te vinden. Het antwoordt van Arjan? Beter spelen en meer punten maken dan de tegenstander, soms kan het zo eenvoudig zijn. Arjan weet de eerste set te winnen in 16-21. Dan de tweede set. Arjan komt wat achter te staan, het scenario van achter de feiten aanlopen dreigt te ontstaan. Het wordt een mooie partij waarin Arjan probeert dat scenario te voorkomen. Onvoorstelbaar, vanuit een ongekende doorzettingsvermogen weet Arjan de set te kantelen in zijn voordeel,  capituleert de tegenstander, met een winst van 18-21 tot gevolg. Complimenten Arjan! 
De derde enkel wordt gespeeld door Ben. De eerste set kunnen we omschrijven als een aaneenschakeling van mooie slagen uitgevoerd door Ben. We kunnen uitgevoerd eventueel vervangen door opgevoerd. Ben, wat speel je goed! Het loopt allemaal. Smash langs de lijn gevolgd door een cross, een net drop. Ben dwingt de fouten af bij de tegenstander en ziet als snel de set in 12-21 naar hem toe gaan. Ook in de tweede set verslapt Ben niet. Oké, de tegenstander maakt halverwege wat punten, maar kan alleen maar toekijken hoe Ben de set wint met 10-21. We bedanken Ben voor deze verkorte cursus ‘hoe badminton je nu eigenlijk?’  
We kunnen gaan zitten en kijken naar de enkelpartij van Alex die meteen bij de start van de partij de focus heeft. Door deze focus en het goede spel van Alex komt er een voorsprong van 7-0. Bij de rust staat het 11-2 en geeft broertje twee wat aanwijzingen. Als publiek kunnen we getuige zijn van een fantastische eerste set waarin Alex weinig fouten maakt en de tegenstander goed onder druk weet te zetten. We noteren een winst van 10-21. Dan de tweede set. De focus blijft. We zien Alex zijn beste wedstijd tot dat toe spelen, wat zich vertaald in een winst van 14-21. Goed gespeeld Alex!          
We gaan met een tussenstand van 2-4 de laatste twee dubbels in. Oké, ik speel niet op mijn best vandaag, maar ik weet dat ik kan vertrouwen op Arjan. Tot de 11 gaat het wat gelijk op, maar dan nemen we meer afstand. We winnen de eerste set met 16-21. In de tweede set is het verschil wat groter. We komen beter in de partij, Arjan staat op standje turbo, waardoor de tegenstander de smash niet meer lijkt te kunnen waarnemen. De winst in 13-21 is een feit. 
De gebroeders Eikelenboom spelen op datzelfde moment hun dubbel. Na de eerste set kijk ik naar links, maar de duim gaat als die van Maximus naar beneden. De eerste set wordt helaas verloren in 21-17. De tweede set wordt close verloren in 21-19. Na deze ‘battle van Nijmegen’ keren we tevreden huiswaarts met een overwinning van 3-5 op zak!

Week 3 vrijdag 29 september 2018 Hellas M1 - BCHarderwijk M1

Het is vrijdagavond, tijd voor onze derde wedstrijd. We spelen uit in Nunspeet en gaan voor onze eerste overwinning. 
De eerste twee dubbels spelen we gelijktijdig. Max en ik beginnen goed en pakken bij de 11 een mooie voorsprong. We weten goed druk te zetten en dwingen de fouten af bij de tegenstander. De eerste set winnen we in 8-21. Max, laten we dit moment beschrijven als ‘het kennismaken met het slaan van een* ODT.’ (* ODT: onder de tien). In de tweede set blijven we goed spelen en zijn geconcentreerd. Ook deze set gaat de boeken in als een ODT in 9-21.

Arjan en Ben zijn ondertussen bezig aan een goede dubbel waarin een comfortabele voorsprong in de eerste set snel volgt. Deze set wordt dan ook gewonnen met 13-21. In de tweede set weet de tegenstander meer aan te haken waardoor het verschil wat minder groot is en er een winst volgt van 17-21. 
Dan beginnen we aan de enkels. Ik speel de eerste enkel en kom door wat foutjes van de tegenstander op een redelijke voorsprong van zo’n 11-5 of 11-6. Na de rust probeer ik de draad weer op te pakken, maar ineens ben juist ik het die de foutjes maak. In het net, uit, pfff. De tegenstander komt wat terug, 11-9, maar ik weet mij te herpakken en win de eerste set in 12-21. De tweede set win ik relatief eenvoudig in 11-21.

Arjan heeft het wat zwaarder. Zijn tegenstander speelt vanuit de forehand een scherpe drop, geplaatst en goed gecamoufleerd. Ondanks dat Arjan telkens de rally aan blijft gaan wint de tegenstander in de eerste set met 21-14. Dan de tweede set. Arjan begint beter te spelen. Hij krijgt wat tips van Ben, de backhand wordt meer opgezocht. Arjan staat telkens toch wel een aantal punten voor en behoudt knap de focus. Het goede spel van Arjan wordt dan aan het einde van de set beloond die gewonnen wordt in 13-21. De derde set in. Het wordt nu echt spannend. De vermoeidheid lijkt nu dan ook te komen bij de tegenstander die vanuit de forehand toch wat foutjes maakt. Arjan blijft goed spelen en heeft vaker een antwoord op die scherpe drops, wat hem in de rally houdt. Arjan weet de derde set te winnen in 13-21. Mooie wedstrijd en goed gespeeld Arjan!

Op het moment dat we de laatste twee enkels in gaan staan we 0-4 voor. Het gaat de goede kan op, maar we zijn er nog niet. Ben speelt de derde enkel. In de eerste set wordt een kleine voorsprong telkens gelijk gebracht waardoor het gelijk op gaat. De beslissing valt dan uiteindelijk in de verlening, 23-25, de eerste set is binnen! De tweede set gaat naar de tegenstander in 21-15. Dan de derde set, kom op Ben! Er worden mooie punten gemaakt. Het verschil wordt gemaakt het eind van de derde set, waarin Ben net wat vaker uit en in het net slaat. Laten we zeggen dat Ben zijn onvrede jegens onder andere de shuttle op een niet mis te verstane wijze heeft kunnen uiten. 
Alex speelde de vierde enkel en begon net als vorige week wat moeizaam. De eerste set weet Alex helaas niet te winnen, 21-10. Alex komt in de tweede set wat meer op temperatuur en begint beter te spelen. Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, verlies van de tweede set in 21-14, wordt het in de tweede set een mooie partij. Wat zou het mooi zijn als Alex eerder op bedrijfstemperatuur is.

Het is tijd voor de laatste twee dubbels. Arjan en ik spelen in de eerste set lekker. We zitten meteen goed in de wedstrijd en winnen de set in 11-21. De tweede set lijkt te bestaan uit shuttles die door de tegenstander via het net worden gespeeld, duiken dus. En ja Arjan, “staan, staan.” We pakken de set in 17-21 en brengen de stand op 2-5.

De boertjes beginnen, met wat foutjes links en rechts, goed in de eerste set maar weten deze helaas niet te winnen. Dan de tweede set, die wordt gewonnen in 9-21. De broertjes zijn terug in de wedstrijd! De derde set, spannend…. Het gaat behoorlijk gelijk op en blijft tot het laatst spannend.  Maximus, voor vrienden en bekende Max, hoor je zo af en toe bij het maken van een punt een uiting geven van blijdschap. Dan valt uiteindelijk de beslissing, 18-21, de winst!! Door deze heroïsche actie brengen de broertjes de stand tot een 2-6 winst.      

Week 2  vrijdag 21 september 2018  BCHarderwijk M1 - Amptmeijer Badminton 80 M1

De tweede wedstrijd spelen we thuis in Stadsweide tegen het team wat uit Wezep komt. We weten dat het een lastige tegenstander zal gaan worden. Maar we hebben er zin en zijn gebrand de overwinning. Het mixteam vijfde divisie speelt ook, dus we hebben een wisselbaan. 

We beginnen met twee dubbels in de combinatie Max & Erik, Arjan & Ben. Max en ik spelen een lekkere dubbel, maar net zoals bij de eerste competitiewedstrijd weten wij aan het eind net niet het verschil te maken. We verliezen de eerste set met 19-21. Ook de tweede set pakken we niet, 17-21.  

Dan Arjan en Ben. Die maken er een spannende pot van. Het gaat wat heen en weer, mooi spel, met uiteindelijk de winst in de derde set. Goed gespeeld mannen! 

Tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel. Ondanks dat ik goed speel, goed loop, merk ik dat de tegenstander telkens net een paar punten voor loopt. Fouten worden afgestraft en punten zijn moeilijk te maken. Dapper gestreden, maar het verlies van 15-21 en 17-21 voelde zuur. 

Dan Arjan. De eerste set ging relatief eenvoudig in 21-14. Arjan speelde goed, de tegenstander maakte wat foutjes waardoor de frustratie soms wat op liep.  Dan de tweede set. De foutjes gingen er wat uit en het werd een mooie pot. Arjan bleef ervoor gaan en zag uiteindelijk in een spannende verlening, met wat kreten her en der, de set en dus partij zijn kant op gaan in 23-21.

Op hetzelfde moment was Ben begonnen aan zijn enkelpartij. Ben ging goed van start, speelde mooi spel en wist de eerste set te pakken met 21-16. Vervolgens de tweede set in. Er ontstonden wat foutjes, slagen uit, 16-21. De derde set dan in. Ben gooide wat variatie in de service, de smash verdediging  liep lekker. Goed herstel, en de partij in de derde set mooi gewonnen in 21-13. 

Alex begon zijn enkel wat moeizaam en verloor de eerste set in 9-21. Maar toen. Toen begon Alex te badmintonnen. Alex maakte punt naar punt, vocht zich terug van een achterstand en bleef vechten. 20-20, de verlening in. Alex bleef voor elk punt gaan, wat was het spannend. Dan toch de winst voor de tegenstander, 23-25, maar Alex, wat heb je goed gespeeld die set! Complimenten. 

Op dat moment staat het 3-3 en we gaan de laatste twee dubbels in. De broertjes beginnen. De eerste punten even inkomen. Dan bij de 11 een voorsprong. De tegenstander komt wat terug en we gaan de verlening weer in. Dan net geen winst, 22-24. Dan de tweede set. Dat wordt een iets groter verschil van 14-21. Jammer broertjes, maar wel goed gespeeld. 

Als laatst de dubbel met Arjan. In het begin ging het gelijk op, maar aan het eind van de set weten wij het verschil te maken, 21-17. Dan de tweede set in. De tegenstanders blijven van die scherpen slagen slaan, ik duik van links naar rechts, en Arjan? Arjan maakt het punt van wedstrijd. Na een rally met wat slagen van half links scherp cross over het net. “Ja hoor, dat is hem.” We pakken de set met 21-15. 

Dat brengt de stand op een 4-4. Er liggen nog wat kansen en er is ruimte voor verbetering, maar voor nu zijn we met de 4-4 tegen deze tegenstander tevreden. We kijken uit naar de volgende wedstrijd.