U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van het eerste Mannenteam

Week 8  zondag 2-12-2018 BCH M1- Thiela M1

Het is zondag, we laten onze Super Nintendo uit de jaren 90 even voor wat het is, en betreden het Colosseum van Harderwijk, Sypel 1. We spelen tegen Thiela, het team dat met een puntje boven ons op de tweede plek staat. We beseffen ons dat als we vandaag een goede overwinning boeken, we zullen stijgen in het klassement.

We beginnen met de twee dubbels, die we gelijktijdig kunnen spelen. Na een wedstrijdje afwezig geweest te zijn, is Max weer van de partij en staat klaar voor de eerste dubbel met mij. We maken een flitsende start en komen vroeg in de eerste set op een comfortabele voorsprong. De voorsprong wordt verder uitgebouwd, waardoor de eerste ODT van de dag een feit is (21-8). Dan de tweede set, laten we zeggen dat het ‘best aardige spel’ van de tegenstanders niet het gewenste resultaat heeft gehad. Max en ik winnen deze set redelijk eenvoudig in 21-13. 

Ben er Arjan zijn ondertussen bezig met hun eerste dubbel. In de eerste set kijken we heel even tegen een achterstand aan. Maar dan lijkt het flesje 40-10 olie gevonden te zijn, wat de Ben en Arjan motor toch wat spoeler laat draaien. Met een toerental van nog geen 2000 noteren we een winst van 21-16. We rijden de tweede set in. Het lukt Ben en Arjan om aan het eind van deze set het verschil te maken, waardoor de set wordt gewonnen in 21-15. 

We hebben de twee dubbels gewonnen en staan 2-0 voor wanneer ik begin met de eerste enkel. 

De eerste set kunnen we omschrijven als een hoop heen en weer lopen van de tegenstander, die daarbij wel ‘vergeet’ de shuttle over het net te scheppen. Al snel zien we een winst van 21-5 verschijnen. Het is goed mogelijk dat de billetjes van de tegenstander nog branden wanneer we de tweede set in gaan. Maar bedenk goed: “Hoogmoed komt voor den val”. De tegenstander krijgt wat tips mee en er gaan meer diepe slagen op mijn backhand. Ik ben telkens te laat en krijg de shuttle niet goed weg. Het wordt een spannende tweede set die ik uiteindelijk wel win in 21-18. 

Het is ons nog niet gelukt om de nieuwe zender de lucht in te krijgen, ‘omroep Arjan’, maar kunnen in de zaal gelukkig wel inschakelen voor aflevering acht, ‘Arjan en het geheim van de shuttle.’

 Onze held wordt al vroeg in de eerste set geteisterd door iets wat lijkt op een te kort aan O2. 

Ondanks de voorsprong die al was behaald, weet de tegenstander gevaarlijk dicht in de buurt te komen, maar ziet uiteindelijk de set toch aan zijn neus voorbij gaan in 21-18. We kruipen de tweede set in, en kruipen wordt het! De rally is lang en de tegenstander taai. Met een verlies in de tweede set van 15-21 rollen we door de derde set in. Op miraculeuze wijze weet Arjan in de derde set zijn niveau weer terug te krijgen, is weer enigszins op adem, wat een mooie eerste helft van de derde set op levert. Dan wordt aan het eind van de derde set de vechtlust beloond en wint Arjan in 21-14. Het was weer een spannende aflevering, waarbij we de inmiddels steeds groeiende ‘Arjan fanclub’ kunnen toezeggen dat we werken aan een heuse verfilming.

Dan is het de beurt aan Ben. Tja, wat moet je daarvan zeggen? Sommige mensen zetten jokers of hulplijnen in, hebben zesde zintuigen, praten met bomen, wij hebben BEN. Het behoeft verder geen uitleg. De eerste set doet wat een Ben doet, winnen in 21-14. Oké, het is wel opletten geblazen, maar ook de tweede set wordt binnen gehengeld in 21-16. We kunnen aan de appelsap!

Alex speelt de vierde enkel en treft een lastige tegenstander. In de eerste set ontstaat er een kleine voorsprong, waarbij het helaas niet lukt deze verder uit te bouwen. We zien mooi spel van Alex, die de shuttle goed alle hoeken in drukt. Het lukt Alex niet om de behaalde voorsprong te behouden, en we zien de set verloren gaan in 17-21. In het begin van de tweede set gaat het nog gelijk op, maar halverwege ontstaan er wat foutjes. De tegenstander profiteert en loopt wat uit. Ondanks dat Alex blijft gaan voor elk punt kan de achterstand niet meer worden ingehaald en zien we de set voorbij gaan in 15-21. Mooi gestreden Alex, volgende week gaan we er weer voor!  

We zijn aanbeland bij de laatste twee dubbels. Arjan en ik spelen de derde dubbel. Ik het begin van de eerste set horen we Arjan zeggen: “een moeizaam begin” (voor het verlag). Het verslag lijkt hiermee al af te zijn nog voordat we de partij hebben gespeeld. Moeizaam was het inderdaad wanneer we bij rust achterstaan. We krijgen tips van Ben, die een nieuw begrip introduceert ‘Campington’, wat ongenuanceerd zoiets betekend als: “Jullie spelen bagger”! Met onze Intertoys rackets komen we de eerste set inderdaad niet ver, we verliezen in 20-22. We gaan de tweede set in waarin de tips van Ben lijken te werken. We moeten van ze af spelen, afwisseling. Oké, het ziet er allemaal niet even mooi uit, maar het blijkt effectief te zijn. We winnen de set in 21-14. We knallen de derde set in. Deze set loopt weer lekker. Arjan klapt de shuttles weer met een dusdanige snelheid naar beneden dat deze met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn, ik verpruts her en der een bal, die Arjan dan weer op een magistrale wijze hersteld. U ziet, de taken zijn goed verdeeld. We zijn blij met onze overwinning in de derde set in 21-8. 

De vierde dubbel wordt gespeeld door de broertjes. Pappa heeft gesolliciteerd voor een rol als teller en heeft deze gekregen. Wat volgt is een, laten we zeggen, constructief productieve samenwerking die met namen aan het eind van de partij ruimte krijgt om goed tot uiting te komen. De tegenstanders stellen zich voor als een ongelikte beer. Pappa, als beschermer van de samenleving, reageert op een passende wijze. De partij die gespeeld wordt is erg spannend en gaat gelijk op. Ook aan het eind van de set zien we een gelijkstand van 15-15 op het bord staan. Helaas wordt de eerste set nipt verloren in 19-21. Dan set twee, die valt gelukkig de goede kant op, 21-19. We gaan de derde set in. Het wordt een prestatie op zich, drie sets spelen die allen in 21-19 gaan. Maar helaas, de laatste set wordt verloren in 19-21. We verliezen deze laatste dubbel, maar zijn blij met onze overwinning van vandaag in 6-2!.

 

Week 7 BAN M1 - BCHarderwijk M1

Het is zondagochtend, we hebben onze OV- chipkaart in de hand en kunnen inchecken bij ‘streekvervoer Arjan op maat’, die ons op uiterst comfortabele wijze weet over te brengen naar BAN Amersfoort. Toen we vernamen dat Max vandaag  afwezig zal zijn, was het aanlokkelijk om in de foetushouding op de bank te gaan liggen met in de ene hand een glaasje roosvicee en in de andere hand de Bobo. Ons incasseringsvermogen werd flink op de proef gesteld, maar bleven uiteindelijk gemotiveerd.

Ook deze week speelden Arjan en Ben de eerste dubbel. Ondanks het wat vroege tijdstip van dat moment, rond 10.15 uur, weten Arjan en Ben de eerste set te winnen in 16-21. Ook in het begin van de tweede set gaat het iets wat moeizaam, maar Arjan en Ben weten bij de rust een mooie voorsprong te behalen van rond de 11-7. In de tweede helft van deze set zien we het niveauverschil, waarbij Arjan en Ben de tegenstanders nog twee punten gunnen, met een winst van 9-21 tot gevolg. 

Geen Max in de zaal. Je mist toch wat! Het is als een cheeseburger zonder kaas, een bitterbal zonder ragoût, of boter zonder ham (voor de snelle denkers). Toch maak ik mij geen zorgen, Alex is in the house, de man die langer op de baan staat dan uren die hij slaapt. We spelen de tweede dubbel en zijn gebrand op de winst. In de eerste set hebben we gelijk de focus en het ritme gevonden, waardoor we een winst kunnen noteren van 10-21. Dan de tweede set. We staan te veel in de verdediging, er gaat veel omhoog waardoor ‘het smashkanon’ wordt geactiveerd. Ondanks dat we aan het eind van de set voorkomen met 20-18, gaan we bij 20-20 de verlening in. We zijn opgelucht wanneer we de overwinning kunnen bijschrijven in 20-22. 

We staan 2-0 voor en zijn klaar voor de enkels. Ik speel de eerste enkel. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden gesteld dat met de enkelpartijen de tegenstanders wat hebben geschoven in de volgorde. Tegen hun eerste heer win ik de vrij eenvoudig in twee sets met 11-21 en 8-21. We danken de tegenstander voor zijn bijdrage, op een baan zo glad waardoor je af en toe denkt dat je in ‘ter land ter zee en in de lucht’ onderdeel ‘blij dat ik glij’ zit.  

Arjan speelt de tweede enkel en treft een tegenstander die het hem lastig maakt. In de eerste set zien we wisselend een achterstand gevolgd door een voorsprong. Spannend tot het eind, zien we uiteindelijk een winst van 18-21 verschijnen. Dan de tweede set, die is ook al zo spannend. Bij de rust blijkt dat ook Arjan moe kan worden, maar zien wel een kleine voorsprong. Wat volgt in de tweede helft van de tweede set is een heroverwinning van de heldenstatus van Arjan waar wij stervelingen alleen maar van kunnen dromen. De overwinning in 13-21 is er één die we aan het rijtje van overwinningen kunnen toevoegen. Goed gespeeld Arjan! 

Arjan is op tijd klaar met zijn partij om deel te kunnen nemen aan de workshop gegeven door Ben ‘Analyseren, interpreteren, neutraliseren en implementeren.’ Ondanks verwoede pogingen van de tegenstander is het Ben die in zijn enkelpartij ziet hoe hij het ‘smashkanon’ kan neutraliseren, waardoor Ben de eerste set overtuigend weet te winnen in 12-21. Ook in de tweede set speelt Ben goed, een winst van 11-21 is het resultaat. Oké, net geen ODT, maar beter één shuttle in de hand dan tien in de lucht.  

De vierde enkel speelt Alex die in de eerste set goed van start gaat. De tegenstander kan het tempo van Alex niet volgen, wat al snel zorgt voor een winst van 9-21. In de tweede set lijkt de tegenstander in de ‘van der Sar’ modus te zitten, met soms twee duiken per rally. Helaas gaat de set verloren in 21-15. We gaan de derde set in en het beloofd een titanenstrijd te worden. Het gaat gelijk op, en zien bij de rust coach Erik weer verschijnen. Coach Erik, een man waarvan het alleen maar gissen naar hoe vaak hij gevraagd is de internationale top te coachen, maar aan het eind rolletjes tape accepteerde om wat lijntjes te plakken. ‘Hij is zo gewoon gebleven’. Met de tips op zak en een ongekende vechtlust wint Alex de derde set in 19-21. Grote klasse Alex! Een kort applaus is op zijn plaats, toch Gwen? 

We staan 6-0 voor en knallen de laatste twee dubbels in. Arjan en ik spelen de derde dubbel. We merken dat de tegenstanders te kort komen in de rally, waardoor wij de punten maken. Dan een duik van mij, een actie van volmaakte Intuïtie. De tegenstanders diende slechts als decor. We winnen de eerste set in 13-21. Het is te merken dat in de tweede set de energie van de tegenstanders hoofdzakelijk gaat zitten in het rapen van de shuttle, wanneer een voorsprong van 11-1 ontstaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we de tegenstanders bijna kunnen horen denken: ‘Oké, we hebben wel verloren in 7-21, maar vanavond mogen we wel onze schoen zetten.’

Ben en Alex spelen de vierde dubbel. De eerste set wordt relatief eenvoudig gewonnen in 12-21. Een beetje proberen in de tweede set zorgt ervoor dat de tegenstanders wat dichterbij kunnen komen. Toch weten Ben en Alex de set netjes te winnen in 18-21, wat de eindstand op een overwinning voor ons van 8-0 brengt.  We zijn halverwege de competitie en mogen trots zijn op ons resultaat! We staan derde, op twee punten achterstand op de nummer 1 en één punt achterstand op de nummer 2.

 

Week 6 BCHarderwijk M1 - Beca 2000 M1

Het is de elfde van de elfde. Omdat we een thuiswedstrijd op het programma hebben staan, kunnen we niet met lampionnen al zingend de deuren af te gaan. We spelen tegen Beca en gaan voor de overwinning!

Arjan en Ben bijten het spits af. De eerste set kent een moeizaam begin. Er worden wat foutjes hier en daar gemaakt, waardoor de tegenstanders in staat zijn goed bij te blijven. Het is een spannende eerste set die knap wordt gewonnen in 21-19. We gaan de tweede set in, die alleen in het prille begin een kleine achterstand kent. Deze achterstand wordt al snel omgebogen naar een voorsprong, waarbij Arjan en Ben in deze set verder geen problemen ondervinden. We noteren de winst in 21-14.  

Dan is het de beurt aan Max en ik. Wij spelen de tweede dubbel en hebben in de eerste set gelijk de focus. Hierdoor lijkt ook onze tegenstanders in te zien dat door ons aan ‘participeren’ een nieuwe betekenis gegeven wordt, we winnen de set met 21-8! In de tweede set gaat het meer gelijk op. Toch weten wij aan het eind van de tweede set het verschil te maken en zien we het scorebord eindigen op een stand van 21-16.

Het is weer tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel en vind een koker shuttles waarbij aan het prepareren verder geen rechten kunnen worden ontleend. Laten we zeggen dat na grondige analyse niet te zeggen is of nu de koker is geprepareerd of de shuttles. De opdracht is mij duidelijk, in slaan. Dat lukt mij goed en ik win de eerste set relatief eenvoudig in 21-11. Ook in de tweede set ondervind ik geen problemen en win ik in 21-10. Hoe de tegenstander tegen deze partij aan zal kijken weten we niet. 
Wel kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat coach Erik gezien kan worden als ‘trendsetter’, wanneer we zien dat tijdens mijn partij de broertjes op de bank zitten met een kop koffie. 

Dan de enkel van Arjan, onze Ronaldo van de lage landen, met een racket zo licht dat je niet eens voelt dat je een racket vast hebt. In de eerste set hoeft de trukendoos nog niet echt open. Ook een hoog geplaatste speler, die zeker in de top 5000 staat, kan door een actie waarbij hij zowat over de gehele lengte door het veld liep, Arjan er niet van weerhouden de set bij te schrijven in 21-11. In de tweede set wordt het weer een echte partij. Arjan komt achter, maar blijft om elk punt spelen. We horen de kreten en zien de vechtlust. Het eind van de partij kent een spannende ontknoping waarin Arjan wederom terugkomt van een achterstand, 16-18, maar uiteindelijk wint met 21-18. Grote klasse! Arjan, wat heb je weer goed gespeeld! Eigenlijk komt een partij tegen Arjan kortweg op het volgende neer: ‘Als je denkt dat je van Arjan kan winnen, denk dan nog eens goed na en besef dat je gewoon gaat verliezen.’    

Ben speelt de derde enkel en blijkt vermoedelijk dezelfde koker shuttles gevonden te hebben als ik eerder had. De eerste set gaat gelijk op. Oké, er wordt wel wat uitgeslagen, dat wel. Ben lijkt zijn spel wat aan te passen en weet de set nipt te winnen in 21-19. Voordat we de tweede set in gaan is het tijd voor een nieuwe shuttle. Testen? Was al getest? Buigen? Hoeveel? We weten allemaal ook niet meer en beginnen maar. Het is te merken dat de tegenstander de tweede set laat lopen, 21-6 is het gevolg. En de shuttle? Gelieft? Tja, door velen niet en niet weinige wel. (voor de hoogopgeleide). 

We schakelen over naar de enkelpartij van Alex die na de winst van vorige week het goede spel gevonden lijkt te hebben. Weer zien we prachtig spel van Alex, die voor elk punt gaat. Na een rally die zo uit een finale partij zou kunnen komen, zien we Alex dit punt winnen, wat de een voorsprong van 11-2 oplevert (om maar even aan te geven wat de mindset van Alex op dat moment is.) Alex, wat speel je weer goed! I ‘m loving it!. De eerste set wint Alex met 21-6. Ook de tweede set verslapt Alex niet. Al snel kunnen we de set toeschrijven aan Alex in 21-11. 
We staan 6-0 voor en kunnen beginnen aan de laatste twee dubbels. Arjan en ik hebben de twijfelachtige eer om een dubbel te spelen tegen de tegenstander die Ben eerder trof in zijn enkel partij. De toon wordt gezet. In de eerste set staan we compact en geven we druk van voren. Toch? Hoe dan ook, het werkt wel en we winnen de set in 21-17. In de tweede set kunnen de tegenstanders niet aanhaken en zien met lede ogen aan dat wij de set winnen in 21-9. Déjà vu. We staan net als vorige week 7-0 voor.

Het is aan onze brothers om het laatste puntje binnen te tikken. Het wordt een spannende partij, waarin we soms wat kreten horen die ons terug lijken te brengen naar wat scenes uit ‘Star Wars’, waarin lichtzwaarden vervangen kunnen worden door rackets. “May the force be with you” zou ik haast zeggen.  
De eerste set weten de broertjes knap te winnen in 21-15. De tweede set is minstens zo spannend als de eerste set. Ook onze invalide lijnrechter kan de spanning nauwelijks meer aan. Het gaat erg gelijk op, maar onze helden kunnen aan het eind van de tweede set het hoofd koel houden en winnen in 21-18. We pakken een winst van 8-0! Het is inmiddels ruim na 11:11 uur, op 11-11, dus de aftrap van carnaval is een feit. Ik weet 1 ding zeker. Ik ga dit jaar verkleed als Max en Alex, onze helden!

Week 5 zondag 4-11-2018 BCHarderwijk M1- Inside M1

Vandaag staat de eerste wedstrijd die we thuis in de Sypel spelen op het programma. Eerder hebben we een wedstrijd gespeeld in Stadsweide, maar de Sypel voelt toch meer als ‘thuis’.

Na een analyse van de gespeelde wedstrijden tot dan toen hebben we besloten om twee dubbels om te draaien, wat zou moeten resulteren in het behalen van meer punten. Ben en Arjan zullen de eerste dubbel spelen, Max en ik spelen de tweede dubbel. Daarnaast hebben we de derde en vierde dubbel ook omgedraaid. Arjan en ik zullen de derde dubbel spelen, de broertjes spelen dan de vierde dubbel.

We hebben twee banen en spelen daarom twee dubbels gelijktijdig. Max en ik spelen een goede eerste set. We hebben de focus, spelen aanvallend en laten de tegenstanders de fouten maken. De eerste set winnen we met 21-12. Datgene wat in de eerste set goed ging, lukt in de tweede set niet echt. Er gaat veel omhoog, geen aanvallend spel en te veel fouten aan onze kant, 14-21 is het gevolg. We gaan de derde set in. We weten wat er ander moet en kunnen ons spel aan te passen. We zijn blij met onze winst in de derde set in 21-17.

Arjan en Ben spelen een goede dubbel samen waarin de tegenstander niet echt in de buurt kan komen. De eerste set wordt gewonnen in 21-12. Ook de tweede set gaat relatief eenvoudig. We hoeven het punt, dat we op voorhand al hadden ingevuld, niet uit te gummen en kunnen de set afschrijven op 21-10.

Dan is het tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel en kom vroeg in de eerste set op een achterstand van rond de 5-11 of 6-11. Tijdens de korte break krijg ik wat aanwijzingen van coach Erik. Door deze aanwijzingen lukte het om in te zien wat er mis ging en hoe het beter moest. De volgende momenten leken op zijn minst raakvlakken te hebben, dan wel rechtstreeks gelinkt te kunnen worden aan ‘Mickeys Magic Show’, waarin ik de opgelopen achterstand op magische wijze kon ombuigen in een voorsprong. Ik won de set uiteindelijk in 21-16. Kort in de tweede set kwam ik door slordig spel weer een paar punten achter, 1-5. Ook deze achterstand wist ik weg te poetsen. Na een laatste rally, waarbij ik de shuttle op een ‘Houdini-achtige wijze’ over het net weet te scheppen, won ik de tweede set in een 21-9.

Arjan begint aan de tweede enkel. Tja, hoe moeten we deze partij omschrijven? Laten we zeggen dat het goed mogelijk is dat in de verte, als het goed stil is, het kan zijn dat je nog ergens wat hoort kraken (de tegenstander). We danken Arjan voor de korte demonstratie “Wat gebeurt er eigenlijk als je Arjan treft als tegenstander in de mannenhoofdklasse?” Antwoord? 21-9 en 21-6.

Ben speelt de derde enkel. De tegenstander kan de eerste set niet mee in het spel van Ben, die mooi badminton laat zien. De eerste set wint Ben dan ook in 21-10. “Ik kan geen eens in de buurt komen van die vent”, horen we de tegenstander zeggen voor het ingaan van de tweede set. En dat klopt! Zoals een echt Volkswagenrijder betaamt, schakelen we in de tweede set naar de vijfde versnelling, maar zien we dat zelfs Ben compassie in zijn vocabulaire opgenomen blijkt te hebben, waardoor de tegenstander de 13 puntjes aan kan tikken. De partij is binnen in 21-13. Lekker gespeeld Ben!   

Ondertussen loopt Alex zich in de gang wat warm. De eerste set gaat behoorlijk gelijk op. Alex speelt goed en heeft de bekende focus weer te pakken. Oké, strak op de forehand werkt niet goed bij deze tegenstander, maar gelukkig is pappa op de bank aangeschoven die ‘ons broertje’ van advies voorziet. Het is hard werken, maar Alex weet heel knap de eerste set binnen te lepelen. De tweede set, ook al zo spannend. Het komt op de laatste paar punten aan. Strijder Alex gaat het gevecht aan en weet ook deze set te winnen in 21-17. Ga zo door Alex, je doorzettingsvermogen en vechtlust wordt beloond.  

Flexibiel als we zijn schakelen we zonder enkele moeite over op de laatste twee dubbels. We staan op dat moment op een lekkere voorsprong van 6-0 en zijn voornemens ook de laatste twee punten binnen te tikken. Arjan en ik spelen de derde dubbel en staan bij de rust in de eerste set op een riante voorsprong. Arjan, doe jij namens ons even de verontschuldigingen richting teller Ben waarom we niet met 11-0 voor staan? Oké, de foutjes in de tweede helft van de set mogen de pret niet drukken. We noteren een winst van 21-15. In de tweede set verwachten we geen problemen en schrijven we een winst op van 21-12.    

The brothers zijn ondertussen begonnen met hun dubbel. De eerste set wordt close verloren in 19-21. Dan de tweede set. The brothers komen behoorlijk achter, maar in de rust komt coach Erik de baan op lopen (ditmaal zonder koffie in zijn handen). Na wat aanwijzingen komen de broertjes behoorlijk terug. Helaas komt de eindsprint net te laat. De set wordt verloren in 16-21. Ondanks dat deze laatste partij werd verloren kunnen we een glansrijke overwinning van 7-1 bijschrijven!  

Week 4 zondag 7-10-2018 Deto M1- BCHarderwijk M1 

In de eerste zonnestralen van de zondagochtend vertrekken we naar Nijmegen voor onze vierde wedstrijd. Door de ruimte in de auto is het geen enkel probleem om het hele team, inclusief onze trouwste toeschouwster, met wat tussenstops over te brengen naar de sporthal. Er is zelfs nog wat plek over voor een thermoskan koffie. Na het succes van vorige week belooft het een mooie wedstrijd te worden. Het is wel wat vroeg, maar wij hebben ‘the brothers’, dus we maken ons geen zorgen. 
Max en ik beginnen goed in de eerste set van de dubbel. Bij de 11 staan we wat voor, maar daarna worden we wat slordig. Toch weten we de set te winnen in 19-21. De tweede set, laten we die snel vergeten (21-9). Dan de derde set. De scherpte ontbreekt wat. We staan telkens een aantal punten achter, maar komen aan het eind van de set toch wat terug. De tegenstander weet meer druk te zetten, wij staan vaker in de verdediging en kunnen de aanval niet overnemen, waardoor wij de derde set verliezen in 21-17.   
Arjan en Ben zijn op hetzelfde moment bezig met hun eerste dubbel. Arjan en Ben, de stabiele factor binnen het team. De eerste set wordt gewonnen in 15-21. In de tweede set weten de tegenstanders niet verder te komen dan 13 punten. Met een 100 % score, vier uit vier, kan met recht worden gezegd dat deze dubbel sterk is. 
We gaan over naar de enkels. Ik speel de eerste enkel en kan vroeg in het begin van de set goed bijblijven. 5-5, daar gaat het wat mis. Een smash langs de lijn of geplaatst vroeg in de rally heeft door de goede verdediging geen positief effect. De rally’s worden langer waarin de tegenstander de lijnen beter weet te vinden. Ik verlies de eerste set met 21-13. Ondanks dat ik in de tweede set weer achter kom, gaat het wel beter. Door de langere rally’s voel in de vermoeidheid, maar zie dat ook mijn tegenstander het moeilijk krijgt. Helaas komt de eindsprint te laat, waardoor de winst toegeschreven wordt aan de tegenstander in 21-17. 
Arjan is ondertussen bezig aan zijn enkelpartij en vindt een lastige tegenstander. Een tegenstander die blijft lopen en de lijnen goed weet te vinden. Het antwoordt van Arjan? Beter spelen en meer punten maken dan de tegenstander, soms kan het zo eenvoudig zijn. Arjan weet de eerste set te winnen in 16-21. Dan de tweede set. Arjan komt wat achter te staan, het scenario van achter de feiten aanlopen dreigt te ontstaan. Het wordt een mooie partij waarin Arjan probeert dat scenario te voorkomen. Onvoorstelbaar, vanuit een ongekende doorzettingsvermogen weet Arjan de set te kantelen in zijn voordeel,  capituleert de tegenstander, met een winst van 18-21 tot gevolg. Complimenten Arjan! 
De derde enkel wordt gespeeld door Ben. De eerste set kunnen we omschrijven als een aaneenschakeling van mooie slagen uitgevoerd door Ben. We kunnen uitgevoerd eventueel vervangen door opgevoerd. Ben, wat speel je goed! Het loopt allemaal. Smash langs de lijn gevolgd door een cross, een net drop. Ben dwingt de fouten af bij de tegenstander en ziet als snel de set in 12-21 naar hem toe gaan. Ook in de tweede set verslapt Ben niet. Oké, de tegenstander maakt halverwege wat punten, maar kan alleen maar toekijken hoe Ben de set wint met 10-21. We bedanken Ben voor deze verkorte cursus ‘hoe badminton je nu eigenlijk?’  
We kunnen gaan zitten en kijken naar de enkelpartij van Alex die meteen bij de start van de partij de focus heeft. Door deze focus en het goede spel van Alex komt er een voorsprong van 7-0. Bij de rust staat het 11-2 en geeft broertje twee wat aanwijzingen. Als publiek kunnen we getuige zijn van een fantastische eerste set waarin Alex weinig fouten maakt en de tegenstander goed onder druk weet te zetten. We noteren een winst van 10-21. Dan de tweede set. De focus blijft. We zien Alex zijn beste wedstijd tot dat toe spelen, wat zich vertaald in een winst van 14-21. Goed gespeeld Alex!          
We gaan met een tussenstand van 2-4 de laatste twee dubbels in. Oké, ik speel niet op mijn best vandaag, maar ik weet dat ik kan vertrouwen op Arjan. Tot de 11 gaat het wat gelijk op, maar dan nemen we meer afstand. We winnen de eerste set met 16-21. In de tweede set is het verschil wat groter. We komen beter in de partij, Arjan staat op standje turbo, waardoor de tegenstander de smash niet meer lijkt te kunnen waarnemen. De winst in 13-21 is een feit. 
De gebroeders Eikelenboom spelen op datzelfde moment hun dubbel. Na de eerste set kijk ik naar links, maar de duim gaat als die van Maximus naar beneden. De eerste set wordt helaas verloren in 21-17. De tweede set wordt close verloren in 21-19. Na deze ‘battle van Nijmegen’ keren we tevreden huiswaarts met een overwinning van 3-5 op zak!

Week 3 vrijdag 29 september 2018 Hellas M1 - BCHarderwijk M1

Het is vrijdagavond, tijd voor onze derde wedstrijd. We spelen uit in Nunspeet en gaan voor onze eerste overwinning. 
De eerste twee dubbels spelen we gelijktijdig. Max en ik beginnen goed en pakken bij de 11 een mooie voorsprong. We weten goed druk te zetten en dwingen de fouten af bij de tegenstander. De eerste set winnen we in 8-21. Max, laten we dit moment beschrijven als ‘het kennismaken met het slaan van een* ODT.’ (* ODT: onder de tien). In de tweede set blijven we goed spelen en zijn geconcentreerd. Ook deze set gaat de boeken in als een ODT in 9-21.

Arjan en Ben zijn ondertussen bezig aan een goede dubbel waarin een comfortabele voorsprong in de eerste set snel volgt. Deze set wordt dan ook gewonnen met 13-21. In de tweede set weet de tegenstander meer aan te haken waardoor het verschil wat minder groot is en er een winst volgt van 17-21. 
Dan beginnen we aan de enkels. Ik speel de eerste enkel en kom door wat foutjes van de tegenstander op een redelijke voorsprong van zo’n 11-5 of 11-6. Na de rust probeer ik de draad weer op te pakken, maar ineens ben juist ik het die de foutjes maak. In het net, uit, pfff. De tegenstander komt wat terug, 11-9, maar ik weet mij te herpakken en win de eerste set in 12-21. De tweede set win ik relatief eenvoudig in 11-21.

Arjan heeft het wat zwaarder. Zijn tegenstander speelt vanuit de forehand een scherpe drop, geplaatst en goed gecamoufleerd. Ondanks dat Arjan telkens de rally aan blijft gaan wint de tegenstander in de eerste set met 21-14. Dan de tweede set. Arjan begint beter te spelen. Hij krijgt wat tips van Ben, de backhand wordt meer opgezocht. Arjan staat telkens toch wel een aantal punten voor en behoudt knap de focus. Het goede spel van Arjan wordt dan aan het einde van de set beloond die gewonnen wordt in 13-21. De derde set in. Het wordt nu echt spannend. De vermoeidheid lijkt nu dan ook te komen bij de tegenstander die vanuit de forehand toch wat foutjes maakt. Arjan blijft goed spelen en heeft vaker een antwoord op die scherpe drops, wat hem in de rally houdt. Arjan weet de derde set te winnen in 13-21. Mooie wedstrijd en goed gespeeld Arjan!

Op het moment dat we de laatste twee enkels in gaan staan we 0-4 voor. Het gaat de goede kan op, maar we zijn er nog niet. Ben speelt de derde enkel. In de eerste set wordt een kleine voorsprong telkens gelijk gebracht waardoor het gelijk op gaat. De beslissing valt dan uiteindelijk in de verlening, 23-25, de eerste set is binnen! De tweede set gaat naar de tegenstander in 21-15. Dan de derde set, kom op Ben! Er worden mooie punten gemaakt. Het verschil wordt gemaakt het eind van de derde set, waarin Ben net wat vaker uit en in het net slaat. Laten we zeggen dat Ben zijn onvrede jegens onder andere de shuttle op een niet mis te verstane wijze heeft kunnen uiten. 
Alex speelde de vierde enkel en begon net als vorige week wat moeizaam. De eerste set weet Alex helaas niet te winnen, 21-10. Alex komt in de tweede set wat meer op temperatuur en begint beter te spelen. Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, verlies van de tweede set in 21-14, wordt het in de tweede set een mooie partij. Wat zou het mooi zijn als Alex eerder op bedrijfstemperatuur is.

Het is tijd voor de laatste twee dubbels. Arjan en ik spelen in de eerste set lekker. We zitten meteen goed in de wedstrijd en winnen de set in 11-21. De tweede set lijkt te bestaan uit shuttles die door de tegenstander via het net worden gespeeld, duiken dus. En ja Arjan, “staan, staan.” We pakken de set in 17-21 en brengen de stand op 2-5.

De boertjes beginnen, met wat foutjes links en rechts, goed in de eerste set maar weten deze helaas niet te winnen. Dan de tweede set, die wordt gewonnen in 9-21. De broertjes zijn terug in de wedstrijd! De derde set, spannend…. Het gaat behoorlijk gelijk op en blijft tot het laatst spannend.  Maximus, voor vrienden en bekende Max, hoor je zo af en toe bij het maken van een punt een uiting geven van blijdschap. Dan valt uiteindelijk de beslissing, 18-21, de winst!! Door deze heroïsche actie brengen de broertjes de stand tot een 2-6 winst.      

Week 2  vrijdag 21 september 2018  BCHarderwijk M1 - Amptmeijer Badminton 80 M1

De tweede wedstrijd spelen we thuis in Stadsweide tegen het team wat uit Wezep komt. We weten dat het een lastige tegenstander zal gaan worden. Maar we hebben er zin en zijn gebrand de overwinning. Het mixteam vijfde divisie speelt ook, dus we hebben een wisselbaan. 

We beginnen met twee dubbels in de combinatie Max & Erik, Arjan & Ben. Max en ik spelen een lekkere dubbel, maar net zoals bij de eerste competitiewedstrijd weten wij aan het eind net niet het verschil te maken. We verliezen de eerste set met 19-21. Ook de tweede set pakken we niet, 17-21.  

Dan Arjan en Ben. Die maken er een spannende pot van. Het gaat wat heen en weer, mooi spel, met uiteindelijk de winst in de derde set. Goed gespeeld mannen! 

Tijd voor de enkels. Ik speel de eerste enkel. Ondanks dat ik goed speel, goed loop, merk ik dat de tegenstander telkens net een paar punten voor loopt. Fouten worden afgestraft en punten zijn moeilijk te maken. Dapper gestreden, maar het verlies van 15-21 en 17-21 voelde zuur. 

Dan Arjan. De eerste set ging relatief eenvoudig in 21-14. Arjan speelde goed, de tegenstander maakte wat foutjes waardoor de frustratie soms wat op liep.  Dan de tweede set. De foutjes gingen er wat uit en het werd een mooie pot. Arjan bleef ervoor gaan en zag uiteindelijk in een spannende verlening, met wat kreten her en der, de set en dus partij zijn kant op gaan in 23-21.

Op hetzelfde moment was Ben begonnen aan zijn enkelpartij. Ben ging goed van start, speelde mooi spel en wist de eerste set te pakken met 21-16. Vervolgens de tweede set in. Er ontstonden wat foutjes, slagen uit, 16-21. De derde set dan in. Ben gooide wat variatie in de service, de smash verdediging  liep lekker. Goed herstel, en de partij in de derde set mooi gewonnen in 21-13. 

Alex begon zijn enkel wat moeizaam en verloor de eerste set in 9-21. Maar toen. Toen begon Alex te badmintonnen. Alex maakte punt naar punt, vocht zich terug van een achterstand en bleef vechten. 20-20, de verlening in. Alex bleef voor elk punt gaan, wat was het spannend. Dan toch de winst voor de tegenstander, 23-25, maar Alex, wat heb je goed gespeeld die set! Complimenten. 

Op dat moment staat het 3-3 en we gaan de laatste twee dubbels in. De broertjes beginnen. De eerste punten even inkomen. Dan bij de 11 een voorsprong. De tegenstander komt wat terug en we gaan de verlening weer in. Dan net geen winst, 22-24. Dan de tweede set. Dat wordt een iets groter verschil van 14-21. Jammer broertjes, maar wel goed gespeeld. 

Als laatst de dubbel met Arjan. In het begin ging het gelijk op, maar aan het eind van de set weten wij het verschil te maken, 21-17. Dan de tweede set in. De tegenstanders blijven van die scherpen slagen slaan, ik duik van links naar rechts, en Arjan? Arjan maakt het punt van wedstrijd. Na een rally met wat slagen van half links scherp cross over het net. “Ja hoor, dat is hem.” We pakken de set met 21-15. 

Dat brengt de stand op een 4-4. Er liggen nog wat kansen en er is ruimte voor verbetering, maar voor nu zijn we met de 4-4 tegen deze tegenstander tevreden. We kijken uit naar de volgende wedstrijd.