U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

1Wedstrijdverslagen team J1

week 4  week '10'   week 5   week 6  eindstand 

 

 Week 6: Zeewally J1 - BC Harderwijk J1

Op 5 november moesten wij, J1, tegen Zeewally. Dit team staat 2e en wij staan gedeelde 4e.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de herendubbel. Deze begon erg lekker, alleen zaten er wat foutjes van Patrick en Rick in. De 1e set werd gewonnen door de heren met 21-14. De 2e set werd al iets spannender, maar de foutjes waren al wat minder. Deze set werd met 21-18 gewonnen. 

Daarna was het de beurt aan de dames. De eerste set was erg aan elkaar gewaagd, maar de dames hebben zoals gewoonlijk weer goed gespeeld. Deze set is gewonnen met 21-18. De 2 set begon een beetje matig halverwege stond het 6-11. Helaas werd de 2e set verloren met 9-21. De laatste set werd een stuk beter gespeeld, maar helaas was de tegenstander een beetje te sterk en verloren Lian en Silje met 17-21.

Nu was het de beurt aan Rick. Over het algemeen een goede single. De tegenstander van Rick was ook niet zo heel goed en daardoor won Rick mooi met 21-9. Ook de 2e set speelde Rick weer hee goed en won daarmee de wedstrijd met 21-11.

Silje was aan de beurt, tijdens het spel waren er mooie rally’s, de eerste set won Silje met 21-19. Ook de 2 set was erg spannend met lange rally’s. Helaas verloor ze deze met 15-21. De 3e set had Silje het erg moeilijk. Daardoor verloor ze de 3e set  jammer genoeg.

Toen mocht Patrick gaan singelen. Normaal gesproken is dit niet de beste single maar soms gaat het opeens heel goed. Vandaag was zo’n dag. Na de 1e set, die werd gewonnen met 21-15, steeg het zelfvertrouwen. De 2e set won hij met 21-8.

Nu mocht Lian eindelijk spelen, Lian heeft de laatste tijd een goede vooruitgang geboekt en dat zien we terug. Helaas is de tegenstander van Lian ook erg goed en verliest Lian met 15-21. Ook verliest ze helaas de 2e set met 21-17.

De 1e mix wordt gespeeld door Rick en Lian. Een erge sterke mix, maar ook sterke tegenstanders. Helaas werden beide set verloren door Harderwijk.

De 2e mix wordt gespeeld door Silje en Patrick, ook dit is geen zwakke mix. De tegenstanders speelden een dubbel, dus besloten Silje en Patrick ook een dubbel te spelen. Dit pakte erg goed uit. Helaas werd in 3 spannende sets de wedstrijd verloren.  

Uiteindelijk werd de eindstand 3-5, helaas dus net verloren

 

Week 5: 't Gein J1 - BC Harderwijk J1 29-10-2017

De herendubbel ging niet zo lekker aan het begin. Patrick en Rick stonden al flink achter. Na de eerste helft van de eerste set kwamen ze al wat beter terug, maar verloren helaas de eerste set met 17-21. De tweede set begonnen Patrick en Rick meteen goed. Het spel liep een beetje gelijk op. Uiteindelijk verloor BCH met 19-21. De damesdubbel verliep goed! Ze hebben de eerste set dik gewonnen met 21-9. In de tweede set sloeg het spel ineens om, en verloren Silje en Lian met 15-21. Er moest dus een derde set gespeeld worden. Dit was heel spannend maar uiteindelijk helaas verloren met  19-21. De eerste heer die gespeeld wordt door Rick moet nu een single spelen. De eerste set ging goed en werd makkelijk gewonnen met 21-13. In de tweede set kreeg Rick toch iets meer tegenstand. Het spel liep gelijk op. Er was zelfs verlening wat als maar opliep. Gelukkig werd de tweede set alsnog gewonnen door Rick met 28-26. De eerste dame wordt gespeeld door Silje. Het spel loopt heel gelijkmatig op en je ziet dat ze allebei aan het concentreren zijn. Silje neemt na de eerste helft van de set al snel de leiding, en het ziet er naar uit dat Silje gaat winnen wat ze uiteindelijk ook doet met 21-14. Silje neemt in de tweede set al snel de leiding en staat in de helft 11-4 voor. Zij is in de andere helft dus zwaar in het voordeel. En wint ook met 21-16.

De tweede heer die door Patrick wordt gespeeld heeft het zwaar. Hij staat al snel achter maar blijft door bijten. Patrick komt flink terug na de eerste helft van de eerste set. Helaas verliest hij de eerste set met 16-21. Patrick begint zijn tweede set en je ziet dat hij vanaf het begin meteen zijn best doet. Helaas staat hij in de helft 11-6 achter. Helaas maakt hij in de andere helft te veel fouten waardoor hij het vertrouwen in zichzelf kwijtraakt, en helaas verliest met 12-21. 

Nu wordt de tweede dame gespeeld door Lian. Lian is vandaag ziek en speelt dus wat minder, maar “she did it for the team”. Met dat motto gaat ze de wedstrijd in. Lian ligt de eerste set wat achter, maar probeert terug te komen. De punten die Lian scoort zijn mooi, maar helaas maakt ze net iets te veel fouten. En verliest de eerste set helaas met 13-21. De eerste helft van de tweede set staat ze achter met 4-11. Helaas scoort Lian niet veel punten meer, en verliest met 8-21.

De eerste mix wordt nu gespeeld door Silje en Patrick. Het spel loopt aardig gelijk op. De eerste set wordt helaas verloren met 19-21. Ook de tweede set strijde ze hard. Maar verloren met 18-21. Dat wordt dus een derde set. Dit was heel spannend wat ook te zien was aan de eindstand. Helaas ook verloren met 22-20. De tweede mix gespeeld door Lian en Rick liep soepel, en werd ook makkelijk gewonnen. Met in de eerste stand een overwinning van 21-6. De tweede set werd gewonnen met 21-9. Uiteindelijk hebben we dus verloren met een stand van 3-5. Maar we kunnen niet zeggen dat we niet hebben gestreden.

Week '10': Inside '82 - BC Harderwijk J1  14-10-17

Vandaag, op zaterdag 14 oktober, moeten we uitspelen tegen de club: Inside. De thuiswedstrijd was een lange en een spannende dag, want toen hadden we veel drie setters! Vandaag gaat er een topper van een invaller mee, namelijk Joran! Hij speelt eigenlijk in de J3, maar vandaag valt hij in voor Rick. 
De heren dubbel verliep helaas niet zo soepel, Patrick en Joran waren nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld, maar ze hebben hun best gedaan en gelukkig hadden ze veel lol.
De vrouwendubbel begon met een winst. Het verliep wel goed totdat de tegenstander tips kreeg. Zelf weten de dames ook niet hoe, maar het liep niet meer. Er werden veel foutjes gemaakt en ze hadden last van de velden waarop ze speelden. Zo ontstond er een derde set, die ze helaas verloren.
De eerste mannenenkel werd vandaag gespeeld door onze topper Joran! Het was helaas een te sterke heer tegenover hem, maar hij heeft het super goed gedaan!
Ongewoon begon de tweede mannenenkel al met hun pot. Patrick had ook een sterke tegenstander en moest daarom flink zijn best doen voor z'n punten. Helaas heeft deze pot ons ook geen punt opgeleverd. De hoop lag daarom bij de damesenkels om nog een gelijk spel eruit te trekken.
De eerste vrouwenenkel werd gespeeld door Silje. De eerste set werd gewonnen, maar helaas werden de tweede en de derde wel verloren. 
De tweede vrouwenenkel werd gespeeld door Lian! De vorige wedstrijd tegen Inside had ze net na drie sets verloren dus ze hoopte op een revanche. Helaas, na een hele goeie pot van onze Lian, heeft dit niet mogen gebeuren.
Al onze hoop lag bij de mixen. Joran en Lian, de eerste mix, hadden afgesproken een dubbel te gaan spelen. En dat deden ze! Helaas heeft deze tactiek ze geen winst opgeleverd, maar ze liepen wel met een grote glimlach het veld af, dus lol hebben ze gehad!
Onze laatste mix, Patrick en Silje, hadden een zware pot tegen Inside. Helaas werd deze ook verloren, maar onze Patrick heeft als Usain Bolt het veld over gerent om de shuttles te halen, dus trots zijn we zeker!
Bij deze nog bedankt voor het invallen Joran en bedankt voor de support Monica en Ronald!
Tot het volgende wedstrijd verslag!

 

Week 4: BC Harderwijk J1 - Castellum J2  7-10-2017

De heren van de J1, Rick en Patrick, spelen nu voor het derde jaar samen, en ze zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Hierdoor zijn zij een van de sterkste wedstrijden van ons team. 
De eerste set werd gewonnen met een mooie 21-12. (Er zijn vet mooie dropjes geplaatst!) 
De tweede set kreeg een mooie score van 21-14.
De dames van de J1, Silje en Lian, spelen iets korter samen (dit wordt hun tweede jaar). Dit betekend niet dat ze een minder goeie dubbel zijn (in feite; ze zijn ongelofelijk goed!)
De eerste set werd snel gespeeld en eindigde met een prima score van 21-14. 
In de tweede set begonnen onze dames wat minder goed te spelen, daarom verloren ze deze wedstrijd met 17-21. 
Silje en Lian vonden dat ze verschrikkelijk speelden, dus gingen ze in de derde set er vol tegenaan. Het werd gewonnen met 21-11. 
De HE1 van de J1 is Rick. Rick is erg sterk in de single, en hij heeft al gauw de eerste set gewonnen (21-10). 
In de tweede set begon de heer van Castellum wat meer terugslag te geven, maar Rick heeft deze set alsnog gewonnen met 21-18. 
De DE1 van de J1 is Silje. Silje heeft ook een pittig goeie single, en ze wint de eerste set met 21-11. 
De tweede set verloor ze met 15-21 (halverwege had ze adem tekort, maar ze kon gelukkig verder spelen (echt een doorzetter
☺)). 
De derde set werd verloren met 18-21, maar ze was vet goed bezig.
De HE2 van de J1 is Patrick. Hij mag dan wel de tweede heer zijn, maar ook hij kan een prima single neerzetten! 
Hij verloor de eerste set met 16-21. 
De tweede set werd  verloren, de score was 14-21. 
De DE2 van de J2 is Lian. In het samenspel kan ze een lekker balletje slaan, maar bij de singles varieert het. 
Deze wedstrijd ging wat minder, de eerste set met 18-21 verloren, en de tweede werd 15-21.
De eerste mix van de J1 wordt gespeeld door Rick en Lian. Vet goede mix! De eerste set werd spannend; 22-20 gewonnen. 
De tweede set ging soepeler en werd gewonnen met 21-17. 
De tweede mix van de J1 wordt gespeeld door Patrick en Silje. Echte talentjes. 
De eerste set leek verloren te zijn, maar ze keerden de wedstrijd om en wonnen met 21-16. 
En de tweede set hebben ze ook lekker gewonnen met 21-16.

Uitslag 5-3

 

 

 

Eindstand