U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

 BCH INFO februari 2018

 

Jeugd

Jeugdcompetitie 2017/2018 terugblik

De jeugdcompetitie was weer een succes dit jaar. BC Harderwijk kwam uit met 5 teams in de jeugdcompetitie. Hieronder de resultaten:

Team J1 – onder 19 jaar mix            – 4e plek

Team J2 – onder 19 jaar meisjes      – 1e plek

Team J3 – onder 15 jaar mix            – 5e plek

Team J4 – onder 13 jaar mix            – 6e plek

Team J5 – onder 13 jaar mix            – 2e plek

Jeugdcompetitie 2018/2019

De aanmeldingsformulieren voor het nieuwe seizoen zijn verstuurd. Dit formulier is bedoeld voor alle jeugdleden die competitie hebben gespeeld, maar ook nieuwe kinderen mogen zich aanmelden voor de competitie. We gaan komend seizoen ook graag aan de slag met nieuwe competitieteams.

Aanmeldingen graag inleveren vòòr 15 maart bij Erik, Rinske of Myriam.

Jeugdtraining voorjaarsvakantie

Op maandag 26 februari is er geen jeugdtraining i.v.m. de voorjaarsvakantie.

Op woensdag 28 februari is er alleen training van 19.00 tot 20.00 uur voor ALLE jeugdspelers.

BC Harderwijk J2 (regio)kampioen!

Het 2e jeugdteam van Badmintonclub Harderwijk is gehuldigd na het behaalde kampioenschap in klasse 1, meisjes onder 19 jaar. Dit is het 2e kampioenschap op rij voor de Harderwijks badmintonmeiden. Het team kwam ongeslagen door de competitie en eindigde op de eerste plaats in de poule, 2 punten boven concurrent Houten.

In deze klasse was slechts 1 poule vertegenwoordigd en zo werd het team gelijk regiokampioen.

 

Bij de regiokampioenschappen individueel in Amersfoort zijn Rick Arends en Murron Hoeve ook regiokampioen geworden in de mix. Murron behaalde ook een 1e plek in haar single. En Joran en Mark behaalden een 2e plek in de dubbel. Gefeliciteerd!!

 

Jeugdtoernooi
Op 26 mei is voor het derde jaar op rij ons jeugdtoernooi. Wij hopen op weer een grote groep deelnemers onder onze eigen jeugdleden en van buitenaf, zodat we er weer een gezellig toernooi van kunnen maken. Meer informatie volgt in de 2e week van maart.

Trainingstijden jeugd

In verband met de grote groep jeugdleden hebben we de trainingstijden in een andere opzet getest. Tot en met eind maart/begin april houden wij deze tijden aan. Daarna zal er een nieuwe indeling komen en zullen de tijden daarop aangepast worden.

Belangrijk voor de groepen die om 6 uur starten. De atletiekvereniging gaat weer naar buiten, wij kunnen dus weer op tijd de netten gaan opzetten. Graag om 17.45 omgekleed en wel aanwezig, zodat wij met zijn allen de palen en netten kunnen opzetten. Op deze manier kunnen we mooi op tijd starten met de trainingen. 

Huizen toernooi

Op 4 maart 2018 is het Huizen toernooi weer. We gaan deze keer met een groet groep. Speciaal welkom voor de nieuwe deelnemers die voor een eerste keer meegaan. We gaan met: Frederique, Tessa, Veere, Linnea, Timo, Isa, Rafaël, Danique, Simon, Rune, Yasmijn, Joran, Mark, Wesley, Zoë, Murron, Laura, Myrthe en Rick, ofwel we gaan met 19 spelers. Gezellig een mooie groep. U heeft een mail ontvangen van Erik met informatie over die dag.

 

Senioren

Eindstanden competitie 2017/2018

De laatste competitiewedstrijden zijn alweer even terug. Hieronder een overzicht van de eindstanden van de verschillende seniorenteams.

Team 1 – 3e divisie                            – 2e plek

Team 2 – hoofdklasse                       – 5e plek

Team 3 – eerste klasse                     – 6e plek

Team M1 – Mannen 1e klasse          – 3e plek

Team M2 – Mannen 2e klasse          – 2e plek

Bekertoernooi

Voor het 2e jaar op rij doet team 1 mee aan het bekertoernooi. Vorig jaar kwamen zij tot de beste 16 van Nederland. Nu heeft het team, met een 4-1 overwinning van BC IJsselstad 1 en een 5-0 overwinning van BV Houten, zich geplaatst voor de 2e ronde in de Vandekolk Hypotheken Cup. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in de week van 19 t/m 25 maart, afhankelijk van de loting op 12 maart.

Houdt onze website en Facebook in de gaten! 

Competitiespelers gezocht!

Badmintonclub Harderwijk timmert behoorlijk aan de weg. In 2017-2018 behaalden 5 van de 10 teams een plek in de top 3 in de poule. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer in volle gang. Voor het seizoen 2018/2019 zijn wij nog op zoek naar competitiespelers. Wij zoeken nog een heer die 3e divisie wil komen spelen bij ons en dames zijn in alle lagen van de competitie gewenst!

Heb je interesse?

Kom eens langs op woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Sypel of stuur een mail naar tech-comm@bcharderwijk.nl 

Clubkampioenschappen

Voor het eerst vinden de clubkampioenschappen nu plaats gedurende een hele dag, namelijk 21 april in sporthal de Sypel. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden de voorrondes gespeeld op woensdag 18 april. Hierover heeft u een mail ontvangen van Myriam, Wilmy en Henny.

BC Harderwijk Open 2018

19 mei vindt het eerste BC Harderwijk Open toernooi plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste aanmeldingen zijn binnen. Wij vinden het super leuk als je komt, dus schrijf je snel in via: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=9A7648F3-C7E5-4D0F-BCF4-A07A6036EDFB

Speciaal voor de recreanten, hebben we een recreanten categorie. Dus ook alle recreanten zijn van harte welkom. Helpen jullie ons van het eerste senioren toernooi een groot succes te maken?

 

 

 

Competitie 2018/2019

De evaluatiegesprekken van afgelopen competitieseizoen hebben plaatsgevonden. Hierin is aangegeven dat de competitiespelers van dit jaar niet opnieuw een formulier voor aankomend seizoen hoeven in te vullen. Er wordt verwacht dat je aankomend seizoen, opnieuw competitie speelt, behalve als je anders aangegeven hebt aan de TC.

Speelt u nog geen competitie, maar wel interesse? Binnenkort ontvangt u een mail met het inschrijfformulier voor de competitie. 

Toernooikalender

Vanuit Alex en Rinske is er op 16 januari een mail verstuurd over de toernooikalender. Hierop staan toernooien waar u als senioren lid aan kan deelnemen. Heeft u vragen hierover spreek dan Alex of Rinske even aan.

Voorjaarscompetitie

Dit jaar komt BC Harderwijk met 2 teams uit in de voorjaarscompetitie. Voor een aantal spelers is dit niet nieuw, maar voor een aantal spelers zeker wel. Team 1 staat nu, na 2 wedstrijden, op een 2e plek. Team 2 staat nu, na 2 wedstrijden, op een 1e plek. Komt u ze ook eens aanmoedigen? Via onderstaande link kunt u kijken op welke datum zij thuis spelen in stadsweiden. http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/clubteams.aspx?id=8158F386-FCD2-43B3-9E68-165DBF89855A&cid=24 

 

Algemeen

Gediplomeerde trainers

De club heeft er 2 gediplomeerde trainers bij! Rinske Deriga en Erik Stokkentre slaagden 10 februari voor hun trainersopleiding! Na een jaar van cursusdagen in Apeldoorn, verschillende verslagen en tussentijdse praktijkbeoordelingen kon de vlag uit! Beide van harte gefeliciteerd!

 

Daarnaast ronden Erik, Chantal en Gino succesvol de cursus af van baantrainer!

Afsluiting competitieseizoen

Zoals elk jaar organiseren we een gezellige competitieafsluiting met alle spelers en aanhang. De uitnodiging om tot een datum te komen, is inmiddels verstuurd door Rinske via datumprikker. Verder informatie volgt nog!


PR & Ledenwerving contact
Alex en Rinske zijn te bereiken via een nieuw e-mail adres: mediabcharderwijk@gmail.com
Mocht u iets willen aanleveren voor een nieuwe BCH info, stuur dan even een berichtje.

 

 


BCHARDERWIJK INFO - OKTOBER 2017

 

Algemene Ledenvergadering

Op donderdag 26 oktober a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering plaats in sportzaal Stadsweiden. U krijgt hiervoor nog een aparte uitnodiging per mail. Ook wordt deze, inclusief alle bijlagen, geplaatst op onze website. Zie ALV

 

Grote Clubactie!

BC Harderwijk doet ook weer mee aan de grote clubactie. Net als vorig jaar willen we samen met de jeugd loten verkopen om materiaal aan te schaffen voor de trainingen. De loten kosten €3 per lot. Van dit bedrag komt maar liefst 80% ten goede van de jeugdspelers van onze club. Elk jeugdlid heeft 5 loten ontvangen om te verkopen. We hopen zo een mooie bijdrage te krijgen voor de jeugd. Succes!

  

Ouder-kind toernooi

Op woensdag 18 oktober, in de herfstvakantie, vindt het jaarlijkse ouder-kinder toernooi plaats. Doe jij ook mee? Vraag je vader, moeder, oom, opa, tante, oma om mee te spelen. Zij moeten toch ook eens ervaren hoe leuk het is om te badmintonnen :)!?

In verschillende groepen worden er partijtje gespeeld. Het is altijd een groot succes om jongen en oud met elkaar te zien spelen. Dus: geef je snel op bij Rinske:

Dit mag via: rinskederiga@msn.com

Het toernooi is van 18.00-20.00 uur in de Sypel. 

Geef het bij je opgave ook even aan of er een racket geleend moet worden. Dit is natuurlijk mogelijk.

Tot 18 oktober :) !

 

Training

Max Sibbald: woensdag 20.00-21.15 uur team 1,2,3 (SR)  

Rinske Deriga: woensdag 18.00-20.00 (jeugd) + 21.15-22.30 team 4,5 (SR)

Erik Stokkentre: maandag 18.00-20.00 (jeugd) + 20.00-21.00 team 4,5 (SR)

John Motshagen: woensdag 20.00-20.45 (recreanten beginnend)

Edward Rozendal: woensdag 20.00-20.45 (recreanten gevorderd)

 

Competitie

De eerste wedstrijden zijn gespeeld, met een geweldig resultaat! Van de 10 teams staan er 7 (!) op de 1e of 2e plek. Als de teams dit vast houden dan beloofd het weer een mooi seizoen te worden. Zondag 29 oktober spelen er weer veel teams thuis in sporthal de Sypel, waaronder ons eerste team. Het staat momenteel 1e in de derde divisie!!!! Kom gezellig aanmoedigen in de Sypel! 

Lukt het niet om een wedstrijd te komen kijken? De teams maken na afloop een verslagje, voor seniorenteams onder Senioren en de jeugdteams staan onder Junioren 

 

 

Dutch Open

Van dinsdag 10 tot en met zondag 15 oktober a.s. vindt de Yonex Dutch Open plaats in Topsportcentrum Almere. De Yonex Dutch Open is het grootste internationale badmintonevenement dat Nederland kent. Leuk om naar toe te gaan! Vanuit BC Harderwijk gaat er vaak een grote groep mooie wedstrijden kijken.