U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  

 


 

  

NIEUWS

 NIEUWSBRIEF JUNI 2017 update 23-6-2017

 

2e BCH 2ICT toernooi groot succes!

 We mogen weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Maar liefst 93 jeugdspelers namen deel, verdeeld over 14 verenigingen. In 8 verschillende poules werden in allerlei combinaties dubbels gespeeld. Na 6 partijen werden de scores opgeteld en kwamen de volgende prijswinnaars uit de bus. Voor een volledig overzicht, klik hier.

 

Alle sponsoren bedankt voor het mede mogelijk maken van dit toernooi!

 Het 1e genomineerd voor sportteam van het jaar van gemeente Harderwijk..

 Na een succesvolle competitie en een 1e plaats in de vierde Divisie, kwam team 1 tot de 4e ronde van de Carlton GT Cup waarin zij het opnamen tegen teams op Eredivisie niveau. Een prestatie om trots op te zijn! Ons eerste team is dan ook genomineerd voor de sportteam van het jaar verkiezing, samen met 2 andere sportteams. De verkiezing uit de genomineerden in deze categorie vindt plaats op vrijdag 23 juni a.s. in Sportzaal Stadsweiden.

 

Ons 1e team genomineerd voor sportploeg 2016-2017 van de gemeente Harderwijk. Niet gewonnen, maar BCH is super trots op onze Toppers. In vier jaar tijd drie keer promoveren en nu derde divisie landelijk gaan spelen. Bij de Carlton GT Cup kon alleen een eredivisie team hen van de kwart finale afhouden!
Voetbal vereniging Hierden 1 is sportploeg 2016-2017 geworden. Gefeliciteerd!

 

 

Clubkampioenschappen…

De clubkampioenschappen van dit jaar zitten er weer op. Op woensdag 21 juni werden de laatste wedstrijden bij de jeugd gespeeld, voor de uitslag klik hier.

We willen volgend jaar de clubkampioenschappen verdelen in een aantal voorrondes met de finales op een zaterdag in april. Zo krijgt iedereen meer gelegenheid om te spelen/trainen in maart/april.

 

Competitie

Achter de schermen is weer druk gewerkt aan de totstandkoming van competitieteams. Omdat dit een erg tijdrovende bezigheid is geworden, willen we volgens een ander principe gaan werken. Alle spelers die seniorencompetitie spelen in 2017-2018 zullen wij ook in de daaropvolgende competitiejaren inzetten, tenzij gedurende de competitie anders aangegeven. Op die manier hopen wij het vormen van teams wat te vergemakkelijken.

Voor een overzicht van de competitieteams, klik hier.

 

BC Harderwijk heeft weer verenigingstrainer

Max Sibbald is de nieuwe verenigingstrainer van onze club. Hij is woonachtig in Zeewolde en zal met ingang van seizoen 2017-2018 training gaan geven: 3e divisie (team 1), hoofdklasse (team 2) en 1e klasse (team 3). Rinske Deriga en Erik Stokkentre zullen in het kader van hun trainersopleiding SL3 de training van de mannenteams verzorgen, net als de jeugdtraining. De trainingstijden per groep worden nog apart verstuurd door de TC.

 

Laatste speelweek voor de vakantie is 26, 27, 28 en 29 juni maar dit jaar is er ook...... Zomerbadminton

 

Zomerbadminton bij BCH..

Zoals wellicht al bekend, wordt er dit jaar in de zomerperiode door BC Harderwijk zomerbadminton aangeboden. In de periode juli t/m 16 augustus is sporthal de Sypel elke woensdag open om vrij te spelen van 19:30 uur t/m 21.30 uur. Deze zomerse badmintonavonden zijn voor alle leden toegankelijk en het meenemen van een introduce is ook toegestaan.

Voor deelname aan zomerbadminton zal er door de vereniging een bedrag van ca €4,- per persoon per keer gehanteerd worden. Voor leden wordt dit achteraf geïncasseerd. Voor introducés en niet leden zal dit op de avond zelf voldaan moeten worden. Heb je interesse in zomerbadminton? Of heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij Rik Verstappen en Rinske Deriga.

 Rik: 06-83997475 of rikverstappen@gmail.com

Rinske: 06-30079243 of rinskederiga@msn.com

 

BCH/SMASH Opstarttoernooi

 
Op 26 augustus willen we het seizoen starten met een opstarttoernooi georganiseerd door de BC Harderwijk en Smash ’76. De opzet van het toernooi is erop gericht om samen een gezellig toernooi te spelen. Het toernooi staat open voor alle seniorenspelers van de beide verenigingen, dus voor de recreatieve speler en ook voor de competitiespeler.
Op het toernooi spelen we gemengd dubbel en dubbel partijen. De koppels zullen door ons worden samengesteld. In het eerste deel zal je spelen met een wisselende partner. In het tweede deel gaan we de indeling herschikken en speel je de laatste wedstrijden met een vaste partner. Je hoeft dus zelf geen partner te regelen. Wel kan je je clubgenoten aansporen om ook gezellig mee te doen.


Enthousiast geworden? Geef je dan snel op. Dat kan via inlevering van het aanmeldingsformulier bij Stefan Broek of Erik Stokkentre. Nog sneller kan je opgeven via de email: toernooibch@gmail.com. Ook voor al je vragen kan je terecht bij Stefan en Erik (of via de email).
Groetjes en tot 26 augustus 2017
Stefan en Erik

 

 

 

 

 

Hallo BCH badminton vrinden,

 

We organiseren dit jaar weer onze jaarlijkse BBQ- quizavond voor alle leden van BCHarderwijk!

De kosten voor de BBQ bedragen €15,00 per persoon, inclusief 2 consumptiebonnen. 

Graag voor 23 mei opgeven, inclusief aantal personen via mail: w.bense@planet.nl

 

Om 21:30 uur sluiten we de avond als vanouds af met de beroemde Quiz, georganiseerd door Coen, Ruud en Henk.

 

Leuk als je komt!

 

Met vriendelijke groet,

Namens de organisatie


 

BC Harderwijk zoekt verenigingstrainer


Badminton Club Harderwijk zoekt verenigingstrainer voor de woensdagavond met eventueel een optie tot een 2e trainingsavond. BC Harderwijk is een bruisende vereniging die de laatste jaren op competitiegebied de weg naar boven heeft gevonden. De competitiegroep is gemotiveerd, sfeervol en heeft veel ambitie om het maximale eruit te halen. We zoeken dan ook een enthousiaste en gemotiveerde trainer die graag met ons verder wil bouwen aan deze successen. Momenteel zijn er 5 senioren competitieteams. De seniorenteams komen uit in:

-       3e divisie landelijk

-       1x Hoofdklasse regio centrum

-       1x 1e klasse regio centrum

-       2x herencompetitie (vermoedelijk 1e en 2e klasse)

Daarnaast beschikt Harderwijk ook over 5 jeugdteams die getraind worden door onze jeugdtrainers. Een goede afstemming tussen de verenigingstrainer en jeugdtrainers is dan ook noodzakelijk.

 

Wij zoeken een verenigingstrainer met de volgende competenties:

-          Is in het bezit van een trainersdiploma

-          Verzorgt de training van het 3e divisie, Hoofdklasse en 1e klasse team

-          Heeft natuurlijk overwicht

-          Verzorgt de coaching tijdens wedstrijden

-          Enthousiast

-          Heeft ervaring met een gevarieerde leeftijdsgroep

-          Heeft ervaring met variërend niveau

-          Communicatieve vaardigheden

-          Actief meedenken met de ambities van de club

 

Mocht u interesse of vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de Technische Commissie van BC Harderwijk.

 

Voorzitter TC:

Max Eikelenboom

Telefoon: 06-25 361 310

Email: tcbcharderwijk@live.nl

 

Vice-voorzitter TC:

Rik Verstappen

Telefoon: 06-83 997 475

Email: tcbcharderwijk@live.nl

 

 

BC Harderwijk verliest eervol van  eredivisieclub BC Amersfoort 1

Op 19 april heeft het eerste team van BC Harderwijk zijn krachten kunnen meten met een eredivisieteam. BC Amersfoort 1 was de tegenstander in de 4e ronde van de Carlton GT-cup van de Badmintonbond. De Harderwijkers, die dit jaar zijn gepromoveerd naar de derde divisie, probeerden het wel om het team van BC Amersfoort het zo moeilijk mogelijk te maken, maar kwamen er toch niet aan te pas. Bij het gemengd dubbel kwamen Rik en Rinske heel dicht bij set winst, maar met 24-26 ging die uiteindelijk toch naar de tegenstander.

 

 

 

Door naar de vierde ronde van de Carlton GT Cup

 

BC Harderwijk bij laatste zestien in bekertoernooi

HARDERWIJK - Badmintonclub Harderwijk heeft zich geplaatst bij de laatste zestien van de Carlton GT Cup. Het Veluwse team rekende woensdag af met BC Ulftse (3-2).

BC Harderwijk won alweer haar vijfde wedstrijd in het bekertoernooi, opmerkelijk voor een club uit de vierde divisie. 

Ulftse, dat in de derde divisie speelt, boog in de beslissende partij. Na winst van het mannendubbel (Matthias Beulens en Rik Verstappen) en Rinske Deriga was het gemengd dubbel bij een 2-2 stand doorslaggevend. Deriga en Verstappen sleepten de winst binnen (21-18 21-13).

BC Harderwijk is in de achtste finales (19 april) verzekerd van een nieuwe thuiswedstrijd. De kans is groot dat er een eredivisieteam als tegenstander uit de koker komt.Rinske Deriga en Rik Verstappen (rechts) stelden de winst van BC Harderwijk in het bekertoernooi veilig.

uit de Stentor 6-4

 

 

Door naar de derde ronde

Het eerste team van badmintonclub Harderwijk is het gelukt weer een ronde verder te komen in de Carlton GT Cup. Zij strijden nog steeds mee om de beker. In de tweede ronde nam het team het (afgelopen donderdag) op tegen BV Huizen '96 1. Het speelde uit in Sporthal de Meent, waar in een spannende driesetter het damesdubbel net verloren werd. Ook in de heren single was Milo Postma te sterk voor Matthias Beullens. In het herendubbel, de dames single van Rinske Deriga en het ijzersterke gemengd dubbel van Deriga en Rik Verstappen behaalde BCH de winst. Hiermee werd een totale 3-2 overwinning genoteerd tegen Huizen.

In de volgende en derde ronde wordt het team ingeloot in een afvalsysteem waarin zij komen te spelen tegen ingeschreven teams uit de 1e divisie en Eredivisie. BCH is geloot tegen Ulftse BC 2. 

Deze wedstrijd staat gepland op woensdagavond 5 april a.s. om 19.30 uur in sporthal de Sypel. 

Volledige uitslag:

 


 

Badmintonners Harderwijk door naar volgende ronde

Carlton GT Cup

Een mooi vervolg van het behaalde kampioenschap in de 4e divisie.

Het team bestaande uit Rinske Deriga, Rik Verstappen, Daphne Bles-Slot, Maaike van den Berg en Matthias Beullens en invaller Marcel Poorts, is met deze prestatie door naar de tweede ronde van de Carlton GT Cup. In deze speelronde zullen zij worden ingeloot in een afvalsysteem waarbij zij het opnemen tegen 2e divisie teams. 

 

DAMES GEZOCHT

Wie komt ons versterken bij de competitie?  
Helaas door studie en medische problemen kunnen een aantal dames toch niet spelen, waardoor wij ruimte hebben voor competitie-DAMES!

Informatie bij de Technische Commissie van BC Harderwijk