U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

 Wedstrijdverslagen van team BC Harderwijk 1

Week 1 - Week 2 - Week 3  -Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - week 8 - week 13 - eindstand 

 

Week 13  BC Harderwijk 1 - Martinus Amstelveen /BV Gaasperdam 1 21-1-2018

De strijd is nog altijd niet gestreden!

Leek het vorige week eigenlijk nog onmogelijk, na de 6-2 nederlaag tegen de nummer 1, om de eerst plek te bemachtigen, is het theoretisch gezien nu nog steeds mogelijk.

Afgelopen weekend speelden wij tegen Martinus Amstelveen/BV Gaasperdam 1. De kater van het verlies tegen de nummer 1 was nog niet helemaal uitgewerkt, maar met veel energie begonnen we toch weer aan deze wedstrijd.  In de uit wedstrijd stond een 6-2 verlies op de teller en we waren vastbesloten om dit in deze thuiswedstrijd anders te gaan doen.  Na een intensief vooroverleg, besloten we een 2-tal tactische wissels in de singels te doen, om onze kansen op de winst te vergroten.

Rik en Matthias begonnen fit aan de wedstrijd en sleepten eigenlijk zonder problemen de winst in de dubbel binnen. Na een aantal weken van blessures was Agaat weer volledig van de partij en ook met de damesdubbel (met vorige keer nog een nipt verlies), hadden we eigenlijk weinig moeite.  De flow zat er goed in. Matthias wint, Rik wint, Agaat wint en ook Rinske heeft weinig tegenstand in haar singel. De mixen zijn pittig. Na een spannende pot verliezen Rik en Rinske net de 1e mix en slepen Matthias en Daphne de winst in 3 sets binnen. Een mooie 7-1 is het resultaat.

Op dit moment staan we op de 2e plaats, met 5 punten achterstand op de nummer 1, met nog 1 wedstrijd te gaan. In theorie kan het nog steeds…. Ook is het nog steeds mogelijk om beste nummer 2 te worden… volgende week gaan we het zien!

 

 

Week 8 BC Harderwijk 1- Huizen 1

(Online in de Stentor 19-11-2017)

BC Harderwijk verplettert Huizen

Na twee nederlagen op een rij heeft badmintonclub Harderwijk weer een overwinning geboekt. Huizen werd op niet te verstane wijze verslagen met een maximale score van 8-0. Daarmee nemen de Harderwijkers de eerste plek in de derde divisie weer over van Vennewater. 

De meest opvallende speler was vandaag Rik Verstappen die zijn angstgegener wist te verslaan in een prachtige partij badminton. Na afloop heerste het goede gevoel. Aanvoerster Rinske Deriga: ,,We kenden twee weken fysieke problemen en dan zie je in de derde divisie echt een brede selectie nodig hebt. De invallers moeten naar dit niveau toe groeien. Vandaag liep het als een trein. We wilden perse zes winstpunten halen tegen een tegenstander waar we de vorige keer nipt van verloren met 3-5. Dat het de maximale score werd, laat zien dat we super scherp waren vandaag”. 

 

 

Week 7: MartinusAmstelveen/BV Gaasperdam 1 - BC Harderwijk 1 12-11-2017

Kan BC Harderwijk zich revancheren tegen Martinus Amstelveen/BV Gaasperdam?

Op zondag 12 november stond de uitwedstrijd teven Amstelveen/Gaasperdam op het programma. Al vroeg werd er afgereisd naar sporthal de Bloemhof. Bij binnenkomst was een goede warming-up noodzakelijk aangezien de temperatuur in de hal niet veel boven de buitentemperatuur lag.

Er werd gestart met beide dubbels tegelijk. De dames verloren de 1e set op 2 punten verschil. In de 2e set kon de tegenstander toch wat weglopen waardoor deze ook verloren ging. De heren begonnen voortvaren de 1e set werd met overmacht gewonnen. De 2e set bleek dit totaal andersom te zijn en deze ging naar de thuisploeg. Een 3e set moest de beslissing brengen, helaas kon Harderwijk deze net niet op de streep trekken.

Toen was het de beurt aan Emiel van Bussel die vorige week ook al als invaller mocht debuteren in het 1e team. Ook deze week heeft hij weer een uitstekende wedstrijd laten zien maar helaas kon hij het 1e punt niet meenemen naar Harderwijk. Daarna was het de beurt aan Rinske en Rik om te kijken of hier de 1e punten gepakt konden worden. Rinske won haar wedstrijd vrij gemakkelijk en hierdoor werd het 1e punt veilig gesteld. Rik was inmiddels bezig aan een marathon partij. De 1e set werd gewonnen, de 2e helaas niet en de 3e pakte hij met 2 punten verschil.

Agaat was inmiddels ook aan haar single begonnen. Dit bleek ook een wedstrijd van de lange adem. In 3 sets ging deze helaas naar de ploeg uit het westen. 

Dit betekende dat de winst helaas al naar Martinus Amstelveen/BV Gaasperdam gegaan was. De harderwijkers probeerde beide mixen nog naar zich toe te trekken om de schade zo te beperken. Dit mocht echter niet baten beide mixen werden verloren. Dit betekende een harde 6-2 nederlaag. 

De Competitie is nu halverwege met een 2e plaats doet Harderwijk mooi bovenin mee. En wie weet waar aan het eind van het seizoen het schip strand.

Week 6: BC Harderwijk - BC 't Vennewater 1 5-11-2017

BC Harderwijk 1 onderuit tegen Vennewater 1 

Na de mooie uitslag tegen HHW 1 kon Harderwijk op zonder 5 november helaas niet overtuigen tegen BC ’t Vennewater 1. De wedstrijd werd dan ook verloren met 5-3. Waar de herendubbel nog gewonnen werd in 3 sets verloren de dames deze wedstrijd in 3 sets. 

Invaller Emiel van Bussel mocht zijn 1e single partij spelen. Dit betekende zijn debuutwedstrijd voor het 1e team van Harderwijk. Hij heeft met mooi en verzorgd spel de wedstrijd helaas niet weten te winnen, de partij ging in de 3e set helaas naar Vennewater. Namens het team heel erg bedankt voor het invallen. 

Toen was het de beurt aan Rinske Deriga en Rik Verstappen. Beide spelers kende weinig problemen met hun tegenstander en in 2 sets werd de overwinning veilig gesteld. Agaat had het in het damessingle wat moeilijk en verloor in 3 sets met 2 punten verschil in de laatste set.

De gemengddubbels moesten dus uitsluitsel geven. Dit bleken erg mooie wedstrijden te zijn in beide partijen werd nipt in 3 sets verloren. Dit betekende een 5-3 nederlaag voor Harderwijk. Dat het spannend pas blijkt wel. Van de 8 gespeelde partijen werden er 6 beslist in de 3e set. Helaas gingen er van de 6 3 setters maar 1 naar de harderwijkers.

Harderwijk staat momenteel gedeeld eerste en wil zich volgende week graag revancheren.

 

Week 5: BC Harderwijk 1 - HHW'69  28-10-2017

BC Harderwijk 1 wint de kraker tegen HHW 69 

Zondag 29 oktober stond de krachtmeting tussen Harderwijk 1 en HHW 69 1 op het programma. Dit is met recht een kraker te noemen de nummer 1 Harderwijk mocht het opnemen tegen de nummer 2 HHW.

Zoals gewoonlijk mochten de heren in de dubbel het spits afbijten. Laatste weken is er veel geoefend om het samenspel en de tactiek te verbeteren, vandaag kwam dit in de wedstrijd volledig tot uiting. Waar de 1e set nog nipt met 2 punten verschil naar HHW ging. Waren de heren van Harderwijk in set 2 en 3 oppermachtig en werd het 1e punt binnen gesleept. Intussen waren ook de dames (Rinske en Daphne bezig met de dubbel). Deze partij verliep voorspoedig waardoor er al snel een 2-0 stand op de borden stond. 

Aangezien er op 2 banen gespeeld werd konden Rinske en Rik aantreden voor de beide singel partijen. Rinske wist vrij gemakkelijk haar ongeslagen status vast te houden en won overtuigend. Rik had in zijn single een moeizaam begin maar kwam beter in zijn spel. Helaas moest de tegenstander wegens een blessure deze partij opgeven. Dit resulteerde in een 4-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Toen was het de taak aan Matthias en Daphne om de overwinning met hun single veilig te stellen. Matthias kwam er in de 1e set niet aan te pas, maar in de 2e set was dit precies het tegenovergestelde. Een 3e set moest dus uitkomst bieden. Deze 3e set had de tegenstander goed spel en kon Matthias helaas niet de overwinning binnenslepen. Inmiddels was ook Daphne bezig met haar single. In verband met afwezigheid van Agaat mocht Daphne na jaren geen single gespeeld te hebben de honneurs waarnemen. Ze heeft dit fantastisch opgepakt maar helaas nipt in 2 sets verloren. 

De 2 gemengddubbels moesten de doorslag geven. De heer die een blessure opliep in de single kon de mix niet spelen en er was geen vervanger deze mix ging dus automatisch naar HHW. Dit betekende al een overwinning van Harderwijk.

 De 1e mix kon wel gespeeld worden met recht een mooie partij voor de neutrale toeschouwer. De 1e set keken Rinske en Rik heel de set tegen een kleine achterstand aan maar op het eind wisten ze het tij te keren en wonnen ze met 25-23. De 2e set verliep moeizamer de tegenstander had veel terug en wist het spel van Harderwijk te ontregelen. Ook hier moest een 3e game de beslissing brengen. Lange tijd ging het gelijk op in de wedstrijd maar HHW wist een klein gaatje te slaan en dit bleek voldoende om de partij te winnen. Hiermee werd de einduitslag op 5-3 gebracht.

Momenteel voert Harderwijk de lijst aan met 4 punten voorsprong op de nummer 2.

Waar gaat dit eindigen!!!!

BC Harderwijk 1

Week 4: Hoornse BV 3 - BC Harderwijk 17-10-2017.

Zaterdag was het dan zo ver de confrontatie tussen de nummer 1 BC Harderwijk en de nummer 2 Hoornse BV. Met recht genoemd een echte kraker.

Na een wat moeizame start in de herendubbel stond Harderwijk al snel met 1-0 achter. Dit werd gelukkig al snel recht gezet in de damesdubbel door Agaat en Daphne die de stand weer naar 1-1 brachten. Toen waren de singles aan bod. De 1e single van Rik was zoals vaker voorkomt een partij die pas in de 3e set beslist werd, met lange rally's en mooie punten werd deze partij in het voordeel van Harderwijk beslist. Daarna was het de beurt aan Rinske deze wist haar tegenstander vrij eenvoudig in 2 sets opzij te zetten. Rik had een zware partij in de single maar dit gold ook zeker voor Matthias en Agaat. Maar ook deze partijen werden in 3 sets in het voordeel van Harderwijk beslist. Dit betekende een 5-1 voorsprong dus de winst kon de Harderwijkers niet meer ontgaan.

De mixen werden tegelijkertijd gespeeld de 1e mix bestaande uit Rik en Rinske werd in 3 sets gewonnen met bij vlagen uitstekend aanvallend spel. De 2e mix met Daphne en Matthias was er een om voor te gaan zitten. Met veel lange en mooie rally's werd deze helaas in de 3e game met 2
Punten verschil in de verlenging verloren. Hiermee wist Harderwijk een mooie 6-2 neer te zetten en gaan ze nog steeds aan kop in de 3e divisie. 
Nu is er een korte rust periode maar op 29 oktober wordt er weer in de Sypel gespeeld om 10:30 tegen Heerhugowaard de huidige nummer 2 van de competitie. 
Namens team 1 bedankt voor alle support afgelopen weekend. En we hopen jullie graag te zien op 29 oktober om onder de nodige support de koppositie te kunnen behouden.

 

Week 3: Almere 7 - BC Harderwijk 1. 1-10-2017.

Ook deze keer wilden de spelers van BCH1 weer zo'n mooie score neerzetten. 

De mannen begonnen sterk in de mannendubbel. De eerste set werd sterk gewonnen. De tweede set ging de tegenstander wat beter spelen en deze werd helaas verloren door Harderwijk. In de 3e set is het heel spannend geweest de hele tijd. Deze werd uiteindelijk knap gewonnen door Rik en Matthias met 22-20. 

De vrouwen moesten de 1e set weer even inkomen. Ze probeerden snel spel te laten zien, maar dit lukte nog niet altijd. Toch werd deze set gewonnen met 21-16. In de tweede set lukte dit gelukkig wel. Agaat en Daphne speelden erg goed sterk en daardoor werd deze set gewonnen met 21-6.  

Rik ging de baan op voor de herenenkel 1 en tegelijkertijd ging Matthias de baan op voor de HE2. Rik startte erg sterk. Na de eerste 11 punten was er even een dipje en ging de tegenstander ook sterk spelen. Toch won Rik deze set met 21-18. Verwacht werd dat de tegenstander het sterke spel zou doorzetten in de 2e set. Rik speelde alleen erg sterk, waardoor dit niet mogelijk was. De tweede set werd gewonnen met 21-8. 

Op de andere baan had Matthias het lastig. Hij verloor met 14-21 en 7-21.p

Daarna gingen Rinske (VE1) en Agaat (VE2) de baan op. Rinske had wat moeite met de shuttle. De ene keer was hij ver uit en de andere keer kwam hij niet diep genoeg. Toch won zij met 21-16 en 21-15. Agaat had een snelle eerste set en won met 21-12. In de tweede set ging zij ook voortvarend van start, maar kreeg een klein dipje tussendoor. Toch trok ze de set naar zich toe met 21-17. 

De winst was binnen. BCH stond 5-1 voor toen de mixen moesten beginnen. 

De eerste mix ging sterk van start. De eerste set werd gewonnen met 21-15 door sterke tactiek. In de tweede set konden Rik en Rinske dit niet helemaal voortzetten en verloren deze set, onnodig, met 19-21. In de derde set wilden Rik en Rinske de tactiek weer goed herpakken. Dit gebeurde ook. Deze set werd gewonnen met 21-7.

Ondertussen was de wedstrijd van Matthias en Daphne al klaar. De eerste set ging vrij eenvoudig naar BCH met 21-14. In de tweede set hadden Daphne en Matthias iets meer moeite met hun tegenstander. Toch trokken ze de set naar zich toe met 26-24. 

Een einduitslag van 7-1. Weer zo'n mooie uitslag. 

Door dit resultaat staat BC Harderwijk op plek 1 in de derde divisie afdeling 3. 

Volgende week staat Hoornse BV (de nummer 2 in de poule) op het programma. 19.00 in Hoorn. Wat zal hier de uitslag worden? Het beloofd een spannende partij te worden.

 

Week 2: BC Harderwijk 1-Drachten 2Zondag 25-09-2017

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. 

Een ding was zeker, het team wilde beter spelen dan vorige week. 

Vorige week hadden Rik en Matthias nog moeite met het samenspel, deze week ging dat gelukkig beter. Er werd gewonnen met 21-18 en 21-13. Agaat en Daphne hadden precies dezelfde uitslag. Ook zij speelde, vooral de tweede set, een sterke dubbel. 

Rik en Rinske gingen beide de baan op voor de eerste single. Rik won de eerste set knap met 21-14. In de tweede set ging de tegenstander sterker spelen, waar Rik wat moeite mee had. Rik speelt vaak een 3 setter, zo ook deze keer. De 3e set werd sterk gewonnen met 21-6. 3-0 voorsprong, waar vorige week nog tegen een 0-3 achtersprong aangekeken werd. 

Rinske won de eerste set met 21-15. In de tweede set maakte Rinske het nog even spannend, maar ook deze werd gelukkig winnen afgesloten (22-20). 

Daarna mochten Matthias en Agaat aan de bak. Matthias had het in de 1e set nog moeilijk met zijn jonge tegenstander, maar won knap met 21-19. In de tweede set liep Matthias eroverheen met 21-9. Een knappe prestatie!

Agaat had deze keer niet veel moeite met haar tegenstander, doordat ze sterk begon en dit de hele wedstrijd vast kon houden. Zij won met 21-11 en 21-12.

De mixen begonnen met een 6-0 voorsprong, dat is toch een lekker gevoel. 

Zowel Rik en Rinske als Matthias en Daphne wisten in twee sets te winnen van hun tegenstander.

De einduitslag was 8-0!!! Dit was een erg fijn gevoel na vorige week. 

 

Week 1: Huizen 1 - BC Harderwijk 1 18-09-2017

Het was eindelijk zo ver..... De eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Vorig jaar werd BCH 1 kampioen in de vierde divisie. Dit seizoen komt BCH 1 uit in de Derde divisie afdeling 3. Dit betekent ook gelijk een stuk verder rijden. Veel wedstrijden van BCH 1 zijn in Noord-Holland. 

Huizen was nog dichtbij, dat is wel fijn om mee te starten.

De mannen, Rik en Matthias, moesten in de dubbel weer even aan elkaar wennen. Het wedstrijd ritme zat er niet helemaal in. Tegenover hen stond een ijzersterk mannendubbel. Helaas ging deze wedstrijd verloren. Agaat en Daphne speelden vandaag voor het eerst samen. Dit liep al best lekker, maar ook hier was het even wennen. Helaas werd deze wedstrijd net aan verloren.  

Rik mocht de baan op voor de HE 1. Ondanks dat Rik een beetje griep had speelde hij erg goed tegen de jonge heer van Huizen. Helaas werd ook deze wedstrijd net in 3 sets verloren. BCH keek aan tegen een 0-3 achterstand. Dit is toch niet echt fijn om mee te beginnen.  Rinske heeft de single in twee degelijke sets gewonnen. Matthias haalde er een 3 setter uit in de HE2, maar helaas zat het er niet meer in in de 3e set. Agaat wist ook haar single in twee degelijke sets te winnen. 

De mixen ging BCH1 in met een 2-4 achterstand. Winst was helaas niet meer mogelijk, maar nog wel een gelijke stand. 

De eerste mix ging goed moeizaam van start. Deze mix was in april nog gewonnen van deze tegenstanders. Deze keer konden Rik en Rinske helaas niet in hun eigen spelletje komen. Deze wedstrijd werd verloren. 

Daphne en Matthias moesten het verlies proberen te beperken. Dit deden ze door een knappe mix te spelen en deze in 2 sets te winnen. 

Helaas een verlies met 3-5, maar gelukkig was het beperkt. In de poule was de grootste uitslag ook 5-3, dus BCH1 stond bij iedereen nog in de buurt. Niet iedereen zat er lekker in voor de eerste wedstrijd. Hopelijk is dit volgende week beter.

 

Eindstand na week 13