U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen BCHarderwijk 2

Week 11 Stuban 3- BCHarderwijk 2 zondag 17-12-2017

Soms vraag ik me wel eens af wat er leuk is aan badmintoncompetitie.

Want wat was het afgelopen zondag toch vroeg! Om acht uur haalde Emiel al de eersten op en iets na achten waren we al met een laaghangende zon en vorst onderweg. Doel: een wedstrijdje spelen tegen Stuban in Nijmegen.

Wie zijn we? Uiteraard zijn daar in de eerste plaats Esther en Kim, vrolijk keuvelend achterin. Nou ja, Kim is niet helemaal vrolijk, want die heeft wat fysieke ongemakken. Voorin zitten Emiel, met coole blauwe zonnebril op en ik. We missen Stefan. Die heeft zich vorige week vrijdag in de barre sneeuwomstandigheden geblesseerd. Knie verdraaid. Hij is uiteraard met mobiel vanaf de bank in huis flink met ons aan het meeleven.

Na ruim een uur rijden, rijden we langs het bordje Kerstmarkt Nijmegen in en even later zijn we op het Gymnasion. Man, alleen al daarin kun je je verdwalen. Dus maar bij de receptie de weg gevraagd. We mogen naar hal 1 en dat is een flink stuk lopen. Zo, de warming up is dan al gedaan.

Wat ontzettend fijn is, is dat we gewoon de hele wedstrijd twee banen hebben. Hoe anders is het bij de thuisteams in de Sypel! Wil niet zeggen dat het dan allemaal snel gaat, maar het gaat wel sneller... De heren weten tot en met de mixen de partijtjes in twee sets te winnen, dus dat gaat lekker snel. De dames verweren zich kranig, maar weten ondanks de drie driesetters geen puntje binnen te halen.

De mixen moeten het dus gaan beslissen, net als de vorige keer. En ook hier deelden we de punten. Stuban – BC Harderwijk : 4-4. Emiel kan trots op zijn 100 procent-score zijn; door samen met Kim een puike en spannende mix om te zetten in winst. Helaas lukt dat Esther en mij niet.

Toch wel tevreden gaan we lekker douchen. De dames worden daarbij nog wel gestoord door zaalhockey-mannen (nou ja, mannen…tieners) en hun coach. Die zoeken een plek om hun teambespreking te houden en waar kan dat beter dan in de dameskleedkamer.

Nog een beetje drinken, kletsen met de tegenstanders en heerlijke taart. En dan weer gezellig met zijn vieren babbelen en lachen in de auto.

En dan weet ik het weer: DIT is zo leuk aan de badmintoncompetitie.