U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van team BC Harderwijk M1

Week 1  Week 2  Week 4   week 5   week 7 week 8  week 11  eindstand 

 

Week 11: Harderwijk M1 - Castellum M1 op 17-12-2017

De journalist uit het tweede herenteam is dit weekend gepromoveerd naar het eerste herenteam. Het bleek niet eens te liggen aan zijn opofferingstactiek in de eerste single. Daniël bleek namelijk zijn weg te hebben gevonden in een weekendje weg in Parijs na een lange trip door België en het noorden van Frankrijk. We hopen dat hij een gezellig weekendje weg heeft gehad, want aan de eindstand in deze partij was het niet te zien dat er een zwakker iemand had meegespeeld. Verder regende het zonnestralen dit weekend maar het was bovendien glad op de weg. Code oranje deze week na code oranje vorige week. In ieder geval was iedereen blij dat het niet weer code rood was. Onze tegenstander uit Vleuten was in ieder geval wel in Harderwijk en ze waren ook mooi op tijd binnen.

Op zich begon de wedstrijd redelijk voortvarend. Op verzoek van de gemeente gingen we ietsje later de zaal in dan normaal, maar desalniettemin stonden we allemaal op tijd in te spelen voor de wedstrijd. Ware het niet dat de verlichting uitviel. 'Mag het licht uit,' vond ik zo vroeg op de morgen een beetje teveel van het goede. Jammer maar helaas was het snel weer wit licht. Er werd afgetrapt met de M&M's tegen Nick en Thomas. Marc speelt eigenlijk nooit met veren shuttles dus was de extra inspeeltijd mooi meegenomen. De eerste set verliep ook helemaal nog zo slecht nog niet. Als we remise konden spelen, hadden we dat wel gedaan. We sleepten elkaar er goed doorheen, maar 19-21 bleek net niet genoeg voor de setwinst. Helaas kon je wel merken in de volgende set dat wij iets minder werden. De tweede set werd daarom ook verloren met 13-21. Het dorp Vleuten pakte de 1-0 voorsprong.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen Wout/Alex en Menno/Vincent. Uiteraard heb ik deze wedstrijd niet duidelijk kunnen volgen want de wisselbaan was vrij. Voor zover ik heb kunnen zien speelden Wout en Alex een degelijke dubbelpartij. Ze lieten vooral Castellum telkens weer de fouten maken waardoor de eindstand 21-12 en 21-14 werd.
Een partij waar we ook snel over kunnen praten is de single van Marc. Het is gewoon niet zijn favoriete vorm van badmintonnen. Marc moest singelen tegen Nick en pakte in beide sets nog een 1-0 voorsprong, maar kwam uiteindelijk zichzelf tegen. 6-21 en 9-21 was na een vloek en een zucht de waarheid voor Marc. Hij had alles geprobeerd, maar het was niet genoeg vandaag. Dat krijg je als je te hoog speelt en de tegenstander gaat smashen: die shuttles zijn harder dan ik hebben kan.

Na deze twee snelle partijen werd het dan eindelijk tijd voor een fatsoenlijke driesetter. Daarvoor was de partij tussen Max en Menno (niet Slofstra, maar Van Doorn) uitverkoren vandaag. Max begon redelijk sterk en kreeg de tegenpartij zo nu en dan nog op de knieën bij scherpe balletjes bij het net. Na de eerste game coachten we dat Max nog wel meer korte ballen mocht gaan spelen maar dat kwam er hier helaas in de tweede set niet goed uit. Max moest dus een goede derde set tevoorschijn toveren en deed dat met verve. Ik hoorde zelfs nog wat gekrijs van de tegenstander wat er op wees dat Max hem aan het irriteren was. Meest opvallende was dat Max het zo snel deed dat het in de derde set maar liefst 21-6 werd voor Harderwijk. Tussenstand: 2-2. De overwinning nog binnen bereik.

Razendsnel daarna begonnen de volgende twee singels: Alex, de broer van Max, tegen Sjoerd, de broer van Menno en op de andere baan mocht Wout spelen tegen Vincent. Vorige wedstrijd trok Max aan het langste eind tegen Sjoerd, en ook nu had zijn tweelingbroer het niet erg moeilijk tegen Van Doorn. Met duidelijke cijfers van 21-10 en 21-8 kon Alex zijn feestje gaan vieren. En terecht, want mede door zijn winst stoomden we door naar een 3-2 voorsprong. Ook Wout had er deze zondag veel zin in en speelde een puike wedstrijd. Met 21-15 en 21-8 hengelde Wout het altijd fijne 4e punt binnen voor Harderwijk. Daar waren we al blij mee, maar er zat nog meer in met de laatste twee dubbels op het programma.

In de laatste twee dubbels werden er twee duo's gevormd die al veel samen gespeeld hadden. Max en Alex zijn zo met elkaar vergroeid dat ze samen al heel wat dubbels hebben afgewerkt. Ook dit seizoen spelen ze elke wedstrijd wel een dubbeltje samen. Ze mochten dit keer spelen tegen Nick en Menno, de twee sterkste singleheren van de tegenpartij. Deze combi maakte dat het een hele spannende partij werd. De eerste set ging helaas net naar Castellum met 18-21. In de tweede set pakte Max en Alex daarentegen wel een voorsprongetje maar konden deze niet vasthouden: 19-21 was de eindstand in set twee. Op de andere baan werd ondertussen de 36e officiële dubbelpartij van Marc en Wout gespeeld tegen Sjoerd en Thomas. Vaak hebben wij voor een winst wel een driesetter nodig en ook dit keer gebeurde dat. De eerste set werd, nogal idioot, verloren met 17-21. Vastbesloten om er een driesetter van te maken gingen we door en het begon beter te lopen. Na een tweede set met 21-9 winst, werd onder het oog van de voorzitter, ook wel de pa van Max en Alex, de derde set binnengesleept met 21-14. Eindstand een mooie 5-3.

Tenslotte kon er mooi nog wat nageborreld worden in het sportcafé. Daar bleek dat Castellum zich misschien wel liever wilde laten afzakken, maar ik zie dat persoonlijk liever eigenlijk niet zo zitten. Aan dat soort rammers zijn wij nog niet helemaal toe in de Mannen 2e klasse. Al met al: de volgende wedstrijd van Harderwijk M1 wordt gespeeld in Arnhem tegen BECA 2000 M3 (de nummer laatst) op zondag 14 januari 2018. Wel eerst de feestdagen overleven natuurlijk. Hopelijk had u ook het thema door van dit verslag, zo niet, dan hoor ik dat nog wel te zijner tijd.

Week 8: Harderwijk M1-Krommerijnstreek M1 19-11-2017

Na 7 speelweken hebben we alle tegenstanders gehad. We begonnen onze eerste wedstrijd tegen Krommerijnstreek in Odijk. Nu spelen we weer tegen dit team, maar dan thuis in Sporthal de Sypel. Een wedstrijd met een verdrietige lading vanwege het stilstaan bij het overlijden van Erik Meijs. Ongelofelijk dat een topspeler als hij er door een noodlottig ongeval er niet meer is. 

Na het eerbetoon beginnen we aan de wedstrijden. We spelen twee dubbel partijen tegelijkertijd. Het is 2x een driesetter, waarbij het punt wel valt voor Wout en Daniel maar niet voor Max en Alex. De broers weten het tij net niet te keren; 21-18, 18-21, 18-21.

Met een 1-1 gelijke stand spelen we de single partijen. Max weet ondanks een stroef begin dit keer te winnen van zijn tegenstander. Het is 2-1. Na de zware dubbel heeft Alex weer genoeg energie voor zijn single en wint de 1e set met 21-14. Helaas is deze energie verdwenen in de 2e set (10-21) en zo valt alweer de derde driesetter, maar met een stand van 19-21 is het punt voor de tegenpartij. 2-2.

Daniel staat weer blessurevrij op de baan, maar in de 1e set wil de winst niet vallen en in de 2e haalt hij het met 19-21 net niet. We staan 2-3 achter. Dan is het de beurt aan Wout. Het ziet er veel belovend uit en hij pakt de winst 21-12, in de 2e set heeft hij alleen al zijn energie gegeven en de set gaat verloren. De vierde driesetter wordt gespeeld, maar wat Wout ook probeert de punten vallen niet onze kant op. 2-4.

Met de laatste dubbel wedstrijden proberen we er nog een 4-4 gelijk uit te slepen. Max en Daniel vechten voor wat ze waard zijn en met resultaat. 3-4. Ook Wout en Alex gaan goed van start, alleen lukt het met 20-22 net niet de set naar zich toe te trekken. In de 2e set zit de aanval er goed in en winnen ze met 21-18. Helaas valt in de 5e en laatste derde set van de 1e helft nagenoeg alle punten aan de kant van de tegenstander en lukt het niet om deze achterstand nog in te halen. Met een stand van 16-21 is de einduitslag 3-5. 

De einduitslag is hetzelfde als onze allereerste wedstrijd tegen deze tegenstander, maar gezien het aantal driesetters hebben we ze het zeker moeilijker gemaakt. Dat betekent dus toch vooruitgang in ons spel. Op 2 december staat de uitwedstrijd tegen Vale Ouwe, nummer 1, op het programma.

 

Week 7: Hoevelaken M2- Harderwijk M1  10-11-2017

Halverwege de competitie, een uitwedstrijd tegen Hoevelaken op de vrijdagavond. We staan 3e in de poule. De nummers 2,3 en 4 liggen dicht op elkaar. Een mooie overwinning zoals afgelopen week zou lekker zijn. Helaas spelen we zonder Daniel. Hij moet even een weekje rust houden door een gekneusde voet. 

Het 1e herendubbel. We spelen met nylon. Het is even schakelen, maar in de loop van de 1e set houden de broers Max en Alex de aanval. Halverwege de 2e set is de focus even helemaal weg en is ook de rust bij Alex verdwenen. Er gaat veel omhoog, maar met een 24-22 winst in de 2e set is een 3e gelukkig net niet nodig. Op het veld naast ons zijn Wout en Jeffrey ook begonnen. Beheerst spelen zij de wedstrijd uit met 21-12 en 21-13. We staan 2-0 voor.

Max heeft een zware pot in z’n single. De 1e set pakt hij met 21-18. Helaas haalt zijn tegenstander er voordeel uit dat opslagen wat te vlak gaan en zo is de 2e en 3e set met dezelfde standen voor de tegenstander. Het is Alex gelukkig gelukt in z’n single de rust te vinden en door slagen te stoppen in plaats van hard terug te slaan, valt de winst aan zijn kant. Jeffrey speelt in de 3e single beheerst en goed, maar kan niet op voorsprong komen. De stand is 3-2. Wout zorgt voor het 4e punt. Hij speelt heel rustig, gaat het korte spel veel aan en valt aan wanneer hij kan.

Tegelijkertijd gaan de laatste 2 dubbels het veld op. Zowel Max en Jeffrey als Alex en Wout winnen de 1e set nipt. Dit wordt nog spannend. Bij het laatste duo wil Alex weer te hard en te snel, maar door meer te droppen blijft de aanval bij Harderwijk en is de 2e set met 21-8 snel binnen. Helaas valt het 6e punt niet, maar tevreden met een 3e teamwinst op rij staat 19 november de volgende wedstrijd tegen de nu nummer 3 geplaatste Krommerijnstreek op het programma.

 

Week 5: Harderwijk M1 - WSV Badminton M1 29-10-2017 

Vandaag onze 5e wedstrijd tegen WSV. Een tegenstander die in wisselende opstellingen speelt. Deze mix aan ervaring zou het ons nog wel eens lastig kunnen maken, was onze verwachting vooraf.

Max en Alex bijten het spits af met de 1e HD. Na een aanvallend en scherp begin, was de focus halverwege even weg. Gelukkig wisten de broers zich te herpakken en konden het 1e punt met 2 sets van 21-13 naar zich toe trekken. Hierna was het de beurt aan Wout en Daniel. Door een tactisch goede benadering van deze wedstrijd, behielden zij het initiatief en behaalden de winst.

Met een 2-0 voorsprong konden we aan de singles beginnen. Max begon dit keer als 2e heer, aangezien Wout die 1e heer was nog op de baan stond. Max wist zijn tegenstander goed achterin te houden en zocht zijn backhand veel op. Met 2x 21-16 was het 3e punt binnen. Inmiddels was Wout aan zijn wedstrijd begonnen. Door zijn snoeiharde smashes ging het lang gelijk op. 1e set 21-19 winst. In de 2e set ging zijn tegenstander anders opslaan en spelen, spannend tot het eind maar met 23-25 moest er nog een 3e set gespeeld worden. Ondanks sterk spel van Wout werd het 15-21 en was de stand 3-1. Daniel was aan de beurt. Door scherp netspel afwisselend met diepe slagen en harde smashes was ook het 4e punt binnen. De laatste single was voor Alex. Hij wist zijn tegenstander goed achterin te houden en met afwisselend diepe slagen en kort spel, werd in 2 sets van 21-16 gewonnen.

In de laatste dubbelwedstrijden begon BCH op achterstand door wat slordigheidsfoutjes, maar na verloop van tijd werd de zwakke plek gevonden. Door het spel breed te houden en af en toe kort of aanvallend door het midden te spelen, werden beide dubbelpartijen gewonnen. Eindstand: 7-1!!!!!

 

Tevreden met dit resultaat, hopen we dit volgende week zondag weer waar te maken in de 3e thuiswedstrijd tegen BECA 2000!

 

 

Week 4: Castellum M1 – Harderwijk M1  7-10-17

Wedstrijd 3 tegen de nummer laatst Castellum. In deze wedstrijd hopen we echt de punten mee naar huis te nemen. Helaas was Wout in de training door zijn enkel gegaan. Om hem te ontzien was Jeffrey mee voor 2 partijen. 

Max en Alex begonnen gelijktijdig met Wout en Daniel aan het herendubbel. Wout en Daniel speelden in eerste instantie nog het meest tegen zichzelf. Helaas teveel foutjes en een verlies van 21-16 en 21-17. Bij de broers ging het beter en werd een 1-1 gelijke stand behaald door een relatief eenvoudige overwinning in 2 sets.

Toen mocht Daniel de baan op voor de 1e single. In de 1e set liep het nog een beetje stroef, maar gelukkig wist hij in de 2e set een 21-16 overwinning te pakken. Halverwege de 3e set kreeg hij helaas kramp en kon niet meer voluit gaan, dus werd deze partij verloren. Max had in het begin nog moeite met zijn lange tegenstander, maar wist de knop om te zetten en werkte zijn achterstand weg. Een mooie 21-9 en 21-13 overwinning. Nu stond het weer gelijk: 2-2. Als 3e mocht Jeffrey de baan op. Helaas kon hij zijn partij niet naar zich toe trekken en stonden we 3-2 achter. Als laatste was Alex aan de beurt. Hij hield het spel breed en aanvallend en kon zo de winst naar zich toe trekken: 3-3

Wij hoopten toch heel erg op een overwinning in de wedstrijd, dus moesten we het in de laatste 2 dubbels laten zien. Max en Daniel ging de baan op. Zij speelden tactisch goed en wisten de zwakste onder druk te zetten en wonnen de 1e set. In de 2e set ging het wederom goed. Bij een stand van 20-15 was er een twijfelachtig punt die in het voordeel van de tegenstander werd geteld. Onnodig werd er nog verloren met 20-22 en moest er nog een 3e set gespeeld worden. Gelukkig was in de laatste set de aanval weer aan hun kant en werd een 21-12 winst genoteerd. Het 4e punt was binnen! Verliezen konden we niet meer, maar we wilden winst. 

Alex en Jeffrey speelden aanvallend en overheersend in de laatste dubbel en zo werd een 21-8 winst behaald in de 1e set. In de 2e set was de focus en de scherpte weg, maar werd alsnog gewonnen met 21-17. Einduitslag: 5-3 winst en een mooie teamprestatie wat ons een 4e plek in de poule opleverde. 

Nu op naar 29 oktober, de 2e thuiswedstrijd tegen de nummer 5: WSV.

 

Week 2: Harderwijk M1 – Vale Ouwe M1  24-9-17

Deze week de eerste thuiswedstrijd tegen Vale Ouwe. Een opstelling met bekende namen, sterke spelers. Dit beloofd wederom een pittige wedstrijd te worden. Vooraf overleg gehad of we tactisch gezien de opstelling zouden moeten aanpassen. Daniel en Wout beginnen. Ze kregen de aanval er niet echt in en met 13-21, 13-21 was het 1e punt verloren. Max en Alex speelde de 2e dubbel en trokken de stand gelijk: 1-1.

In het enkelspel kon Max nog niet helemaal in zijn spel komen, hoewel de 2e game beter ging werd er in 2 sets verloren. Ook Daniel en Wout kregen geen voet aan de grond in het enkelspel en werden overheerst door de tegenstander. Als laatste dan de single van Alex. De 1e game won hij redelijk overtuigend met 21-13. Halverwege game 2 was hij conditioneel uitgespeeld en verloor hij met 17-21. Daarna moest nog een 3e game gespeeld worden. Lang ging het gelijk op, maar met wilskracht kon BCH nog net een 21-19 overwinning eruit slepen. Stand: 2-4.

Met een zelfde stand, speelde we de laatste 2 dubbels. Zou het deze keer wel lukken een 4-4 gelijk te behalen. De 3e dubbel was voor Max en Daniel. Helaas zat er met 22-24 in de 2e game net geen 3setter in. Als laatste speelde Wout en Alex. De 1e game ging nog niet echt lekker. Maar in de 2e set wonnen ze met 21-19. Vol vertrouwen de 3e set in. Met aanvallend en goed samenspel zat een overwinning er in. Helaas verloren ze net met 17-21. Eindstand 2-6. 

Hoewel de stand dit niet laat zien, ging het beter dan vorige week. Er was aanvallender spel en het samenspel ging beter. Hier had echt meer ingezeten. Op naar volgende week!

 

Week 1: Krommerijnstreek M1 – Harderwijk M1  15-9-17

De eerste wedstrijd van het seizoen! Team M1 speelt in de Mannen 1e klasse. Voor Daniel, Max en Alex ook het eerste seizoen in de herencompetitie. We hebben de zomer doorgespeeld en trainen 2x per week, dus gaan we gedreven als we zijn voor een plek in de top3! 

We spelen uit in Odijk (Utrecht) tegen Krommerijnstreek M1. Dit team speelde vorig seizoen nog Mannen Hoofdklasse, dus het beloofd meteen een pittige wedstrijd te worden. Max en Alex beginnen met de 1e herendubbel. Met 21-16 en 21-17 was de tegenstander net iets beter. Daniel en Wout begonnen tegelijkertijd met de tweeling aan de 2e dubbel en wonnen in 2 degelijke sets. Met een 1-1 stand gingen we de strijd aan in de singles. 

In het enkelspel trokken Max en Alex aan het kortste eind. In de 1e game konden ze nog redelijk mee komen, maar in de 2e game was de focus en de scherpte ver te zoeken. Met een 3-1 achterstand was het de beurt aan Daniel in de 3e single. Hij won overtuigend met 21-18 en 21-11. Nog 1 single te gaan en hopelijk met een 3-3 gelijk de laatste 2 dubbels in. Helaas verloor Wout en werd het 4-2. 

Maar met de 2 resterende partijen, was een 4-4 gelijk nog mogelijk en dat tegen een Hoofdklasse concurrent. Max en Daniel begonnen aan een spannende 3e dubbel, en met 22-24, 22-20 en 14-21 was ook het 3e punt binnen. Nu lag de druk toch wel op de laatste dubbel. Hoewel het spel van Wout en Alex beter liep dan in de trainingen, kwamen ze net iets te kort en werd het 5-3 verlies.

 

 

 

Eindstand