Gezelligheidstoernooien
Regelmatig vinden er op de woensdag toernooien voor de recreanten plaats (competitiespelers zijn natuurlijk ook altijd welkom), zoals een start- kerst-/ nieuwjaars- of hindernistoernooi.

Jarenlang waren er 2 actieve badmintonverenigingen in Harderwijk: Smash’76 en BC Harderwijk. De laatste jaren was er al een actieve samenwerking tussen deze verenigingen, zoals gemeenschappelijke competitieteams, en toernooien. Nu zijn alle spelers ook gemengd tijdens deze gezelligheidstoernooien.

Seniorentoernooi
Sinds twee jaar organiseert BC Harderwijk een BC Harderwijk Open toernooi. Dit toernooi is voor alle spelers (door heel Nederland) die lid zijn van de bond. Het toernooi wordt gespeeld in 3 categorie├źn, namelijk een 3 – 6 – 8 toernooi. Dit toernooi vindt in principe altijd plaats in het 3e weekend van mei. Zodra het toernooi online staat op badmintonnederland.toernooi.nl zal deze link ook hier geplaatst worden.

Jeugdtoernooi
Voor de 5de keer zou in mei 2020 het Open BCH-Jeugdtoernooi gespeeld worden. Dit toernooi wordt nu 29 mei 2021 gehouden. Het jeugdtoernooi wordt gespeeld met alleen dubbelwedstrijden in poules die op sterkte zijn ingedeeld. De kinderen worden ingedeeld in poules, waarna er partijen met steeds wisselende partners en tegenstanders uit de poule. Het is een toernooi voor alle jeugdspelers, recreant, competitiespeler, beginnend of gevorderd.

Clubkampioenschappen
Ook worden er elk jaar clubkampioenschappen gehouden voor zowel jeugd als senioren. Bij zowel de jeugd als de senioren kunnen recreatieve spelers en competitiespelers hieraan meedoen. Dit is altijd een gezellig toernooi en er wordt hard gestreden om clubkampioen te worden.