Trainingen

Als je voor het eerst start met badminton kom je in de recreanten groep basisschool of middelbare school op de woensdag. Hier leer je de basisslagen. Zodra je de slagen geleerd hebt, kun je eventueel de stap zetten naar de competitiegroep. Dan train je twee keer per week en speel je gemiddeld 14 wedstrijden binnen de periode van september t/m januari in de weekenden.

Naast de trainingen worden er ook regelmatig (door de jeugdcommissie) andere activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan onderlinge toernooitjes, bijvoorbeeld het ouder-kind toernooi of het vriendjes vriendinnetjes toernooi. Ook worden er bijvoorbeeld clinics georganiseerd.

Verwachtingen trainingen

Om de trainingen zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij een aantal verwachtingen van de jeugdspelers:

  • Iedere jeugdspeler is minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig in de sporthal.
  • We zetten met mijn allen de netten e.d. op.
  • Afmelden voor de training is verplicht. Afmelden kan bij de trainer.
  • Speel je competitie? Dan train je twee keer per week.

Update vanuit de jeugdcommissie (17 februari 2020)

 

Hier een update van de jeugdcommissie. Afgelopen weken hebben we de jeugdcommissie kunnen versterken met Caren Rooze. Caren was al bekend met badminton. Haar kinderen hebben afgelopen seizoen de overstap naar BC Harderwijk gemaakt. De jeugdcommissie bestaat nu uit Antoinet, Caren en Erik. We kunnen echter nog uitbreiding gebruiken. Dus denkt u het lijkt mij leuk om wat voor de jeugd te betekenen, schiet een van ons eens aan en vraag wat u voor de jeugd kan betekenen.
De rest van het seizoen zal er op iedere speelavond een van ons aanwezig zijn. Wilt u iets met ons bespreken, doornemen, vragen, tips geven of gewoon een gezellig praatje, wij staan voor u beschikbaar.
Tot slot vragen wij u vast om de datum 6 juni in uw agenda te noteren en te blokken. Dan spelen wij ons eigen jeugdtoernooi. Dit jaar is ons lustrumtoernooi en organiseren wij het voor de vijfde keer. Binnenkort vertellen wij u hier meer over, maar blok deze dag in je agenda.
Sportieve groet De jeugdcommissie