U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen BCHarderwijk M1

 

Week 4

Het is zondagochtend. Het vroege tijdstip weerhoud ons niet om ten tonele te verschijnen in het pittoreske Tiel voor onze vierde wedstrijd. In de hal voor u aanwezig, zonder koffie maar met snor, de inmiddels befaamde pappa rambaas. Het feest is compleet, we kunnen beginnen! 

Arjan en Ik spelen de eerste dubbel, althans op papier dan. In werkelijkheid treffen we in deze dubbel een tegenstander die qua niveau overgekwalificeerd lijken te zijn voor een ongeconserveerde doperwt, maar (net) niet door kunnen voor een Mark Caljouw. In de eerste set vergeten we zowat het badminton, wanneer we druk bezig zijn ‘deze doperwtjes’ weer terug in blik te krijgen. Voor u als tegenstander behaald u deze set maar liefst vijf erwten, wat neer komt een stand van 5-21. Met het blik nog op een kiertje, de aardappels en het vlees al zowat gaar, stampen we de tweede set in. Om de smaak te bevorderen geven we iets meer ruimte en u krijgt als tegenstander weer wat hoop. Maar dan, u ruikt het al, toch een ODT in acht behaalde doperwten (8-21). We kunnen aan tafel. Eet u smakelijk!   
Ingmar en Max spelen ondertussen de tweede dubbel, wat dan dus eigenlijk de eerste dubbel is. In de eerste loopt het nog niet helemaal. Te veel foutjes, 21-16 is het resultaat. Dan maar de tweede set. Tijd voor onorthodoxe maatregelen. De maatregelen komen, maar over het effect hiervan ontstaat enige discrepantie. Helaas wordt de set verloren in een 12-21.
We zijn toe aan de singels. Ingmar speelt de eerste singel en gaat goed van start. In de eerste set is het aantal truckjes ten opzichten van de uitgevoerde slagen in balans, wat zorgt voor een mooie winst in 11-21. Dan de tweede set, de truckjes nemen toe, waarbij we zo af en toe het verschil tussen truckjes en ‘getruckt worden door je eigen truckjes’ niet meer kunnen onderscheiden. Met een bespanning die langer in het racket lijkt te zitten dan het racket oud is, zien we de tweede set helaas verloren gaan in 21-18. We maken ons op voor een derde set, waarin we de  ‘David Copperfield modus’ maar even laten voor wat het is. Het loopt allemaal weer en Ingmar komt vroeg in de set op een lekkere voorsprong. Ingmar blijft goed spelen en geeft de voorsprong niet meer uit handen, wat zorgt voor een winst in de derde set van 12-21. Lekker gespeeld Ingmar!    
Ik speel de tweede enkel en tref een tegenstander die lastig spel speelt. De dropshot is scherp en er wordt nogal eens gebruik gemaakt van wat maskerende slagen. Eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat ik in de eerste set nog niet heel goed speel, waardoor ik behoorlijk achter kom. De eerste set gaat helaas verloren in 21-13. Terwijl pappa rambaas de arena der Tiel reeds had verlaten om zich, en zijn zoon te voorzien van de zwartkleurige warme drank genaamd koffie, stamp ik de tweede set in. Ik speel wat beter en zorg ervoor dat het verschil klein blijft. Dan, halverwege de set, een draai van de knie, zo lijkt. Het zorgt ervoor dat de tegenstander wat moeite lijkt te hebben met het snelle spel. Ik kan wat terugkomen tot een gelijkstand van 17-17. Dan maak ik helaas vier foutjes op rij, wat me de set kost (21-17).
  Dan is het de buurt aan Arjan, met een BMW die een dusdanige hoeveelheid geluid produceert dat u dat irritante stemmetje van de navigatie niet meer hoort. Dat noem je nu eens een auto! In de eerste kent Arjan, de coureur, geen problemen en trapt bij de rust naar een mooie voorsprong. Voor u als tegenstander ziet u enkel de rookpluimen, de auto (BMW),  is al lang uit het zicht verdwenen wanneer u tegen een ODT aankijkt van 9-21. Voor aanvang van de tweede set geven we wat tips die meer toevoeging lijken te geven aan het optimaliseren van de rijstijl. De koppeling laten we lekker opkomen, wat in de tweede set trouwens wel voor wat meer tegenstand zorgt. Verder rijden we de set lekker uit in 19-21. Mooi gestuurd Arjan!     
Alex, je bent aan de beurt. Waar is je koffie? Nou ja, zonder koffie (en zonder baard), gaan we dan maar de baan op. In de eerste set is het even wennen. De tegenstander heeft wat mooie slagen in huis, wat ervoor zorgt dat de rally’s, ondanks de wat quasi intellectuele blik van Alex, verloren gaat in 21-11. In de tweede set zien we Alex weer vechten. Het is zwaar, maar het harde werken wordt beloond en de set gaat in 17-21 naar Alex. Goed bezig Alex! Vol goede moed gaan we de derde set in, want u weet: ‘Een halve kipnugget maakt nog geen hele burger.’ Oké, in het begin van de derde set staan we ‘iets’ achter, 11-0, maar volgens ‘Ingmarlogica’  betekend acht punten in deel twee van de set, daarbij drie punten opgeteld, vermenigvuldigd met een onbepaald bepalende  factor, eigenlijk een winst in de derde set! We zien hier het werk van een echte docent. Voor niet docenten zien we helaas de set in 21-8 verloren gaan.        
Het is tijd voor de laatste twee dubbels. Max en ik spelen de derde dubbel. In de eerste set is het lang spannend. We spelen niet slecht, maar kunnen het verschil aan het eind van de set niet maken en verliezen in de verlening in 22-20. In de tweede set ontstaan er te veel foutjes, die ons in de tweede helft de set kost in een verlies van 21-16. We zijn teleurgesteld en zien dat we hierdoor op een achterstand van 4-3 komen.  
Aan Ingmar en Alex de eer om de 4-4 te maken. Gelukkig komt pappa rambaas net aanzetten met ‘verse koffie’ die qua temperatuur inmiddels prima door kan voor een ijskoffie. We zien Alex zichtbaar genieten. In de eerste set blijven de positieve effecten, die zo’n bak koffie normaliter met zich meebrengt, enigszins achter (21-15). Dan de tweede set. Het lukt onze helden Alex en Ingmar helaas niet om de set naar zich toe te trekken en verliezen in 21-14. Dit maakt de eindstand op een
5-3 verlies. We balen flink en hadden op een 4-4 of 5-3 gehoopt. Hoe dan ook, werk aan de winkel voor de thuiswedstrijd! 

 

Week 3

 

Het is zondag, tijd voor onze eerste ‘thuiswedstrijd’, in een hal die we onderhand zonder navigatie nauwelijks kunnen vinden. We spelen tegen Ricochet, een lastige tegenstander. Bij binnenkomst van het team is het feest compleet en ontstaat de titel van dit verslag: ‘Want wij hebben baarden’. 

Arjan en Ik spelen de eerste dubbel. Tegenover ons een sterk koppel, die een breed arsenaal aan techniek en snelheid inzetten. In de eerste set komen we wat achter. Toch spelen we goed en weten wat terug te komen. Het eind van de set is razend spannend. 20-20, de verlening in. Die weten we te winnen in 22-20. Dan de tweede set, ook al zo spannend. We doen niet echt wat fout, het is gewoon een sterke dubbel tegenover ons. Helaas verliezen we de set in 18-21. De derde set dan maar, weer zo spannend. Aan het eind pakken we de 20-20, de twee foutjes daarna hadden we beter achterwege kunnen laten. We balen flink van het verlies in de derde set in 20-22. 
Max en Ingmar spelen ondertussen hun eerste dubbelpartij. In de eerste set doen onze internationale volkshelden nog even rustig aan en besluiten de set in een winst van 21-15. Wat u dan nog niet weet is dat u in de tweede set fungeert als meewerkend voorwerp in de verkorte cursus ‘Badminton of swiffer?’ U voelt zich meer een ‘swiffer’ wanneer u merkt dat u door het tweetal Max en Ingmar van de baan wordt ‘geswifferd’. Zo, de baan is weer schoon! Resultaat? 21-6. Lekker bij elkaar ‘geswifferd’ Max en Ingmar!    
Ingmar, voor u herkenbaar aan de verschillende sokken, heeft de twijfelachtige eer om de eerste singel te spelen. Op de baan met recht hun eerste heer, die de smash in de kast laat liggen en technisch afwisselend spel speelt. Ingmar kan aan de bak. Het is mooi spel wat we zien, met zo af en toe een truckje, maar vooral de positiviteit vanuit het Positive Bahavior Support (PBS) overheerst.
Helaas stranden we in de een eerste set in 15-21. Dan de tweede set, de functie adoptief leren lijkt ingeschakeld te staan. Toch lijkt dit niet het gewenste resultaat op te leveren, 14-21 wordt het in deze set. “Kijk het ff aan Ingmar, misschien gaat het volgende keer beter.” 
Ik speel de tweede enkel en kom redelijk gemakkelijk op een comfortabele voorsprong van rond de 11-5. De tegenstander krijgt van tips, die wat lijken te helpen, waardoor de rally’s wat langer worden. Het kost wat energie, maar ik weet wel de punten te maken. De eerste set is binnen in een mooie 21-12. Maar dan, kort in de tweede set verscheen de melding in het display ‘bitte tanken’. Ik kwam op een flinke achterstand van 4-11, 8-14. Door wat ‘zuiniger’ te spelen weet ik wel behoorlijk terug te komen, 17-17. Helaas ontstonden er toch wat foutjes, waardoor de set in 18-21 verloren gaat. Met een iets wat vollere tank gaan we de derde set in. Het is een spannende set die ik gelukkig kan winnen in 21-16. 
Dan is het de beurt aan Arjan, met een enkel partij die u terugbrengt naar de 9e eeuw. Op de baan twee echte Vikingen, met baarden, die de Atlantische oceaan hebben ingeruild voor een potje badminton uit de 21e eeuw. Moderne Vikingen dus, die fanatiek van start gaan in de eerste set. Het gaat wat gelijk op, maar Arjan weet aan het eind het verschil te maken en wint in 21-17.
In de tweede set wordt u gedegradeerd tot een soort van tweedehands piraat, maar dan zonder ooglapje, houten been, en papagaai. U heeft alleen de baart nog. Althans, naar mate de set vordert loopt door het hoge tempo van Arjan de temperatuur aan uw zijde van het veld zo op dat de baart licht vlam lijkt te vatten. Het toeschouwend publiek denkt dat u er wat kreten uit gooit door uw fanatieke houding, maar in werkelijkheid probeert u te verhullen dat u letterlijk vlam vat. Wanhopig zoekende naar een blusgelegenheid treft u een flesje O2 waarvan de H al weggesmolten bleek te zijn. Gelukkig, u redt de baart, maar verliest de set in 21-9 (ODT).       
Welkom! Leuk dat u kijkt naar de nieuwe show vanuit het Dolfinarium. Voor u aanwezig, Alex en zijn tegenstander, ditmaal op de baan. We maken gebruik van een racket en een shuttle, alles staat klaar, ik zeg duiken maar! In de eerste set gaat het gelijk op, althans qua punten dan. Vocaal gezien blijft Alex iets achter, maar is met een paar oosterse kreten toch wat toegankelijker voor onze jongste kijkers dan de tegenstander dit kan zijn. Met een dubbel setje gehoorbeschermers op zak zien we de set helaas verloren gaan in 18-21. Tijd voor de tweede set. Het niveau gaat omhoog. Alex speelt geweldig spel en stuurt de tegenstander alle kanten op. We noteren de 23-21 winst. We stampen de derde set in. De teleurstelling lijkt wat om te slaan in frustratie, wanneer de tegenstander niet meer in elke rally zes koprollen kan maken. Het zal de oplettende lezer niet ontgaan zijn dat bepaalde stukken gecensureerd moesten worden. “Het zou mij aan de ** roesten”, werd “Het zou me aan de anus oxideren” , “Go****dom**” werd “grutjes” en “k*t” werd “kwalitatief uitermate teleurstellend”. Hoe dan ook, het werd een razend spannende strijd die in de verlening beslist werd. Helaas gaat de derde set verloren in 22-24. Jammer Alex, maar met name in de tweede en derde set liet je echt goed spel zien! 
We zijn toe aan de laatste twee dubbels van de middag. Max en ik spelen de derde dubbel. In de eerste set gaat het gelijk op en we komen op een 10-11 bij de rust. We proberen wat meer druk te zetten, maar kunnen aan het eind van de set de partij niet onze kant op krijgen en verliezen in 19-21. In de tweede set staan we telkens net iets achter. We maken te veel foutjes, waardoor we niet kunnen voorkomen dat de set in 15-21 aan ons voorbij gaat.  
Ondertussen zijn Alex en Ingmar begonnen aan hun laatste dubbel. De standen geven aan dat het dicht bij elkaar lag. De eerste set wordt gewonnen in 21-19 en de tweede in 21-18. Een heel mooi resultaat wat de eind stand brengt op een 4-4. Met gemengde gevoelens zitten we in de kantine. Had er meer ingezeten? Een 5-3 mogelijk? Of kunnen we tevreden zijn met een 4-4? Hoe dan ook, we zijn klaar voor een mooie vervolgstrijd in december als we weer tegen Ricochet moeten spelen! 

 

Week 2

Het is vrijdagavond, tijd voor onze tweede wedstrijd. We spelen uit in Odijk en weten dat de wedstrijden een stukje zwaarder gaan worden dan vorige week. Toch maken wij ons geen zorgen, want we hebben de vaste support bij ons, Gwen en pappa rambaas.

Na wat warm slaan, waarbij Ingmar na 20 slagen al 30 truckjes had uitgevoerd, kwamen we bijeen om de opstelling te bespreken. We besloten om wat te schuiven in de enkel. Arjan eerste heer, Ingmar tweede, ik derde en Alex vierde heer. Het was wat gokken, maar we schatten in dat op deze manier het beste resultaat naar voren zou komen. 
We begonnen aan de eerste twee dubbels van de avond. Arjan en ik speelde de eerste dubbel. Met een dubbel paar sokken, wat Arjan qua lengte toch zeker 0,000001 mm langer maakte, speelden we de eerste paar punten van de set. De truck met de sokken kon niet voorkomen dat we flink achter kwamen tot zo’n 4-11. Het spel van de tegenstander was snel, wij maakten te veel fouten aan het net. Het ging verder. Maar dan ineens kwam onze Willy Wortel, u mag hem gewoon Arjan noemen, met een fantastische ingeving, wat u rechtstreeks terug brengt naar de tijd dat u de Donald Duck versleet. We stoppen met het korte spel, dat bleek ineffectief, spelen een aanvallende clear afgewisseld met de smash. Voor de eerste set kwam het te laat, een verlies van 21-13 wordt genoteerd, maar in de tweede set lijkt het te werken. Het kost veel energie, het is zwaar, maar als we dit weten vol te houden kunnen we de partij naar ons toe kantelen. Gelukkig, de tweede set winnen we in 14-21, op naar de derde. Ook in deze derde set weten we de druk er goed op te houden en blijkt het tactische verandering in spel zijn vruchten af te werpen. We pakken deze set in 16-21.
Max en Ingmar waren ondertussen op weg in hun eerste dubbel van de avond. In de eerste set loopt het lekker en kennen onze toppers geen problemen. De set wordt gewonnen in 13-21. In de tweede set lijken de tegenstanders de weg van de meeste weerstand te kiezen, want in het van te voren gemaakte raamwerk van het verslag lag de winst al vast. Maar goed, een spannende tweede set dus, die Max en Ingmar knap winnen in de verlening in 20-22.   
Terwijl Arjan zich klaar maakt voor de eerste enkelpartij, maken onze elitaire pijnproevers Gwen en pappa rambaas gebruik van de gelegenheid om de uitgebreide horecafaciliteiten binnen de accommodatie op waarde te beoordelen. Überrambaas Arjan weet deze verleidingen te weerstaan, en begint goed in de eerste set. Het is veel lopen, lange rally’s zo af en toe, maar Arjan weet de belangrijke punten te pakken. Het resultaat in de eerste set? Een winst in 14-21, wat een geweldenaar! Met een vracht vol met holloze, maar waardevolle didactische toevoegingen die meer klonken als: “Gaat goed” “Ga zo door” “Lekker”, stampen we de tweede set in. Als tegenstander staat u machteloos wanneer u getuigen bent van de transformatie naar de trippel A status, wat neer komt op een Arjan 3x, wat ervoor zorgt dat de set in 12-21 naar Arjan gaat.   
Voordat we van start gaan met de enkelpartij van Ingmar, laten we u kennis maken met de laatste technologische ontwikkelingen op gebied van badminton. We noemen het 4-D badminton. U ziet en hoort de shuttle niet alleen, u voelt hem ook, allemaal te ervaren tijdens het inslaan op de baan met Ingmar. We danken Ingmar voor deze korte, doch voelbare ervaring. Dan de partij. In de eerste set gaat het gelijk op. Geen van de spelers weet een voorsprong op te bouwen. We stampen de verlening in, die Ingmar knap weet te winnen in 22-24. In de tweede set lukt het om de druk wat op te voeren. Mooie rally’s, knap spel van Ingmar waardoor de fouten bij de tegenstander worden afgedwongen. Er ontstaat een comfortabele voorsprong. Tijd om deze ‘stoute leerling’ van de baan te verwijderen door de set te winnen in 12-21. Is dit dan wat ze bedoelen met een ‘opvoedkundige tik’ in de breedste zin van het woord? 
Alex, die zichtbaar lijkt te genieten van een broodje die niet van de Mc afkomstig is, wordt ondertussen uitgenodigd om zijn enkelpartij te spelen. We maken ons op voor een legendarische eerste set. In de eerste set staat Alex fantastisch te spelen. Een ruime voorsprong ontstaat. Zal dit dan de eerste ODT van het seizoen worden? Het loopt allemaal, Alex heeft tijd over. Het is dat het broodje niet in een van de broekzakken zat, anders had Alex die vermoedelijk tijdens de rally gemakkelijk op kunnen eten. Zonder het broodje, maar met de punten noteren we een stand van 7-21. De aftrap van het ODT seizoen is begonnen! In de tweede set komt onze ODT held in het begin wat achter. Maar Alex vecht zich mooi terug en komt gelijk. Aan het eind van de tweede set kan Alex het verschil maken en kan pappa rambaas de 15-21 noteren. Goed gespeeld Alex!   
Aan mij nu de eer om in de voetsporen te treden van onze ODT held Alex. In de eerste set van mijn enkelpartij weet ik de shuttle goed rond te spelen, wacht geduldig af, en zie de fouten ontstaan bij de tegenstander. De tweede ODT is een feit, 7-21. In de tweede set wordt het wat moeilijker, de rally’s langer, wat de frequentie van ‘het duikgehalte’ doet toenemen. Het spel blijft goed en ik win de set in 15-21. 
We staan net als vorige week op een voorsprong van 6-0 en willen nu echt die laatste twee punten pakken. Max ik spelen de derde dubbel. Net als de eerder gespeelde dubbel werkt het korte spel niet. “Drop is om te eten, niet om te spelen” aldus onze filosoof pappa rambaas.  We laten de drop in de kast, danken Arjan voor de spitsvondigheid, en pakken de aanvallende clear en smash er weer bij. De eerste set was verloren gegaan in 21-18 als we de draad op pakken in de tweede set. Het plan lukt, de tweede set gaat naar ons in 18-21. De derde set, pff wat is die spannend. We willen winnen en gaan tot het uiterste. We komen op een 18-20 achterstand, maar trekken deze door twee mooie punten gelijk naar een 20-20. Met nog maar 1 stroopwafel als reserve zien onze fans de partij onze kant op vallen in een winst van 20-22.
Alex & Ingmar pakken de vierde dubbel en moeten een beetje op gang komen. Hoewel het spel beter loopt dan vorige week is de winst in de eerste set nog niet heel erg ruim, 20-22. Dan de tweede set, tja hoe kan je die het best omschrijven? Het doet u verlangen naar de momenten dat u zorgeloos achterin de auto zat bij pa en ma met een rolletje Fruittella. In plaats daarvan staat u een tweede set op de baan ongezoete shuttles te happen, wat is er mis gegaan? U komt niet verder dan de 6 punten, wat niet eens een heel rolletje Fruittella oplevert. Voor ons betekende dit laatste punt een 0-8 overwinning. Op naar de volgende wedstrijd!

Week 1

Na een heel half jaar, of een half heel jaar (het is maar net hoe je het bekijkt) zijn we weer terug en kunt u periodiek genieten van de nieuwe avonturen van de rambazen. Voor de niet kenners zou de definitie van een rambaas omschreven kunnen worden als een kwalitatief hoogstaand badmintonspeler, die de kwantiteit niet uit het oog verliest, door de shuttle met een dusdanige snelheid over het net heen te prakken dat bij het oprapen slechts de kurk is overgebleven. We presenteren dit jaar een nieuwe speler, Ingmar, die vanuit stilstand zonder enig hulpmiddel een salto kan maken. Het heeft niets met badminton te maken, maar welk team kan dat nou zeggen?

Voor onze eerste wedstrijd begeven we ons naar het centraal gelegen Leusden. In de hal, die qua belichting veel weg heeft van een goedwerkend technocratisch organisatorisch systeem, voelen wij ons als een vis in het water. Na wat inslaan besluiten we om de opstelling iets aan te passen. Ingmar voelt zich goed en ik ben wat minder fit. Om het beste resultaat te behalen besluiten we om de singels om te draaien, Ingmar eerste singel, ik de tweede singel. De rest van de opstelling laten we onveranderd. 

We starten met de eerste twee dubbels. Arjan en ik spelen de eerste dubbel en gaan lekker van start. We komen gelijk op een mooie voorsprong. De focus is er en we stampen door naar een mooi eind in de eerste set in een winst van 12-21. En dan de tweede set, ook daar komen we vrij gemakkelijk op een voorsprong. Maar dan, dan beginnen de foutjes. Oké, we laten de verzachtende woorden achterwegen, het was gewoon prut aan mijn kant! Shuttles vlogen aan alle kanten uit. Laten we het erop houden dat een gemiddelde medewerker van de Intertoys, met een racket vanuit eigen assortiment beter de lijnen weet te vinden dan ik dat kon op dat moment. Het lukte de tegenstander daardoor om terug te komen en het werd een spannende pot. 20-20, de verlening in. Gelukkig hebben we Arjan nog, die de spreekwoordelijke baard nog niet aan de wilgen had gehangen. Onze steunpilaar Arjan rammelt wat van links naar rechts op het veld en bleef kalm. Gelukkig kunnen we de set naar ons toe trekken en winnen we in 20-22.   

Ondertussen zijn Max en Ingmar begonnen aan hun eerste partij van het seizoen. De dubbel loopt lekker. In de eerste set hoeft de trukendoos nog niet open en noteren we een winst van 14-21. Aardig als onze Max en Ingmar zijn wordt de tegenstander enige ruimte geboden in de tweede set. Maar niet te veel, toch? Niet heel ruim, maar de winst die telt, de tweede set gaat in 18-21 naar Max en Ingmar. Netjes gespeeld strijders! 

We hebben de eerste twee dubbels binnen en beginnen aan de enkelpartijen. DRI (Debuterend Rambaas Ingmar) speelt de eerste enkel. In de eerste set is het wat inkomen. Er gaan wat shuttles uit, in het net, nog niet helemaal top. Het zorgt er in ieder geval voor dat de set gelijk op gaat. Helaas gaat de eerste set verloren in 22-20. Dan de tweede set. Ingmar herstel zich en speelt mooi spel. We zien dit terug in de stand, en kunnen de set in 11-21 op de kaart van Ingmar bijschrijven. We maken ons op voor de eerste derde set van het seizoen. Ingmar blijft goed spelen. Oké, er gaan soms wat slagen mis, maar dit heeft geen gevolgen voor de uiteindelijke uitslag. Onze baardloze rambaas weet de derde set te winnen en we noteren een eindstand van 17-21 in Magister. Goed gespeeld Ingmar!

Ik speel de tweede enkel en tref een tegenstander van formaat. Letterlijk. De eerste set loopt voorspoedig en ik kom als snel op een comfortabele voorsprong van rond de 11-5. De conditie is er nog niet helemaal, het soepele spel evenmin, maar het is voor nu genoeg en ik win de eerste set in 13-21. We stampen de tweede set in, en krijg van de boertjes nog wat mentale ondersteuning. Ook in de tweede set kom ik niet in de problemen en weet deze vrij eenvoudig binnen te hengelen in 15-21.

Dan is het de beurt aan onze held, met baard, die sneller van shirts wisselt dan feitelijk waarneembaar is. Wie? Arjan natuurlijk. In de eerste set lijkt de service van onze intercontinentale en nationale volksheld wat te haperen. Als een volleerd gevorderd beginnend badmintonspeler wordt de shuttle op een dusdanige wijze in het spel gebracht dat u vergeet dat hetgeen bedoeld is als een service. Als tegenstander blijft u totaal gedesillusioneerd achter. U ziet hier het werk van een echte rambaas. Arjan buffelt rustig verder en sleept de eerste set knap binnen in 15-21. Dan de tweede set, waarbij de analyse van onze sportdocent altijd dichtbij is. Met wat tips op zak stellen we de service iets bij, wat niet eens nodig blijkt te zijn, want een verplettering van 11-21 is in aantocht. Lekker binnen getikt Arjan!

Voor de laatste enkelpartij staat onze topper Alex opgesteld. Maar eerst is het tijd voor zijn danoontje, die hij nuttigt zonder lepel, zoals alleen een Alex dat kan. Welnu, de partij. In de eerste set komt de tegenstander er niet aan te pas en delen we het eerste pak slaag uit in een net geen ODT, 10-21. De tweede set gaan wat moeilijker. De backhand wordt minder opgezocht en puntjes gaan verloren. Het lukt niet op tijd op de schade in te halen, wat een verlies oplevert in 21-16. Nu wordt het spannend, de derde set. We hebben tussendoor nog tijd voor een nagenoeg niet te openen vegetarische mueslireep, maar dan zonder muesli, die ingezet wordt als versnapering voor de lekkere trek. Veder heeft de derde set qua sound bij vlagen wat weg van Japanse  Kong Fu. Over en weer worden geluidseffecten weergegeven wat u de behoefte geeft om wat plankjes door midden te slaan. Rackets lijken door bamboestokken te zijn vervangen. Het Japanse schouwspel zet zich voort en Alex bijt zich vast. Knap spel Alex! De set wordt gewonnen in 16-21.

We staan op een mooie voorsprong van 0-6 en zijn voornemens met de laatste twee punten met de dubbels ook binnen te tikken. Alex en Ingmar spelen de derde dubbel. Het gaat gelijk op in de eerste set. Het verschil wordt in de verlening gemaakt, wat een winst betekende van 24-22. Dan de tweede set. Die vergeten we snel (8-21). Ruimte voor verbetering. Het wordt een mooie strijd, maar helaas kunnen we de wedstrijd net niet naar ons toe kantelen en verliezen in 22-20.

We zijn aanbeland aan de laatste dubbel, die Max en ik voor onze rekening nemen. Max & ik, het is als een geoliede machine die zelfs zonder olie door blijft lopen. En lopen doet het! We komen in de eerste set geen moment in de problemen en hengelen een winst binnen van 12-21. Dan de tweede set. Goed, de teugels gaan wat losser, maar dit heeft verder geen negatieve gevolgen. We peddelen een mooie 15-21 binnen. We zijn opgelucht en hebben lekker gespeeld. Met de 1-7 overwinning staan we voor nu gelijk op een eerste plek