U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van team BC Harderwijk 3

week 1 week 2 week 3  week 4  week 5 week 6  week 8  week 9  week 11  eindstand 

 Week 11 BC Harderwijk 3 - Bas Badminton 1

Zondag 17 december. Vandaag spelen we thuis tegen BAS Badminton 1. Helaas zijn Erik en Edwin nog geblesseerd en daarom komt Edward ons team versterken. Het is volle bak want er spelen 6 teams thuis en hebben alle negen banen vandaag wel nodig. Nadat we het signaal krijgen dat een heer van de tegenstander wat later is wordt er gestart met de damesdubbel. Op het moment dat we daar goed en wel mee willen starten gaat plotseling het licht uit. Gelukkig kunnen we, na een kwartier, als het licht weer aan is met enige vertraging starten met de dames dubbel.

Chantal en Lisa starten goed en kunnen net niet de 1e set winnend afsluiten. Na wat tips van de coach herpakken zij zich en weten de 2e set te winnen. De 3e set is spannend en Chantal en Lisa weten geconcentreerd de 3e set met winst af te sluiten. 

Daarna starten Walter en Edward met de herendubbel. Het wordt lastig tegen een ervaren tegenstander en de 1e set wordt verloren. De 2e set waarin de spanning eraf is komen we wat meer in het spel maar kunnen de 2e set ook niet meekomen en wordt verloren.

Lisa gaat voor de 1e damesenkel de baan op. De 1e set is spannend maar kan niet omgebogen worden naar winst. In de 2e set krijgt Lisa last van haar ademhaling en kan helaas de sterke tegenstander niet op de knieën krijgen en ook de 2e set wordt verloren. 

Edward gaat de baan op voor zijn 1e herenenkel in de 1e klasse en probeert zich te weren en punten te pakken. Helaas gaat de 1e set naar de tegenstander. In de 2e set kan Edward meer punten halen maar door het klasse verschil niet een voet tussen de deur krijgen en de tegenstander gooit deze met winst in de 2e set dicht.

Walter kan zich opmaken voor zijn herenenkel en na een iets moeizame start weet hij zich snel te herpakken en de 1e set naar zich toe te trekken. De tegenstander maakt in de 2e set te veel fouten en ook de 2e set weet Walter naar zich toe te halen.

Jennifer is inmiddels ook de baan op gegaan voor haar damesenkel. Jennifer staat geconcentreerd en gedegen te spelen en weet de 1e set te winnen. De 2e set gaat net als de 1e voorspoedig en Jennifer laat zich niet uit haar spel halen. Ook de 2e set weet Jennifer te winnen waardoor het nu 3-3 gelijk staat en de gemengd dubbels kunnen nog voor verrassingen zorgen. Het is al top dat we nu op 3 punten staan en doen daarmee al goede zaken voor de stand van de competitie.

De beide gemengd dubbels worden tegelijkertijd gespeeld. Jennifer en Edward gaan als vader dochter voor het eerst in de competitie een GD spelen. Door het klasse verschil wordt de 1e set verloren en ook de 2e set wordt door de ervaren tegenstanders gewonnen. Wel mooi te zien dat vader en dochter gezamenlijk op de baan hun 1e wedstrijd in de competitie hebben gespeeld.

Bij de gemengd dubbel met Walter en Lisa heeft er een wijziging plaatsgevonden. Lisa kon vanwege een migraine aanval niet verder spelen en in overleg heeft Chantal har plaats ingenomen. De 1e set wordt onverwacht gewonnen. De tegenstander maakt fouten en kan niet in de wedstrijd komen. De 2e set zijn de rollen omgedraaid en weet de tegenstander te winnen.  In de 3e set weten Walter en Chantal zich te herpakken en door geconcentreerd te blijven spelen en weinig fouten te maken wordt deze met winst afgesloten. Een fantastisch resultaat behaald door het team met als einduitslag 4-4 op de teller doen we goede zaken.

 

Week 9 Flevoland 2 - BCH 3 Zaterdag 2 december 13:30u

 

Om 13:30u speelde team 3 uit tegen Flevoland. Helaas zijn Erik en Edwin nog steeds geblesseerd en hadden wij dus een invaller nodig. Na heel wat overleg kon Allard met ons mee richting Lelystad. Vol goede moed begon team 3 aan de heren- en dames dubbel. Omdat ze vanuit het uit-team geen tellers hadden hebben Emiel en Lisa bij deze wedstrijden de scores bijgehouden. Het begon al lekker.. gezeur over de shuttle. Harderwijk vond de shuttles veel te snel maar volgens de tegenstanders waren ze prima. Al vrij snel kon iedereen het naast zich neerleggen en begonnen zo de dubbels. 

Walter en Allard kwamen een beetje moeilijk in het spelletje. Ze begonnen sterk maar dit wisten zij helaas niet vast te houden. Met een eindstand van 14-21 en 15-21 werd deze dubbel verloren. 

Bij de dames verliep de eerste set heel moeizaam. Met een score van 12-21 dachten de dames; dit kan echt niet. En daar gingen ze, de tweede set. Eindstand 21-15. Dat betekend een derde set. De dames kwamen steeds meer in het spelletje. Jennifer en Chantal vochten en deden er alles aan om het eerste punt voor Harderwijk binnen te slepen. Helaas konden zij het niet vasthouden en uiteindelijk met een eindstand van 16-21 ging het tweede punt ook naar Flevoland. 

In de tussentijd begon Allard aan zijn single. Een heel stroef begin van de eerste set. 7-21 was de uitslag van deze set. Het lukte allemaal niet zei Allard. Maar gelukkig hadden wij onze trouwe supporter en coach bij ons om Allard een paar goede tips te geven. En zoals Emiel altijd zegt: rustig spelen en vooral geen druk zetten op jezelf. Deze gouden tip werkte en Allard speelde zijn tweede set heel sterk. Helaas net niet goed genoeg voor een derde set maar met een mooie uitslag van 20-22 mag Allard trots zijn. Allard, bedankt voor het invallen!

Intussen is ook Jennifer begonnen aan haar single. De vorige keer tegen deze dame won zij in drie sets. Maar vandaag had Jennifer meer moeite. Het lukte allemaal net niet en ook een flinke verkoudheid hielp niet mee. De eerste set werd het 14-21 in het voordeel van de tegenstander. Tijdens het eind van de tweede set ging ik wat dichter bij de baan staan om Jennifer door deze set heen te slepen. Wat had ze het zwaar. Op een gegeven moment dacht ik dat ze moest opgeven. Maar onze strijder Jennifer bleef doorgaan. Met een eindstand van 23-25 (!!!!) werd het net geen derde set. Knap gestreden Jennifer.

Dan moest Walter het maar doen in zijn single. Vol goede moed stapte hij de baan op. Hij had ook echt het idee om het eerste punt voor Harderwijk binnen te slepen. Helaas liet de tegenstander dit niet toe en in 2 sets werd Walter verslagen. Einstand 17-21 en 19-21. Van deze wedstrijd heb ik zelf niet veel gezien omdat ik zelf eindelijk mocht beginnen met mij singel. 

Eindelijk mocht ik ook mijn wedstrijd beginnen. Jennifer baalde nog zo van haar single dat ze tegen mij zei: win alsjeblieft van haar. Zo gezegd zo gedaan. Eerste set winst met 21-8. Dat ging wel erg gemakkelijk. De tweede set speelde ik wat rustiger, wat ik eigenlijk niet had moeten doen want de tegenstander liet het er niet bij zitten. Bij de 11 kwam Emiel naar mij toe en zei dat ik niet te “nonchalant” moest spelen. En ik wist dat hij gelijk had. Dus ik ging er nog even vol voor en werd zo eindelijk het eerste punt voor Harderwijk gemaakt met een eindstand van 21-15. Op naar de laatste wedstrijden. De mix.

Allard en Chantal speelde een mix. Hiervan heb ik eigenlijk niets gezien omdat ik zelf speelde. Ik zag alleen dat het 4-11 stond in het nadeel van BCH. Terwijl het bij de mix van Walter en Lisa juist andersom was; 11-4. De mix van Chantal en Allard eindige in een stand van twee keer 9-21. Helaas, geen tweede punt voor Harderwijk. Walter en Lisa stonden te knallen. Alles was raak en de eerste set werd gewonnen met 21-9. Dat ging lekker dachten we. Maar.. te vroeg gejuicht.. De tweede set begon weer heel sterk. Met een voorsprong van 19-8 (!!!) wisten Walter en Lisa alsnog te verliezen met 22-24. (Dat wordt straftraining woensdag) Dan de derde set maar winnen. Deze set liepen de twee partijen heel gelijk op. Maar helaas wisten Walter en Lisa het niveau van de eerste set niet meer terug te pakken en de derde set werd gewonnen door Flevoland met 21-17. 

Als je goed hebt meegerekend betekend dit dus helaas een eindstand van 1-7. Helaas geen goede wedstrijd voor het derde team. Voor nu staat team 3 nog op een 4e plaats. Volgende week tegen de Sjeve sjuttel (momenteel 3 punten onder Harderwijk) moeten we flink punten pakken willen we ons 4e plekje behouden.

 

Week 8 Harderwijk 3 – Putten 1

Zaterdag 18 november. Vandaag hadden we om 9 uur weer een wedstrijd in Stadsweide. Omdat Lisa eerder weg moest en Walter later kwam begonnen we met de damesdubbel. Deze werd gespeeld door Lisa en Chantal. De eerste set werd net verloren 20-22. Maar vol goede moed begonnen ze aan de tweede. Die werd uiteindelijk gewonnen met 21-15. Nu wilden Lisa en Chantal ook de derde set winnen. Dit lukte met 21-13. Dus stond het 1-0 voor Harderwijk. 

Ondertussen was Walter ook gearriveerd. En op de andere baan was de herendubbel begonnen. Doordat Erik en Edwin geblesseerd waren hadden we een invaller vanuit de jeugd. Rick speelde samen met Walter de herendubbel. De eerste set werd net gewonnen met 22-20. En dus gingen de heren vol goede moed de tweede set in. Ook deze werd gewonnen. Met 21-18. Dat betkende voor Rick zijn eerste wedstrijd winst bij de senioren en voor team 3 dat ze 2-0 voor stonden.

Tijdens de tweede set van de heren begon op de andere baan de tweede damessingel. Dit omdat Lisa niet zeker wist of ze anders op tijd klaar zou zijn. Lisa had een aantal jaar geleden al eerder tegen deze tegenstander gespeeld. En toen in drie sets verloren. Ze was daarom een beetje gespannen voor deze wedstrijd. Maar ze ging goed van start en won de eerste wedstrijd 21-13. Na een aantal tips van Rinske begon ze aan de tweede set. Ook deze wist ze te winnen. Dit keer met 21-16. Dit betekende dat het 3-0 stond voor Harderwijk

Zodra de herendubbel op de andere baan was afgelopen begon Walter ook met zijn singel. Deze werd volgens mij redelijk makkelijk gewonnen door Walter. DE eerste set was 21-8 en de tweede set was 21-12. Zelf heb ik niet zo veel van de wedstrijd gezien omdat ik aan het tellen was bij Lisa. Voor de tussenstand betekende dit 4-0.

Toen Lisa klaar was met haar singel begon Jennifer aan haar singel. Voordat ze begon vertelde ze mij dat ze een beetje gespannen was. Terwijl Jennifer daar nooit last van had. Toch begon ze goed. De eerste set werd gewonnen met 21-15. Ondertussen wisten we ook dat het al 4-0 stond en ze dus niet meer hoefde te winnen. Ondanks dat verloor ze de tweede set met 15-21. De derde set ging ze heel goed van start en uiteindelijk wist ze die 21-9 te winnen. Oftewel het stond 5-0 voor Harderwijk.

Nadat Walter klaar was met zijn singel is ook Rick de baan op gegaan. Rick werd gecoacht door Rik. De eerste set ging super goed. Maar verloor hij net met 20-22. De tweede set ging iets minder. Die verloor hij met 7-21. Dit betkende het eerste punt voor Putten en 5-1 voor de tussenstand. 

Nadat alle singels gespeeld waren hebben we ervoor gekozen om de twee mixen tegelijk te spelen. Rick en Chantal speelden de eerste mix. Ondanks dat ze nog niet veel samen hebben gespeeld gingen ze goed van start. De eerste set werd verloren met 18-21. De tweede set ging vervolgens iets minder. Deze werd uiteindelijk ook verloren met 10-21. Op de baan daarnaast speelde Walter en Jennifer de tweede mix. De eerste set was heel spannend en werd net gewonnen met 27-25. De tweede set werd vervolgens verloren met 19-21. Maar in de derde set wisten ze zich weer te herpakken en te winnen met 21-12. 

Uiteindelijk heeft Harderwijk 3 gewonnen met 6-2 van Putten 1. Rick bedankt voor het invallen!

Week 6: BC Harderwijk 3 -  Amptmeijer Badminton 80 2  4-11-2017

Zaterdag 4 november. De wekker vandaag op standje vroeg, want om 9 uur wacht voor ons de wedstrijd tegen Wezep in onze oude vertrouwde sporthal “Stadsweide”
Omdat Lisa eerder weg moet en omdat Walter pas later aanwezig kan zijn, hebben we wat wedstrijden omgegooid.
Daardoor beginnen we goed met een overwinning in de damesdubbel.
Hierna volgt de singel partij van Walter. Na een stroef begin, herstelt Walter zich goed en trekt de 2de set naar zich toe. Helaas is de 3de set voor de tegenstander.
De herendubbel van Walter en Erik gaat helaas ook verloren. Jennifer maakt het in de singel spannend, maar kan niet voorkomen dat de tegenstander verder uitloopt. Edwin kan het tij ook niet doen keren en verliest ook zijn singel partij. Alleen Lisa weet haar enkelpartij overtuigend te winnen en zorgt voor het 2e punt. Beide mixpartijen gaan in 3 sets verloren.
Helaas, eindstand 2-6

Week 5 : BC Harderwijk 3 – BC Hellas 1 25-10-2017

Onze vijfde wedstrijd is aangebroken. Een doordeweekse thuiswedstrijd in een meer dan volle sporthal, dat dan weer wel. Is dan wel een lastige puzzel om de wedstrijd op tijd gespeeld te krijgen. Onze eigen team gemobiliseerd om op tijd te zijn, wat ook bijna gelukt was, op een vergeten bril na. De tegenstander was ook wat later dan gepland aanwezig, kortom op tijd starten werd niet gehaald. Ons team was deze week aangevuld met Max, omdat Edwin nog was geblesseerd. We moesten aantreden tegen Hellas. Een goed ingespeeld en sterk team, het team waar we vorig jaar dik klop van hebben gekregen, toen echter in een andere setting. Vol vertrouwen gingen we aan de slag.

De herendubbel was er een van te laat gestart. Walter en Erik liepen tot de elf achter de feiten aan, kwamen daarna op dreef, en dit in beide sets, gevolg verlies van 21-19 en 21-18. Dan maar weer de damesdubbel die het erg goed deed. Helaas hebben we geen beeldmateriaal, maar ik zal het zo realistisch mogelijk beschrijven.

Stand 19-19 in de derde set. De rally komt op gang, ik sta achter de baan. Ik zie de shuttle van de tegenstander naar de forehandzijde kort komen. Echter Chantal en Jennifer staan links in het veld. Jennifer komt aanstromen en neemt een duik en speelt, ik weet niet hoe, de shuttle terug. Tegenstander verrast en er komt een hoge bal terug. Jennifer staat op en de rally loopt verder. Wat slagen weer heen en weer, Jennifer moet nog een keer duiken naar de backhandzijde voor, ook gelukt. Uiteindelijk beslissen de dames de rally in hun voordeel, 20-19 voor BCH. Jennifer aan opslag, goede service, hoge return, Chantal speelt een drop, en scherp…… 21-19 en en winst was daar in drie sets. Ja Jennifer dat was de rally van het seizoen!”

Stand 1-1. Dan mag Max aan de bak. Heel relaxt stond Max een goede set te spelen. Helaas net verlies van 21-18. De tweede set was wisselend, goed spel afwisselend met iets minder. Met 21-14 helaas verloren, maar Max je speelde een goede pot. Dan de beurt aan Jennifer in de singel. Dit kost me meestal een paar jaar , als je langs de baan staat/zit te kijken. De eerste set gehele tijd 1 punt achter, gelijk, een punt achter, gelijk om uiteindelijk te winnen met 25-23. De tweede set was wat minder, maar Jennifer kan in een derde altijd weer iets meer. Ging weer gelijk op, helaas nu net verloren 24-22 in de derde, maar Jennifer knap gespeeld, maar wel 3-1 achter. Toen mocht Walter de baan op. Hiervan heb ik weinig gezien, want tegelijk stond Lisa te spelen en ik was de scheidsrechter. Walter had het lastig, kwam niet geheel in zijn spel en de tegenstander stond lekker te spelen. Helaas dus ook voor Walter verlies, 4-1 achter. Gingen we dan weer week 4 herhalen. Lisa was echter lekker op dreef op haar baan en won de eerste. De tweede had ze het lastig, kwam 13-7 achter, maar ineens had ze haar oude spelletje weer door. Ze kwam langszij, ze kwam voor, weer gelijk, maar dacht toen, nu is het klaar en serveerde de wedstrijd uit. Mooie winst in twee sets Lisa, hou die stijgende lijn vast. Stand 4-2. Lisa was zo in haar nopjes dat ze gelijk de regie in handen nam. Het hele team werd gecommandeerd en nu gaan we voor de 4-4. We moesten dus wel winnen, want een boze Lisa wilde we niet. We starten de mixen gelijk. Beide mixen stonden lekker te spelen en wisten de eerste set in 21-16 te winnen.  Erik en Chantal gingen in de tweede set iets minder van start, 11-9 achter. Door rustig door te spelen en de steun van de supporters aan de kant, kwamen we tot 19-19, dan maar gelijk door, gelukt 21-19 winst. Stand 4-3. Dan de mix van Walter en Lisa. Die hadden even een dipje of rustmomentje in de tweede set, gevolg een derde set moest de beslissing brengen. Hier gingen ze als een komeet uit de startblokken, 11-5 voor bij de wissel. Dat zag er goed uit. Echter Hellas gaf gas, 15-15, 17-15 achter, 17-17 en daar gingen Lisa en Walter. Met een paar laatste sterke punten haalde ze met 21-18 de winst binnen. Eindstand 4-4. Kortom een mooie pot, met veel strijd en een einduitslag waar ik nu, een dag later, best tevreden mee ben. We staan ook nog bovenaan, wel met een wedstrijd meer gespeeld, maar ja de concurrentie moet ons eerst maar zien in te halen. Volgende wedstrijd zaterdag 4 november om 9:00 in Stadsweiden. Komt allen kijken.

 

Week 4 : Bas Badminton1 – BC Harderwijk 3 8-10-2017 

Het heeft even op zich laten wachten maar de schrijver was wat druk en wachtte op de juiste inspiratie voor deze verslagen.

We moesten naar Biddinghuizen, zondagmiddag om 12:00 uur. We konden aantreden tegen het sterke BAS, wellicht op voorhand een van de kampioenskandidaten. Het was dan ook jammer dat onze voorbereiding verre van ideaal was. Edwin helaas geblesseerd. Zondagmorgen moest ook Walter helaas afzeggen, geveld door de griep. Daniel dus uit zijn bed gebeld en gelukkig hij kon invallen. Wat bij deze wedstrijd wel goed geregeld was, is de technische staf. Een specialistenteam van 3 spelers/coaches/trainers was afgereisd naar het verre Biddinghuizen om ons terzijde te staan. Vooraf hadden ze de teamopstelling ook goed bekeken en overlegd. Toen de wedstrijden.

De herendubbel was een makkelijke prooi voor BAS. De dubbel van BCH was niet in vorm. Gelukkig beginnen de dames Jennifer en Chantal hun draai te vinden in de dubbel en wisten in drie sets te winnen, stand 1-1. Daarna mocht Erik aan de bak. Hij deed lekker mee, maar twee verkeerde keuzes op het eind van set twee, maakte dat hij er geen derde set uit kon slepen. Dus 2-1 achter. De tactische keuze van de technische staf leek goed uit te pakken. Lisa stond hele goede sets te spelen. Helaas moest ze net haar meerdere erkennen in de dame van BAS. 3-1 achter. Toen onze invaller Daniel. Of het nu wat vroeg was voor hem, de druk, of de tegenstander. Hij kwam echter niet lekker in zijn spel. Helaas verlies in twee sets. Stand 4-1. Het begon dramatische vormen aan te nemen, maar gelukkig hebben we vaker laten zien van een achterstand terug te kunnen komen. Jennifer mocht de baan op voor haar singel. In twee makkelijke sets haalde zij de winst binnen 4-2. Op naar de mixen. Het dubbel Daniel en Lias hadden de sterkere mix tegenover zich. Ze hebben hard gevochten, maar helaas verlies. Stand 5-2. Dan de laatste mix van Erik en Chantal. Bij vlagen goed spel, maar helaas ook bij vlagen slecht spel. Gevochten maar helaas wat foutjes aan het eind van de derde set maakte dat we verloren. Eindstand 6-2 verlies. We stonden weer met onze voetjes op de grond. In de ranglijst nog wel bovenaan, maar door 7 teams in de poule verschillende gespeelde wedstrijden. Dat mag echter de pret niet drukken, we doen lekker mee. Emiel, Rinske en Rik, bedankt voor de support, de coaching, technische uitvoering en de gezelligheid.

Week 3: Sjeve Sjuttel 1 – BC Harderwijk 3  30-9-17

De derde wedstrijd op naar de koploper Sjeve Sjuttel. Dit team speelt ook al wat jaren in de eerste klasse dus we mochten er weer tegen aan. Helaas was Edwin geblesseerd. Om Erik ( de bijna Abraham) te ontzien was Daniel mee voor het enkelspel. 

Walter en Erik mochten de baan op voor de herendubbel. Lekker ingespeeld wonnen we de eerste set redelijk eenvoudig. De tweede set maakte we het ons zelf lastig, maar wisten de winst te pakken met 20-22. Voor de damesdubbel stond het ingespeelde koppel Chantal en Jennifer op de baan. Die hadden de smaak te pakken en zetten met 21-19 en 21-9 de 2-0 op het scorebord.

Toen mocht Daniel aan de slag. Hij mocht lekker zijn eigen spel spelen en ervaring op doen tegen de zeer sterke heer van de tegenstander. Bijna wist hij de derde set eruit te slepen. Goed spel Daniel! Na verlies van Jennifer in de eerste set van 23-21 ging ze beter spelen en haalde de 2e en 3e set eenvoudig binnen. Stand 3-1. Nu Walter en Lisa de baan op. Walter speelde vooral tegen zichzelf. Op tijd wist hij de knop om te zetten en haalde wederom in drie sets de overwinning binnen. Op de andere baan was Lisa goed gestart. Met 21-12 haalde zij de eerste set binnen. De tweede en derde was de tegenstander net even wat beter. Na een vermoeiende strijd helaas verlies voor Lisa. Stand 4-2. We bleven dus ongeslagen, maar we wilde meer.

In de eerste mix het nu nieuwe koppel Lisa en Walter. Zij speelde tegen een sterk duo. De eerste set ging ook verloren. Walter ne Lisa gingen echter beter spelen en raakte aan elkaar gewend. Met 21-19 en 21-15 haalde zij het vijfde punt binnen. Op de andere baan stonden Erik en Chantal te spelen. Beide speelde een lekkere pot en met goed aanvallend spel een mooie overwinning in 2 sets. Eindstand 6-2 winst en we zijn koploper!

Na afloop aan de bar met de tegenstanders en de spelers van BC Harderwijk 4, de mannen die hier ook speelden vast even de verjaardag van Abraham Erik gevierd. Nu op naar volgende week waar ons de uitwedstrijd wacht tegen BAS, op voorhand een van de kampioenskandidaten. Kijken of we daar ook de nodige punten mee kunnen nemen.

 

Week 2: BC Harderwijk 3 – BC Flevoland 2    25-9-17.

Wedstrijd 2, onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vandaag tegen, het altijd lastige, BC Flevoland een team wat we vaker zijn tegengekomen. Vandaag had Walter andere verplichtingen. We zijn gestart met de dames en herendubbel. Vandaag dus Edwin en Erik samen. Wat een wisselende wedstrijd, we waren duidelijk op zoek naar het samenspel. Uiteindelijk een verlies in drie sets. Ook bij de dames Lisa en Chantal was het zoeken naar het samenspel. Met 22-24 in de tweede set was een derde net niet gehaald, dus 2-0 achter.

Op naar de enkelspelen. Edwin ging voortvarend van start, maar kwam niet in zijn spel. Daarnaast speelde een oude blessure hem parten, gevolg een 2 sets verlies. We staan 3-0 achter, dit lijkt een afstraffing te worden. Gelukkig wist Jennifer het eerste puntje op het score bord te brengen. Met wisselend goed en minder goed spel, weet zij altijd net iets meer op het veld neer te leggen. Knappe winst in drie sets. Door met de volgende twee enkelspelen. Lisa had weinig moeite met haar tegenstander en bracht in 2 sets de 3-2 op het scorebord. Erik had wat meer moeite. Na een half jaar geen singel gespeeld te hebben, ook niet zijn favoriete spel, wist hij met alle ervaring en tactische ingrepen toch de derde set naar zicht toe te trekken en bracht hiermee de score gelijk, 3-3.

Op naar de mixen, we hadden de overwinning ineens weer in eigen hand. De eerste mix was van het nieuwe koppel Edwin en Lisa. In 2 spannende sets 23-21 en 23-21 haalden zij de winst binnen, 4-3 voor. Erik en Chantal speelde een lastig eerste set. Na een achterstand wisten zij toch te winnen met 24-22. Hierna liep de tweede set erg soepel en in winst omgezet. Eindstand 5-3. Kortom een mooie teamprestatie, waarbij we de achterstand van 3-0 hebben omgezet in 5-3 winst. Dit bracht ons op de tweede plaats in de poule.

 

Week 1: Putten 1 – BC Harderwijk 3 23-9-17

Het was zover de eerste wedstrijd van het seizoen. Team 3 mocht aan de slag in de eerste klasse, dit omdat we vorig jaar het kampioenschap hebben binnen gesleept. De samenstelling van het team is wel iets veranderd. Maar we gaan goed voorbereid aan de slag met de ervaring van de oude mannen  en de girlpower van de jeugdige dames. Doel is handhaven en het liefst eindigen in het linker rijtje.

Lisa was de eerste wedstrijd nog afwezig, maar gelukkig wilde Jennifer zich aansluiten bij ons team. Dus op naar putten. Putten wat al een paar jaar in deze klasse speelt, kortom een pittige tegenstander. We starten met de herendubbel van Walter en Erik. Was even aan elkaar wennen, maar langzaam ging het beter. Uiteindelijk waren we in de derde set net even sterker en haalden we de winst binnen. De dames waren gelijk met ons aan de damesdubbel begonnen. Jennifer en Chantal zijn al aan elkaar gewend. Helaas was de tegenstander net te sterk en werd er in drie sets verloren. Stand 1-1

Door met de enkelspelen. Edwin kon laten zien waarom hij als eerste heer aan de slag kon. Na een stevig verlies in de eerste set wist hij zich te herpakken en won hij de tweede en derde set. Jennifer moest ook gelijk vol aan de bak, met setstanden 20-22, 21-18 en 21-19 trok ze helaas net aan het kortste eind. Stand 2-2

Nu konden Walter en Chantal de baan op. Na vier driesetters nu een makkelijke overwinning voor Walter. Chantal had weinig in te brengen en verloor haar singel, stand 3-3

Met de mixen voor boeg lag alles nog open. Het ingespeelde koppel Edwin en Jennifer wisten in een spannende 3 setter de winst naar zich toe te trekken. Erik en Chantal kwamen niet in hun spel en verloren in 2 sets. Eindstand 4-4. Conclusie een mooie start van het seizoen

 

eindstand