4 juni 2023

Clubkampioenschappen 2023 recreanten

Op 15 april werden de laatste wedstrijden van de clubkampioenschappen voor de recreanten gespeeld in sporthal De Rumels in Hierden. Wekenlang werd er gestreden om een plekje op deze finaledag op de reguliere speelavonden.

Op de reguliere speelavonden werd het podium van de Dames Dubbel al bekend. Alle koppels hebben daar tegen elkaar gespeeld. Lisa en Astrid gingen er met de tweede prijs vandoor. Jolanda en Annelies mogen zich een jaar lang clubkampioen noemen in deze categorie. Dat hebben ze met overtuiging bereikt: tijdens de campagne hebben ze geen set afgestaan.

In de categorie Gemengd Dubbel waren er nog 4 koppels over op de finaledag. Annelies en Jacob namen het in de halve finale op tegen Astrid en Frank. Dit wisten Annelies en Jacob naar zich toe te trekken waardoor zij in de finale kwamen tegen moeder Jolanda en zoon Timo. Laatstgenoemden hadden in een lastige driesetter Leida en Gouke naar de troostfinale gestuurd.

De troostfinale werd uiteindelijk een prooi voor Astrid en Frank waardoor zij de 3e prijs in ontvangst mochten nemen. In de finale werd weer een driesetter gespeeld. Annelies en Jacob wisten de eerste set nog wel te winnen maar moesten het in de andere twee sets duidelijk afleggen tegen moeder en zoon.

In de categorie Heren Enkel waren er op de laatste dag nog maar liefst 5 kanshebbers: Joost, Jacob, Marc, Claus en Niels maakten nog kans op de titel. Joost en Jacob hadden nog niet tegen elkaar gespeeld in de poule; de winnaar maakte nog wel aanspraak op een plek in de halve finale. In een serieuze driesetter (14-21, 21-19, 21-19) pakte Jacob deze plek in de halve finale. Daar nam hij het op tegen Niels, maar het verzet brak daarin snel. Niels kwam op deze manier relatief eenvoudig in de finale. Dat gold ook voor zijn tegenstander in die finale: Marc versloeg Claus met ruime cijfers. De finale zelf was een stuk spannender. Na drie enerverende sets wist Marc de titel van clubkampioen te pakken en daarmee Niels te onttronen. De derde plek werd bemachtigd door Jacob.

In de Heren Dubbel waren er slechts nog drie koppels aan de beurt; door blessureleed van Manuel en René was de winnaar uit de andere poule al zeker van een plek in de finale. Deze plek werd eerst uitgevochten tussen Timo/Wesley en Joost/Niels. Timo en Wesley wisten dit varkentje te wassen en pakten zo hun plekje in de finale. Joost en Niels mochten op herkansing tegen Jacob en Claus om toch revanche te kunnen nemen op de jonkies. Dat lukte, maar met moeite. Jacob en Claus waren op deze manier wel gelijk zeker van hun derde plek. In de finale ging het lang gelijk op, maar in de derde set wisten Joost en Niels geen vuist meer te maken tegen Timo en Wesley. De jonkies wisten daardoor clubkampioen te worden; Timo dus zelfs in twee verschillende categorieën.

Zie bijgaand de foto’s voor een impressie van de winnaars en de ontvangers van de aanmoedigingsprijs.