18 april 2023

Clubkampioenschappen JEUGD 2023

Afgelopen zaterdag was het zover: de finaledag van de clubkampioenschappen! Iets voor tienen stroomde sporthal de Rumels in Hierden vol met BCH spelers en hun supporters. De afgelopen weken waren de voorrondes tijdens de trainingen gespeeld. De beste spelers streden 15 april 2023 om de titel ‘clubkampioen’. Sommige partijen leken vooraf misschien een gelopen race, maar er werd echt voor elk punt gespeeld. Zo was er voor iedereen sprake van een overwinning; een punt, een set, de wedstrijd, maar bovenal een overwinning op jezelf. Aan het einde van de wedstrijddag was er dan ook een groot applaus voor elke deelnemer.

Prijzen waren te verdienen in het single en dubbelspel, basisschool- en middelbare schooljeugd recreanten en competitiespelers.

In het dubbelspel jongens middelbare school behaalde Jasper een eerste plek en Ric Luuc werd tweede. Ook in het single spel middelbare school was Jasper de sterkste. Quinten werd tweede.

Bij de meiden middelbare school streden Tamara en Eline om de respectievelijk eerste en tweede plek. Leuk om ook daar de sportiviteit tussen beide spelers te zien. Eline mocht als winnaar van het dubbelspel nogmaals het podium betreden. Noëlla verdiende in deze categorie een mooie tweede plek.

De single finale jongens basisschool ging tussen Stanley en Dylano, waarbij Stanley als winnaar uit de bus kwam. Ook Dylano mag trots op zichzelf zijn met de punten die hij in deze wedstrijd op het scorebord liet noteren. Stanley en Dylano gingen beiden ook met een mooie medaille voor eenzelfde uitslag bij de jongens dubbel basisschool naar huis.

De finale van de single competitie jongens was tot op het laatste punt spannend. Wesley won de eerste set, Timo Buurkes de tweede en de derde set… die ging gelijk op tussen Wesley en Timo waarbij Wesley uiteindelijk met 21-19 won.

Ook bij de dubbel competitie bleek Wesley de sterkste. Wat waren de jongens in deze competitie aan elkaar gewaagd! Drie keer 12 minuten lang gaven Hugo, Timo B., Timo R., Daan en Wesley werkelijk alles. De shuttles vlogen razendsnel van links naar rechts, ver en kort over het net… Een lust voor het oog. Er werd echt voor elk punt gestreden. Timo R. verdiende een mooie tweede plek.

De meiden competitie werd uiteindelijk op maandag 17 april gespeeld. Net als bij de jongens competitie was ook dit een wedstrijd die tot op het laatste moment spannend bleef. Er waren drie sets voor nodig voordat Luna met 21 tegen 17 in de laatste set de titel clubkampioen dames jeugd binnensleepte. Danique heeft zich kranig geweerd en verdiende daarmee een mooie tweede plek. In het dubbelspel bleek Luna wederom de sterkste, Mabel werd in deze categorie tweede.

De clubkampioenschappen waren – mede dankzij de heerlijke appels en bananen gesponsord door BONI Harderwijk – een succes! Bedankt voor ieders (sportieve) bijdrage. Wij kijken uit naar de volgende activiteit: de BC Harderwijk Open en het BCH Jeugdtoernooi op 20 mei 2023.