2 juli 2020

‘Sporthal badminton onderbelicht’

Harderwijker Courant, ma 29 juni 2020:

Harderwijk – Uitbreiding binnensportcapaciteit wel of niet bij de Sypel? Dat vraagt Bert Holleman, fractievoorzitter Gemeentebelang Harderwijker-Hierden, zich af.

De Badminton Club is aan het onderzoeken of ze een vergelijkbare sporthal kunnen realiseren voor de helft van wat het de Gemeente Harderwijk gaat kosten. Als er kan worden aangetoond dat zij een sporthal voor de helft van het geld kunnen realiseren, verdient dit volgens Gemeentebelang Harderwijk-Hierden de serieuze aandacht.

Bert Holleman: ”Overigens wil de Badminton Club zelf de nieuwe sporthal betalen door een hypotheek af te sluiten. De kosten die de gemeente Harderwijk dan heeft heeft is nul euro. Het enige is wel dat de gemeente Harderwijk borg moet staan voor als het fout gaat. Maar wat dan nog? In het slechte scenario en wanneer het fout gaat zit de de gemeente Harderwijk met een sporthal in zijn mik, maar dan wel voor de helft van het geld. Zijn we als belastingbetaler nog spekkoper. Dit verhaal is onderbelicht.”

Rapport

Volgens Bert Holleman wil het college te graag een nieuwe sporthal bij de Sypel. Het rapport van een onafhankelijk bureau over de uitbreiding binnensportcapaciteit is daar helemaal naar toe geschreven stelt de fractievoorzitter.

Gemeentebelang wil van het college van burgemeester en wethouders een brede verdiepte toelichting op de plannen van de badminton club maar ook van andere verenigingen die een plan hebben ingediend.