28 juni 2020

We mogen weer!

Yes, we mogen weer! Woensdagavond heeft premier Rutte bekendgemaakt dat per 1 juli binnensport, onder voorwaarden, weer is toegestaan.
We zijn blij met de versoepelingen, maar willen wel benadrukken dat het belangrijk blijft zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot spelers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand te houden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast blijf je natuurlijk thuis als je je ziek of verkouden voelt of als iemand anders uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Maar, het begin is er. We mogen weer badmintonnen. De belangrijkste versoepeling is dat vanaf 1 juli weer gesport mag worden zonder rekening te houden met de anderhalve meter regel tijdens de sportactiviteit. Dit geldt zowel voor jong als oud en voor zowel wedstrijden als trainingen. Zodra de sportactiviteit is afgerond, dus letterlijk zodra je van de baan stapt, geldt de anderhalve meter regel wel weer voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar en jongeren tot 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden van elkaar. Kleedruimtes blijven vermoedelijk gesloten.

Het bestuur is nog in overleg met de gemeente of vanaf 6 juli ook op maandag gespeeld kan worden in de Bogen. Maar de woensdagavond in de Sypel is zeker, op 1, 8 en 15 juli. Daarna is er ook de mogelijkheid om zomer-badminton te komen spelen op de woensdagen van 18.30 uur t/m 20.30 uur.

Om weer te kunnen badmintonnen is Badminton Nederland bezig met de ontwikkeling van een reserveringssysteem, zo kunnen wij als vereniging de banen zo snel mogelijk, gefaseerd en verantwoord aanbieden aan onze leden. Begin volgende week hopen wij hier meer informatie over te krijgen, en dit zullen wij maandag of dinsdag naar de leden communiceren.

Tot binnenkort in de zaal!