U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

JUNIOREN

Bedankt jeugdbegeleiders!

19-7-2019

Op woensdag 17 juli werden de jeugdbegeleiders in het zonnetje gezet voor hun uitMUNTende inzet.

Na de zomervakantie gaan deze toppers weer verder!Myrthe en Chantal ontvingen hun certificaat voor de cursus van de BBF. 

Nogmaals gefeliciteerd!

 

Jeugdnieuws 26-6-2019

 

In deze brief zullen we het laatste nieuws aan jullie kenbaar maken.

 

Speeltijden 

Afgelopen maandag heeft de laatste training plaatsgevonden in sportzaal stadweiden. De training op de woensdagen lopen nog door tot en met 17 juli, op de normale trainingstijden. 

In het nieuwe seizoen zullen we de groepen en tijden gaan aanpassen. Hierover ontvangt u meer informatie voor de start van het nieuwe seizoen. Voor de selectieteams van de competitie zal er in ieder geval een training blijven op maandag en op woensdag. De training zal weer starten op maandag 2 september en woensdag 4 september.

 

Activiteit 

Als jeugdcommissie hadden we nog een activiteit willen plannen in de slot van het seizoen, waarbij ook de ouders welkom waren. Echter ons idee gaf ruimte aan een te kleine groep deelnemers. Met de huidige ledenaantallen hebben we inmiddels een aardige ruimte nodig. We kijken nu naar aan alternatief aan de start van het seizoen. Heeft u een idee, of wilt u mee helpen(denken), uw ideeën en ondersteuning zijn welkom.

 

Competitie 

De bijeenkomst voor de competitie zal ook plaatsvinden in de eerste week van het nieuwe seizoen. Hierover zullen we u nader per email informeren. Heeft u echter al vragen, neem dan even contact op met Erik.

 

Hulp gezocht 

Wij zijn nog steeds dringend opzoek naar ouders die de Jeugdcommissie willen komen versterken. Op dit moment zijn wij met z’n tweeën en dat is te weinig. 

Gelukkig zijn er heel veel ouders die ons willen helpen bij activiteiten. Dat is Super. 

Wij zouden het fijn vinden als er ouders zijn die met ons om de tafel willen zitten om na te denken over het aanbieden van andere activiteiten, hoe wij het ledenaantal kunnen uitbreiden, enz. 

Jouw hulp is zeer welkom!!!

 

Grote Clubactie 

In het nieuwe seizoen doen we als BC Harderwijk ook weer mee aan de grote clubactie. U kunt dus vast iedereen mobiliseren om loten te kopen bij BC Harderwijk. Vanaf 14 september 2019 kunnen de loten worden verkocht. (Maar voorverkoop kan altijd natuurlijk)

 

Feedback 

Graag zouden wij van de kinderen en de ouders feedback ontvangen over het functioneren van de Jeugdcommissie. Erik en Antoinet staan open voor positieve en opbouwende feedback dit omdat in onze ogen de jeugd de toekomst van BCH is. Dus heeft u iets te vragen, melden, op te merken, meld het ons.

 

Sportieve groet en vaste een hele fijne vakantie,

 

Erik Stokkentre en Antoinet Arends

 

Jeugdcommissie

 


Clubkampioenschappen Junioren 2019

Afgelopen weken werden de clubkampioenschappen gespeeld.

Bij de mini's werden er allerlei spellen gespeeld.

Hier waren de volgende winnaars:
1e Daan   2e Gemma   3e Stanley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de recreanten jeugd en competitie groep werden er single kampioenschappen gespeeld

Winnaars jeugd 3:

1e meisjes Nicky      2e meisjes Jet    

1e jongens Casper   2e jongens Joris                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars jeugd 2 gemengd:

1e Tessa 2e Veere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars jeugd 1:

1e meisjes Zoë     2e meisjes Yasmijn

1e jongens Joran  2e jongens Boaz 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allemaal Gefeliciteerd!

Voor Zoë, Joran en Boaz was dit de laatste jeugd clubkampioenschappen. Volgend jaar zullen zij bij de senioren competitie gaan spelen. Succes!

 

 De komende weken worden de dubbelclubkampioenschappen gespeeld.

 


 Jeugdtoernooi Huizen.

Het laatste toernooi van Huizen dit seizoen was op zondag 14 april.

Fabian mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. Gefeliciteerd!

Damian werd ook 1e. Britt en Wesley werden 2e in hun poule.

Weer een geslaagde dag met badminton voor de BCH-ers

 


 

Leuke Clinic door Megan Hollander

update 10-4-2019

Op woensdag 10 april kwam Megan Hollander een clinic aan onze jeugdspelers geven, dit dankzij Veere Peters die dit als verjaardagscadeau had gekregen. Top Veere bedankt!


 

Megan beoefend badminton, maar dan net iets anders. Ze speelt namelijk paralympisch badminton. Het is niet heel anders, regels zijn namelijk wel het zelfde, maar doordat ze een handicap heeft speelt ze in klasse SU5.

Ze staat momenteel hoog in de ranking voor het enkelspel. Daarvoor traint ze dan ook 2x per dag vier dagen in de week.  

Megan Hollander is 20 jaar en woont en traint in Arnhem. Ze speelt daar Badminton en traint hard om deel te nemen aan de paralympische spelen van Tokio 2020!

Je kunt haar helpen om aan de top te komen. Kijk op de site van sport.talentboek.nl  om haar droom werkelijkheid te laten worden.

 

 


 

Huizen Jeugdtoernooi Update 3-2-1019

Op zondag 3 februari 2019 vertrokken Britt, Mabel, Ravi, Gemma, Fabian, Lars, Thijn, Azra, Timo, Veere, Chris, Yasmijn, Myrthe, Damian, Lorraine, Bente, Isa en Wesley naar Huizen om mee te doen aan het 2e jeugdtoernooi van Huizen van dit seizoen. Voor een groot aantal kinderen was het de eerste keer dat ze met een toernooi meededen.

Omdat Rinske (NK Almere) en Erik (aanmoedigen van zijn vrouw Ingrid die aan het hardlopen was in Apeldoorn) werd de begeleiding overgenomen door Chantal en Jeffrey, bedankt toppers.

Wesley ging met een eerste prijs naar huis. Terwijl Damian, Isa en Fabian met een tweede prijs naar huis gingen. 

Een mooie ervaring voor de nieuwe kinderen met een dag vol actie en plezier.

 

 


 

 

 


 


 

 

Ouder-kind toernooi 24 oktober 2018.           Verslag van onze speciale verslaggever Marc

Op de ietwat druilerige woensdagavond in de herfstvakantie werd traditiegetrouw het Ouder-kind toernooi georganiseerd door de jeugdcommissie. De weersituatie buiten zorgde er in ieder geval voor dat aardig wat koppels zich hadden ingeschreven de afgelopen weken. Het ene jeugdlid schreef zich in met een opa (Fabian) of oma (Tycho), terwijl de ander zijn of haar zus/broer uitnodigde om mee te spelen. Dat laatste maakte dat we aardig wat ex-woensdagavondleden mee zagen spelen. Rond de klok van zes uur had iedereen zich verzameld in de Sypel en stond ook alles klaar voor de wedstrijden. Er werd begonnen met een 'stevige' warming-up van Erik. Hij dacht eerst nog een microfoon nodig te hebben om in de hele zaal hoorbaar te zijn, maar gelukkig bleef iedereen redelijk stil en zodoende redde Erik het ook met zijn stem nog wel. Normaal vind ik inlopen vrij saai, maar deze keer zaten er wel verrassende wendingen tussen. Toen Erik hoorbaar schreeuwde dat iedereen ONDER de 20 moest sprinten naar de overkant, zag je gerust de helft van de mensen BOVEN de 20 ook sprinten. Fijn dat ze zich in ieder geval nog jong voelen. Misschien dat we die mensen ook een apart toernooi kunnen aanbieden, waarin zijzelf als kind fungeren en zelf een ouder mogen meenemen. Het is maar een idee..

Afijn, toen de wedstrijdleiding, bestaande uit Myriam en Antoinet, verklaarde gereed te zijn, mocht iedereen zich verzamelen rondom de wedstrijdtafel. Men kreeg een briefje wat in mijn ogen eerst iets weg had van 'boter, kaas en eieren' waarbij er al een rondje in het midden geplaatst was. Maar nee, deze indruk was fout. Het had ook niks te maken met Giro 555, de duivel (666), de Boeing 777 of Teletekstpagina 888 voor doven en slechthorenden. Het draaide vanavond allemaal om het getal 999 in combinatie met een dobbelsteen. Lastig om uit te leggen via een schrijfmedium, maar je mocht twee keer gooien als je de partij won (en de meest gunstige noteren) en één keer als je verloor (en deze noteren). Het uiteindelijke doel was om na 7 à 8 partijen in elke kolom of in elke rij in totaal 9 punten te hebben. Makkelijker gezegd dan gedaan als je bijvoorbeeld steeds 5 of 6 gooit.

 

De groep was tevens ingedeeld in drie verschillende speelsterkten: een zwarte, een rode en een blauwe. Het begint bijna op skipistes te lijken, alleen het makkelijke groen ontbrak nog. Het doel daarvan was om iedereen van dezelfde sterkte (ongeveer dan) tegen elkaar te laten spelen.

Ik bleef zelf vrij lang tellen bij baan 3 en ik heb daar veel leuke partijen voorbij zien komen in alle categorieën. Soms spannend, soms ook helemaal niet (met standen zoals bij PSV-Feyenoord acht jaar terug (10-0)). Soms ouders die best een shuttle konden slaan, soms ook helemaal niet. 

Ondertussen kon er ook genoten worden van verschillende lekkernijen: snoeptomaatjes, komkommer en drop. Even weer op adem komen. Soms achter een telbord (de jeugd), soms lekker even op de houten bank (de ouders). De rondes werden er namelijk met een hoog tempo doorheen gejast, zeker na zeven uur.

Dat kon iedereen gelukkig wel aan en om tien voor acht waren dan ook de laatste partijen afgelopen. Toen kon men naast het eten ook een medaille ophalen als aandenken aan deze editie van het aloude toernooi. Vele dobbelstenen later kon men dus eindelijk gaan rekenen of er '999' inzat of niet. Dit leverde soms lotingen op in de eindstand wat weer leidde tot opnieuw dobbelen. Uiteindelijk kwamen de nummers één en twee naar voren. De winnaar uit de betreffende categorie ging er vandoor met een Oud Hollands Keezenspel en de runner-up met het bekende Uno (vrij tegenstrijdig als je net niet nummer 1 bent).

De avond was natuurlijk niet eerder afgelopen dan acht uur en zeker niet omdat Myriam in het zonnetje gezet diende te worden! Afgelopen vrijdag waren er al dankwoorden gevallen van de voorzitter tijdens de vergadering, maar vanavond was het uiteraard niet anders. De woensdagavond is namelijk Myriam haar natuurlijke habitat geworden. Jaar in, jaar uit de jeugd begeleiden en ondersteunen. Ze bleek zelfs al bijna mijn hele leven lang zich in te zetten voor de vereniging. Nu was Myriam haar man met pensioen gegaan en konden ze eindelijk samen gaan reizen, groot gelijk natuurlijk! Myriam kreeg onder het toezicht van zeker meer dan honderd ogen een diner bon en een bosje bloemen (nog een pluim voor de timing van 'joker' Rick). We gaan de kennis en ervaring van Myriam zeker missen maar ze gaf aan zeker nog wel eens langs te komen. Ze sloot ook af met de woorden: "ja, tot volgende week dan maar weer". Sommige mensen kunnen echt altijd zichzelf blijven.

Toen was het nog niet afgelopen want de groepsfoto was nog niet gemaakt. Wiskunde kan bij een groepsfoto uiteraard niet ontbreken. Men sprak in het Wiskunde A-examen van 2008 tweede tijdvak namelijk over een geslaagde foto “wanneer alle personen op de foto hun ogen open hebben”. Dat is met 47 mensen behoorlijk lastig kan ik je zeggen. Men ging er in 2008 van uit dat iemand met open ogen op de foto staat gelijk is aan 0,96. Als we dan één foto maken moeten we 0,96*0,96*0,96*...*0,96 (0,96 tot de macht 47) berekenen. Dat is de kans op een geslaagde foto en deze bedraagt 0,147 (14,7% zeg maar). Ik had tegen Chantal gezegd dat de kans groter moest zijn dan 50% dat ik een geslaagde groepsfoto terugkreeg. Eerst moeten we dan de kans berekenen dat Chantal met een slechte foto terugkomt: 0,853 (85,3%, best hoog!). Daarna vermenigvuldigen we deze kans net zolang met zichzelf totdat deze onder de 0,500 komt. Dit gebeurt pas na 5 foto's. Wilde Chantal echt heel zeker zijn van een goede foto (kans van 95% dat de foto prima was), dan had ze 19 foto's moeten maken. Zoveel tijd en zoveel geduld hadden we helemaal niet meer! Uiteindelijk kreeg ik er twee toegestuurd en de spelers hebben hun best gedaan om met open ogen te verschijnen op de foto (je kunt het hieronder zelf bekijken)!

Graag weer tot volgend jaar!


Met dank aan onze speciale verslaggever Marc en fotograaf Chantal