U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

Wedstrijdverslagen van team J2

 week 4 - week 5 - week 6 - week 7 - week 8 - week 10 -  eindstand 

 

Week 10 Sjeve Shuttle J2 - BC Harderwijk J2 10-12-2017

We staan klaar in Bunschoten, het is nog vroeg maar we gaan ervoor. Met de instelling om te winnen beginnen we met de eerste dubbel, Laura r en Murron. Het eerste punt is voor Harderwijk. Met een sterk begin staan ze voor met 11-6. Ze staan lekker te spelen ondanks dat het nog vroeg is. Murron en Laura hebben na goed spel de 1e en 2e set gewonnen. In de tussentijd is de andere dubbel Myrthe en Laura c begonnen. Na een goede eerste set, die met de winst gepaard ging, begonnen ze aan de tweede set. Die ging iets moeizamer, maar na een pep talk van de trainer/ coach/ vader/ chauffeur kregen ze wat meer power en wonnen ze ook de tweede set. Na de dubbels is het tijd voor de singles van Laura r en Murron. Laura staat sterk te spelen, maar weet het toch nog spannend te maken. Ze loopt gelijk op met haar tegenstandster, maar heeft uiteindelijk toch de overhand en wint de eerste set. De tweede set gaat goed en Laura weet mooie punten te pakken. Na een goede wedstrijd wint Laura haar single!Ook Murron zit goed in de wedstrijd en speelt met precisie, zodat ook zij mooie punten pakt. De eerste set gaat goed en wint ze. Ook de tweede set gaat super en die wint ze ook! Na twee leuke en goede singles is het de beurt aan Myrthe en Laura c. Myrthe begint goed en pakt een paar mooie punten, de eerste set wint ze ruim. De tweede set gaat wat moeizamer en Myrthe weet het spannend te houden. De tegenstandster weet deze set te pakken dus we krijgen een derde set. Punt na punt vecht ze voor de winst en die krijgt ze ook, de derde set is voor Myrthe! De single van Laura c gaat goed, de eerste set is voor haar. De tweede set gaat wat moeizamer en deze verliest ze net, ook een derde set voor haar. Die gaat goed en wint ze! We staan nu met 6-0 voor en we willen het met de volle winst bekronen. Vol goede moet beginnen we aan de laatste dubbels, met Myrthe en Murron in het voortouw. Het gaat goed ze en ze maken mooie punten. De eerste set is voor hun. Ook de tweede set gaat super en die winnen ze ook! Nu is het de beurt aan Laura r en Laura c die willen winnen om de 8-0 te halen. Dat lukt ze ook na een spannende eerste en tweede set! We kunnen met een voldaan gevoel naar huis, 8-0 gewonnen en boven aan in het klassement! Op naar volgende week.

Week 8 Velp J2- BC Harderwijk J2

Wij van de J2 waren best moe vanochtend, wij moesten namelijk om 10.00 uur in Velp zijn. Dus om 8.55, van de Sypel vertrekken was best vroeg op zo’n koude zondag ochtend. We kwamen aan om de sporthal, wij zochten onze baan op en begonnen wij met warm lopen. Toen wij warm werden gingen we de baan op om in te slaan. Wij hadden vandaag 2 banen, dus toen wij warm gespeeld waren speelden wij 2 dubbels te gelijker tijd. Myrthe en Laura C, wat begonnen zij goed! Een mooie maar ook een hele sterke partij! Ze hadden echt besteden tot het aller laatste punt, En dat was te zien, want de eerste set was te pakken met 21-13! Ondertussen speelden Murron en Laura R ook hun damesdubbel, vooral Laura had heel veel last van opstart problemen, waardoor de tegenstander best dichtbij kwam, maar de dames lieten zich niet kennen, na een goede coaching van onze trainer, liep het een stuk beter, en dat was te zien! De eerste set gewonnen met 21-12. Wij waren heel toevallig even snel klaar met de eerste set, dus high five En door naar de 2de set! Voor Myrthe en Laura C begon het weer super goed, er werden mooie punten gescoord! En als er een keer een punt werd uitgeslagen was het vergeten en doorgaan, dat was super mooi om te zien, elkaar zo oppeppen, en zo besteden als een echt dubbel team dat ze 21-13 wonnen! Wat de stand 1-0 maakt! Echt heel goed!! Wat wel jammer was je dat ondertussen Murron en Laura R niet zo lekker liepen. Net zoals in de eerste set maakte Laura wel weer onnodige foutjes, erg jammer! Hierdoor is de 2de set verloren met 21-17 jammer, de samen wouden hoe dan ook niet verliezen, dus besloten dat ze vanaf punt 1 tot en met de laatste gingen strijden, ze hadden het best zwaar, maar wouden zich echt niet zomaar van de baan af vegen! En punt voor punt knokken! En met succes want te wonnen net met 21-18 wat de stand op 2-0 bracht!

Toen begonnen wij met de singels van Myrthe en Laura C. Myrthe had niet de moeilijkste singel, Maar ondanks dat het niet de moeilijkste was, begon ze haar singel sterk en dacht ze er niet te makkelijk over. Voor elk punt werd weer gestreden! En ze pakte echt punt na punt! Echt heel mooi om te zien! De eerste set pakte ze met 21-8! Ondertussen was Laura C. ook bezig met haar singel, en wat stond zij goed te spelen! Het liep heel gelijk op, maar er was 1 ding dat Laura dacht! Ik ga hem niet verliezen, en dat wat zei dacht deed ze ook! Ze won hem met 21-17, het was echt heel spannend maar ook heel mooi!! Myrthe begon aan haar 2de set, ze begon de wedstrijd meteen heel sterk! Ze veegde de tegenstander gewoon van de baan af, zo sterk zo mooi, echt als team ben je daar gewoon trots op!! Want ze won gewoon weer met 21-8 ze krijgt het gewoon voor elkaar!! De 2de set van Laura C. Ze begon heel sterk, en het liep heel gelijk op! Ze stond te strijden voor haar plekje!! Ze kwam heel ver! Maar net niet genoeg! Echt jammer wij hadden het zo gegund daar ze het zou redden in 2 sets, helaas verloor ze hem met 21-17, dus we gaan toch gewoon voor de 3de set, in de 3de set in zo’n knop omgegaan, wat wij daar zagen is niet te omschrijven in woorden! Ze stond te strijden, en het laatste wat ze wou is verliezen, Laura heeft de tegenstander gewoon van de baan af geveegd en niet zo’n klein beetje ook! Ze won deze wedstrijd gewoon met 21-6!! Echt heel knap! Door deze 2 gewonnen singels staat het nu al 4-0

Toen was het tijd, voor de laatste 2 singels de singels van Murron en Laura R. Murron begon heel sterk in haar singel, het liep heel gelijk op, maar toch wist Murron de voorsprong te pakken, en stond ze op een gegeven moment stond ze 20-16 voor, maar dat laatste puntje wou maar niet. Ze heeft gestreden voor elk punt, maar helaas verloor ze de eerste set met 22-20. Laura R. Begon ook aan haar singel. Ook bij Laura liep het heel gelijk op, bij de 11 had ze toch wel even wat wijze woorden nodig van haar trainer, en dat hielp, ze wist de voorsprong die ze had steeds groter te maken, en ze won de singel met 21-11. Murron begon ook weer aan haar 2de set, en wat in de eerste set gebeurde liet ze zeker niet gebeuren in de 2de set, ze moest en zou gaan voor die 3de set!! Gestreden voor wat ze waard was, punt voor punt speelde zij het spel, en het lukte haar om die 2de set te winnen ze won de set met 21-14. Kom maar op met de 3de set!! De 2de set van Laura was ook weer bezig! En dat ging een stuk minder soepel dan in de eerste set (niet dat die echt soepel liep, maar het gaat om het idee) maar het werd echt heel spannend, maar toen rond de 15-15 stond was het klaar! Laura wou er echt NIET een 3de set van maken, en wat er gebeurde? Tja, spande laatste punten, Maar niet onmogelijk want ze won de wedstrijd wel met 21-16!! Nu de laatste set van Murron nog! Maar wij wisten dat ze het Kon! Vanaf punt 1 de opperste concentratie, en wat stond ze goed te spelen. Verliezen was geen optie voor Murron!! Dus ze gaf alles wat ze had, en won de wedstrijd met 21-10! Ze was bekaf, maar dat mocht ook wel, want het echt een zware wedstrijd!! Na deze 2 gewonnen singels staat de stand nu op 6-0!

Nu de aller laatste wedstrijden voor vandaag!! De laatste 2 dubbels, en dat waren van die Murron Myrthe, En het Laura koppel, Myrthe en Murron begonnen heel sterk en heel mooi, ze gingen echt voor de winst, en gestreden tot de aller laatste punt! Echt heel mooi en heel knap om te zien, ze wonnen de eerste set gewoon gewonnen met 21-10! Het Laura koppel ging ook van start, er zaten van Laura R. Heel wat slordigheid foutjes tussen!  Maar R. Werd wel heel opgepept door Laura C. En dat hielp echt heel goed, hierdoor wonnen ze de wedstrijd met 21-17!! De 2de set van Murron en Myrthe begon echt zo sterk, maar er kwam geen einde aan die kracht! Het was zo mooi om dit te zien! Ze wonnen maar liefst net 21-8 echt heel goed gedaan! Nu de aller laatste set van het Laura koppel, ze begonnen ook heel sterk, en hebben aller gegeven wat ze konden en met een heel mooi resultaat!! Want ze wonnen net 21-11 waardoor de eindstand 8-0 is geworden! Echt een stand om trots op te zijn! Nu lopen wij 2 al 2 punten voor op de nummer 2! Wij als team zijn super trots op elkaar!!!!

 

Week 7: Houten J2 - BC Harderwijk J2

Dit weekend moeten we tegen Houten, de derde keer. We konden meteen beginnen met 2 dubbels.

Laura R en Murron hadden het best wel zwaar. Ze hebben de eerste set meteen hard staan te knokken! Helaas hebben ze deze net aan 21-19 verloren. De tweede set gingen ze opeens super goed! Ze wonnen met 21-9. De derde kwam Houten weer terug, maar weten Laura R en Murron toch de winst te pakken met 21-15.

Laura C en Myrthe begonnen helaas iets minder lekker. Ze stonden goed te spelen maar helaas verloren ze 21-17. De tweede set zijn ze halverwege gaan mixen. Helaas is dit het ook niet geworden. Deze hebben ze verloren met 21-8. Volgende keer beter!

Tussenstand 1-1.

Toen begonnen de singles. Murron begon, die had het best wel zwaar. Myrthe verloor twee weken daarvoor net in 3 sets van hetzelfde meisje, maar nu stond ze opeens hele goed te spelen. De eerste set was zwaar, maar toen Murron op gegeven moment ene aantal punten voor stond ging ze als een speer! Ze won de eerste set uiteindelijk 21-15. De tweede set was iets zwaarder. Deze verloor ze dan helaas ook 21-19. Toen begon de derde set. Deze ging erg gelijk op en we zaten allemaal erg gespannen te kijken. Uiteindelijk wint Murron met 21-15. Ze heeft heel goed staan te spelen!

Tijdens de single van Murron konden we op een tweede baan beginnen met de single van Laura R. Laura R moest tegen de sterkste van het team en ook zij heeft erg goed staan te spelen! We hadden allemaal eigenlijk wel verwacht dat Laura in 2 sets zou verliezen, maar ze heeft er gewoon eventjes een set langer over gedaan! De eerste set verloor ze 21-13. De tweede set stond ze opeens heel goed te spelen en won ze 21-16. Voor ons een hele verrassing. Ondanks dat ze de derde set ook echt heeft staan te knokken heeft ze die helaas met 21-12 verloren. Ze heeft super goed gespeeld, en niemand had zo'n goede wedstrijd verwacht!

Tussenstand 2-2.

Toen begon Myrthe met haar single. Ze moest tegen de minst sterke van het team en iedereen had wel verwacht dat ze zou winnen. Zelf vond Myrthe dat ze niet zo lekker stond te spelen. Toen ze eenmaal wist hoe ze het makkelijkst een punt kon maken probeerde ze dit vol te houden. Ze wint uiteindelijk de eerste set 21-13. De tweede set staat ze weer lekker te spelen. Ook de tweede set wordt uiteindelijk 21-13. Zelf vond ze dat ze niet zo lekker heeft staan te spelen, maar ze heeft gewonnen, daar gaat het om!

Nu mag Laura C haar single gaan spelen. Ze stond echt heel goed te spelen! De eerste set verloor ze helaas 21-15. Ondanks dat ze verloor ging ze de tweede set weer met een goed gevoel in. Ook de tweede set staat ze weer goed te spelen en blijft ze lachen! Dat is een kenmerk van Laura C: wie er ook tegenover haar staat en wat er ook gebeurt ze blijft lachen en er lol in houden! Helaas verliest ze de tweede set ook 21-15. Ze heeft echt lekker gespeeld!

Tussenstand 3-3.

Nu beginnen de laatste dubbels. Murron en Myrthe beginnen als eerste. Ze moeten tegen de twee sterkste van Houten. Ze staan heel goed samen te spelen en uiteindelijk winnen ze de eerste set dan ook met 21-18. De tweede set gaat helaas iets minder (mede door het feit dat ze beter moeten gaan draaien ;)). De tweede set verliezen ze helaas 21-16. De derde set staan ze weer hard te knokken. Ze willen niet verliezen! Ze winnen deze set dan ook 21-17, waar ze erg blij mee zijn. 

Ondertussen zijn Laura en Laura ook al begonnen. Ze staan ook erg goed te spelen. Helaas gaat het draaien ook hier niet zo goed en komen ze er een beetje mee in de knoei. De eerste set verliezen ze helaas 21-12. De tweede set staan ze weer erg goed te spelen. Helaas valt het net niet lekker vandaag. De tweede set verliezen ze dan jammer genoeg met 21-15. Ze hebben wel heel goed staan te spelen!

De eindstand is uiteindelijk 4-4. Hiermee blijven we (gelukkig) met 1 punt verschil bovenaan staan. Nu kunnen we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd volgend weekend tegen Velp!

 

Week 6: BC Harderwijk J2 - Sjeve Shuttle J2

Dit werd al onze derde wedstrijd deze Sjeve Shuttle. De eerste dubbel van Laura R en Murron liep niet zo soepeltjes, Murron had namelijk een blessure en daar had ze in het begin best veel last van. De eerste set werd verloren met 21-14. Na een aardig lange pauze waarin Murron eventjes heeft gehuild en goede troost het ge ja van Walter, Erik, haar vader en haar team gingen ze weer de baan op. Na een goede come back en een iets andere manier van spelen wonnen Laura R en Murron de set met 21-12. Erik had ondertussen aan Silje en Lian gevraagd of ze eventueel konden invallen als het niet meer ging. De derde set verliep in het begin vrij soepel maar na een paar foutjes hier en daar werd het 21-15 voor Harderwijk! Stand 1-0 voor.

Toen was de tweede dubbel aan de beurt, Laura C en Myrthe. En geloof me, je wilt niet weten hoe sterk die twee zijn. Laura C scherp en snel aan het net terwijl Myrthe achter haar iedereen van de baan smasht!! De eerste set werd gewonnen met 21-13. Eenmaal aan de tweede set begonnen konden ze de tegenstander goed onderdruk zetten en werd ook deze set gewonnen, met 21-5. Stand 2-0 voor.

Omdat Murron nog last had van haar blessure werd haar singel nog eventjes opgeschoven en begon Laura R aan haar singel (Laura moest tegen een meisje die ook Laura heette, hahahah!). De vorige keren had ze een spannende singel, zelfs 2 keer een driesetter! Maar deze keer wou Laura R het toch eventjes anders doen en begon haar bij de eerste opslag al gelijk onder druk te zetten. Ze won de eerste set met 21-16. Laura R dacht bij zijzelf nu is ze aan de beurt, en dat was ze ook. Laura R won de tweede set met volle overtuiging 21-8, die tweesetter is binnen! Stand 3-0 voor.

Toen ging Myrthe singelen, jeetje die heeft vooruitgang vooruitgang geboekt! Myrthe won de eerste set met 21-7! Alles had ze een paar foutjes maar Myrthe liet haar tegenstander alle hoeken van de baan zien! De tweede set kwamen er toch wat meer foutjes maar Myrthe hield zich goed rustig, deze set won ze met 21-15. Stand 4-0 voor. Nu was Murron haar singel, gewoon kijken of het gaat en anders is je niet anders! Maar Murron wou graag winnen en won de eerste set met 21-15. Veel last had ze gelukkig niet meer, maar de dropjes werden wel iets vaker gespeeld dan anders. Toen de tweede set begonnen was ging het iets moeizaam maar Murron kwam toch weer terug en won ondanks haar blessure de wedstrijd met 21-13. Stand 5-0 voor.

Toen was Laura C aan de beurt, en wat kan zij het spannend maken zeg! De eerste set verloor ze met 12-21, zelf zei ze dat ze niet goed liep. Maar in de tweede set was dat toch wel ietsje anders, deze won ze namelijk met 22-20! De mensen die meekeken op de tribune konden bij 20-20 de spanning niet meer aan, haha! De derde set, iedereen vond het spannend, Laura C zelf ook! Maar na heel hard vechten, de baan rond rennen en ook nog eens goed te spreiden heeft Laura C de derde set gewonnen met 21-11!!! Stand 6-0 voor.

De dubbels waren aan de beurt, Myrthe en Murron gingen als eerst. Na een paar miscommunicaties en wat gegiegel werd de eerste set met 21-15 gewonnen. De tweede set waren ze wel iets serieuzer aan het spelen, dat was ook wel te merken aan de stand en het aggressieve aanvallen. Want ze wonnen namelijk de tweede set met 21-8. Stand 7-0 voor.

De laatste partij van vandaag werd gespeeld door het team Laura. En volgensmij ligt het aan de naam want ook deze pot was ontzettend spannend! De eerste set werd gewonnen met 21-17 voor ons. Maar de tweede set verliep toch iets anders, na een paar foutjes, werd er door Laura R een beetje tegen zichzelf gespeeld maar later pakte ze het toch wel weer goed op. Maar jammer genoeg werd deze set verloren met 15-21. Team Laura rook bloed en wou wraak, deze punt geven we niet zomaar weg dachten ze! En dat hebben ze ook niet gedaan! Deze set won team Laura met volle overtuiging 21-14! Stand 8-0! Met deze prachtige stand lopen we uit van de nummer 2 en zijn we nog steeds de koploper!!

 

Week 5 Harderwijk J2 - Houten J2 28-10-2017 

We wisten dat het een spannende wedstrijd zou worden want we moesten tegen de nummer 2. Van te voren werd er ook al besproken of we zouden moeten wisselen. Maarja Laura C is vandaag jarig dus dat zou ons natuurlijk wel geluk gaan brengen! We begonnen met 2 banen dus de dubbels waren gelijk aan de beurt. Myrthe en Laura C spelen nog niet heel lang samen en besluiten voor het minst riskante idee te spelen, ze spelen een mix. Myrthe en Laura C hadden een moeizaam begin maar wisten wel terug te komen met 18-21 maar verloren jammer genoeg wel. Laura C was erg scherp aan het net, terwijl Myrthe achter haar erg haar best deed om alle shuttles te pakken! De tweede set begonnen ze erg sterk en het ging nek aan nek. Jammer genoeg verloren de dames deze set met 19-21. Stand 0-1 achter. Intussen hadden Murron en Laura R de eerste set te pakken waar ook zij eventjes de tijd nodig hadden om op gang te komen, de eerste set wonnen ze met 21-19. Murron en Laura R spelen al erg lang samen en spelen veel toernooien, ze zijn dus er goed op elkaar ingespeeld. Maar bij de tweede set werd het wel echt duidelijk dat Laura R en Murron beter waren. Ze wonnen met volle overtuiging 21-13. Stand 1-1.

Toen waren de singels aan de beurt. Murron is erg sterk in haar singel, ze heeft een groot loop vermogen en kan hard slaan. Ze won haar singel gemakkelijk met 21-9 en 21-11. Stand 2-1 voor. Toen kwamen de singels van Laura R en Myrthe. Laura kan erg goed spelen, ze kan goed lopen en erg hard slaan! Maar als ze tegen zichzelf gaat spelen word het toch wel ietsje anders. Laura doet erg haar best maar begint tegen zichzelf te spelen, ze verliest de set met 20-22. Wat erg jammer is want ze zou haar wel kunnen hebben. Myrthe heeft een hoge conditie en een goed doorzettingsvermogen. Maar jammer genoeg verliest Myrthe de eerste set met 21-15 na erg hard te hebben gevochten. In de tweede set van Laura R weet ze zichzelf echt rustig te houden, ze won zelfs met 21-3! Echt een knappe prestatie als je zo kan terugkomen!! De derde set mag eraan komen voor Laura, ze is er klaar voor. Na een goede come back te hebben gemaakt heeft Laura de derde set met 21-13 te winnen! Voor Laura C is dit het eerste competitie haar en ze doet het echt hartstikke goed! Scherp aan het net en een groot bereik! Maar Laura C had een erg moeilijke singel, ze moest namelijk tegen de eerste dame! Ondanks Laura C erg haar best te hebben gedaan om de dame onder druk te zetten heeft ze verloren met 4-21 en 7-21. Stand 3-3.

Nu waren de dubbels aan de beurt. Het team Laura was echt goed bezig, maar jammer genoeg na erg veel vechten kwamen ze net iets te kort, 17-21 en 19-21. Maar toch met opgeheven hoofd van het veld af want ze hebben erg goed gespeeld! Stand 3-4 achter. Bij Myrthe en Murron ging het begin iets lastiger maar kwamen net iets te kort met 22-24. De tweede set wouden ze een come back, en die kregen ze ook, het werd 21-12. De derde set stond te wachten en Myrthe en Murron wouden graag winnen, ook het publiek dat aandachtig stond mee te kijken klapten voor elke punt. De derde set werd gewonnen door Harderwijk. Eindstand 4-4. We weten allemaal dat het dit jaar Houten of Harderwijk gaat worden dat kampioen word. Maar speling is er nog wat we moeten nog  2 keer tegen Houten, dus alles kan nog veranderen!

 

 

Week 4 Houten J2 - Harderwijk J2

We speelden uit tegen Houten J2. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar we hebben uiteindelijk met 5-3 gewonnen. We hebben gestreden als een team. Met deze wint gaan wij als koploper de vakantie in!

 Eindstand