U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


  

 


 


  

NIEUWS

 

 BCH INFO juni 2018 

 

Extra ALV


Op dinsdag 10 juli 2018 is er een extra algemene ledenvergadering (ALV) in verband met de financiële consequenties naar aanleiding van de nieuwe opzet voor het komende seizoen. Verder informatie volgt nog. 

 

Jeugd

Jeugdcompetitie 2018/2019

De competitieteams van de jeugd voor volgend seizoen zijn rond. We zijn blij te melden dat we weer aan de slag gaan met 5 teams, waarvan 2 opstapcompetitie teams. We hebben een grote, enthousiaste groep jongere jeugd waarvan een hoop kinderen willen deelnemen aan de opstapcompetitie.

 

Clubkampioenschappen jeugd

De clubkampioenschappen van de jeugd zijn in volle gang. Woensdag 20 juni zijn de laatste partijen.

 

Toernooien

De afgelopen periode heeft veel jeugd meegedaan aan verschillende toernooien. Er zijn veel 1e en 2e prijzen behaald! Ook deden er een aantal kinderen mee aan een internationaal toernooi. Dit was een enorm leuke en leerzame ervaring. 

 

Jeugdtoernooi

Voor het 3e jaar op rij heeft BCH het jeugdtoernooi georganiseerd. Het toernooi is zaterdag 26 mei gehouden in sporthal de Sypel. Er waren 92 kinderen die deelnamen en vanuit de hele regio naar Harderwijk kwamen. Het was een druk bezet en gezellig toernooi. Er werd in 8 poules gespeeld. De wedstrijden werden ingedeeld op leeftijdsklasse en niveau, van beginnend tot en met competitiespeler.

Mede dankzij de vele vrijwilligers die meehielpen en alle baansponsoren was dit weer een succesvol jeugdtoernooi.

Voor het volledige wedstrijdverslag en een overzicht van alle prijswinnaars, zie: http://bcharderwijk.nl/junioren-1/3e-bch-jeugdtoernooi/

 

Trainingsgroepen

Murron, Laura, Myrthe, Nick en Rick verlaten de jeugdgroep en ruilen deze in voor de senioren. We wensen ze veel succes met het trainen en spelen bij de senioren. De kinderen die gaan studeren ook heel veel succes met jullie studie! De groepen worden nu dus anders ingedeeld. Binnenkort krijgt u de nieuwe trainingsgroepen te horen en ook de tijden.

 

Laatste trainingsavond

Op woensdag 27 juni is het alweer de laatste trainingsavond voor de jeugd. Iedereen, ook de maandagspelers, wordt om 18.00 uur verwacht zodat we gezamenlijk de avond kunnen starten. We maken er een gezellige laatste training van met voor iedereen nog een verrassing. 

 

Regiotraining Harderwijk

Rinske is, na het behalen van haar SL3-diploma, gestart met de Regiotraining Harderwijk. Dit is een badmintonschool voor getalenteerde spelers uit de regio. Op dit moment zijn er spelers uit: Harderwijk, Swifterbant, Utrecht, Zeewolde.

 

Senioren

Competitie 2018/2019

Er zijn in korte tijd veel competitiespelers bijgekomen die competitie willen spelen bij BC Harderwijk. Het heeft daarom even geduurd voordat de competitie indeling rond was. Komend seizoen zullen er 8 seniorenteams deelnemen aan de seniorencompetitie, waarvan 6 divisieteams en 2 herenteams. Er is een volledig team uit Biddinghuizen en een bijna volledig team uit Ermelo bijgekomen, waardoor wij flink in aantal zijn gegroeid. Wij wensen alle spelers, met een bijzonder welkom aan alle nieuwe spelers, veel succes in de competitie.

 

Trainingsgroepen

Aangezien wij de laatste tijd in spelers zo zijn gegroeid, lukt het vermoedelijk niet meer om iedereen op de vertrouwde woensdagavond te laten trainen. Het doel is om iedereen 2x per week te laten trainen. Hier zijn nu de dinsdag en donderdagavond voor benoemd, maar een en ander hangt nog af van zaaltoewijzingen. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij u informeren. Daarin zullen wij ook een verdeling communiceren in competitieteams wie wanneer en hoe laat traint.

 

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen zijn gehouden op zaterdag 21 april. Voor de 1e keer werd dit georganiseerd op 1 dag, met een aantal voorrondes de speelavond ervoor. Dit was een groot succes! Het was een zeer gezellige dag met veel partijen. De toernooicommissie heeft het tot een succes gemaakt.

De prijswinnaars:

 

Clubkampioen 2018

1e

2e

GD A

Agaat en Marcel

Rinske en Rik

HD A

Edwin en Marcel

Rik en Walter

HE A

Rik

Emiel

DE A

Rinske 

Agaat

DD A

Daphne en Agaat

Rinske en Murron

GD B

Annelies en Niels

Jolanda en Mark J

HD B

Joost en Niels

Jan en Gerrit

HE B

Niels

Jan

DD B

Til en Hennie

Anneke en Wilmy

 

 

Voorjaarscompetitie kampioenen

De voorjaarscompetitie is ten einde.

BC Harderwijk kwam uit met twee teams. Een groter succes kon het dit jaar niet worden, want beide teams wisten kampioen te worden! Dit is natuurlijk van grote klasse.

Beide teams gefeliciteerd!

Het tweede team is al gehuldigd. Het eerste team zal op een nader te bepalen moment in het zonnetje worden gezet in verband met vakantie van de spelers.

 

 

BC Harderwijk Open 2018

Het eerste BC Harderwijk Open dat zaterdag 19 mei gehouden werd, was een groot succes. BC Harderwijk mocht 106 enthousiaste deelnemers vanuit de hele regio verwelkomen in sporthal de Sypel.

Het toernooi werd in verschillende niveaus ingedeeld, waarbij de eerste partij om 9.00 uur begon en het laatste punt om 21.45 uur viel. Als organisatie kijken wij tevreden terug op een succesvol toernooi met ruim 200 wedstrijden. Alle deelnemers, (baan)sponsoren, loterijsponsoren en vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van dit toernooi. Voor een volledig verslag:  http://bcharderwijk.nl/senioren/bcharderwijk-open-2018/

 

Het tweede BC Harderwijk Open vindt plaats op 18 mei 2019.

 

Sportmarkt aaltjesdagen

BC Harderwijk was aanwezig op de sportmarkt tijdens de aaltjesdagen op 9 juni. Een handvol spelers hebben ervaren wat het is om te badmintonnen. Het was mooi weer en erg gezellig. Er werd fanatiek gebadmintond, maar de wind was de zwaarste tegenstander.

 

Zomeravondtoernooi BCH/Smash

Maandagavond 2 juli is er een zomeravondtoernooi georganiseerd door BCH en Smash. Alle senioren zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi, van 19.30 uur tot 22.30 uur in Sporthal de Bogen (Drielanden). Alle senioren hebben hiervoor een uitnodiging en inschrijfformulier per mail gekregen. Mocht je deze niet hebben ontvangen, neem even contact op met Rinske.

  

Zomerbadminton

Vanaf 4 juli tot en met 22 augustus is er op de woensdagavond weer zomerbadminton van 19.30 tot 22.30 uur in de Sypel. Kosten hiervoor zijn €4 per avond. Voor leden wordt dit middels automatische incasso afgeschreven en voor spelers van buitenaf wordt dit ter plekke betaald. Wij hopen op weer een gezellige groep spelers deze zomer.

 

Start seizoen 2018/2019

Vanaf 27 augustus begint het badmintonseizoen weer. Op de eerste trainingsavond willen wij u graag voorstellen aan alle competitieteams. Hier volgt nog een aparte uitnodiging voor.

 

 

Algemeen

Media BC Harderwijk

We stonden pas geleden in De Stentor. Heeft u het ook gezien? Waar andere verenigingen moeite moeten doen om leden te behouden, groeien wij de laatste tijd juist enorm. BC Harderwijk is volop in ontwikkeling. Er komen onder andere steeds meer jeugdleden bij. Verder is Rinske gestart met de badmintonschool, namelijk Regiotraining Harderwijk. Helaas hebben we zaalgebrek. Hierover stond een stukje in De Stentor. U kunt het berichtje teruglezen op: https://www.destentor.nl/harderwijk/sprookje-badmintonclub-harderwijk-lijkt-door-ruimtegebrek-bijna-voorbij~a48b275c/ of pdf

 

Daarnaast werd voorafgaand aan de toernooien aankondigingen in de krant geplaatst en na afloop:
https://www.harderwijkercourant.nl/nieuws/sport/443041/geslaagd-bc-harderwijk-open-in-de-sypel

http://hetkontaktharderwijk.nl/deel-je-nieuws-artikel/geslaagd-badmintontoernooi-de-sypel-447039

Sponsoring

Sinds kort zijn Walter Prins en Liesbeth Deriga actief op het gebied van sponsoring. Hier hebben beide toernooien baat bij gehad en ook voor wat betreft de competitie zetten zij zich in om sponsoren aan de badmintonclub te verbinden. Dus: heb jij of ken jij een bedrijf wat onze mooie en dynamische sport wil sponsoren, meld je dan bij Liesbeth of Walter. Ook bij vragen omtrent sponsoring kun je bij hun terecht.

PR & Ledenwerving contact
Alex en Rinske zijn te bereiken via een nieuw e-mail adres: mediabcharderwijk@gmail.com

Mocht u iets willen aanleveren voor een nieuwe BCH info, stuur dan even een berichtje.

 

Dit was de laatste info voor de zomer. Een heel fijne zomer toegewenst en tot in het nieuwe seizoen.

 

Met sportieve groet,
Rinske Deriga
Alex Eikelenboom

PR & Communicatie BC Harderwijk

 

 


 

Clubshirts

Mocht u nog een shirt willen aanschaffen, dan kunt u dat melden aan Myriam Sinkeldam op de woensdagavond in de Sypel.

We hebben een kleine voorraad, maar bij voldoende vraag wordt er binnenkort wederom een bestelling geplaatst.

De kosten van een shirt bedragen voor juniorenleden (tot 18 jaar):€ 17,50

en voor seniorenleden € 25,00.

Er zijn polo’s en t-shirts verkrijgbaar in de volgende maten:

Kinderen:  110, 116, 128, 140, 152, 164 en 176 

Dames: 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Heren:  S, M, L, XL, XXL


 

Vertrouwenspersoon BCH

BCH heeft nu officieel een vertrouwenspersoon!
Tijdens onze laatste ALV van 27 okt 2016  is bij de behandeling van de gedragsregels gezocht naar een vrijwilliger voor de taak van vertrouwenspersoon BCH. Na enige bedenktijd gaf Kees Hellingman aan dat hij bereid was deze taak op zich te nemen. Afgesproken was dat de voorzitter Ernst Eikelenboom en Kees Hellingman nog een gesprek zouden hebben om een en ander verder te concretiseren. Dit gesprek heeft inmiddels plaats gevonden.

Kees Hellingman is nu officieel de vertrouwenspersoon van BCH.
We kennen Kees al als vorige voorzitter van BCH. Dus de band met de vereniging is er al.

Als een lid, vrijwilliger, werknemer of gast van BCH dan wel dergelijke personen van andere verenigingen waar BCH op bezoek is geweest, te maken hebben of hebben gehad met ongewenst gedrag c.q. ongewenste omgangsvormen dan kan die persoon hier melding van doen bij onze vertrouwenspersoon.


Wij wensen Kees veel succes met zijn nieuwe functie en hopen dat hij nooit als zodanig hoeft op te treden.